Obuka za blockchain za rukovoditelje

Ako ste izvršni direktor, tada biste trebali znati koliko je važno naučiti o blockchainu.

U ovom ćete članku naučiti o blockchainu. To je uvodni tečaj usmjeren na rukovoditelje, „blockchain za obuku rukovoditelja“.

Na trenutnom konkurentnom tržištu važno je naučiti o blockchainu. Da bismo vam pomogli u potrazi, prođite kroz naš blockchain trening za rukovoditelje.

Zašto trebate učiti o blockchainu?

Blockchain je priča grada. Ako ste na višem rukovodećem položaju, vrlo često ćete razgovarati o temi blockchaina.

Kao izvršni direktor morate biti dobro upućeni u osnovne koncepte blockchaina. To će vas učiniti sigurnima u razgovore i pomoći vam u donošenju odluka na temelju njega. To je srž cilja izvršnog tečaja blockchaina.

Ako ste već članovi blockchaina najvišeg menadžmenta, osvježavanje vaših osnova može vam dati potrebno samopouzdanje za donošenje teških odluka koje zahtijevaju znanje i stručnost.

Koje teme treba pokriti u tečaju obuke za blockchain za rukovoditelje? I zašto?

Prođimo kroz teme o kojima ćemo raspravljati u našem blockchainu za obuku rukovodilaca.

 1. Uvod u blockchain – Da biste pravilno razumjeli blockchain
 2. Učinak Blockchaina sličan je Internetu – Da biste znali kako je blockchain identičan Internetu u smislu utjecaja i funkcionalnosti
 3. Utjecaj blockchaina na različite industrije – Upoznavanje sa trenutnim slučajevima upotrebe
 1. Bankarstvo i financije
 2. Lanac opskrbe
 3. Automobili
 4. Vladine službe
 • Digitalno povjerenje: krajnja korist Razumijevanje važnosti digitalnog povjerenja i kako blockchain poboljšava digitalno povjerenje među korisnicima
 • Kako funkcionira blockchain? – Učenje kako funkcionira blockchain
  1. Prilagođena knjiga
  2. Sposobnost pohrane bilo čega
  3. Učenje o kriptovalutama: Cryptoeconomics 101 – Naučite kako kripto rade tako da ekonomirate oko blockchaina
  4. Upravljanje rizicima – Saznajte kako upravljati blockchain rizikom
  5. Okviri poduzeća o kojima treba znati – Saznajte više o poslovnim okvirima kako biste ih mogli koristiti u svojoj organizaciji
  6. Zaključak
  7. Zašto su teme odabrane za blockchain za izvršni tečaj?

   Blockchain za obuku rukovodilaca usmjeren je na rukovoditelje koji nisu upoznati s blockchainom. Teme su odabrane kako bi se popravile osnove kako biste mogli pohađati intenzivnije tečajeve izvršnih blockchaina.

   Uvodni tečaj upoznat će vas s idejom blockchaina, njegovim slučajevima korištenja i drugim važnim stvarima. Na kraju tečaja moći ćete učiniti sljedeće:

   • Objasnite blockchain
   • Objasnite utjecaj blockchaina na naše trenutne industrije
   • Razumjeti slučajeve upotrebe koji se odnose na lanac opskrbe, bankarstvo i financije, državne službe i automobile
   • Shvatite važnost digitalnog povjerenja i kako ga blockchain može pružiti.
   • Upoznajte kako blockchain interno djeluje
   • Saznajte o ekonomiji oko blockchaina, tj. Kriptovaluta i tokena
   • Razumjeti upravljanje blockchain rizikom

   Naš preporučeni tečaj za obuku Blockchain-a za rukovoditelje

   Uvod: Blockchain

   Blockchain je promijenio svijet. Njegov decentralizirani pristup nema premca. Pomoću nje vršnjaci mogu prenositi podatke putem mreže bez potrebe za središnjim tijelom.

   Tehnički, o blockchainu možete razmišljati kao o lancu blokova. Svaki blok sadrži informacije o transakcijama koje se pohranjuju i osiguravaju pomoću jakih kriptografskih metoda. Dakle, ako vršnjak odluči poslati informacije drugom vršnjaku, može ih emitirati svim vršnjacima. To treba uključiti u blok, a zatim provjeriti metodom konsenzusa.

