Blockchain digitalna transformacija – PowerPoint prezentacija

U ovom ćemo članku prolaziti kroz našu viziju i analizu usvajanja blockchaina u poduzeću i kako ćemo postići 3 bilijuna USD dodane vrijednosti do 2030. godine pomoću naše blockchain PowerPoint prezentacije.

101 Blockchains je tvrtka za istraživanje i strateško savjetovanje u području blockchaina. Fokusirani smo na obrazovanje blockchain tehnologije i pomicanje granica javne percepcije i razumijevanja blockchain tehnologije.

Svjetska trgovinska organizacija objavila je izvješće o učinku blockchain tehnologije o međunarodnoj trgovini. Prema izvješću, ekonomska dodana vrijednost Blockchainsa na globalnoj razini mogla bi doseći gotovo 3 bilijuna dolara do 2030. godine.

Ova blockchain prezentacija dat će vam jasnu ideju o podrijetlu Blockchaina i kamo idemo. Ako volite čitati članak, predlažemo da također preuzmete i blockchain PowerPoint ppt /blockchain pptx i podijelite ga sa svojim prijateljima. To možete koristiti i kao besplatni PowerPoint predložak blockchaina u drugim projektima koji se odnose na blockchain ili prezentaciju uvođenja blockchaina (prema uvjetima korištenja).

Upišite se sada: Tečaj o osnovama Enterprise Blockchaina

Započet ćemo s nekoliko dijapozitiva s osnovama blockchaina kako bismo bili sigurni da smo svi usklađeni s poslovnim blockchainom:

Veze za preuzimanje: Blockchain pptx | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-2: Javna protiv privatne mreže

Do sada se fokus industrije prvenstveno koristio javnim blockchain mrežama. Zahvaljujući bitcoinu, kriptovaluti prve generacije koja je nama kupila ideju Blockchaina. Zatim ga poboljšava druga generacija Ethereuma, koji je uveo pametne ugovore i dApps. Kasnije su i druge javne mreže poput EOS-a, NEO-a itd. Također izašle na tržište s poboljšanom primjenom i ponekad različitim pristupima.

S druge strane, imamo privatnu blockchain strukturu. U posljednjih nekoliko godina stotine poduzeća gradile su privatne mreže ili mreže s dozvolama u kojima se svaki korisnik identificira, provjerava i prima podatke prema njegovim definiranim dozvolama. Na ovaj način poduzeća usvajaju blockchain tehnologiju. Jedan od vodećih okvira koji nudi dozvoljenu mrežu uključuje Hyperledger Blockchain. O tome ćemo kasnije.

Ali, trebamo li usvojiti blockchain tehnologiju? Istražimo to u našoj prezentaciji blockchain tehnologije.

Također pročitajte: Javni vs privatni blokchain

Slide-3: Ključne značajke Blockchaina

Pa, što čini blockchain tehnologiju tako jedinstvenom? Zašto toliko mnogo poduzeća trenutno razvija vlastite aplikacije temeljene na blockchainu?

Ako proučimo poduzeća i kako koriste blockchain tehnologiju, možemo vidjeti sljedeće značajke blockchaina koje se njima koriste.

 • Decentralizirano i distribuirano: Blockchain je decentralizirani, distribuirani digitalni zapis transakcija (Ledger) koji je osiguran raznim kriptografskim tehnikama.
 • Poboljšana sigurnost i nepromjenjivost: Svaka se transakcija prvo provjeri prije dodavanja u Blockchain. Jednom dodani, ne mogu se mijenjati ni na koji način. Također je lako pratiti transakcije i provjeriti ih putem peer-to-peer konsenzus algoritma.
 • Distribuirane glavne knjige: Svi članovi mreže imaju pristup istoj “verziji istine”, ali niti jedan korisnik je ne može kontrolirati.
 • Na temelju konsenzusa: Da bismo dodali novu transakciju, moramo postići mrežni konsenzus. To stvara okruženje bez povjerenja. Bez učinkovitog mehanizma konsenzusa imali bismo polaganu i skupu bazu podataka.
 • Brže: Zahvaljujući mehanizmu konsenzusa imamo povjerenje i možemo mnogo brže odobravati transakcije.

Bilješka: Ako gradite vlastitu prezentaciju poslovnih blokova, preporučujemo da uključite ključne značajke Blockchaina jer čitateljima može pružiti dobro osnovno razumijevanje onoga što Blockchain nudi.

Volite ono što čitate? Ako je odgovor da, podijelite ovu najbolju blockchain prezentaciju (preuzmite blockchain pptx) sa svojim vršnjacima!

