Top Blockchain tvrtke rizičnog kapitala – 30 Blockchain investitora

Jeste li osnivač startupa koji želi prikupiti novac? Ako je odgovor pozitivan, došli ste na pravo mjesto. U današnjem ćemo članku navesti 30 najboljih blockchain ulagača.

Popisat ćemo ih prema vrijednosti njihove investicije. Naravno, iznos njihovog ulaganja nije jedini čimbenik koji određuje vrijednost. Zato ćemo mu dati drugi prioritet. Također, postoji velika razlika u ukupnom iznosu ulaganja ovih vrhunskih blockchain VC investitora, kako su izvještavali različiti mrežni izvori.

Ukratko, previše je čimbenika da bi se VC investitor mogao rangirati kronološki. Zbog toga ćemo navesti ovih 30 najboljih tvrtki s rizičnim kapitalom bez posebnog redoslijeda. Međutim, naš popis Blockchain investitora kuriran je prema ukupnom ulaganju koje su proveli u posljednjih nekoliko godina.

Također, ako znate bilo kojeg blockchain investitora koji zaslužuje biti ovdje naveden, ne zaboravite nas kontaktirati i mi ćemo ih dodati na popis.

S ovim jasnim, krenimo s popisom.

Vrhunska Blockchain poduzeća rizičnog kapitala koja ulažu u Blockchain 

Popis 30 najboljih Blockchain investitora

1. Grupa digitalnih valuta

Digital Currency Group (DCG) naš je prvi blokchain investitor sa sjedištem u New Yorku. Uložili su u mnoge startupove, uključujući popularni Ledger startup. Ne samo da je DCG također uložio u perspektivne startupe i blockchain tvrtke. Trže se kao epicentar blockchain industrije i bitcoina.

DIREKTOR TVRTKE: Barry Silbert

Top Blockchain ulaganja: Blockchain Inc. Ledger, Basic i Circle.

Cvrkut: https://twitter.com/DCGco

Web stranica: https://dcg.co/

Godina osnivanja: 2015

2. Neograničena kripto ulaganja

Naš drugi top blockchain VC investitor uključuje Limitless Crypto Investments. Sjedište im je u Houstonu, TX, i imaju više od osam blockchain ulaganja. Njihova najpopularnija investicija sastoji se od Binancea, Trezora, Power Ledgera i još mnogo toga. Njihova ulaganja također su izvršena u obliku kupnje tokena putem ICO-a.

Izvršni direktor / osnivač: Mathew Jordan

Vrhunska blokchain ulaganja: Moćna knjiga, Binance, 0x, Tezos, Republički protokol, WanChain.

Cvrkut: Nijedna

Web stranica: https://www.limitlesscryptos.com/

Godina osnivanja: 2017. godine

3. Blockchain Capital

Blockchain kapital naš je treći odabir na listi trideset top blockchain ulagača. Smješteni su u San Franciscu u Kaliforniji i u potpunosti su usmjereni na blockchain investicijske fondove. Samo u 2018. uložili su u više od devet startupa, uključujući SOFX, Circle i druge. Njihova glavna blockchain VC investicija uključuje Ripple, Coinbase i Blockstream.

Izvršni direktor / osnivač: Bart Stephens, W Bradford Stephens

Vrhunska blokchain ulaganja:  Mreškanje,

Cvrkut: https://twitter.com/blockchaincap

Web stranica: http://blockchain.capital

Godina osnivanja: 2013. godine

4. Pojačajte VC

Boost VC popularni je investitor rizičnog kapitala i nalazi se u San Mateu, Kalifornija, Sjedinjene Države. Ulagali su u mnogo različitih startupa koji pokreću tehnologiju To znači da su ulagali u startupe koji nisu blockchain, uključujući umjetnu inteligenciju i druge. Međutim, oni su također vrlo aktivni u blockchainu što ih čini jednim od najboljih blockchain investitora. Aktivni su i kao akcelerator za pokretanje. Njihovo putovanje u blockchain investicije započelo je iz Ripia. U 2018. ulagali su u mnoge blockchain pokretanje, uključujući MyCrypto (njihovo najnovije ulaganje), Ledger itd..

