Blockchain Job Plata: Nađite posao iz snova!

Blockchain plaća može se uvelike razlikovati o kojoj se poziciji radi. Štoviše, postoje i druge varijable koje mogu izravno promijeniti raspon plaće u blockchain poslovima, kao što su mjesto, potražnja, nestašica, država, profil tvrtke itd..

U svakom slučaju, prirodno je da bilo koji blockchain profesionalci dobivaju nešto veću plaću od očekivane. Zašto ipak? Pa, to je zato što je blockchain vrlo komplicirana tema i svi tipovi poslova moraju imati neki oblik znanja o tome.

Na primjer, blockchain programer mora znati razviti takvu tehnologiju bez ikakvih problema, ali blockchain tehnički regrut neće morati imati tu razinu baze znanja.

Pa, vidite, iako regrut možda ne zna programirati, ali svejedno, morat će razumjeti kako to funkcionira i prosuđivati ​​kandidate na temelju toga.

U svakom slučaju, plaća za blockchain posao trenutno je najviša. Dakle, najbolje je odmah se prijaviti za blockchain poslove! Ali kako dobiti posao u blockchainu?

Pa, da bih vam pomogao, u ovom ću vodiču pokriti sve što trebate znati.

Pa, krenimo!

 

Contents

Blockchain Technology Job and The Plala

Prije nego što uđem u to kako doći do posla u blockchainu, provjerimo različite mogućnosti za posao i raspon plaća za njih. Počnimo!

Blockchain Professional

Praktično, blockchain profesionalci imaju tendenciju da imaju veće plaće u blockchain poslovima u odnosu na druge kolege. U stvarnosti je potražnja za poslom za blockchain profesionalcima na višoj strani. Najviše zato što nema puno ljudi s dovoljno vještina za razvoj blockchain platformi bez ikakvih pogrešaka.

Također, ovdje ćete u osnovi raditi kao programer za cijeli stack. Dakle, morate znati kodirati. U svakom slučaju, morat ćete biti vješti u C, C ++, SDL, .NET, MVC, SOAP, FTP, REST, XCOD, AJAX, Python, Solidity, JavaScript i tako dalje.

U svakom slučaju, ovdje ćete uglavnom stvarati čvorove, postavljati mreže, stvarati pametne ugovore itd.

Raspon plaće

Plaća posla za blockchain tehnologiju za ovo određeno radno mjesto visoka je i kreće se od 68 000 do 200 000 USD svake godine! To je puno plaća za poziciju o kojoj bilo tko može sanjati.

U svakom slučaju, tipični raspon prosječnih plaća blockchain profesionalaca iznosi između 150 i 175 tisuća dolara. Dakle, možete vidjeti da se raspon može uvelike razlikovati.

Za usporedbu, čini se da tipična radna mjesta softverskih inženjera svake godine dobivaju 137 tisuća dolara. Dakle, vidite kako samo programeri dobivaju puno više od tipičnih softverskih stručnjaka u bilo kojem drugom području.

Ali morate biti vješti, a za to zauzvrat možete zatražiti plaću od 200 tisuća dolara od tvrtke.

Prema a pregled Oblik angažiran, raspon plaća i blockchain stručnjaka može se razlikovati ovisno o mjestu. Provjerimo donju tablicu kako bismo saznali više o problemu –

 

Mjesto

Blockchain profesionalna plaća

Austin

140.817 dolara

Denver

142.615 dolara

Los Angeles

147.541 USD

Područje zaljeva SF

167.975 dolara

Boston

149.144 dolara

London

79.048 £

New York

158.451 USD

Chicago

134.161 USD

Dallas

135.000 američkih dolara

Francuska

60.495 €

Washington DC.

136.541 USD

Toronto

124 459 C $

Seattle

154.144 dolara

san Diego

152.500 američkih dolara

 

Dakle, kao što vidite, plaća je slučajno najveća na području zaljeva San Francisco u usporedbi s bilo kojim drugim mjestima na svijetu.

Blockchain savjetnik

Blockchain savjetnik / savjetnik sljedeći je s visokom plaćom za blockchain posao. Ali što savjetnici zapravo rade danas? Pa, oni zapravo dolaze sa savršenim strategijama i mapama za poduzeća koja žele koristiti blockchain za povećanje prihoda.