   Blockchain je tehnologija distribuirane knjige (DLT), što znači da svaki peer pohranjuje kopiju knjige ili baze podataka. Time se u potpunosti uklanja potreba za centralizacijom.

   Ovaj DLT pristup tvrtkama otvara nove mogućnosti za istraživanje. Oni sada mogu svoje sustave uspostaviti više nego ikad – uvođenjem sigurnijeg i privatnijeg decentraliziranog sustava. Također ugrađuje transparentnost, nepromjenjivost i skalabilnost na cijelu platformu.

   To je dobar početak za blockchain za obuku rukovodilaca.

   Učinak Blockchaina sličan je Internetu

   Da bismo bolje razumjeli blockchain, shvatimo neobičnu sličnost blockchaina i Interneta

   Internet je bio revolucionarna tehnologija. To nam je promijenilo život. Donio je toliko inovacija, a i danas utječe na naš život. S blockchainom, naša će digitalizacija postati uobičajenija.

   Brojne su prednosti blockchaina. Da bismo uvidjeli, prođimo kroz prednosti u nastavku:

   • Informacije sada mogu postati dostupnije nego prije. S blockchainom ne bi bilo potrebe za centraliziranim tijelom za pohranu, razmjenu i distribuciju zapisa.
   • Troškovi upravljanja cjelokupnim blockchain rješenjem bit će bolji u usporedbi s centraliziranim autoritetom. Međutim, odabir metode konsenzusa određuje cijenu. U većini slučajeva upotreba blockchaina je korisna što se tiče troškova.
   • Promjene će početi vidjeti i industrije koje Internet ne remeti. To je zbog načina na koji se podaci mogu stvoriti, pohraniti i dohvatiti.
   • Promjene će doživjeti usluge koje su bile ranjive u eri interneta. Na primjer, dijeljenje glazbe može postati transparentnije nego ikad uklanjanjem centraliziranih platformi. Novi će glazbenici imati bolju priliku doći do slušatelja nego ikad.
   • Potreba za silosima u medicinskom području polako će se uklanjati – poboljšavajući način pohrane medicinskih podataka pacijenta. Poboljšat će način rada liječnika, a također će promijeniti način na koji se istražuju pomoću javno pohranjenih medicinskih podataka.

   Web 3.0 jednostavno objašnjeno

   Utjecaj Blockchaina na različite industrije

   Postoji mnogo slučajeva stvarne upotrebe blockchaina. Blockchain za obuku rukovoditelja također će pokriti mali uvid u slučajeve upotrebe kako biste mogli steći ideju o stvarnom utjecaju blockchaina. Spomenimo nekoliko njih:

   Bankarstvo i financije: Od početka, najveći sektor na koji ćete vidjeti utjecaj bili bi bankarstvo i financije. Mnogi okviri povezani s poduzećima već su dostupni, uključujući Quorum. Ovaj okvir nudi alate, značajke i funkcije za transformiranje bankarskih i financijskih usluga za korištenje blockchaina.

   Mnogi veliki igrači, uključujući Visa, JPMorgan, American Express itd., Već su započeli osvajanje kako bi implementirali blockchain. Mnogi od njih imaju dokaz o konceptu (POC), dok neki vode pilot programe.

   Lanac opskrbe: Lanac opskrbe je još jedno područje na kojem će blockchain imati najveći utjecaj. Osigurati će da lanac opskrbe postane pojednostavljen – s manje ili nimalo prijevara. Tvrtke opskrbnog lanca sada mogu pratiti svaku imovinu koja se njime prenosi. Gotovo svaka informacija može se pratiti, osiguravajući da se ne dogodi prijevara. Također osigurava da se loši proizvodi ili proizvodi koji su propustili datum isteka mogu odbaciti.

   Implementacija lanca opskrbe također štedi troškove i vrijeme. IBM se udružio s Walmartom kako bi proizveo svoj lanac opskrbe hranom.

   Automobili: Auto industrija također može imati koristi od blockchaina. Za sada većina igrača trenutno testira blockchain i nalazi se u PoC fazi. Igrači kao što su Volkswagen Financial Services i Renault ključni su igrači. Ford i Tesla također razvijaju vlastiti blockchain koji će im pomoći u testiranju telematičkog praćenja.

