Blockchain u proizvodnji: Vodič za industrijsko osnaživanje

Potencijal Blockchaina savršeno je pogodan za proizvodnju. Razumijemo kako blockchain može povećati poslovnu vrijednost u proizvodnom sektoru.

U stvarnosti, proizvodni sektor pridonosi rastu BDP-a svake zemlje. Utjecaj na američko gospodarstvo najviše možete vidjeti. U četvrtom tromjesečju za 2019. godinu proizvođači su bili odgovorni za 2233,4 milijarde dolara! Stoga je iznosio 11,39% ukupnog gospodarstva. Dakle, možete vidjeti kako je proizvodnja važan element rasta zemlje.

Međutim, ovaj je sektor također mučen s puno problema. Stoga se utjecaj na svjetski BDP smanjuje iz dana u dan. Zbog povećanih međunarodnih utjecaja, proizvođači moraju ostati međusobno povezani. Ali samo blockchain to može sada postići.

Stoga proizvođači širom svijeta počinju razvijati blockchain rješenja kako bi pojednostavili svoje poslovanje i povećali vidljivost. Kako blockchain ima potencijal izmijeniti cjelokupni proces proizvodnje, važno je samo da se tvrtke počnu okupljati i stvarati ekosustav zasnovan na blockchainu.

U ovom ćemo se članku usredotočiti na važnost blockchaina u proizvodnji. To će pomoći svim početnicima da shvate trenutni scenarij proizvodne industrije. Štoviše, to će također pomoći u učenju kako ovu tehnologiju možete koristiti za vlastite proizvodne procese.

Upišite se sada: Besplatni tečaj blockchaina

Blockchain u proizvodnji: zašto ovaj sektor treba blockchain?

Prerađivačka industrija trenutno se bavi mnogim pitanjima. U stvarnosti sektor jako zaostaje zbog povećane količine nedosljednosti i lošeg upravljanja. Stoga je ovom sektoru trenutno potrebna ozbiljna promjena.

Poteškoće u predviđanju zahtjeva

Kako se tržište neprestano mijenja, prilično je teško stalno pratiti nove trendove. Stoga mnogi proizvođači ne mogu predvidjeti za kakvim se proizvodima u budućnosti traži. Ovaj nedostatak sposobnosti šteti ugledu proizvođača jer ne mogu smisliti uspješne projekcije proizvoda kako bi osigurali svoju ulogu na promjenjivim tržištima.

Također, čini se da nemaju niti jedan potreban alat koji im može pomoći da procijene koliko ili kada bi trebali nastaviti prodavati određeni proizvod. Tako zbog viška u proizvodnji dobivaju puno proizvoda. U mnogim se slučajevima čak suočavaju s nedostatkom proizvodnje.

Loše upravljanje zalihama

Ovo je još jedno veliko pitanje za proizvodnu tvrtku. Praktično, model koji slijede za upravljanje zalihama prilično je unatrag i pun problema. Iako je automatizacija riješila neke probleme, ukupna složenost upravljanja za mnoge je proizvođače neodoljiva.

Zbog lošeg upravljanja ne uspijevaju isporučiti proizvode na vrijeme, što rezultira gubicima. Štoviše, oni također ne uspijevaju sačuvati proizvode u pravom okruženju što dovodi do gubitka puno novca.

U stvarnosti je praćenje inventara skup postupak, pa ga mnogi ne žele koristiti. No, ručni rad je u ovom slučaju dugotrajan i sklon pogreškama. Dakle, trebaju rješenje koje može uštedjeti troškove i pomoći im u učinkovitijem upravljanju zalihama.

Niska učinkovitost

Problem je ako želite povećati učinkovitost, morate smanjiti troškove, pa čak i kvalitetu proizvoda. Nažalost, ovo je trenutni scenarij proizvodne tvrtke, gdje pokušavaju pogoršati njihovu kvalitetu kako bi povećali učinkovitost. Nepotrebno je reći da ovaj pristup rezultira nezadovoljstvom potrošača što rezultira manjim prihodima za tvrtke.