U svakom slučaju, za to morate analizirati tvrtku i razumjeti kako funkcionira njihovo poslovanje. Štoviše, morate znati što i kako funkcionira blockchain tehnologija kako bi ponudila savršenu poslovnu strategiju za sva vremena.

Predložit ću vam korištenje programa certificiranja blockchaina kako biste iskoristili svoje vještine u ovom slučaju.

 

Raspon plaće

Dan zaostatka za blockchain savjetnicima također ne zaostaje. Možete očekivati ​​da ćete dobiti nešto u rasponu od 69.000 do 179.000 američkih dolara svake godine. U svakom slučaju, kao što vidite, niži rang uglavnom dolazi s lokacija na kojima blockchain tehnologija još uvijek nije toliko prepoznata.

Ali ako uspijete proći kroz sve prepreke ili se brže usposobiti, možete očekivati ​​da ćete dobiti visoku količinu od samog početka.

 

Blockchain arhitekt

Poduzeća više nego žele zaposliti blockchain arhitekte za svoju internetsku orijentaciju. Mislim, kako će se inače tvrtka usredotočiti na svoju prisutnost korisnika bez korištenja atraktivnog web mjesta ili tako nešto? Osim izrade unosnih web stranica, također ćete dizajnirati korisničko sučelje za svako pojedinačno rješenje vaše tvrtke.

Dakle, učiniti ga atraktivnim vaš je primarni izbor jer je to sjajan način da privučete potrošače da dobiju rješenje. Osim toga, također možete dizajnirati glavnu infrastrukturu blockchain rješenja.

Također ću dodati da ćete ovdje dobiti visoku plaću za blockchain posao u usporedbi s tipičnim dizajnerima.

 

Raspon plaće

U stvarnosti se raspon plaća za blockchain arhitekta puno mijenja zbog stručnosti blockchaina. Međutim, može se uvelike razlikovati ovisno o tvrtki. Mnogo je tvrtki koje su spremne platiti dobru plaću za unajmljivanje dizajnera infrastrukture posebno za blockchain rješenja.

Dakle, možete očekivati ​​da će se kretati od 31 do 140 tisuća dolara svake godine. To je izdašan iznos plaćanja za ovu poziciju. Štoviše, možete očekivati ​​da ćete dobiti više ako ste u starijem arhitektu.

 

Voditelj projekta Blockchain

Kao voditelj projekta, morat ćete imati visoku razinu analitičkih vještina, komunikacijskih vještina i vještina rješavanja problema. Ako vas regrutiraju, morat ćete pokrenuti cijeli projekt od početka do kraja.

U mnogim slučajevima možda će vam trebati dodatne vještine poput naprednih vještina kodiranja ili bilo kojih drugih metoda. Zašto ipak? Pa zato što je odgovornost na ovom položaju prilično velika.

Štoviše, bit ćete izravna veza između netehničkog i tehničkog tima. Stoga je dobivanje veće plaće za posao u blockchainu ovdje apsolutno normalno.

 

Raspon plaće

Voljet ćete čuti o rasponu plaća za voditelje blockchain projekata. Tipično je od 38 do 111 tisuća dolara.

Međutim, može se promijeniti na temelju tvrtke ili lokacije, baš kao i programeri blokova. U stvarnosti, početna točka za blockchain voditelja projekta može se spustiti na 50.000 USD.

Također, ako ste stariji programer blockchaina ili netko s više kalibra od ostalih članova tima, prelazak na 200 tisuća dolara lak je zadatak.

Ali ako uspijete pokazati da ste zaista sposobni nositi se sa svim odgovornostima, zasigurno možete očekivati ​​veću plaću od bilo koje vrhunske tvrtke.

Međutim, startupi za početak možda nisu toliko izdašni.

 

Blockchain inženjer

Još jedno izvrsno radno mjesto za ovu nišu je blockchain inženjer. Plaća za ovaj posao u blockchainu također je na gornjoj razini. U stvarnosti je to dobra prilika koju možete iskoristiti kako biste si osigurali dobar dan isplate.

Štoviše, već postoji velika potražnja za zapošljavanjem inženjera blockchaina.

Ovdje ćete morati dizajnirati arhitekturu rješenja, postaviti infrastrukture i tako dalje. Štoviše, morate razumjeti kako Hyperledger, Corda, Ethereum rade i imati znanje o Pythonu, Oracleu i Javi.