   Praćenjem mogu poboljšati automatsku njegu, pomoći vlasnicima da osiguraju štete i druge pogodnosti, uključujući održavanje, i tako dalje.

   Vladine službe: Slučaj vladinih usluga poseban je jer prikazuje utjecaj blockchaina, a ne kriptovaluta. Kriptovalute su doživjele divlji uspjeh među vladama širom svijeta – a mnogi su to izravno zabranili. Blockchain je, s druge strane, dao vladi mogućnost učinkovitijeg upravljanja njihovim sustavima.

   Korištenje blockchaina također će značiti veće povjerenje u sustave. Vlada može koristiti blockchain u izgradnji pametnih gradova, odgovarajućem obrazovanju, praćenju cijepljenja, davanju zajmova i platnim spiskovima. Postoje beskrajne mogućnosti, a blockchain može pomoći u transformaciji načina rada i rada vlade.

   Postoje i drugi sektori i slučajevi upotrebe u kojima blockchain blista. Da bismo vam pružili bolju perspektivu, navedimo još nekoliko njih u nastavku:

   • Sigurnost hrane
   • Maloprodaja
   • Zdravstvo
   • Osiguranje
   • Nekretnina
   • Međunarodna trgovina i robe
   • Sportski

   I mnogo više!

   Digitalno povjerenje: krajnja korist

   Kao izvršni direktor, morate shvatiti važnost digitalnog povjerenja. Sve tehnologije koje su do sada objavljene nisu mogle riješiti problem digitalnog povjerenja.

   Centralizacija je ključni koncept koji koriste organizacije vani. Uzmite bilo koju korporaciju i vidjet ćete da je to velik dio načina na koji stvari funkcioniraju. Centralizacija nije loša, ali je neuspjeh što se tiče digitalnog povjerenja.

   Trenutno je digitalno povjerenje najskuplja imovina trenutno. S blockchainom može postati pristupačniji svima. Bez središnjeg tijela, dužni ste steći veće povjerenje vršnjaka koji sudjeluju u mreži. Usluge i dobra mogu se izravno zamijeniti. Nikakve informacije ili prijevare ne mogu se dogoditi zbog nedostatka jedne kontrolne stranke.

   Blockchains su također poznati po izvrsnoj sigurnosti. Štoviše, zapisi će biti nepromjenjivi, što znači da se jednom napisani podaci ne mogu mijenjati. Ovo izvrsno funkcionira za sustave koji se oslanjaju na dokaz o transakciji između dviju strana.

   Trenje oko transakcija također će se smanjiti, poboljšavajući ukupno financiranje trgovine.

   Kako funkcionira blockchain?

   Osnovna ideja Blockchaina je decentralizacija.

   Da bi postigao temeljnu ideju, koristi blokove u lancu.

   Možete to shvatiti kao vlak, a svaki pretinac kao blok. To je jednosmjerni popis, pa novi kraj možete dodati samo na kraj popisa.

   Blockchain ne koristi tradicionalnu bazu podataka, već se oslanja na decentralizirane podatkovne strukture. Organizira podatke u decentraliziranoj bazi podataka. U slučaju tradicionalne baze podataka možete vidjeti upotrebu tablica. U ovom slučaju, strukture podataka djeluju kao izvor za pohranu informacija. Da bi osigurao svoj unutarnji rad, kriptovaluta postiže metodu konsenzusa.

   Konsenzusna metoda ovdje je najvažniji koncept.

   Konsenzusna metoda pomaže u postizanju odluke ili konsenzusa u mreži. Na primjer, ako se izvrši transakcija, različiti kolegi uključit će se u konsenzus, a zatim će ga potvrditi prema korištenoj metodi. Postoje mnoge popularne metode konsenzusa.

   Nekoliko ih uključuje

   • Proof-of-Work (PoW)
   • Proof-of-Stake (PoS)
   • Delegirani dokaz o udjelu (DPOS)
   • Dokaz o kapacitetu

   Zbog takvog pristupa ne postoji centralizirano tijelo koje kontrolira sustav. Paypal, na primjer, koristi centralizirani pristup. Zbog toga mogu iskoristiti dobru maržu prilikom prijenosa spomenutog iznosa. Za usporedbu, blockchain košta samo djelić.

