Vem är Satoshi Nakamoto? Bitcoin Creator Myth

Kryptoutrymmet har vuxit till att bli en så stor värld. Blockchain-tekniken har väckt fantasi, rädsla, förvirring och nyfikenhet. Dessa känslor är till för både entusiaster och kritiker. Dagens kryptovärld har så mycket känt medan så mycket fortfarande är okänt. Några av de okända är vem som är Satoshi Nakamoto.

Idag tar vi en promenad genom hur krypto kom till ljus. Huvudfokus är att försöka avslöja det största mysteriet bakom Bitcoin. Bitcoin är den mest populära kryptovalutan. Personen eller snarare kan det vara personer bakom Bitcoin.

Bitcoin skapande

År 2007 ägde det första steget mot skapandet av Bitcoin rum. Satoshi Nakamoto skrev Bitcoin-koden. Steget lät ovärderligt då, år senare kan du bli domare. Tror du att det var ett ovärderligt steg? Jag tror inte det.

År 2008 släppte skaparen av Bitcoin via en onlinedomän bitcoin.org en vitbok. I tidningen beskriver Satoshi hur Bitcoin kommer att fungera med hjälp av datanätverk. Syftet var att avsluta tredje part för de digitala transaktionerna.

2009 släpptes Bitcoin för allmänheten. Den första Bitcoin-gruvarbetaren var Hal Finney som laddade ner blockchain. Senare bryter han tio Bitcoins, vilket gör honom till en av de tidigaste användarna av Bitcoin. De andra tidiga entusiasterna av bitcoin är; Wei Dai, Nick Szabo och Gavin Andresen. Och deras nuvarande stöd växte fram från dess.

Bitcoin-tillväxt

Under tillväxtperioden sticker ett namn ut; Gavin Andresen. Den amerikanska utvecklaren tog manteln av den mystiska Satoshi Nakamoto 2010. Det senaste meddelandet från skaparen var den revolutionära Bitcoin var i säkra händer. Under Gavin Andresen skulle de kommande sju åren visa sig vara mycket avgörande.

Tillväxten har skett genom slående strategiska relationer. År 2013 accepterade en lärande institution i USA Bitcoin som ett lagligt betalningssätt. För närvarande är läget acceptabelt globalt av privata institutioner och vissa regeringar.

Tillväxten hände bland strider med regeringen genom åren. Sammantaget utvecklades Bitcoin och växte som den revolutionära idén den var. 2017 var det bästa året hittills för bitcoin eftersom dess värde växte till över $ 11 000 för en enda Bitcoin.

Mysteriet bakom Satoshi Nakamoto

Mitt i all denna information om Bitcoin är ett mysterium fortfarande olöst. Liksom människans natur har nyfikenhet sett olika undersökningar om ämnet vem är Satoshi Nakamoto? Men det har inte funnits avgörande bevis som exakt påpekar vem det är eller snarare vem de är. Vi tar våra chanser genom att gå in i en okänd värld. Du kan ha tur att veta vem det är.

Att gå från det kända till det okända. Vi kommer att vara angelägna om detaljer och se till att du inte missar någonting. Slå därför på fokusväxeln och gå med på den här resan.

Men innan någon form av ledning till att känna till Nakamotos identitet har mycket gjorts. Stylometri har använts för att länka Bitcoin-verk till identiteten för vem som är Satoshi Nakamoto. Stilen tittar på ursprungliga Bitcoin-texter och relaterar dem till texter från en författare.

Stilen har möjlighet att identifiera många möjliga identiteter. Men det finns fortfarande andra som är tillräckligt nära för att vara Nakamoto.

Sammantaget låt oss först utforska vad som hjälper oss att identifiera Nakamoto.

Det kända om Satoshi Nakamoto

Några fakta om vem som helst Satoshi Nakamoto är så uppenbara. De är informationen där ute för alla.

