Priročnik za začetnike: Kaj je AION? Prva svetovna mreža blokovnih verig tretje generacije

Ali verjamete, da se bo tehnologija veriženja blokov v prihodnosti stopnjevala? Če je tako, boste zagotovo potrebovali mehanizme, mostove in procese za premikanje podatkov med različnimi blockchain omrežji. Navsezadnje svet deluje na področju mreženja in izmenjave informacij. Prav to ponuja omrežje AION v svetu, ki ga poganjajo verige blokov. Kaj pa je AION točno?

AION – decentralizirani internet

Nuco, kanadsko podjetje za blockchain podjetja, razvito Omrežje AION ki uporablja žeton AION.

AION je večtirni sistem veriženja blokov, ki je zasnovan za reševanje vprašanj zasebnosti, razširljivosti in interoperabilnosti z obstoječimi omrežji verig blokov..

Projekti blockchain prve generacije, kot je Bitcoin, ljudem omogočajo beleženje transakcij med enakovrednimi uporabniki na javni razdeljeni knjigi. Potem je prišla druga generacija blockchain projektov, kot je Ethereum, ki je razvijalcem omogočala, da gradijo in gostijo svoje projekte z uporabo bolj dovršenih algoritmov.

Toda projekti prve in druge generacije ne izkoriščajo moči medsebojne povezanosti blockchain omrežja v svetovnem merilu.

Tako so nastale tretje generacije blockchain omrežij, ki so omogočile diskretno blockchain komunikacijo. In, AION je prvo omrežje blockchain tretje generacije na svetu!

AION, ki je blagovna znamka omrežja blockchain, omogoča brezhibno komunikacijo med različnimi verigami blokov in pomaga pri upravljanju z njihovimi aplikacijami.

 

Kaj je AION Network?

AION Network podpira strukture blockchain po meri in zagotavlja nezaupljiv mehanizem za medsebojno interoperabilnost. Vrednost, logiko in likvidna sredstva prenaša med uporabnike omrežja, kjer potekajo transakcije, ne da bi pri tem sodelovali posredniki.

Prva namenska javna, podjetniška mreža AION je znana kot AION-1. Ta najboljša v svojem razredu, tretja generacija blockchain, dokazuje naslednjo stopnjo varnosti in kripto ekonomske motivacijske spodbude v cyptospaceu.

 

Zasluge za slike: AION

 

AION Blockchain – prinaša interoperabilnost in večjo varnost kriptosferi

Splošno sprejemanje blockchain tehnologija zahteva interoperabilnost. Blockchain omrežja morajo biti sposobna komunicirati s starejšimi sistemi, kot so finančne institucije, da bi uspele.

Žal je komunikacija med kriosfero in zapuščinskim svetom odslej zahtevna.

Različni kripto kovanci, kot so Ethereum, Bitcoin, Zcash itd., Ne morejo komunicirati med seboj. Za Bitcoin je zahtevno vedeti, kaj se dogaja v omrežju Litecoin in obratno.

Čeprav kripto borze ponujajo portal med digitalnimi valutami, še vedno obstaja težava. Vprašanje je, da kripto izmenjave niso decentralizirane. Ti so izjemno občutljivi na kršitve varnosti, kot so vdori in izpadi za daljše obdobje.

Cilj AION Blockchain je okrepiti interoperabilnost in varnost v kriptosferi. Ponuja zanesljivo rešitev za vprašanja razširljivosti, varnosti in interoperabilnosti tako za zasebne kot javne verige blokov.

Ekipa AION

Matthew Spoke, izvršni direktor Nuco Global Inc., je leta 2017 ustanovil AION. Nuco je prav tako ustanovil fundacijo Aion in ekosistem Aion.

Skupino, ki stoji za tem projektom, ki ga vodi skupnost, sestavljajo spretni inženirji programske opreme Ali Sharif, Chris Lin in Alexandra Roatis, vsak z dolgoletnimi tehnološkimi izkušnjami. Nuco CTO, Junius Tu, ima več kot 15 let izkušenj z vodenjem verig blokov.

Poslovna razvijalca sta Duncan Cameron in Dipesh Pradhan. Finančni direktor, Jason Burke in izvršni direktor, Kesem Frank imajo tudi ogromne izkušnje na področju kriptosfere in podjetništva.

AION TOKEN

Aion uporablja žeton AION, skladen z ERC20. AION je na začetku omogočen na verigi Ethereum. Uporabniki pa ga lahko priročno preoblikujejo v omrežje AION in prenašajo med obema verigama blokov.

Idealni uporabniki AION Blockchain                             

Po mnenju ustanovitelja in izvršnega direktorja AION lahko pet vrst uporabnikov uporablja verigo AION:

1. Startupi

Eksplozivno število zagonskih podjetij zdaj želi tehnologijo veriženja blokov, ki podpira njihovo poslovanje. Običajno dobro poznajo svoja podjetja, a o verigi blokov niso preveč znani.

AION pomaga povezati svoje podjetje z različnimi rešitvami, ki temeljijo na verigi blokov, povezane z njihovo nišo. Z uporabo omrežja Aion in njegovih rešitev se startupi lahko osredotočijo na področja, na katerih imajo strokovno znanje.

2. Podjetja

Interoperabilnost, ki jo ponuja Aion blockchain, brezhibno povezuje zapuščeno industrijo s kriptoindustrijo. Skupina Aion je porabila veliko časa, da bi razumela, kaj velikim podjetjem preprečuje, da bi izkoristile moč kriptosfere.

3. DApp Razvijalci

Številni razvijalci si prizadevajo razviti dapps (decentralizirane aplikacije), ki temeljijo na ethereumu, bitcoinu itd. Toda pomanjkanje interoperabilnosti omejuje razvijalce na samo en protokol. Aion to težavo reši tako, da razvijalcem aplikacij dapp omogoči prehod med več sistemi.