 

Raspon plaće

Voljet ćete čuti o rasponu plaća za blockchain inženjere. Tipično je od 104 do 186 tisuća dolara. Međutim, može se promijeniti na temelju tvrtke ili lokacije, baš kao i programeri blokova. U stvarnosti, početna točka za blockchain inženjera može se spustiti na 50 tisuća dolara.

Ali ako uspijete pokazati da ste zaista sposobni nositi se sa svim odgovornostima, zasigurno možete očekivati ​​veću plaću od bilo koje vrhunske tvrtke.

Međutim, startupi za početak možda nisu toliko izdašni.

 

Blockchain Marketing Specialist

Kako ikada možete pokušati biti stručnjak za blockchain marketing ako ne znate kako tehnologija funkcionira? U stvarnosti se čini da stručnjaci za blockchain marketing imaju visoku plaću za posao u blockchainu, kao i za svoje vještine, naravno.

Ovdje ćete morati znati koristiti tehnologiju tvrtke i za nju privući moguće kupce. Štoviše, možda ćete morati naučiti i potrošače što je i ova tehnologija.

Ali ovo je radno mjesto uglavnom za one tvrtke koje žele proizvesti masovna rješenja za kraj korisnika, a ne kao njihov interni mrežni sustav.

 

Raspon plaće

Uobičajena prosječna zarada koju biste mogli očekivati ​​na ovom radnom mjestu iznosi između 34 i 72 tisuće dolara. To je zapravo vrlo izdašan iznos za angažiranje marketinškog stručnjaka. U stvarnosti, samo vrhunske tvrtke mogu očekivati ​​da će vam platiti ovaj visoki rang.

Međutim, na temelju svoje vještine možete zatražiti još ako možete pravilno pokazati svoj puni potencijal.

U svakom slučaju, prijeđimo na našu sljedeću točku u ovom kako doći do vodiča za posao blockchaina.

 

Inženjer kvalitete blockchaina

Inženjeri kvalitete blockchaina moraju raditi pod blockchain inženjerom ili samo raditi u sličnom položaju kao oni. Praktično, morat ćete analizirati kvalitetu rješenja prije nego što se izda.

Ovdje, kada programer ili inženjer završi s kodiranjem, morat ćete ga proći redak po redak kako biste otkrili bilo kakva odstupanja. Dakle, vaš je primarni cilj testirati novo rješenje dok ne pronađete bilo kakve greške ili bilo što drugo.

Stoga za to morate razumjeti puno arhitektura i okvira blockchaina. Također, možete očekivati ​​i veliku plaću u blockchain poslu.

 

Raspon plaće

Ni dan isplata za inženjera kvalitete blockchaina ne zaostaje. Možete očekivati ​​da ćete dobiti nešto u rasponu od 51.000 do 94.000 USD svake godine. U svakom slučaju, kao što vidite, niži rang uglavnom dolazi s lokacija na kojima blockchain tehnologija još uvijek nije toliko prepoznata.

Ali ako uspijete proći kroz sve prepreke ili se uspijete vježbati brže nego što možete očekivati ​​da ćete dobiti visoki iznos od samog početka.

Ali pobrinite se da i za to dobijete potvrdu.

 

Blockchain pravni savjetnik

Pa, blockchain je relativno nov i zbog svoje strukture sasvim je normalno imati pravnih problema. U stvarnosti je decentraliziran toliko puta da možda 100% ne ide uz tradicionalne zakone. Ovdje dolazite kao pravni savjetnik za blockchain.

Dakle, poduzeća će upotrijebiti vašu stručnost za pravilno poštivanje propisa ili čak izraditi studije slučaja koje neće loše utjecati na njihovu tvrtku.

Dakle, to je velika odgovornost. Očito ćete morati biti pravnik i razumjeti tehnologiju da biste i u njima otkrili bilo kakva odstupanja.

U svakom slučaju, blockchain pravni savjetnici također imaju visoku plaću za blockchain posao.

 

Raspon plaće

Uobičajena prosječna zarada koju biste mogli očekivati ​​na ovom radnom mjestu iznosi između 23 i 176 tisuća američkih dolara. To je zapravo vrlo izdašan iznos za angažiranje pravnog savjetnika. U stvarnosti, samo vrhunske tvrtke mogu očekivati ​​da će vam platiti ovaj visoki rang.