Ali mnogi se proizvođači ne mogu izvući iz ove rupe, gdje je učinkovitost negativno povezana s troškovima. U mnogim slučajevima oni koji odaberu kvalitetu moraju žrtvovati svoju učinkovitost i postati žrtve povećanih troškova.

Poteškoća s povećanjem ROI-a

Očito je da bi svaki proizvođač na bilo koji način želio povećati svoj povraćaj ulaganja. U stvarnosti će ovaj postupak značajno povećati njihovu prodaju ili čak povećati vrijednost njihovih proizvoda. Ali nema mnogo učinkovitih načina na koje to tvrtke mogu učiniti. Također, tijekom mnogih ekonomskih padova, potrošači nisu u mogućnosti uložiti svoj novac u proizvode.

Dakle, to smanjuje ukupnu prodaju tvrtki, a one nemaju potrebna sredstva za nadmudrivanje sustava. Dakle, mnogi se proizvođači suočavaju s ogromnim poteškoćama u povećanju ROI-a.

Čitaj više: Važnost blockchaina u industriji osiguranja

Nedostatak kvalificirane radne snage

Znamo da robotika ili automatizacija mogu pomoći u ispunjavanju zahtjeva za ljudskim radom. Ali strojevi trenutno ne mogu sve. U mnogim su slučajevima ljudske sposobnosti prijeko potrebne za pokretanje sustava bez ikakvih problema. Međutim, nedostatak kvalificirane radne snage za učinkovito upravljanje rezultatima ili brzo rješavanje bilo kojeg problema uzima danak u ovom sektoru.

Također, umirovljenje baby boomer generacije dovodi do nedostatka radne snage jer druge generacije ovu vrstu posla smatraju ponižavajućom. Stoga su proizvodne industrije teško u skladu sa zahtjevima uz malu količinu raspoložive radne snage.

Naslijeđeni mrežni sustav

Nove se tehnologije pojavljuju svake godine i teško je pratiti vrijeme koje se mijenja. Na primjer, IoT uređaji ili proizvodni softver ili čak robotika mogu postati neodoljivi za male proizvođače.

Međutim, uporaba ovih tehnologija u velikim proizvođačima osigurava veću proizvodnju od malih brojača vremena. Stoga su mali timeri u velikom nepovoljnom položaju i ne mogu pratiti konkurenciju. Dakle, to stvara jaz u proizvodnom sektoru gdje samo velika imena profitiraju, a mali poduzetnici zaostaju.

Krivotvoreni proizvodi

Još jedno veliko pitanje je sve veći broj krivotvorenih proizvoda. Kriminalni proizvođači obično miješaju krivotvorene proizvode sa stvarnima, što im onemogućava pronalazak. Ali ovo pitanje degradira marku matične tvrtke i potrošači počinju izbjegavati kupnju proizvoda. Kao rezultat, prodaja se počinje smanjivati, a tvrtka počinje gubiti novac. S druge strane, ilegalne stranke počinju dobivati ​​isplate za nekvalitetne i nekvalitetne proizvode, a to u potpunosti preusmjerava tržište.

Stoga se tvrtke moraju učinkovito boriti protiv ovog problema kako bi potrošači mogli dobiti vrijednost koju plaćaju.

Nedostatak ispravnog revizijskog modela

Nedostatak odgovarajućeg revizijskog modela na proizvodnoj sceni još je jedno veliko pitanje ove industrije. U stvarnosti, bez odgovarajućeg modela revizije, mnoge tvrtke ne mogu pratiti kvalitetu proizvoda u svakoj fazi. Dakle, postaje teško saznati trenutni izvor problema kada identificiraju problem u gotovom proizvodu.