Slide-4: Povijest Blockchain tehnologije

Je li Blockchain pretiran? Odgovor je da. Iako bi Blockchain mogao zvučati pretirano, u stvarnosti se Blockchain u posljednjih nekoliko godina jako poboljšao. Provjerimo povijest blockchain tehnologije.

Trebali biste biti upoznati i sa Satoshi-jevim bijelim papirom koji je objavljen prije 10 godina. Još jedan veliki događaj je izlazak Ethereum blockchaina, koji je uveo dva važna koncepta, tj. Pametne ugovore i decentralizirane aplikacije (dApps). Međutim, još su dva velika događaja utjecala na svijet poslovnih blokova. Oni su sljedeći.

R3: 2014. godine formirana je Blockchain Technology R3. Konzorcij Forms također je osnovan s preko 40 naslijeđenih financijskih tvrtki za primjenu blockchain tehnologije. R3 blockchain platforma pod nazivom Corda snažno je prisutna u financijskom sektoru, što signalizira uspjeh projekta.

Hiperledger: 2015. godine, Linux Foundation predstavio je krovni blockchain projekt otvorenog koda nazvan Hyperledger. Pod vodstvom Briana Behlendorfa, Hyperledger se koristi gotovo u svim poduzetničkim blockchains projektima.

Ova su dva događaja glavni događaji koji su oblikovali trenutni blockchain ekosustav. Umjesto da imamo jednu veliku mrežu, imamo mnogo prilagođenih namjenskih mreža prema potrebama svake organizacije.

Nismo sigurni kako će se Blockchain izvoditi u budućnosti, ali 2019. – 2020. prkosno su godine poduzeća blockchains. Tu ćemo biti svjedoci sve više i više namjenskih mreža koje će služiti određenim slučajevima. Ukratko, vidjet ćemo više primjera tehnologije distribuirane knjige (DLT) koja se koristi u centraliziranim organizacijama.

Slide-5: Vrste blokchaina

U osnovi postoje tri vrste blockchain mreža: javna, privatna, federalna

U javnoj blockchain mreži svatko se može pridružiti i sudjelovati. I ne samo to, već je svima dopušteno proći kroz knjigu i sudjelovati u konsenzusu mreže.

U privatnim blockchainsima jedna će organizacija imati vlast nad mrežom, gdje će diktirati tko se može pridružiti mreži i pristupiti joj.

Shvatite to kao centralizirano-decentraliziranu mrežu.

Ali s federalnim Blockchainom dobit ćete decentralizirano privatno okruženje.

Zvuči zbunjujuće? Ne brinite, pokrili smo vas. U federalnom Blockchainu, umjesto da jedna organizacija održava mrežu, bilo bi više organizacija koje će preuzeti ulogu donošenja odluka.

Prisutnost više strana na mreži uspostavlja decentraliziranu strukturu federalnog Blockchaina.

Postoje i dvije vrste Blockchaina bez dozvole.

Dozvola je otvorena za svakoga da se pridruži, pregleda i istaloži.

S druge strane, odobreni poslovni blockchain ne mora nužno imati izvorni token ili sredstvo za svoju platformu. Oni također ne trebaju rudare, a trebaju im i tokeni. Dozvoljeni su, što znači da ih njihovi vlasnici strogo kontroliraju i prilagođavaju svojim potrebama.

Želite li znati više o Blockchain transformaciji? Upišite se na naš tečaj Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) odmah!

Slide-6: Upotrijebi vrijednost slučajeva > Izazovi provedbe

Postoji mnogo različitih slučajeva korištenja blockchaina u poduzeću. Međutim, postoje izazovi u provedbi, kao i koji se odnose na svaki slučaj upotrebe. Povjerenje Blockchaina stvara potpuno novu vrijednost jer omogućuje organizacijama da se na puno bolji način nose s krivotvorenjima i korupcijom. Također poboljšava lanac opskrbe, automatizira procese i poboljšava pohranu i pristup podacima.

Korištenjem blockchain tehnologije banke mogu svojim korisnicima učiniti središte korisničkog iskustva. Trenutno je većina glavnih banaka već u procesu ispitivanja i usvajanja blockchain tehnologije, iako kod njih nije pronađen bitcoin.

Kao što smo već spomenuli, postoje izazovi usvajanja blockchaina s obzirom da je to još uvijek nova tehnologija u nastajanju. Međutim, vrijednost nastavlja rasti, kao što možemo vidjeti iz trenutnog blockchain ekosustava oko nas. S vremenom ćemo moći riješiti više izazova i bolje ugraditi blockchain tehnologiju.