Međutim, na temelju svoje vještine možete zatražiti još ako možete pravilno pokazati svoj puni potencijal.

 

Blockchain tehnički regrut

Unajmljivanje potencijalnog blockchaina, kvalificiranog zaposlenika, ogroman je zadatak. Ako ne možete zaposliti pravu osobu, tada se sudbina tvrtke iskrivljuje. U mnogim slučajevima tehnički regruteri neće morati koristiti nikakva temeljna tehnička znanja.

Ali u blockchainu ćete morati naučiti o tehnologiji. Bez razumijevanja tehnologije teško će biti zaposliti ljude koji to mogu izvesti.

Dakle, čak i ako ste u poziciji za ljudske resurse, morat ćete imati višu bazu znanja. Bez toga ne možete identificirati prave osobe.

U svakom slučaju, ovo je također izvrsna prilika da dobijete visoku plaću u blockchain poslu.

 

Raspon plaće

U stvarnosti, raspon plaća za blockchain tehničkog regrutera prilično je velik. Zašto? Pa, zato što morate razumjeti kako blockchain radi. Dakle, za to morate uložiti više vremena i resursa.

Također, prilično je teško zaposliti potencijalno dobrog kandidata među ostalim kandidatima koji nisu kvalificirani. Dakle, možete očekivati ​​nešto između 37 i 98 tisuća dolara svake godine!

 

Blockchain Data Scientist

Još jedna visoko plaćena plaća u blockchain poslu su pozicije znanstvenika podataka. Možda se pitate što uopće radi znanstvenik podataka? Pa, u stvarnosti je blockchain ogroman sustav glavne knjige koji će s vremena na vrijeme trebati dodatnu pomoć.

Tu stupaju na snagu znanstvenici podataka. Moraju proći kroz sve te podatke i analizirati ih, utvrđujući bilo kakva odstupanja.

Očito su privatni podaci sigurni od toga, ali postoje i drugi presudni podaci koje treba redovito kontrolirati.

 

Raspon plaće

U stvarnosti se raspon plaća za blockchain znanstvenika podataka ne mijenja puno zbog stručnosti blockchaina. Međutim, može se uvelike razlikovati ovisno o tvrtki. Mnogo je tvrtki koje su spremne platiti dobru plaću za angažiranje znanstvenika podataka posebno za blockchain rješenja.

Dakle, možete očekivati ​​da će se kretati od 65.000 do 154.000 USD svake godine. To je izdašan iznos plaćanja za ovu poziciju. Štoviše, možete očekivati ​​da ćete dobiti više ako ste u starijem znanstveniku za podatke.

U svakom slučaju, pogledajmo sljedeći dio u ovom kako doći do vodiča za posao u blockchainu.

 

Koje su vam vještine potrebne za postizanje visoke plaće u blockchain poslu?

Postoje neke vještine koje morate savladati ako želite dobiti odgovarajuću plaću za bilo koje radno mjesto. Provjerimo što su –

Saznajte više o osnovama i osnovama

Ovo je jedna od važnih vještina za visoku plaću u blockchain poslu. U stvarnosti, ovdje morate naučiti o osnovama blockchain tehnologije i osigurati da pravilno razumijete svaki pojedini aspekt.

 

Počnite razvijati svoje međupredmetne široke vještine

Još jedna važna vještina je iskoristiti svoje vještine u disciplini daske. Zašto? Pa, trebat će vam kako biste zadržali svoje strateške vještine. Štoviše, ove su vještine potrebne za implementaciju blockchain rješenja. Dakle, ako ih imate, sigurno će vam pomoći da dobijete željenu plaću za blockchain poslove.

 

Shvatite kako funkcionira različita blokchain platforma

To je zaista važan čimbenik za vašu visoku plaću za blockchain posao. Bez znanja kako platforme rade, ne možete očekivati ​​da ćete puno toga učiniti. U stvarnosti, što više razumijete da rade, to ćete više prilika za posao imati.

 

Budite tehnološka i poslovna sposobnost

Pokušajte postati osoba koja može potpuno integrirati i posao i blockchain. U stvarnosti, što više možete spojiti ovo dvoje, više možete očekivati ​​dobru plaću u blockchain poslovima. U svakom slučaju, predložio bih da provjerite blockchain tečaj kako biste saznali detalje o poduzeću i blockchainu.

