Vodič za začetnike: Kaj je Stratis? Blockchain-as-a-service platforma

Ste si kdaj zaželeli večnamensko verigo blokov? Blockchain industrija vsak dan ustvarja nove projekte. Zakaj ne bi blokovne verige uporabljali v vseh situacijah? Torej, kaj je Stratis in njegova pomembnost?

kaj je stratis

Zasluge za slike: Stratis

Stratis je ambiciozen projekt. Zgornja mesta v kripto verzih so napolnjena z Bitcoinom in Ethereumom. Toda ti imajo svoj delež izzivov, tako da lahko novi projekti nadaljujejo. Potencialni kandidat za najboljša mesta je Stratis.

Morda ste že slišali za “nekaj kot storitev”. Stratis je odličen primer izkoriščanja tega koncepta. Njegova iznajdljivost je v finančnih storitvah.

Stratis je precej neraziskan. Kako se je začelo? Kakšna ekipa stoji za Stratisom? Zakaj je kljukica? Torej, kaj je Stratis?

Stratis bo podjetjem omogočil, da izdelajo svoje prilagojene blockchain aplikacije. In ne morete omeniti Stratisa, medtem ko izključujete Microsoftove tehnologije.

Kaj je Stratis: poglobljeno raziskovanje

Kaj je zgodovina Stratisa?

Platforma je bila malo znana o svoji zgodovini in je bila ustanovljena v Veliki Britaniji in je začela delovati avgusta 2016.

Na svojem potovanju se je Stratis soočal s kolcanjem. Eden od primerov, ki vas bo prizadel, je zavrnitev in sprejetje Nicolasa Dorierja. Dorier je bil takrat obseden razvijalec Bitcoinov. Edinstveno je, da je incidenca dokumentirana, da pokaže, kako se je Stratis boril, da bi bil tam, kjer je.

Pogosto pravijo, ko pride čas ideje, potem je nihče ne bo ustavil. Potovanje Stratisa je sledilo tej misli. Nekoč se je Chris Trew, izvršni direktor podjetja Stratis, za pomoč obrnil na Nicolasa Dorierja. Na žalost ga je Nicolas obrnil, vendar se je zataknil pri razvoju Bitcoinov.

Chris ni obupal. Namesto tega je Chris videl priložnost. Priložnost je bila v milijonih računalnikov, ki so uporabljali Microsoftov jezik Net in jezik C #. Poleg tega je bila druga motivacija, da je imel Microsoft odprto kodo. Net in C #. Vedel je, da bo dosegel milijone poslovnih računalnikov.

Pozneje je Nicolas videl Chrisovo vizijo, si premislil in se strinjal z njim. Torej je Nicolas dve leti delal za razvoj Bitcoin vozlišča v jeziku C #.

Poleg tega Nicolas ni imel nobene odškodnine in ustreznega življenjskega ravnovesja. Torej se je Chris odločil, da bo Nicolasu plačal za dokončanje del Bitcoinov. V načrtu Stratis ne bi koristil samo skupnosti Bitcoin, temveč tudi sebi.

Končni rezultat tega dogovora je bil klon Nicolasovega dela. Klon bi natančneje pospešil razvoj Stratisa.

Po uvedbi poglejmo ekipo, ki napreduje in vzdržuje ta projekt.

Stratis ICO

Stratis ICO je bil predstavljen junija in trajal do julija 2016.

Projekt je uspel zbrati več kot $ 600 000 v vrednosti 915 BTC. Ta znesek je ovrednotil in izdal žeton Stratis (STRAT) na 0,0073 USD na žeton.

V prvih 5 dneh ICO so vlagatelji uživali 20% bonusa. Dejansko se je bonus v zadnjih 11 dneh postopoma zmanjšal na nič. Kljub temu to ni oviralo, vlagatelji so zadnji dan prispevali 561 BTC.

Skupaj z razvojnim ciljem je projekt razdelil skupno 98 milijonov žetonov. Projekt je med vlagatelje delil 85,7% STRAT-a. Toda preostalih 14,3% je ekipa obdržala za razvoj in napredovanje.

Da bi dosegel praznovanje, ki ga ima Stratis, mora imeti za seboj vizionarsko in močno ekipo. Poglejmo zdaj, kaj je Stratisova ekipa.

Ekipa za Stratisom ?

Chris Trew vam bo zlahka prišel na misel po zavrnjeni zavrnitvi. In kasneje dobili navdihujoče sprejetje. Kljub pogostosti morate še vedno poznati njegove vloge in tudi druge člane.