Dva ključna slučaja upotrebe blockchain tehnologije uključuju praćenje proizvoda i upravljanje lancima opskrbe. Jedna od vertikala koja ima neizmjernu korist uključuje ulje & Okomito na plin. Shell trenutno ulaže u Blockchain jer izvješća Accenture sugeriraju da Blockchain može uštedjeti 5% prihoda samo poboljšanjem preciznosti.

Većinu vremena, kada ljudi razmišljaju o Blockchainu, razmišljaju o bitcoinima. Bitcoin je blockchain kriptovaluta prve generacije, ali Blockchain je više od kriptovalute.

Slajd-7: Nefinancijska poduzeća

Kao što vidite, postoji 20 vodećih poduzeća koja implementiraju blockchain tehnologiju.

 • Automobilski divovi poput Forda & Toyota implementira Blockchain u svoja pametna rješenja za mobilnost.
 • Maloprodajni divovi poput Walmarta i Nestlea implementiraju Blockchain za praćenje prehrambenih proizvoda. Walmart koristi IBM Food Trust za svakodnevni rad; koristi Blockchain za praćenje i upravljanje svom maloprodajnom robom.
 • Divovi osiguranja poput Metlifea & Prudential eksperimentiraju s Blockchainom za osiguranje s automatiziranim potraživanjima od osiguranja i trgovinskim rješenjima
 • Gigantski brodari poput FedExa & Maersk uspostavlja platforme koje pokreće Blockchain za trgovanje koje će nadgledati otpremu tereta.
 • Čak i Facebook radi na vlastitom blockchain timu kako bi ispitao dodanu vrijednost blockchain tehnologije.

Ali to je samo vrh sante leda. Pogledajmo zanimljivije projekte, posebno povezane s federalnim mrežama.

Slide-8: Udružene blockchain mreže

Tijekom posljednje tri godine ulažu se ogromni napori u uspostavljanju federalnih mreža. Više od desetaka projekata koristi Hyperledger ili R3 Corda, kao što možemo vidjeti na infografici! Sada imamo pouzdano okruženje između grupa banaka, pružatelja osiguranja i opskrbnih lanaca.

Federirana mreža sljedeći je korak u napretku blockchain tehnologije. Sljedeća će faza biti primjena aplikacija s dodanom vrijednosti koje će se izvoditi na tim mrežama.

Jedan od primjera je B3i koji koristi tehnologiju blockchain R3 za digitalizaciju sve službene dokumentacije o osiguranju. To će omogućiti tvrtkama da usmjere svoje usluge i osigurati bolje zadovoljstvo svojih potrošača.

Postoje i neki glavni dobavljači softvera koji već aktivno sudjeluju u ovom novom ekosustavu. Istražimo ih.

Slide-9: Ekosistem poduzeća Blockchains

Ekosustav Enterprise Blockchains super se brzo razvija kod dobavljača koji Blockchain nude kao uslugu. Također ćemo imati različite poslovne blockchains platforme kao što su Corda, Hyperledger & Ethereum.

Evo vodiča za Hyperledger vs Cordu r3 protiv Ethereuma koji možete pogledati

Ti su dobavljači trenutno aktivni i ulažu napore u tehnološki razvoj te aspekt prodaje i marketinga. Od 2019.-2020., Vidjet ćemo sve više i više ulaganja ovih dobavljača.

Oracle je također nedavno objavio da se na njihovom Blockchainu proizvodi više od deset projekata kao uslužne platforme.

Oracle je, kao i većina ostatka, razvio svoju blockchain platformu na vrhu okvira Hyperledger. Hyperledger se prvi usredotočio na namjenske mreže i stoga ima prednost prvih pokretača.

Idemo dalje na ekosustav Hyperledger.

Veze za preuzimanje: Blockchain Architecture ppt | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-10: Blockchain ekosustav Hyperledger-a

Hyperledger je poznat po svom ekosustavu i stoga je jedan od najpopularnijih poslovnih blokova. Aktivno ga koriste glavni lanci opskrbe kao što je Food Trust s Walmartom.

Hyperledger surađuje sa svim dobavljačima, a kao što možemo vidjeti rezultate s Oracle, AWS, Microsoft AZURE blockchain, čak i Samsung razvija svoju blockchain aplikaciju koristeći Hyperledger.

U Hyperledgerovoj viziji, „postojat će svijet mnogih lanaca, neke javne mreže poput Bitcoina i Ethereuma, neke privatne mreže, neke ovlaštene, neke bez. Svaka zajednica može imati vlastiti tip mreže. “

Slično tome, web poslužitelj Apache dao je ljudima alat za izgradnju vlastite web stranice, umjesto da ih natjera da koriste jednu veliku web stranicu.