 

Steknite znanje o decentraliziranim i distribuiranim knjigama

Učenje o različitim decentraliziranim i distribuiranim knjigama je prijeko potrebno za dobivanje visoke plaće za posao u blockchainu. Dakle, pobrinite se da u potpunosti razumijete kako funkcionira svaka pojedinačna vrsta blockchain tehnologije.

 

Saznajte više o poslovnim procesima u poduzeću

Znate da samo posjedovanje baze tehničkog znanja neće vam pomoći u dobivanju dobre plaće za blockchain poslove. Ako možete razumjeti kako funkcioniraju poslovni procesi vaše tvrtke, tada ćete biti savršeni za tu poziciju.

Morate pokazati svoju vrijednost, a zatim očekivati ​​dobru plaću u zamjenu za svoju vrijednost.

U svakom slučaju, pogledajmo sljedeću vještinu u tome kako doći do vodiča za posao blockchaina.

 

Naučite pojednostaviti

Potrebno je pojednostaviti rješenje. Ako ga pretjerano zakomplicirate, to može stvoriti puno problema. Štoviše, to također može smanjiti vrijednost marke vaše tvrtke. Dakle, svakako naučite pojednostaviti bilo koju vrstu blockchain rješenja.

Ako možete pokazati potencijal za to, možete očekivati ​​visoku plaću za posao u blockchainu.

 

Pridružite se Blockchain zajednici

Pokušajte postati osoba koja može ponuditi vrijednost u blockchain zajednici. U stvarnosti, blockchain zajednice savršene su za učenje o blockchain tehnologiji. Dakle, možete očekivati ​​da ćete svoje vještine poboljšati i mnogo brže.

Integrirajte i posao i blockchain. U stvarnosti možete očekivati ​​dobru plaću i za brže osposobljavanje. U svakom slučaju, predložio bih da provjerite blockchain tečaj kako biste saznali detalje o poduzeću i blockchainu.

 

Shvatite obrasce arhitekture blokova, ekosustave i standarde

To je zaista važan čimbenik za vašu visoku plaću posla u tehnologiji blockchain. Bez znanja o različitim arhitektonskim obrascima i ekosustavu blockchaina, ne možete razviti blockchain. U stvarnosti, što više razumijete da rade, to ćete više prilika za posao imati.

 

Naučite komunicirati vrijednost

Druga važna vještina je naučiti komunicirati vrijednost. U stvarnosti, to će vam uvelike pomoći jer svoje ideje lakše možete prenijeti svojim suradnicima i klijentima.

Zašto? Pa, trebat će vam kako biste zadržali svoje strateške vještine. Štoviše, ove su vještine potrebne za implementaciju blockchain rješenja. Dakle, ako ih imate, sigurno će vam pomoći da dobijete željenu plaću za blockchain poslove.

 

Dovršite program certificiranja Blockchain

Ovo je jedna od važnih vještina za visoku plaću posla u tehnologiji blockchain. U stvarnosti, ovdje morate steći znanje o različitim procesima razvoja blockchain tehnologije i osigurati da pravilno razumijete svaki pojedini aspekt.

Štoviše, morate uspješno završiti program certificiranja za veću plaću na poslu. Stoga, da bismo vam pomogli, imamo certificirani tečaj za Enterprise Blockchain Professional. Pazite da to provjerite!

 

Pohađajte tečaj blockchaina da biste saznali više o tehnologiji Blockchain

U stvarnosti, dobivanje certifikata s blockchain tečaja može biti vaš najbolji posao za postizanje dobre plaće za posao u blockchain tehnologiji. Da bismo vam pomogli, imamo dobru količinu blockchain tečajeva koji su bogati informacijama i uspostavljeni na osnovu vaše želje.

 

Blockchain tečajevi koji vam mogu pomoći da se brže osposobite

Imamo dobru kolekciju blockchain tečajeva koji će vam pomoći da dobijete posao s visokom plaćom. Ako želite znati kako se zaposliti u blockchainu, odmah pogledajte naš tečaj!

 

Certified Enterprise Blockchain Professional

Pa, odgovor na vaše pitanje “kako dobiti posao u blockchain tehnologiji” su naši tečajevi. U stvarnosti je ovaj tečaj vrlo pogodan za bilo kakve poslove vezane uz blockchain.