U stvarnosti to tijekom godina dovodi do velikih gubitaka, a tvrtke moraju snositi teret odlaganja milijuna vrijednih proizvoda samo zato što nisu mogle osigurati kvalitetu.

Provjerite kako se blockchain za nekretnine može riješiti problema ove industrije!

Kako Blockchain može poboljšati proizvodnju?

Blockchain može poboljšati proizvodnju nudeći decentraliziranu infrastrukturu. Znamo da decentralizirana struktura nije prikladna za poslovno okruženje. Međutim, značajke koje dolaze s ovom strukturom zapravo mogu pomoći proizvodnim tvrtkama na razne načine. Na primjer, blockchain može ponuditi politiku neovlaštenog miješanja, što znači da kada podaci jednom uđu u sustav, ostaju tamo. Dakle, nitko ga ne može promijeniti niti petljati u to.

Štoviše, blockchain može uspostaviti upotrebu ispravnog sustava revizije. U stvarnosti sve u blockchainu prolazi kroz razne procese revizije. Dakle, to je savršen alat koji može pomoći tvrtkama da redovito kontroliraju kvalitetu proizvoda u stvarnom vremenu. Korištenjem IoT uređaja mogu lako pratiti stanje svakog proizvoda.

Još jedan sjajan način na koji blockchain može poboljšati proizvodnju je smanjenje troškova. U stvarnosti, blockchain može pomoći tvrtkama da smanje troškove bez da na bilo koji način štete njihovoj kvaliteti. Dakle, tvrtke se napokon mogu osloboditi rupa i napokon ponuditi svoje najbolje proizvode za potrošače. Štoviše, to može pomoći uštedjeti puno resursa i malim proizvođačima.

I na kraju, blockchain na proizvodnim tržištima može poboljšati proces transakcija koji se događa unutar ekosustava. Sve je gotovo u roku od nekoliko sekundi, plaćanje dobavljača, bavljenje distribucijskim centrom ili logistika. Prije bi bili potrebni dani za obradu transakcija. Ali pomoću blockchaina to možete učiniti za nekoliko minuta!

Dakle, ovo je veliko pojačanje za sve tvrtke jer sada mogu u potpunosti povećati svoju učinkovitost. Kao što vidite, važnost blockchaina u proizvodnji je golema i tu nema iznimke.

Upišite se sada: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) tečaj

Kako se Blockchain koristi u proizvodnji?

Revizija lanca opskrbe za povećanje transparentnosti

Ovo je jedan od najboljih blockchaina u proizvodnim slučajevima upotrebe u ovom trenutku. U stvarnosti, 78% tvrtki brine se o procesu revizije lanca opskrbe, a otpad zbog toga nastavlja se povećavati. Dakle, ovo je pitanje koje treba trenutno rješenje. Blockchain u ovom slučaju može lako pomoći.

U stvarnosti, blockchain može ponuditi reviziju proizvoda u stvarnom vremenu i osigurati da podaci budu bez korupcije. Štoviše, možete koristiti blockchain za provjeru na proizvodnoj liniji kad god želite. Ovo je izvrstan način za smanjenje količine rasipanja i povećanje prihoda.

Poboljšanje učinkovitosti u proizvodnim pogonima

Još jedan dobar slučaj upotrebe je poboljšanje učinkovitosti u čitavom proizvodnom sektoru. Kao što već znate, proizvodni pogoni moraju se suočiti s puno problema s neučinkovitošću. Ali ne postoji nijedan dobar način da se to poveća, a da se ne uništi kvaliteta proizvoda. Ali upotreba blockchaina može im pomoći u održavanju dobre ravnoteže između dva elementa.

U ovom slučaju, nitko ne mora žrtvovati kvalitetu proizvoda kako bi povećao svoj status. Blockchain može poboljšati proizvodnju rješavajući se svih loših i kaotičnih procesa. Štoviše, nedostatak umjetnih pogrešaka i podataka bez neovlaštenih promjena mogu uvelike povećati njihove prihode. Stoga će automatski povećati njihovu učinkovitost.