   Knjige po mjeri

   Kao izvršni direktor, trebali biste znati da ne postoji čvrsto i brzo pravilo. Blockchain za rukovoditelje znači razumijevanje da je istinski moguće prilagoditi blockchain u skladu s poslovnim ili poslovnim zahtjevima.

   Knjiga se sastoji od različitih elemenata koje je moguće istovremeno prilagoditi i pojednostaviti. Složeni objekti međusobno djeluju – definirani su prema ponašanju postavljenom za njih.

   U osnovi su tri glavna sklopa. Oni uključuju

   • Transakcije
   • Blokovi
   • Pametni ugovori

   Transakcije se odvijaju kada peer šalje informacije ili vrijednu imovinu drugom peeru. To je najosnovniji oblik izračuna koji se odvija u blockchainu. Knjiga koja se sastoji od blokova dobiva informacije i dodaje im ih. Međutim, blok mora proći nadzor mreže pomoću konsenzusnih metoda.

   Nakon što se transakcije emitiraju, dodaje se u blokove. Tada se blokovima može rukovati metodom konsenzusa ili pametnim ugovorima koji se koriste na blockchain mreži.

   Dakle, što su pametni ugovori?

   Pametni ugovori pravni su kod koji se izvršava ako je ispunjen određeni uvjet. Oni su kodirani u skladu sa zahtjevima i djeluju kao način automatizacije stvari.

   Na primjer, uzmimo dvije stranke koje se bave nekretninama.

   Jedna stranka pristaje prodati svoju imovinu drugoj. Da bi pokrenula postupak, jedna strana šalje određeni iznos da rezervira nekretninu. Pametni ugovor registrira zahtjeve i knjiži nekretninu na ime kupca. Zatim se dokumenti izrađuju pomoću pametnih ugovora i podataka koji se bilježe u posebnom blockchain rješenju. Kad su dokumenti spremni, pametni ugovor sada može pričekati prijenos ostatka iznosa. Čim se ostatak iznosa prenese, pametni ugovori se ponovno izvršavaju, dajući odgovarajuća prava na imovinu.

   Na taj način, pametni ugovori automatiziraju više stvari, uključujući

   • Rezervacija nekretnine
   • Priprema dokumenata, uključujući provjeru
   • Upis nekretnine
   • Dovršetak imovine, uključujući provjeru

   Ako ga usporedite sa stvarnim scenarijem, postupak može potrajati mjesecima.

   Integritet podataka također igra presudnu ulogu. Kako su podaci pohranjeni u blockchainu nepromjenjivi, već im se vjeruje. Poboljšava komunikaciju i konsenzus.

   Za provjeru informacija poduzimaju se dvostupanjski koraci. Prva je komunikacija, gdje se nove informacije šire od jednog do drugog kolega. Drugi je korak provjera mreže pomoću konsenzusa.

   • Korak 1: Komunikacija između vršnjaka
   • Korak 2: Provjera valjanosti mreže konsenzusom

   Protokoli koji se koriste u blockchain mreži mogu biti različiti, a to može odrediti vrijeme, troškove i način transakcije. Prilagođena knjiga nudi upotrebu protokola koji u potpunosti ovise o realizatoru.

   Sposobnost pohrane bilo čega

   Blockchain nudi zalihe vrijednosti. Na blockchainu možete pohraniti bilo što, što uključuje identitet, neobrađene podatke, vrijednost transakcije itd. To također znači da se može koristiti za ovjere, ocjenjivanje-pohranjivanje, praćenje imovine, vezani identitet, sud, lanac opskrbe, značke itd.!

   Učenje o kriptovalutama: Kriptoekonomija 101

   Kriptovalute su sastavni dio blockchain ekosustava. Pomoći će vam da razumijete ekonomiju oko blockchaina.

   Kriptovalute su decentralizirane valute za koje nije potrebno nikakvo središnje tijelo za procjenu. Svatko može slobodno koristiti kriptovalute ili trgovati njima.

   Bitcoin je izvrstan primjer kriptovaluta. Također, kriptovaluta je stvarni slučaj upotrebe blockchaina. To je prvi slučaj upotrebe blockchaina.