 

Što ćete naučiti?

Blockchain Technology Essentials

 • Osnovni elementi blockchaina
 • Privatni i javni blockchains
 • Kako blockchain stvara blokove
 • Pametan ugovor

 

Detaljna analiza različitih Enterprise Blockchain platformi

 • Ethereum
 • Tkanina Hyperledger
 • Corda

 

Blockchain u industriji financiranja trgovine

 • Blockchain rješenja u financiranju trgovine
 • Osnove mreškanja
 • Osnove kriptovaluta i kripto-imovine

 

Blockchain aplikacije temeljene na poslovnoj industriji

 • Proces lanca opskrbe i blockchain
 • Blockchain-digitalna transformacija
 • Slučajevi stvarne upotrebe blokchain opskrbnog lanca

 

Osnovni slučajevi upotrebe blockchaina

 • Tvrtke iz stvarnog svijeta koje koriste blockchain

 

Enterprise blockchains i upravljanje lancem opskrbe

Ovo je još jedan od naših popularnih odjeljaka. Koristeći ovaj tečaj, znat ćete kako se zaposliti u blockchain tehnologiji i kako možete dobiti i veću plaću.

 

Što ćete naučiti?

Proces upravljanja lancem opskrbe

 • Objašnjen postupak lanca opskrbe
 • Odgovornosti menadžera opskrbnog lanca

 

Stvaranje vrijednosti u SCM-u

 • Mapiranje vašeg radnog kapitala s korporativnom vrijednošću
 • Analizirajući svoje SCM modele s modelom ekonomske dodane vrijednosti (EVA)
 • Proces upravljanja lancem opskrbe i obrtni kapital

 

Slučajevi korištenja blok lanca opskrbe

 • Aplikacije lanca opskrbe pomoću blockchaina
 • Kako platforme lanca opskrbe rade s blockchainom

 

Provedba vašeg projekta lanca opskrbe snova

 • Kako ćete razviti takav projekt?

 

Provjerimo sljedeći tečaj u ovom vodiču “kako dobiti posao u blockchainu”.

 

Poduzetnički blokovi i financiranje trgovine

Ovaj tečaj je posebno namijenjen industriji financiranja trgovine. Dakle, ako ste zainteresirani za posao u sektoru financiranja trgovine, pogledajte ovaj tečaj odmah!

 

Što ćete naučiti?

Kako funkcionira financiranje trgovine?

 • Osnovni elementi financiranja trgovine
 • Pitanja u industriji financiranja trgovine

 

Utjecaj blockchaina na proces financiranja trgovine

 • Prednosti blockchaina iz financiranja trgovine
 • Uvid u blockchain inicijative za financiranje trgovine
 • Razumijevanje osnova različitih blockchain platformi u financiranju trgovine

 

Primjeri blokchaina za financiranje trgovine u stvarnom svijetu

 • Prekogranična plaćanja
 • Akreditiv (LC)
 • Teretnica (BoL)

 

Različite platforme za financiranje trgovine temeljene na blockchainu

 • TradeLens
 • Kontura
 • Trgovina
 • Marko Polo

 

Blockchain progresi visokog profila u financiranju trgovine

 • TradeTrust
 • Inicijativa za digitalne standarde

 

Predlošci poslovnih blokova

To je jedan od važnih tečajeva blockchaina u našem vodiču “kako dobiti posao u blockchain tehnologiji”. Koristeći ove predloške, možete bez problema dizajnirati vlastita blockchain rješenja.

 

Raspon predložaka –

 • Trebate li blockchain?
 • Spremnost za blockchain projekt
 • Predstavljanje projekta Enterprise Blockchain
 • Mapiranje poslovanja lanca opskrbe vs. Enterprise Blockchain

 

Zaključak

Dobivanje visoke plaće za posao u tehnologiji blockchain može biti teško ako ne znate kako to učiniti. U stvarnosti, samo savladavanje vrlo specifičnih vještina može vam dati posao. Stoga se pobrinite da slijedite popis savjeta.

Što se tiče radnog mjesta, možete vidjeti da će svaka pojedinačna prilika za posao ponuditi dobar iznos plaće. Dakle, bez obzira što odabrali, već možete osigurati svoje buduće planove.

U svakom slučaju, ne zaboravite provjeriti i naše tečajeve.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me