Smanjivanje barijera za manje proizvođače

Još jedan od blockchaina u proizvodnim slučajevima je prednost za manje proizvođače. U stvarnosti, blockchain može postati spasitelj ove industrije i konačno zaustaviti diskriminaciju malih proizvođača. Blockchain može pomoći stvoriti nove mogućnosti na domaćem tržištu za manje proizvođače da steknu dobit.

Tako, konačno, koristeći se tehnologijom, ovi mali konkurenti mogu ući u igru ​​i stvoriti svoje ime u tom sektoru. Izviješteno je da je svaki proizvođač koji je tehnologiju koristio u bilo kojem elementu sektora stekao konkurentsku prednost na tržištima. S druge strane, blockchain je povoljna opcija čak i za male proizvođače.

Blockchain dolazi s puno prednosti za razne industrije. Pogledajte naš vodič o prednostima blockchain tehnologije da biste saznali više o njoj.

Smanjenje sistemskih kvarova

Pa, proizvodni sektor nije imun na određene povrede podataka. U stvarnosti, ova kršenja dolaze iz mnogo različitih oblika. Također, kako tvrtke sada koriste mrežne sustave za automatizaciju ili praćenje rada, svako kršenje sustava može rezultirati kriminalcima koji će dobiti pristup osjetljivim informacijama. Stoga tvrtke mogu postati veliki teret održavanja ili uspostavljanja odgovarajućih sigurnosnih postupaka.

Blockchain može pomoći u ovom slučaju. U stvarnosti, blockchain mreža djeluje kao vatrozid protiv mnogih cyber kriminala. Može spriječiti bilo kakvu zlonamjernu javnost da uđe u sustav, pa čak i upozoriti ostale članove na pokušaj. To može pomoći tvrtkama da zaštite svoje osjetljive podatke i dugoročno smanje sve sustavne kvarove.

Stoga je važnost blockchaina u proizvodnji iz dana u dan sve jača.

Otkrivanje krivotvorenja i porijeklo proizvoda

Još jedan od popularnih blockchaina u proizvodnim slučajevima je otkrivanje krivotvorenih proizvoda. Ali ovdje će blockchainu trebati pomoć IoT uređaja. Ova vrsta prijevarnih radnji muči cijeli svijet. Primjerice, svake godine samo za krivotvorene proizvode taj sektor izgubi 3,7 bilijuna dolara. I ne samo to, potrošači gube i novac jer ne dobivaju vrijednost za koju plaćaju.

Ali s blockchainom, konačno mogu stati na kraj ovom pitanju. U stvarnosti, koristeći značajku praćenja u stvarnom vremenu blockchaina, oni mogu koristiti IoT uređaje za provjeru svakog pojedinog proizvoda koji se isporučuje od proizvođača do potrošača. Dakle, ne postoji način da treća strana može doći između transakcija i posaditi svoje proizvode na tržište.

Autentifikacija IoT uređaja

Čak i IoT uređaji s vremena na vrijeme trebaju blockchain zaštitu. Trenutno proizvodne tvrtke intenzivno koriste IoT uređaje za praćenje svojih proizvoda. Međutim, ti uređaji nemaju potrebne sigurnosne protokole kako bi ih zaštitili od kibernetičkih napada. Stoga internetski kriminalci mogu pristupiti uređajima i onemogućiti ih te petljati u podatke samo putem internetske veze.

To je ogroman rizik. Ali blockchain u proizvodnji ovdje može uštedjeti dan. Koristeći sigurnosni protokol blockchaina, IoT uređaji mogu koristiti decentralizirano umrežavanje za pohranu svojih podataka. Dakle, mogu ostati zaštićeni, čak i pod napadom.