Izvršni direktor / osnivač: Adam Draper, Brayton Williams

Vrhunska Blockchain VC ulaganja: Coinbase, Tezos, BlockCyber.

Cvrkut: https://twitter.com/BoostVC

Web stranica: https://www.boost.vc/

Godina osnivanja: 2012. godine

5. Pantera Capital

Panthera Capital jedan je od najvećih investitora na blockchain tržištu. Smješteni su u parku Menlo, područje zaljeva. Ulažu u projekte, tokene, pothvate povezane s digitalnom valutom i blockchain tehnologijom općenito. U 2018. su izvršili puno blockchain investicija, uključujući ulaganja u startupe kao što su Audius, DIRT protokol i drugi. Njihova glavna investicija uključuje luku, DMarket itd.

Izvršni direktor / osnivač: Dan Morehead

Vrhunska blokchain ulaganja: Dmarket, luka, osnova,

Cvrkut: https://twitter.com/PanteraCapital

Web stranica: https://www.panteracapital.com/

Godina osnivanja: 2003

6. Andreessen Horowitz (a16z)

Andreessen Horowitz zvani a16z investira jedan je od najboljih blockchain VC investitora. Međutim, oni također ulažu u projekte koji nisu blockchain. Imaju 4 milijuna dolara imovine, a putovanje su započeli 2009. Njihovih prvih nekoliko investicija, uključujući i popularni Ripple projekt. Odatle su uložili u mnoge ideje. Vrlo su aktivni u ulaganju, a već su izvršili četiri ulaganja u kolovozu 2018. godine nakon čega je uslijedilo devet ulaganja u srpnju. Njihova popularna blockchain investicija uključuje DFINITY i Coinbase.

Izvršni direktor / osnivač: Ben Horowitz, Marc Andreessen

Vrhunska blokchain ulaganja: Coinbase, luka, osnova, DFINITY

Cvrkut: https://twitter.com/a16z

Web stranica:https://www.a16z.com

Godina osnivanja: 2009

7. FinLab AG

FinLab AG uložio je u manje blockchain pothvata i pokretanja u usporedbi s drugim blockchain VC investitorima. Međutim, iznos ulaganja je velik što ih čini visoko na našem popisu. Sjedište im je u Frankfurtu u Njemačkoj, a njihov glavni interes za ulaganje su financijske tvrtke koje rade u blockchain sektoru. Njihova popularna investicija uključuje EOS.io, Iconiq lab, Vaultoro i FastBill.

Izvršni direktor / osnivač: Christian Angermayer

Vrhunska blokchain ulaganja: Iconiq Lab, FastBill, Vaultoro.

Cvrkut: https://twitter.com/FinLab_DE

Web stranica:https://finlab.de/

Godina osnivanja: 2005. godine

8. Katagonija

Catagonia je konzultantska i investicijska tvrtka. Vodeći su blockchain investitori smješteni u Berlinu u Njemačkoj. Proteklih su godina ulagali u mnoge projekte povezane s tehnologijom. Međutim, ne ulažu često i to je sasvim vidljivo iz činjenice da su samo u jedan blockchain projekt uložili u 2018. godini.

Izvršni direktor / osnivač: Ralph Eric Kunz.

Vrhunska blokchain ulaganja: AppCoins, Envion, Basis, HydroMiner.

Cvrkut: https://twitter.com/catagoniaberlin

Web stranica:http://www.catagonia.com/

Godina osnivanja: 2009

9. Polychain Capital

Polychain Capital ima raznolike interese kada je riječ o VC ulaganju. Oni također rade hedge fondove i blockchain startupe i kriptovalute. Njihovo glavno sjedište nalazi se u San Franciscu, CA. Za razliku od Katagonije, vrlo su aktivni u blockchain ulaganjima. Samo u 2018. godini do sada su uložili u 14 startupa. Svi su oni povezani s blockchainom. Među njihova primjetna ulaganja spadaju DFINITY, Basis, NuCyber ​​i Nervos.

Izvršni direktor / osnivač: Olaf Carlson-Wee

Vrhunska blokchain ulaganja: DFINITY, CoinList, NuCyber, Basis.