Torej, ekipo sestavljajo:

 1. Chris Trew

Chris je izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Stratis. Ima bogate izkušnje v podjetniški IT. Prej je delal za vrhunske finančne institucije, pa tudi za pravne in letalske institucije. V nedavni preteklosti je Chris imel v rokah projekt Blitz.

 1. Krushang Patel

Krushang je vodja komunikacij. Njegovo prvo srečanje z blockchainom je bilo z Bitcoinom konec leta 2013. Ta tehnologija ga je očarala do te mere, da je zrastel v močno prepričanje v blockchain.

 1. Carlton Pringle

Carlton je vodja projekta. Je veteran na področju programske industrije. Osredotoča se na gradbene projekte, ki uporabljajo Microsoftove tehnologije. In tako je navdušen nad C #. Po naključju je C # Carltona dal na voljo za Stratis.

 1. Nicolas Dorier

Nicholas je svetovalec za razvoj Bitcoinov. Z bogatimi izkušnjami na področju razvoja Bitcoinov potrebuje Stratis svoje koristne vpoglede. Ne pozabite, da je sodeloval pri kloniranju Bitcoin vozlišča in tako pospešil rast Stratisa.

 1. Dan Gershony

Dan je razvijalec Stratisa. Je inženir programske opreme, ki večinoma deluje v okoljih C # in.Net. Torej, te veščine ga izpostavljajo sposobnostim pri razvoju Stratisa. Dan se je s tehnologijo veriženja blokov srečal leta 2013. In od takrat je del nje.

 1. Pieterjan Vanhoof

Tudi razvijalec Stratisa z izkušnjami v okolju .Net. Bil je aktiven na področju blockchain. Stranke so mu naložile prilagajanje rešitev na področju verige blokov. Njegovo sodelovanje v industriji je bilo že prvo srečanje z Bitcoinom leta 2013.

 1. Jeremy Bokobza

Jeremy je tudi razvijalec omrežij Net in C # Stratis. Že več kot 10 let aktivno sodelovanje v aplikaciji Enterprise mu daje izkušnje. Njegovo zanimanje za blockchain se je začelo leta 2013. V Stratisu je delal na oblakih Stratis, Full Node in Wallet.

 1. Benoit Philibert

Uporabniki vmesnika Stratis morajo biti udobni in zadovoljni. Benoit je oblikovalec UI in UX pri Stratisu. Ker je najboljši na svojem področju, si prizadeva za dobavo vmesnikov Stratis.

Značilnosti Stratisa

Zdaj spoznajmo delovanje Stratisa znotraj in kaj vam prinaša uporabnik.

Programski jezik C #

Stratis je programska platforma. In pozor, ekipa mora izbrati jezik, v katerem bo razvila Stratis. Jezik je C #.

Ethereum meja v pametnih pogodbah uporablja Solidity. Ena od ovir trdnosti je, da se je težko naučiti. Medtem ko je ekipa uporabljala jezik C #, zelo zaupanja vreden in znan jezik.

Prednost uporabe C # je, da podjetja ne želijo imeti dodatnih stroškov pri usposabljanju lastnih razvijalcev. Torej raje uporabljajo že sprejeti in boljši C #.

Zato je Stratis lansiral svoj razvojni okvir, ki omogoča programiranje v C # in.NET. Zato lahko razvijalci uporabljajo preprost in zmogljiv jezik.

Dokaz o vložku

Stratis izvaja algoritem Proof-of-Stake. V zgodnejših fazah je Stratis s pomočjo Proof-of-Work koval žetone STRAT.

POW je omogočil edini način kovanja novih žetonov STRAT.

S POS-om so novi bloki zaščiteni s potrjevalniki. Domači imetniki kovancev v omrežju naključno izberejo potrjevalnike.

Zaporedoma se dodajo v verigo blokov. V tem procesu vozlišče sodeluje tako, da vloži nekaj obstoječih sredstev v rešitev bloka, podobnega stavitvi.

POS algoritem deluje tako, da uporabniku omeji potrditev novih blokov enake vrednosti kot število kovancev, ki jih vloži. Torej, to pomeni, da če imate več kovancev, lahko potrdite več transakcij. In nagrada je več kovancev.

Omrežje izbere igralce iz skupine vozlišč, ki imajo nekaj denarja v denarnicah. Za vložke so potrebne posebne denarnice.

Proof-of-Stake metoda omogoča enostaven način za pridobitev več kovancev. Bitcoin in Ethereum uporabljata naporen POW, zaradi česar cene naraščajo. Toda POS omogoča Stratis učinkovit in enostaven za nakup.

Pomislite na to, da držite STRAT v denarnici in ste bolj nagrajeni za vložitev obstoječih kovancev.