Satoshi Nakamoto är geni

En artikel från 2011 i The New Yorker krediterar Bitcoin med rätta nästan perfekt status. Bitcoin-koden är utan misstag. Genom att eliminera misstag skapade Satoshi Nakamoto en säker, pålitlig och säker onlineplattform.

Med orden i artikeln; ”Endast den mest paranoida, noggranna kodaren i världen kunde undvika att göra misstag.”

Satoshi Nakamoto är flytande på engelska

Nakamoto skrev koden och litteraturen om Bitcoin inklusive dess vitbok. Och de är tillgängliga online. Litteraturen och koden visar att Satoshi Nakamoto talar mycket flytande engelska. Speciellt brittisk engelska. Denna förutsättning har drivit upp den upprepade spekulationen om att Satoshi är brittisk. Han kan hävda japanskt ursprung, men hans grepp om engelska förråder honom. Ändå betyder greppet om engelska inte nödvändigtvis att han är britt eller att han inte är japansk.

Satoshi Nakamoto kan vara mer än en person

Det finns en stor chans att Satoshi kanske inte är en enda individ. Möjligheten att det kan vara en grupp individer är spännande. Men var är påståenden om att de kan vara en grupp människor som härrör från? Här är där. Påståendena härrör från arten av innovationen.

Bitcoin-systemet sticker ut i dagens samhälle för sin briljans. Det är en irreversibel, snabb, pålitlig och global transaktionsinnovation. Dessutom är plattformen pseudonym. Det är således möjligt att registrera sig utan att avslöja den verkliga identiteten.

Vad som till och med är spännande är att Bitcoin-systemet skyddar från intrång från tredje part. Antingen från regeringen eller andra partier. På grund av mängden arbete som går in i en sådan idé kan det låta rätt att arbetet kan ha krävt ett team att skapa.

Ett påstående från Laszlo Hanyecz, en tidig Bitcoin-utvecklare stöder denna tanke. Så han hade en känsla av att koden var för bra för en person. Han var också privilegierad att ha mailat Nakamoto.

Det okända

Vi har nu lite information om var vi ska börja vår sökning. Våra lösningar på mysteriet är inom räckhåll. Fältet är brett. Men vi måste fortfarande fortsätta. Du har kommit så långt för att ge upp lösningen. Vi måste ta reda på vem Satoshi Nakamoto är? Vill du inte lösa detta mysterium? Om ja, bör du gå vidare till det som är okänt.

Så vad är det okända på Satoshi Nakamoto?

Vi har hanterat det kända men vad är det okända. Vad lägger till allt vanvidd på mysteriet?

Är Satoshi Nakamoto man eller kvinna?

Vi har sett Satoshi Nakamoto kan vara vem som helst. Satoshi Nakamoto påstår sig vara japansk född i april 1975. Men det är oklart om det är man eller kvinna. Många åsikter pekar på att Satoshi Nakamoto är man av alla skäl. Men tänk om det är kvinnligt? Eller hur! Det kan vara en genial kvinna. Utsikterna att ha den mest innovativa idén av en kvinnlig utvecklare är minst sagt spännande. Ändå är det för tidigt att kalla det. Vi måste hålla på lite längre.

Varför skulle han inte stanna kvar för att ta kredit?

Om jag var Satoshi Nakamoto skulle jag ha fastnat för att ta kredit. Att visas i tv-program för att ta kredit. Att vara stolt över min briljans. Erkänn; du skulle också vilja. Än; Satoshi Nakamoto, valde att försvinna. Så, vad var motivationen bakom detta drag? Du kommer att få reda på det snart eftersom detta är ett väl undersökt ämne.

Möjliga skäl till varför Satoshi Nakamoto valde anonymitet

Massor av försiktighet

Det mest rimliga argumentet som resonerar bra hos alla tänkare är; han valde att vara tyst av försiktighet. Bitcoin-teknik är rotad i cyberpunks! Undrar vem det är? Cyberpunks är aktivister som förespråkar användning av kryptografi. Eftersom de är en del av en kamp för social och politisk förändring.