Cvrkut: https://twitter.com/polychaincap

Web stranica:http://polychain.capital/

Godina osnivanja: 2016. godine

10. Ceyuan Ventures

Ceyuan Ventures je rana kapitalna tvrtka sa sjedištem u Pekingu. Njihov primarni interes leži u tvrtkama u razvoju i IT tvrtkama u razvoju. To također uključuje projekte i pokretanja vezane uz Blockchain. Putovanje su započeli 2004. godine i stoga su jedna od najstarijih tvrtki rizičnog kapitala na našem popisu. Prilično su aktivni na investicijskoj sceni s dvije investicije u travnju i lipnju 2018. Njihovo primarno ulaganje uključuje Trip.io, Basis, Mars Finance i druge.

Izvršni direktor / osnivač: Bo Feng

Vrhunska blokchain ulaganja: Basis, Trip.io, Mars Finance, Nervos.

Cvrkut: Nijedna

Web stranica:http://www.ceyuan.com/en/index.html

Godina osnivanja: 2004. godine

11. Tally Capital

Tally Capital pruža izvrsnu priliku za nove ideje u blockchainu. Fokusiraju se samo na blockchain sektor i investirali su u obećavajuće blockchain pokretanje i tvrtke. Smješteni su u Chicagu, IL. Međutim, njihova učestalost ulaganja usporila se u posljednje vrijeme. U lipnju 2018. uložili su u dva popularna blockchain projekta, tj. Civic i I-Mab Biopharma. Još jedno ulaganje vrijedno spomena je Block.one, tvrtka koja trenutno gradi blockchain EOS.IO.

Izvršni direktor / osnivač: Matthew Roszak

Vrhunska blokchain ulaganja: Block.one, Qtum, BTC Media, BlockStream, I-Mab Bipharma

Cvrkut: https://twitter.com/TallyCapital

Web stranica:http://tallycapital.com/

Godina osnivanja: 2013. godine

12. RRE Ventures

RRE Ventures ulaže kapital u mnogo različitih sektora, uključujući financije, medije i tehnologiju. Smješteni su u New Yorku. Jedna su od najstarijih tvrtki s rizičnim kapitalom. Svoje putovanje započeli su 1994. godine, a do sada su uložili u tone projekata. S preko 77 postojanja možete odrediti koliko dugo su na tržištu pomažući poduzetnicima, startupovima, pa čak i tvrtkama da postignu svoje ciljeve.

Izvršni direktor / osnivač: Jim Robinson, Stuart Ellman

Vrhunska blokchain ulaganja: Ripple, Abra, Gem.

Cvrkut: https://twitter.com/RRE

Web stranica: http://www.rre.com/

Godina osnivanja: 1994. godine

13. IDG Capital

IDG Capital je investicijska tvrtka koja pomaže tehnološkim startupovima i tvrtkama. Smješteni su u Pekingu u Kini. Oni također posluju već dva desetljeća i pod njima radi dobra količina zaposlenika. Oni također imaju sjedište u New Yorku i kvalificiraju se kao blockchain VC investitori. Imaju bogatu investicijsku povijest i trenutno su vrlo aktivni na tržištu. Samo u kolovozu 2018. uložili su u 13 startupa, radeći serije A, B C, D i Venture Round. Ulažu i u blockchain i neblockchain startupe.

Izvršni direktor / osnivač: Jim Breyer

Vrhunska blokchain ulaganja: Označava financije, imToken, Circle, Ripple.

Cvrkut: https://twitter.com/IDGCapital

Web stranica: http://en.idgcapital.com

Godina osnivanja: 1993. godine

14. FBG Capital

FBG Capital je upravitelj blockchaina / kripto imovine koji ulaže u startupove i blockchain tvrtke. Oni su jedan od najboljih blockchain investitora vani. Njihov glavni ured nalazi se u Pekingu u Kini. U usporedbi s drugim investitorima VC-a, oni su novi i započeli su s radom krajem 2017. Kao investicijska tvrtka rade seriju A, ulažu u ulaganja i investiraju u sjeme.

Izvršni direktor / osnivač: Vincent Zhou

Vrhunska blokchain ulaganja: Lino, Lambda projekt, Ripio, Izvorni protokol.