Praćenje procesa održavanja u stvarnom vremenu

Zastoji u proizvodnji događaju se zbog problema s održavanjem. No, trošak toga teško je izračunati. Nažalost, više od 80% tvrtki ne može pravilno izračunati ovu cijenu. Dakle, to dovodi do velike neučinkovitosti unutar unutarnjeg lanca opskrbe. Također, kako se tvrtke oslanjaju na staru opremu, učestalost zastoja može se drastično povećati.

Ali upotreba blockchaina u proizvodnji za održavanje lanca opskrbe može osigurati da se ovaj postupak učini automatiziranijim. Na primjer, možete dobiti praćenje postupka održavanja u stvarnom vremenu koje će vam pomoći da lako odredite vrijeme zastoja. Također, u mnogim slučajevima ovisnost o blockchainu može vam pomoći otkriti glavni uzrok problema.

Želite provjeriti još slučajeva upotrebe blockchaina? Pogledajte trenutno 20+ slučajeva blockchaina!

Osiguravanje osjetljivih podataka

Sljedeći važan zadatak blockchaina u proizvodnji je osiguravanje osjetljivih podataka unutar proizvodne linije. Kao što već znate, proizvodni sektor s vremena na vrijeme bavi se puno internih osjetljivih informacija. Dakle, ako informacije prođu ili padnu u ruke konkurenata, to može značiti velik gubitak. Stoga je logično koristiti tehnologiju koja može pružiti sigurnost za ove osjetljive podatke.

I čini se da je blockchain savršeno odgovara za ovo. U stvarnosti, blockchain može pomoći ovom sektoru nudeći pristup podacima na temelju provjere autentičnosti.

Sigurno tržište za proizvodnju aditiva

Aditivna proizvodnja nova je vrsta preuzimanja proizvodnog sektora. U stvarnosti to znači 3D ispis. Međutim, još uvijek nije mainstream. Problem je u tome što ovaj sektor treba odgovarajući kanal za izlaganje mogućnosti. No, sa svim prijevarama koje se već događaju u industriji, mnogi se pravi proizvođači ne mogu izdvojiti iz broja. Također, postoji još jedno pitanje krađe tuđih dizajna hakiranjem poslužitelja ovog pisača. No blockchain može ponuditi sigurno tržište na kojem dizajneri mogu patentirati svoje dizajne i prodati ih. Također, vlade mogu pratiti ilegalne aktivnosti u ovom području koristeći blockchain.

Poboljšanje nabave materijala

Uvrtanje materijala presudno je za proizvodne industrije. Zašto ipak? Pa, to je zato što će se, ako ne koriste autentične materijale, njihova kvaliteta krajnjeg proizvoda znatno smanjiti. Stoga je logično isprobati izvor prije konačne kupnje.

Dakle, korištenje blockchaina u proizvodnji za održavanje lanca opskrbe presudno je. Blockchain može pomoći u osiguravanju autentičnosti izvora i istinitosti kvalitete materijala. Štoviše, blockchain čak može povezati vjerojatne izvore sa svojim kupcima kako bi im pružio više mogućnosti.

Bolji poslovni model koji koristi blockchain može pomoći vašoj tvrtki na mnogo načina. Započnite svoj blockchain projekt koristeći našu ultimativnu strategiju implementacije blockchaina odmah!

Stvarne proizvodne tvrtke koje koriste tehnologiju Blockchain

Volkswagen grupa

Volkswagen Group koristi blockchain u proizvodnji za praćenje lanca opskrbe mineralima. U stvarnosti, tvrtka pokušava učinkovito nabaviti materijal i pravilno održavati stanje. Praktično će pratiti mineralni kobalt koji koriste u svojim litij-ionskim baterijama. Revizija ovih minerala zauzima puno resursa, ali upotreba blockchaina može im uštedjeti vrijeme i novac.

Toyota grupa

Toyota je još jedna od proizvodnih tvrtki koja koristi blockchain za svoju automobilsku industriju. U stvarnosti, ova skupina istražuje učinak blockchaina u industriji kako bi vidjela gdje blockchain može najviše zasjati. Štoviše, oni također koriste blockchain za upravljanje lancem opskrbe kako bi dobili potrebne informacije za svoje samovozeće automobile.