4. Validatorji

Glavni uporabniki Aiona so potrjevalci, ljudje, ki so odgovorni za soglasje znotraj ekosistema Aion. Vsako transakcijo spremljajo in preverjajo, da preverijo njeno veljavnost, preden jo prenesejo v ciljno omrežje blockchain.

5. Graditelji mostov

Druga skupina osnovnih uporabnikov Aiona so graditelji mostov, ki bodo spremljali medverižne transakcije.

Prednosti AION

Zasluge za slike: AION

Tako zasebnim kot javnim organizacijam Aion ponuja naslednje ugodnosti:

1. Federated Blockchains

Aion omogoča interoperabilnost in komunikacijo med različnimi blockchain omrežji z uporabo visokozmogljivega premostitvenega mehanizma. Uporabniki lahko s pomočjo tega premostitvenega mehanizma prenašajo vrednost in podatke med verigami blokov.

2. Izboljšana razširljivost

Razširljivost je eno največjih težav pri verigah blokov prve in druge generacije. Aion to težavo razširljivosti reši z uporabo navideznega stroja. Navidezni stroj omogoča aplikacijam delovanje na več različnih verigah blokov z izboljšano zmogljivostjo in razširljivostjo.

3. Prilagojena veriga blokov

Z ekosistemom Aion lahko oblikujete prilagojeno verigo blokov, hkrati pa ohranjate interoperabilnost z drugimi omrežji verig blokov. Vaša veriga blokov lahko vključuje različne soglasne algoritme in navidezne stroje.

Izdelajte svoj lasten po meri združljiv blok verigo Aion

Blokovna veriga, združljiva z omrežjem Aion, vsakemu imetniku žetonov AION ERC-20 omogoča, da ustvari lastne blokčein in alfa zmogljivosti. Na voljo je s popolnim ekosistemom orodij in storitev, ki omogočajo naslednjo generacijo funkcionalnosti blockchain. Značilnosti so:

 • Varnost in kakovost podjetja, jedro BFT
 • Ogromna razširljiva funkcionalnost za uvajanje velikega omrežja
 • Skladnost s politikami ERC20 in skrbniškimi orodji
 • Java API z nizko zakasnitvijo in visoko pasovno širino

Kako deluje mreža AION?

Večstopenjsko omrežje Aion je sestavljeno iz naslednjih komponent:

1. Povezovanje omrežij

Povezovalna omrežja so protokoli, ki omogočajo komunikacijo med zasebnimi in javnimi verigami blokov v ekosistemu AION blockchain. Zagotavlja pot za prenos sporočil med sodelujočimi verigami blokov z uporabo premostitvenega protokola.

Povezovanje omrežja zagotavlja tudi nemoten pretok transakcij med omrežji, hkrati pa obvladuje težave.

2. Medverižna transakcija

Medverižne transakcije vsem povezanim omrežjem omogočajo medsebojno komunikacijo. Transakcije med verigami se ustvarijo v izvorni verigi blokov in tečejo skozi mostove in povezovalna omrežja, da dosežejo ciljno verigo blokov.

Vsaka medverižna transakcija je sestavljena iz:

 • Nosilnost – Dejanski podatki
 • Metapodatki – Informacije v zvezi z rutino in pristojbinami
 • Merkle Proof (neobvezno) – Uporablja se, če pošiljatelj želi obiti most

V vsaki fazi tega postopka preveri veljavnost transakcije. Če zavrne neveljavne transakcije in se ekosistem vrne v prejšnje stanje, preden je transakcija šla skozi.

3. Mostovi

Mostovi so potrjevalci, ki potrjujejo medverižne transakcije po omrežju. Transakcijo podpiše in odda kot veljavno le, če jo je izvorna veriga verig zapečatila in zanjo plačala pristojbine za posredovanje.

Več skupin validatorjev lahko registrira več mostov v istem omrežju verig blokov. Uporabnik določi, kateri most bo uporabil z omembo ciljnega omrežja.

4. Sodelujoča omrežja

Vsako omrežje, ki se lahko pridruži ekosistemu Aion, se imenuje sodelujoče mreženje. Lahko je tudi blockchain entiteta, oracles, gruča baz podatkov ali kripleti. Vsaka sodelujoča mreža mora biti:

 • Decentralizirano
 • Zna razlikovati med rednimi in medverižnimi transakcijami
 • Seznanjen s protokolom konsenza, ki ga uporablja most in za shranjevanje veljavne transakcije.
 • Moral bi imeti čas zaklepanja, kadar je medverižna transakcija zadržana.

Prihodnost kriptovalut AION

Blockchain in decentralizacija bosta naša zeitgeista. Tako je obvladovanje interoperabilnosti ključnega pomena in zdi se, da je sprejetje AION neverjetna ideja.

Trenutno ima ekipa za to verigo blokov tretje generacije dva pomembna mejnika, ki ju je treba doseči do leta 2019. Prva faza vključuje razvoj navideznega stroja (VM), izboljšan soglasni algoritem za dokazovanje dela in izdaje tehničnih dokumentov za Aion VM, Aion povezovanje in dokazovanje inteligence.

Drugi mejnik vključuje povezovanje vseh sodelujočih omrežij, izdajo druge različice VM in dokončanje mehanizma soglasja za imenovanje Validator.

Z nenehno rastjo kriptosfere, najhitreje rastočim konceptom stranskih verig in naraščajočim povpraševanjem po interakciji med verigami blokov, se zdi, da je AION očiten uspeh v prihodnosti.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in jih ne bi smeli jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me