Cvrkut: https://twitter.com/FBGCapital

Web stranica: https://www.fbg.capital/

Godina osnivanja: 2015

15. Liberty City Ventures

Liberty City Ventures je tvrtka koja ulaže u inovativne startupe iz različitih prostora, uključujući medije, tehnologiju i trgovinu. Sjedište se nalazi u području New Yorka. S dvije velike investicije u 2018. godini, umjereno su aktivni. Uložili su u Vagu, projekt kriptovalute u krugu financiranja serije-B. Također su ulagali u Vagu u financiranje serije-A i 2017. godine. Osim toga, također su ulagali u Paxos.

Izvršni direktor / osnivač:

Vrhunska Blockchain ulaganja: Paxos, Vaga

Cvrkut: https://twitter.com/LCVentures

Web stranica: https://www.libertycityventures.com/

Godina osnivanja: 2012. godine

16. Union Square Ventures

Union Square Ventures naš je sljedeći blockchain VC investitor na popisu. Smješteni su u NewYorku, NY. Vole ulagati u rani startup, kapital za rast i još mnogo toga. Njihovo glavno ulaganje bilo je Polychain Capital, CryptoKitties i Coinbase. Također su vrlo aktivni jer su u srpnju 2018. izvršili tri investicije.

Izvršni direktor / osnivač:

Vrhunska blokchain ulaganja: Coinbase, Polychain Capital, CryptoKitties.

Cvrkut: https://twitter.com/usv

Web stranica: https://www.usv.com/

Godina osnivanja: 2004. godine

17. General katalizator

General Catalyst dobro ulaže u startup tvrtke temeljene na blockchainu. Također je jedna od najstarijih tvrtki vani što je čini još jedinstvenijom jer su vidjeli potencijal u novom blockchainu. Smješteni su u Cambridgeu, Sjedinjene Države. Njihova zamjetna investicija uključuje Bluzelle i Bitwise.

Izvršni direktor / osnivač: Bill Fitzgerald, David Fialkow, David Orfao, Joel Cutler

Vrhunska blokchain ulaganja: Bluzel, krug, bitni.

Cvrkut: https://twitter.com/gcvp

Web stranica: http://generalcatalyst.com

Godina osnivanja: 2000

18. JAFCO

JAFCO ima sjedište u Tokiju u Japanu. Oni su tvrtka za upravljanje investicijama koja je uložila tone novca na tržište. Njihova nedavna ulaganja uključuju Tech Bureau i Nayuta.

Izvršni direktor / osnivač:

Vrhunska Blockchain investicija: Paxos, Vaga

Cvrkut:

Web stranica: http://www.jafco.co.jp

Godina osnivanja: 1980

19. Tusk Ventures

Tusk Ventures su popularni VC investitori koji vole ulagati u zanimljive i inovativne tehnološke startupe s visokim rastom. Njihov izvršni direktor Bradley Tusk započeo je putovanje 2015. godine, a pomažu startupima da znaju. Smješteni su u New Yorku.

Izvršni direktor / osnivač: Bradley Tusk

Vrhunska Blockchain investicija: Coinbase

Cvrkut: https://twitter.com/tuskventures

Web stranica: http://tuskventures.com/

Godina osnivanja: 2015

20. Draper suradnici

Draper Associates vodi Tim Draper, legendarni investitor ulaganja. Većinu vremena Draper Associates ulažu u startupove u njihovoj ranoj fazi. Njihov fokus je ulaganje u razne tvrtke vođene proizvodnjom, tehnologijom i zdravstvom. Naravno, vole financirati startupe i tvrtke temeljene na blockchainu. Draperovi suradnici vjerojatno su jedan od najstarijih ulagača s četiri desetljeća.

Izvršni direktor / osnivač: Tim Draper

Vrhunska Blockchain investicija: Ledger, Coinbase, Ripio.