Samsung

Samsung vrlo učinkovito koristi blockchain na proizvodnim tržištima. Uglavnom žele koristiti blockchain za praćenje svojih pošiljaka od tvornice do trgovina koristeći značajku praćenja u stvarnom vremenu. Prema njihovim riječima, mogu smanjiti troškove pošiljke i do 20% ako počnu koristiti blockchain.

Daimler

Daimler je još jedna od proizvodnih tvrtki koja koristi blockchain za svoju platformu za razmjenu podataka. U stvarnosti su već završili provjeru koncepta s Ocean Protocol-om u vezi s blockchainom. Štoviše, sada znaju kako mogu koristiti blockchain za unovčavanje tokova podataka unutar svog unutarnjeg lanca opskrbe.

Foxconn

Foxconn je trenutno jedna od najvećih tehnoloških tvrtki, a odgovorne su za proizvodnju Appleovog iPhonea. U stvarnosti, koristeći blockchain, pružaju mogućnost nebankarskim zajmodavcima da izravno posude novac opskrbnom lancu. Dakle, zajmodavce mogu lako povezati s dobavljačima bez ikakvih dodatnih papira.

Ford

Ford je još jedna od automobilskih proizvodnih tvrtki koja koristi blockchain za kiseljenje minerala. U stvarnosti koriste IBM-ovu tehnologiju kako bi pratili zalihe minerala za svoju automobilsku proizvodnu industriju. Primarni cilj je osigurati otvorenu mrežu koja drugima može pomoći u praćenju i provjeri svih minerala koji štede vrijeme i novac.

Nestle

Nestle koristi blockchain u procesu proizvodnje hrane. Ovdje tvrtka surađuje s OpenSC-om na razvoju vlastitog praćenja prehrambenih procesa i lanaca opskrbe. Ali ova se inicijativa razlikuje od njihovog rada s IBM Food Trust-om.

Unilever

Unilever radi na jednogodišnjem pilot projektu gdje će koristiti blockchain za praćenje svojih transakcija u lancu opskrbe čajem. Trenutno tvrtka surađuje s velikim bankama kako bi pratila poljoprivrednike i cjelokupni proces opskrbe i proizvodnje čaja.

Pfizer

Pfizer također koristi blockchain u proizvodnji. U stvarnosti su farmaceutska tvrtka i žele osigurati prave proizvode u svojoj ponudi. Dakle, zajedno s drugim farmaceutskim tvrtkama, prate sve svoje kliničke lijekove od proizvodnje do potrošača.

Merck & Co.

Još jedna farmaceutska tvrtka Merck & Co. koristi blockchain u proizvodnji za rješavanje proizvodnih problema poput skladištenja lijekova, usklađenosti s propisima, kliničkih ispitivanja, učinkovitosti hladnog lanca i tako dalje. Trenutno su dio konzorcija o Zakonu o sigurnosti lanca opskrbe drogama (DSCSA).

Čitaj više: Top 50 tvrtki koje koriste Blockchain tehnologiju

Zaključak

Prednosti blockchaina u proizvodnji su ogromne. Blockchain može stvoriti mogućnosti za cijelu industriju i osigurati pošteno tržište za velike i male proizvođače. Kao što vidite, blockchain se vrlo lako može uklopiti u ekosustav proizvodnje. Stoga je krajnje vrijeme da tvrtke širom svijeta počnu inkorporirati ovu tehnologiju i iskoristiti svu njezinu slavu.

Jeste li oduševljeni tehnologijom i želite istražiti više mogućnosti? Ako ste tek početnik i želite saznati više o tehnologiji, možete pogledati naš besplatni tečaj blockchaina. Započnite svoje blockchain putovanje i iskoristite prednosti blockchaina odmah!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me