Att utmana de statliga institutionerna är svårt. Det kan göra dig sårbar för attacker från alla håll. Det behöver inte sägas att Satoshi Nakamoto, som var visionär, förutsåg det. Således valde han att vara anonym för sitt eget bästa.

Böj uppmärksamhet och politiska vändningar

När Bitcoin blockchain startade hade Nakamoto en mycket tydlig avsikt i åtanke. Han ville förändra den finansiella världen. Han ville underlätta transaktionerna och samtidigt eliminera tredje part. Så han ville säkerställa sin säkerhet för projektets skull.

Vi vet att vem som helst kunde ha varit Satoshi Nakamoto. Det är också känt att brottsorganisationer har använt blockchain i sina transaktioner. Det faktum att du läser detta belyser också att du inte är den genomsnittliga medborgaren. Så det är uppenbart att du engagerar dig i politik, och att du vet att politik vrider historier.

Föreställ dig nu vad som skulle ha hänt om Satoshi Nakamoto hade satt ett ansikte mot namnet. Och brottsorganisationer använde hans teknik. Historien skulle ha varit vriden att den nya idén skulle anses olämplig. Hans framsynthet skulle få honom att försöka vara anonym. För att tekniken ska uppnå det avsedda syftet. Gissa vad? Han hade rätt.

Anonymiteten lättade vad som kan ha vänt sig till en politisk kattjakt. Hur mycket det politiska engagemanget en sak är klart, det skulle ha varit mer rörligt.

Njut av integritet?

Förvånansvärt som det kanske låter tycker vissa om privatlivet. Satoshi Nakamoto kan ha varit en av dem. För honom eller henne eller dem räcker ett lugnt liv. Uppmärksamhet syftar bara till att lägga elände till deras liv. Så han valde att stanna kvar i rutan med anonymitet. Berömmelse och uppmärksamhet som följde med spelade ingen roll. Så länge revolutionen pågick spelade det ingen roll om han skulle krediteras eller inte.

Så kan vi sätta ett ansikte mot namnet?

Du gör fantastiska framsteg. Med det kända och okända inom ditt område kan vi nu sätta ett ansikte mot namnet? Ta utmaningen.

Av den anledningen är här några av de kvaliteter som är ett måste för alla möjliga kandidater. Han måste vara en utvecklare, en stark tro på kryptografi, en decentraliserad valutaentusiast och en entreprenör.

Vem är Satoshi Nakamoto: Toppkandidater

Här är de bästa utmanarna för Bitcoins ursprung;

Nick Szabo – Bitguldskaparen

Nick_szabo

Bildkrediter: Youtube

Nick Szabo har ständigt förnekat länkarna som förbinder honom med att vara Satoshi Nakamoto. Men hans skrivande om ”bitguld” vid analys visar likhet med originalet Bitcoin vitbok. Dessutom är han en av de första som utforskar Bitcoin och placerar honom som en toppkandidat i ansiktet bakom Satoshi Nakamoto.

Harold Finney – Första Bitcoin-transaktion av en amerikansk Cypherpunk

Harold Finney

Bildkrediter: Youtube

Kommer du ihåg Harold Finney som bryter de tio första Bitcoins samma dag som de släpptes? Ja, den här killen kan lika gärna vara skaparen av Bitcoin som gör affärer med sig själv. Dessutom är det faktum att han föreslog förbättring av Bitcoin först efter Satoshi Nakamoto något bevis. Omständligt som det kan, kan Hal Finney lika gärna visa sig vara Nakamoto.

Dorian Prentice – Militärfysiker: Amerikansk Satoshi Nakamoto?

dorian

Bildkrediter: Steemit

Dorian Prentice vars födelse namn är Satoshi Nakamoto har varit föremål för mediauppmärksamhet. Skulle vara för hans namn eller uppfinningsrikedom. Men hans bakgrund som libertarian och kunskap som fysiker placerar honom i en position att vara vår Satoshi Nakamoto.