Cvrkut: https://twitter.com/drapervc

Web stranica: http://www.draper.vc

Godina osnivanja: 1969

21. Lightspeed Venture partneri

Lightspeed Venture Partners fokusira se na ulaganje na tržište koje se bavi tehnologijom, potrošačkim, cleantech i poduzetničkim tržištima. Sjedište im je u Menlo Parku u Kaliforniji, Sjedinjene Države. Njihova najnovija blockchain investicija je DIRT Protocol gdje su uložili 3 milijuna dolara u krug sjemena.

Izvršni direktor / osnivač: Barry Eggers, Christopher Schaepe, Peter Nieh, Ravi Mhatre

Vrhunska blokchain ulaganja: BTCC, osnova Blockchain Inc., Zaklada Saga, Protokol o prljavštini.

Cvrkut: https://twitter.com/lightspeedvp

Web stranica: http://lsvp.com

Godina osnivanja: 2000

22. Mandra Capital

Mandra Capital je hongkonška investicijska tvrtka za blockchain. Ulažu u rizične investitore u ranoj fazi s naglaskom na digitalnu i blockchain imovinu. Značajno su uložili u OKCoin koji je privukao pažnju i od ostalih vodećih VC blockchain investitora. Njihovih posljednjih nekoliko ulaganja bili su pokreti koji nisu blockchain. Ostala vrhunska ulaganja u blockchain uključuju Overnest, PINTEC i druge.

Izvršni direktor / osnivač: Song Yi Zhang

Vrhunska blokchain ulaganja: OKCoin, PINTEC, Overnest.

Cvrkut:

Web stranica: http://www.mandracapital.com/

Godina osnivanja: 2001. godine

23. Galaxy Asset Management

Galaxy Asset Management je banka koja trguje digitalnom imovinom koja nudi upravljanje imovinom i glavno ulaganje. Pa, što pokušavaju postići? Pokušavaju ulagati u startupe koji su perspektivni i zato ulažu u fazi sjemena. Njihova značajna investicija uključuje NuCypher, Templum, StormX i Everpedia.

Izvršni direktor / osnivač:

Vrhunska Blockchain investicija:  NuCypher, Templum, StormX i Everpedia.

Cvrkut:

Web stranica

Godina osnivanja:

24. Mozaik pothvati

Mosaic Ventures uglavnom se fokusiraju na ulaganje serije A u startupe povezane s financijama. Sjedište im je u Londonu u Velikoj Britaniji. Njihove dvije značajne investicije iz 2014. su Blockchain Inc. i Blockstream.

Izvršni direktor / osnivač: Mike Chalfen, Simon Levene, Toby Coppel

Vrhunska blokchain ulaganja: Paxos, Vaga

Cvrkut: https://twitter.com/gcvp

Web stranica: http://generalcatalyst.com

Godina osnivanja: 2012. godine

25. Kapital čvora

Node Capital tvrtka je s rizičnim kapitalom koja posluje od 2017. Njihov je primarni fokus na blockchain industriji i stoga su sva njihova ulaganja povezana s blockchain tvrtkama i startupovima. Njihova najnovija investicija je PalletOne, blockchain startup. Oni financiraju projekte na mnogo načina, uključujući početnu ponudu kovanica, korporacijsku rundu, anđeosku rundu i krug sjemena. Njihova glavna ulaganja uključuju ChinaUp.com i Fengwo. Oni su također aktivni i već su uložili sedam startupa u posljednja dva mjeseca.

Izvršni direktor / osnivač: Lipnja du

Vrhunska blokchain ulaganja: Hotnode, mreža Ankr, čvorište, ChinaUp.com

Cvrkut: https://twitter.com/Node_Capital

Web stranica: http://www.nodecap.com

Godina osnivanja: 2017. godine

26. DHVC (Danhua Capital)

Danhua Capital (DHVC) poznati je fond rizičnog kapitala koji se bavi tehnološkim tvrtkama u ranoj fazi. Sjedište im je u Kaliforniji, Sjedinjene Države. To znači da ulažu kako u blockchain, tako i u startup-ove i tvrtke povezane s blockchainom. Njihovo najnovije ulaganje u blockchain je SFOX, glavni prodavač kriptovaluta. Osim toga, ulagali su u startupove kao što su Libra Credit Network, Origin Protocol i drugi.

