Ethereum vs Ripple: In Depth Comparison

Ethereum vs Ripple er en kamp som tar form da de to blockchain-prosjektene fortsetter å drive banebrytende løsninger som har alvorlige forgreninger på forskjellige sektorer. Så hvordan skiller disse to populære blockchain-prosjektene seg fra hverandre, men de er alle basert på blockchain-teknologi?

Ripple Vs. Ethereum: Primærmål

Ethereum ble opprettet med det formål å konkurrere med finansinstitusjoner ved å tilby et desentralisert nettverk, der folk kan handle og gjøre forretninger uten gransking fra noen sentralisert myndighet. Det er derfor et forum der folk møtes for å lage prosjekter og bli enige om hvordan ulike endringer kan implementeres.

Ethereum brukes også til å samle jevnaldrende på prosjekter de tror på. Det brukes også til å støtte utvikling og opprettelse av nye tokens samlet kalt ERC20.

Ripple ble derimot opprettet med det formål å støtte finansinstitusjoner i stedet for å konkurrere med dem. Blockchain prosjekt har som mål å gjøre det enkelt for finansinstitusjoner å gjennomføre finansielle transaksjoner på en blockchain. Prosjektet er ikke desentralisert, men sentralisert, hvor det kreves konsensus for at endringer skal bli berørt.

RippleNet som er drevet av Ripple er en blockchain-løsning som blir stadig mer populær for å tilrettelegge for grenseoverskridende betalinger. Nettverket tilbyr også umiddelbare transaksjonsoppgjør og toveis meldingsfunksjoner.

Ripple markedsfører seg selv som en nyttig mekanisme for grenseoverskridende transaksjoner, ettersom Ethereum anser seg selv som et digitalt token og en enhet for utveksling.

Ethereum vs Ripple: teknologi og fremtidig utvikling

Ripple er et open source-distribuert betalingssystem som muliggjør øyeblikkelige betalinger til minimale avgifter. Nettverkets protokoll tillater transaksjoner mellom flere valutaer uten behov for en sentral myndighet.

Ethereum, derimot, er et programvare som muliggjør verifisering og utførelse av kode på Ethereum blockchain. Ethereum gir også støtte for desentraliserte applikasjoner som ligner på tradisjonelle dataprogrammer, men med et økt sikkerhetslag og redusert risiko for nedetid.

Ripple Vs. Ethereum: Myntdistribusjon

Ripples XEP Ledger vedlikeholdes i en protokollkonsensusalgoritme som skiller seg fra proof-of-work-systemer som ofte brukes i andre kryptovalutaer. Alle mynter for prosjektets opprinnelige valuta ble forhåndsutvintet ved lansering, noe som betyr at det ikke er mulig å bryte XRP.

100 milliarder XRP-mynter ble utvunnet ved starten av prosjektet som Ripple eier 7 milliarder. Ripple kontrollerer også omtrent 55 milliarder XRP-mynter gjennom en sperrekonto.

Ethereum, derimot, vedlikeholdes ved hjelp av en bevis på arbeidsalgoritme kalt Ethash. Ether er den underliggende kryptovalutaen som driver nettverket og fungerer som en betalingsmåte for drift av distribuerte applikasjoner på plattformen.

I motsetning til Ripple kan Ethereum utvinnes i en prosess som innebærer at gruvearbeidere setter opp datamaskiner for å løse kryptografiske gåter. I tillegg ble det opprettet totalt 60 millioner eter til bidragsytere til forhåndssalget i 2014, hvorav 20% eller 12 millioner ble tildelt utviklingsfondet.

Ethereum vs Ripple: Skalerbarhet

Ripple vs. Ethereum-sammenligning ville ikke være komplett uten å se på skalerbarhetsaspektet til de to blockchain-prosjektene. Skalerbarhet refererer til det totale antallet transaksjoner som en blockchain kan håndtere i en spesifisert periode.

Ripple holder en kant mot, ikke bare Ethereum, men også andre kryptovalutaer, da blockchain kan behandle opptil 1500 transaksjoner hvert sekund. Dette er 100 ganger mer enn hva Ethereum kan behandle, en kant som har sett nettverket tiltrekke seg mye interesse fra det vanlige finansielle systemet.

Ripple har også en kant over Ethereum når det gjelder transaksjonshastighet. Ethereum leverer en transaksjon hvert annet minutt. Ripple, derimot, kan levere en transaksjon hvert fjerde sekund.

Sjekk ut våre andre sammenligninger:

  • Bitcoin vs Ethereum? Hva er forskjellen?

  • Ethereum vs Litecoin: Hvorfor LTC er for transaksjoner og ETH for smarte kontrakter?

  • EOS vs Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Hva er fordeler og ulemper??

  • NEO vs Ethereum: Hvilket er bedre?

Konklusjon

Ripple triumferer Ethereum når det gjelder håndtering av valutaoverføringer gitt transaksjonshastigheter og totalt antall transaksjoner den kan håndtere et sekund. Ethereum, derimot, slår Ripple når det gjelder å håndtere en rekke kompliserte interaksjoner mellom flere parter, en kant som har sett den brukes til ting som smarte kontrakter..

Ethereum vs Ripple-kampen forventes dermed å fortsette i mange år, gitt at de to blockchain-løsningene har en fordel innen sine respektive spesialiseringsområder.

Likte du denne artikkelen? Sjekk ut Stellar vs Ripple.

Nytt i denne verden? Ta en titt på den komplette nybegynnerveiledningen om hvordan du kan investere i krypto.

* Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen skal ikke tas som, og er ikke ment å gi noen investeringsråd. Krav i denne artikkelen utgjør ikke investeringsråd og bør ikke tas som sådan. Gjør din egen undersøkelse og sørg for at du leser vår fullstendige ansvarsfraskrivelse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me