Förmodligen den största länken mellan den här mannen och skaparen av Bitcoin är ett uttalande som han gjorde. I uttalandet antydde han att han inte längre var inblandad i tekniken. Påstår att det finns personer som ansvarar för Bitcoin. Räcker inte detta för att väcka tillräckligt med misstankar? Även om han senare drog tillbaka uttalandet.

Craig Wright – Admission Gone Wrong av en australisk datavetare

craig wrights

Bildkrediter: Ekonomen

Dataforskaren avvisades av en person som påstod att han arbetade med honom. I e-postmeddelandet till Gizmodo hävdade det anonyma tipset att Craig Wright är skaparen av Bitcoin.

Dessutom 2016, Craig Wright hävdade att han var vår Satoshi Nakamoto. Den australiska myndigheten reagerade dock genom att plundra hans hem. Därefter drog Craig tillbaka sitt uttalande. Beviset på bevis som han hävdade att han hade återkallat.

Andra möjliga kandidater

En sak som Nakamoto har lyckats göra så bra är att dölja sin identitet. Han har om inte alla gett några av de bästa människorna att se upp för. Men möjligheten att han inte tillhör dem kan inte ignoreras. Även med det i åtanke kan du fortfarande ha tur att känna andra som har egenskaper som relaterar till Bitcoin-skaparen.

Bland de högst kopplade personligheterna ingår en student, forskare, sociolog och matematiker.

En artikel kopplade Nakamotos identitet till den finska sociologen Dr. Vili Lehdonvirta. Artikeln kopplade fortfarande den irländska studenten Michael Clear, en examen i kryptografi.

Till och med Garvin Andersen har också kopplats till Nakamotos identitet i en artikel från 2013. Argumentet i artikeln är att Garvin tog upp ansvaret för att utveckla Bitcoin så enkelt. Antingen vet Garvin vem Nakamoto är eller så är han den.

En annan upprörande anslutning gjordes till Elon Musk baserat på expertis inom finansiell programvara och skrivning av vitbok i en artikel från 2017.

Satoshi Nakamoto nettovärde

Som nämnts tidigare finns det ingen klarhet i vem Satoshi Nakamoto exakt är. Men information om hans värde är känd. Innan de försvann 2011 hävdar rapporterna att Satoshi Nakamoto bryter cirka 1 miljon Bitcoins. För närvarande översätts dessa till över 6% av alla Bitcoins. Med så mycket Bitcoin varierar värdet i värdet på över 15 miljarder dollar. Värdet har placerat honom i positionen 40-50 i världens rikaste person. Det är därför uppenbart att Bitcoin-skaparen också är en klok affärsperson.

Slutsats

Sammanfattningsvis finns mysteriet kring skaparen och utvecklaren av Bitcoin. Satoshi Nakamoto kommer att förbli olöst åtminstone för tillfället. Kanske vet vi aldrig vem som skapade Bitcoin. Eller kanske löste vi mysteriet här just nu.

Ändå, bland allt mysteriet, förblir vissa saker så tydliga. Att Bitcoin-teknik är en fenomenal skapelse. Att Bitcoin genom åren har vuxit till att bli den djupgående idé som man tänkte sig vara. Det har gjort att Bitcoin-communityn har en global plattform. En plattform som är snabb, pålitlig, pålitlig och säker för sina online-transaktioner.

Dessutom kanske skaparens identitet inte är lika betydelsefull som forskningen om Bitcoins framtid. Entusiaster hävdar att med blockchain-tillväxten är potentialen enorm. Kritiker hävdar att den växande potentialen kan överbelasta systemet. Följaktligen förråda det som Bitcoin utvecklades för – decentralisering av valuta.

Allt som allt, även om du inte vet vem Satoshi Nakamoto är. Du njuter av frukterna av hans teknik. Andra blockchain-projekt har grodd ur det.

Resurser

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me