Izvršni direktor / osnivač: Andrew Gu, Shoucheng Zhang

Vrhunska blokchain ulaganja: SFOX, Izvorni protokol, Mreža kredita Vage.

Cvrkut:

Web stranica: http://www.danhuacap.com/

Godina osnivanja: 2013. godine

27. hashirano

Hashed je jedna od vodećih akceleratora i tvrtki s rizičnim kapitalom temeljenih na blockchainu. Nalazi se u Seulu. Također ima urede u San Franciscu. Putovanje su započeli krajem 2017. godine i aktivno ulažu u nove startupe. Njihova najnovija investicija došla je u obliku Terra. U svoj krug sjemena uložili su 32 milijuna dolara. Štoviše, također su ulagali u projekte kao što su Origin Protocol, Bluzelle, StormX i tako dalje.

Izvršni direktor / osnivač: Alex Shin, Alex Shin, Seojoon Kim

Vrhunska blokchain ulaganja: StormX, Izvorni protokol, Terra, StormX

Cvrkut:

Web stranica: https://www.hashed.com

Godina osnivanja: 2017. godine

28. InBlockchain

InBlockchain je kineska tvrtka za rizična ulaganja koja se bavi samo tvrtkom za kriptovalute. Oni su relativno novi na sceni. Međutim, to ih nije spriječilo da ulažu u blockchain prostor. S preko 8+ ulaganja u samoj 2018. godini, oni idu snažno. Njihova najnovija investicija je Logos Network. Ostala ključna ulaganja uključuju EximChain, ONO Social i Trip.io.

Izvršni direktor / osnivač:

Vrhunska blokchain ulaganja: AdRealm, Stream Token, Zhidian, Logos Network, Eximchain.

Cvrkut: https://twitter.com/InBlockchainCom

Web stranica: http://inblockchain.com

Godina osnivanja:

29. Srodni pothvati

Kindred Ventures spadaju u kategoriju anđeoskih ulaganja. Ulažu u startupe u ranoj fazi, a 2014. ih je osnovao Steve Jang. Umjereno su aktivni na investicijskoj sceni, a posljednja investicija bila im je Radar relej. Sjedište im je u San Franciscu u Kaliforniji.

Izvršni direktor / osnivač: Steve Jang

Vrhunska blokchain ulaganja: Radarski relej, postavljeni protokol, CoinTracker, Coinbase

Cvrkut: https://twitter.com/KindredVentures

Web stranica: https://kindredvc.com

Godina osnivanja: 2012. godine

30. Earlybird Venture

Naš posljednji blockchain VC investitor je Earlybird Venture. Globalno su prisutni s uredima u Berlinu, Istanbulu i drugim istaknutim mjestima. Ulažu u sve vrste europskih tehnoloških tvrtki, uključujući blockchain. Također djeluju u posljednja dva desetljeća.

Izvršni direktor / osnivač: Christian Nagel, Hendrik Brandis, Roland Manger, Rolf Mathies

Vrhunska blokchain ulaganja: Paxos, Vaga

Cvrkut: https://twitter.com/EarlybirdVC

Web stranica: https://earlybird.com

Godina osnivanja: 1997

31. zk Kapital

zk Capital je Blockchain Venture Capital fokusiran na istraživanje sa sjedištem u SAD-u i Švicarskoj. Sastoji se od tima tehničkih i industrijskih stručnjaka. zk Capital fokusira se na ulaganje u decentralizirane protokole i aplikacije sljedeće generacije, a njihove portfeljne tvrtke uključuju Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, Nervos, Thundercore, bloXroute, Republic, Liquidity Network, RightMesh i druge.

Upravni partner: Mohamed Elkasstawi

Vrhunska blokchain ulaganja: Filecoin, Blockstack, Origin Protocol, bloXroute, Nervos, Thundercore

Cvrkut: https://twitter.com/zkcapital

Web stranica: zk.kapital

Godina osnivanja: 2017. godine

Zaključak

To nas dovodi do kraja popisa Top blockchain VC investitora. Fokusirali smo se samo na najbolje blockchain ulagače. Ako mislite da nam je nedostajao sjajni Blockahain investitor, ne zaboravite komentirati u nastavku i javiti nam. Slušamo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me