   Kada je riječ o kriptovalutama, morate naučiti sljedeće:

   • Potpisi se koriste za prepoznavanje poruke pošiljatelja.
   • Hash se koristi za slanje topološkog reda
   • Konsenzusni protokol određuje način provjere transakcija

   Kad je riječ o ekonomskom aspektu kriptografije, morate naučiti sljedeće:

   • Tokeni koji se koriste kao poticaj vršnjacima da rade na upravljanju blockchainom ili kriptovalutom
   • Privilegije dodijeljene glumcima za donošenje odluka

   Upravljanje rizicima

   Rizici su dio svake tehnologije. Blockchain ima vlastiti rizik. Kao izvršni direktor, morate naučiti o rizicima povezanim s blockchainom.

   Opći rizici koji okružuju blockchain uključuju sljedeće

   • Teško je integrirati blockchain protokole
   • Nedostatak standardizacije
   • Loše vrednovanje kriptovaluta

   Ti su rizici uobičajeni među gotovo svim blockchain projektima koje radite. Učeći ove rizike, sada ste spremni riješiti ih.

   Ako ste u razvojnom timu, povezane su i druge vrste rizika. Rizici razvoja blockchaina uključuju sljedeće

   • Nerazvijeni standardi
   • Velika potražnja za energijom
   • Zakonodavstvo o privatnosti podataka
   • Povjerenje među programerima i blockchain menadžerima
   • Brzine transakcija
   • Uloga korisnika
   • Zlonamjerni korisnici

   Ako ste zainteresirani da saznate više o Blockchain rizicima, pogledajte detaljan članak o Blockchain rizicima

   Blockchain rizici

   Okviri poduzeća o kojima treba znati

   Izgradnja vlastitog blockchaina od nule nije praktična. Zato morate koristiti poslovne blockchain okvire.

   Upotreba blockchain platformi ima mnogo prednosti. Za početak, osnove ćete dobiti odmah iz kutije. Već će biti osiguran osnovni blockchain koji možete prilagoditi prema svojim zahtjevima.

   Ostale pogodnosti uključuju poboljšanu učinkovitost, pametne ugovore, sprječavanje prijevara, transparentnost, pregled izvedbe i čujnost.

   Popularne blockchain platforme možete provjeriti kao u nastavku:

   • Hyperledger – najbolja blockchain platforma vani. To je krovni projekt i pod njim se razvija više okvirnih projekata.
   • R3 Corda – R3 Corda je blockchain platforma otvorenog koda koja zauzima drugačiji pristup u rješavanju problema povezanih s blockchainom.
   • Ethereum – popularni blockchain s otvorenim kodom pomoću kojeg možete postaviti svoj blockchain
   • Enterprise Ethereum – Enterprise Ethereum blockchain je poslovno rješenje
   • Quorum – Quorum je poslovno blockchain rješenje usmjereno na financijske institute.

   Štoviše, postoje i blockchain platforme pomoću kojih možete upravljati svojim blockchainom. Oni su sljedeći

   • IBM
   • AWS
   • Oracle

   Cjelovit vodič o poslovnom okviru možete pročitati ovdje: https: //101blockchains.com/blockchain-platforms/

   Osobni trening i zašto biste trebali razmotriti njegovo pohađanje

   Ako ste ozbiljni u vezi s učenjem blockchaina, tada možete pogledati i osobni trening.

   Sudjelujući u osobnom treningu, dobit ćete priliku da puno bolje razumijete blockchain. Štoviše, također možete postavljati pitanja i razjasniti svoje sumnje u punopravnom blockchainu za obuku rukovoditelja.

   Zaključak

   Blockchain za obuku rukovodilaca vruća je tema, a ako ste to dosad izmislili, trebali biste provjeriti osobni trening koji se nudi na 101Blockchains.com. Također pogledajte radionicu BlockchainEnterprise da biste vi i vaš tim mogli prisustvovati i proširiti svoje znanje o stvarnoj implementaciji blockchaina. Tu će biti i osobno voditelj / voditelj instruktora, tako da možete razjasniti svoje sumnje i maksimizirati svoje učenje.

   Pa, što mislite o blockchainu za obuku rukovodilaca? Komentirajte u nastavku i javite nam.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me