 • Londonska burza: London Stock Exchange Group koristi Fabric za stvaranje financijske poslovne mreže. Mrežu planiraju koristiti za postizanje interoperabilnosti sa svojim postojećim sustavima, promovirajući tako njihovu učinkovitost.
 • T-Mobile: T-Mobile je stvorio Hyper Directory Sawtooth koristeći Hyperledger Sawtooth kako bi pružio rješenja za pristup i upravljanje identitetima.

Zdravstvo je također jedno od vodećih zdravstvenih poduzeća koje je prihvatilo Hyperledger. Zaronimo u vertikalu zdravstva.

Slide-11: Zdravstvo

Tehnologija distribuirane knjige zapravo može spasiti život! Kako?

 • Praćenjem opskrbnih lanaca krivotvorine se čuvaju u zalivu – S oko 10 do 30% krivotvorenih lijekova, krivotvoreni lijekovi veliki su problem za cijelu zdravstvenu industriju jer godišnje iznose 200 milijardi dolara.

  Da bi se zaustavilo krivotvorenje lijekova, svi se lijekovi prvo registriraju na Blockchainu prije nego što napuste proizvodnu tvrtku. To znači da ako se evidencija o lijeku ne pronađe na Blockchainu, lako se može identificirati kao krivotvorena.

 • Možemo stati na kraj silosima podataka i korištenjem mreže trustova. Prozirnost možemo omogućiti brže i na bolji način. Klinička ispitivanja daju tone podataka, a Blockchain for Healthcare može im pomoći da se pohrane u distribuiranoj mreži, čineći ih lako dostupnima svima. Podaci uključuju statistiku, izvještaje, ankete, medicinske slike, krvne pretrage itd.
 • Postupak polaganja prava poboljšava se sigurnom dijeljenjem podataka. Naplata u zdravstvu i potraživanja trpe zbog prevara. Blockchain uistinu može transformirati postupak polaganja prava pružanjem pouzdane mreže.

Utjecaj Blockchaina također se vidio na vladine službe. Istražimo ih dalje.

Upišite se sada: Tečaj za upravljanje poslovnim blokovima i lancima opskrbe

Slide-12: Blockchain za državne službe

Blockchain za vladu nudi sloj pouzdane mreže na kojem će biti dokumentacija bez papira. Ključ je ovdje bezpapirna dokumentacija, jer svi znamo kako radovi mogu unijeti nedostatak povjerenja, jer to znači da se podacima može manipulirati ili proći kroz pogrešku.

Da ne spominjem, bezpapirni sustav može odjednom obraditi golem dio podataka, poput plaćanja računa, zahtjeva za vizu i još mnogo toga.

Ovdje je samo uži izbor zemalja koje su već usvojile Blockchain radi poboljšanja svojih usluga, povećanja transparentnosti i borbe protiv korupcije.

 • Švicarska: Grad Zug stvorio je novu platformu nazvanu ZugID. Ova aplikacija omogućit će svim građanima Zuga pristup e-upravi na siguran način.
 • Brazil: Vlada se udružila s uPortom za osobne iskaznice i dokumentaciju.
 • Estonija je izvrstan primjer. Blockchain su već implementirali u svoje zemljišne knjige 2014. godine.

Glasanje je također jedan od najboljih primjera koji pokazuje kako vlade mogu usvojiti Blockchain.

Povjerenje je temeljna sposobnost koja Blockchain ubacuje u vladine procese. U svakom od državnih tijela povjerenje igra važnu ulogu. Kako je svaki sustav složen i uključuje malo dionika, Distribuirana knjiga & Čini se da su blockchains prava tehnologija za transformiranje načina na koji komuniciramo i funkcioniramo.

Slide-13: Centralizirani vs Decentralizirani Internet

Sad ćemo uzeti trenutak da shvatimo zašto je Blockchain temeljna tehnologija. To je bez povjerenja. Štoviše, riječ je o potpuno novoj mrežnoj strukturi, gdje umjesto da imamo jedan autorizacijski entitet, imamo mrežu u kojoj svaki čvor može sudjelovati u metodi konsenzusa. To također znači novi protok podataka kako je svaki čvor povezan. Da ne spominjem, to također znači nove poslovne modele.

Blockchain nudi mnoštvo poslovnih prilika trenutnim tvrtkama. Uber & Airbnb je sjajan poslovni model Weba 2.0. I Airbnb i Uber osnovani su 2008., odnosno 2009. godine, dok je internet prvi put izašao u javnost početkom 90-ih. To znači da moramo biti strpljiviji što se tiče inovacija.

Pogledajmo povijest weba dublje.

Evo vodiča za centralizirani ili decentralizirani internet koji možete pogledati.

Slide-14: Web 3.0 pokretat će Blockchain

Pogledajmo povijest weba. Svima nam je poznat Web 1.0, gdje su e-adrese norma. Ali tada smo se žalili kako ne možemo slati fotografije. Međutim, polako se skalirao zahvaljujući inženjerima koji su radili na njegovom poboljšanju.

Tehnološki napredak nikada nije stao jer je Web 2.0 ubrzo transformirao internet oko nas. Nastao je informacijski usmjeren internet s uslugama kao što su Wikipedia, Youtube i Facebook. Od sada ove velike tvrtke kontroliraju Internet i njegove korisnike.

Slično tome, Web 3.0 bit će budućnost jer će u potpunosti transformirati svijet oko nas. Web 3.0 jedinstven je iz dva razloga.

 • Blockchain je sve o povjerenju
 • Blockchain će ljude opet učiniti vrijednima

Distribuirana knjiga poslužit će kao ključni infrastrukturni sloj u novom Internetu povjerenja gdje različiti uređaji, uključujući pametne automobile, mogu međusobno komunicirati i postići dogovor koristeći konsenzus metodu. Također će se poboljšati privatnost korisnika gdje će se korisnici istovremeno osjećati sigurnije i povezani.

Dakle, postoji li mogućnost Web 3.0? Naravno da jest, ali postoje očiti izazovi koje prvo treba prevladati. Pogledajmo izazove u nastavku.

Veze za preuzimanje: Powerpoint prezentacija tehnologije blockchain ppt | Blockchain prezentacija pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-15: Glavni izazovi za usvajanje blockchaina

Glavne izazove implementacije blockchaina u poduzeću možemo podijeliti u dvije glavne kategorije: Ljudski čimbenici, Tehnološki čimbenici.

Možemo govoriti o propisima, percepciji javnosti i skupu vještina, ali sve je to zbog nedostatka znanja na kraju dana. I to je upravo ono što radimo na 101 Blockchains, pružajući vrijedne informacije svojim čitateljima.

Ljudski faktori:

 • Propisi
 • Kaznena veza
 • Javno opažanje
 • Skup vještina
 • Tehnološki dizajn

Tehnološki čimbenici:

 • Skalabilnost
 • Izvođenje
 • Potrošnja energije
 • Privatnost
 • Sigurnost

Slide-16: Priručnik o transformaciji blockchaina

Implementacija blockchaina daleko je složenija u usporedbi s općenitom instalacijom aplikacije. To znači da ne možete tražiti od svog tima da instalira Blockchain baš kao što to radite za instaliranje web poslužitelja. Blockchain pruža robusnu mrežu u kojoj svaki proces može međusobno komunicirati i održavati visoku razinu povjerenja i transparentnosti.

Iz našeg iskustva, vidjet ćete u priručniku o transformaciji blockchaina, pet koraka za postizanje blockchain izvrsnosti u vašoj organizaciji uključuje sljedeće:

 1. Počnite s malim
 2. Izgradite radnu skupinu
 3. Vlak & Odgajati
 4. Razviti strategiju
 5. Komunikacije

Slide-17: Jeste li DOER?

101 Blockchains više je od pukog istraživanja & konzultantska tvrtka. Pružamo infografiku, vodiče i recenzije, a sastoji se od zajednice DOERS. Ljudi poput mene & vi koji dijelite istu viziju o važnosti blockchain obrazovanja možete uspjeti na 101 Blockchains.

Dakle, kako možete imati koristi od 101 blockchaina?

Kao pojedinac možete proširiti svoje znanje, pridonijeti gostujućim postovima, pa čak i pridružiti se programu našeg veleposlanika.

Kao tvrtka, dobrodošli ste da se pridružite našem partnerskom programu ili izravno radite s nama na vlastitim projektima.

Slide-18: Hvala

Hvala na čitanju. U fascinantnoj smo fazi jer se sve više poslovnih blokova usvaja u cijeloj industriji! Također možete početi učiti o Blockchainu, a nikad nije kasno započeti učenje.

Ne zaboravite kliknuti na vezu blockchain PowerPointa ppt preuzimanje datoteka. Prezentacija blockchaina ppt sadrži dobre primjere upotrebe blockchaina ppt.

Također se može preuzeti kao blockchain PowerPoint pdf ili a blockchain PowerPoint predložak za izgradnju vlastitog blockchaina ppt. (prema uvjetima korištenja).

Možete započeti s našim besplatnim tečajem blockchaina da biste saznali više o blockchain tehnologiji i temeljitije razumjeli elemente.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me