Pametne pogodbe

To je nedvomno glavna stvar na področju verige blokov. Pri uporabi ima velike koristi. In zdaj želi vsak blockchain vključiti ta koncept.

Na srečo Nicku Szabu je tudi ta koncept postal resničnost v Stratisu.

Pametne pogodbe omogočajo izvajanje transakcij brez potrebe tretjih oseb.

Vse izvedbe pametnih pogodb so podobne, razlika je le v učinkovitem razvoju. Pametne pogodbe Stratis so napisane v jeziku C #, ki je pogost, enostaven in zmogljiv. To razvijalcem omogoča preprost čas za napredovanje pametnih pogodb v Stratisu.

Druga prednost je, da lahko ljudje ustvarjajo sisteme pametnih pogodb na isti verigi blokov. In obstoj pametnih pogodb ne bo motil primarne verige blokov.

Ekipa Stratisa bo v kasnejši izdaji dodala podporo za F #. Jezik, priljubljen v finančnem sektorju.

Blockchain-as-a-service (BaaS)

Stratis se izvaja kot storitev. Tako postane platforma BaaS. Dejansko so verige blokov, ki se izvajajo v omrežju, dostopne prek oblaka.

Torej, za korporacije ni treba imeti popolnega celotnega vozlišča za dostop do njihove posebne verige blokov. Rob je v tem, da sistem sprosti vire korporacije.

Ta razvoj spodbuja sprejetje verige blokov v podjetjih. Podjetja izkoriščajo verigo blokov, pametne pogodbe in aplikacije v oblaku.

Zaščitena omrežja

To je lastnost blockchains. Za Stratis obstaja preobrat v tej lastnosti.

Skupina je razvila Stratis na področju Bitcoin. Tako s seboj nosi varnostne prednosti Bitcoina. Od tam Stratis poskuša ublažiti pomanjkljivosti Bitcoinov. Na primer, s Stratisom lahko razvijalci uvedejo aplikacije na Bitcoin.

Ugodna omrežja

Konica razvoja verige blokov je najvišja. Tako bo ostalo tudi v bližnji prihodnosti, saj se zdi, da ima vsak subjekt svojo verigo blokov. Stratis predvideva ta vpogled.

Kot rezultat ima Stratis prednost, da poganja tako javne kot zasebne verige blokov. To je mogoče z žetoni STRAT, ki imajo za platformo izvorno vrednost.

Obstaja prednost, da ima zasebni blockchain. Aplikacije lahko ustvarjate in prilagajate svojim potrebam.

Poleg tega se zaradi Proof-of-Stake zmanjšajo stroški delovanja strojne opreme za pridobivanje žetonov.

Uvedba z enim klikom

Še ena dobra lastnost za skoraj vse stopnje v razvoju. Vaše podjetje ne želi ves čas poskušati konfigurirati verige blokov.

S to funkcijo bo razvijalec uporabil blockchain uvajalnik z enim klikom. Funkcija obljublja celotno omrežje z enim klikom. Kdo si ne bi želel take Stratisove udobnosti?

Funkcija z enim klikom bo iz nadrejene verige ustvarila lastnosti, ki izvirajo iz verige blokov. Preprosto lahko uvedete prilagodljivo stransko verigo.

Ta sposobnost se nadalje razširi na druge verige blokov. Blockchain lahko namestite na druge platforme, kot sta Ethereum in Bitcoin. Nadalje je mogoče izkoristiti funkcije, ki so prvotno na voljo v drugih verigah blokov.

ICO platforma

V preteklosti se je večina ICO izvajala na Ethereumu. In videlo je napihnjenost omrežja zaradi številnih ICO, ki se izvajajo na glavni verigi blokov. V Stratisu je nova in boljša možnost.

Maja 2018 je Stratis izdal celoten izdelek z bogato funkcijo za uporabo. S klikom uvajanja v Azure zagotavlja uvajanje v nekaj minutah.

Platforma Stratis ICO ima:

 • Prilagodljiv dizajn, ki se bo zlahka prilagodil vaši edinstveni blagovni znamki
 • Uporaba fiat, BTC, STRAT in drugih več kot 50 dodatnih altcoinov
 • Storitev Know-Your-Customer za zaščito pred pranjem denarja
 • Hierarhično deterministične (HD) denarnice za zagotovitev zbiranja sredstev
 • Brezplačna uporaba platforme ICO zmanjšuje visoke stroške množičnega financiranja

Platforma drastično izboljša uporabniško izkušnjo tako za izdajatelje ICO kot za sodelujoče – Chris Trew, izvršni direktor Stratis

Učinkovitost Stratis ICO bo pokazala, da ga podjetja uporabljajo in posledično povzročajo večji promet. Tako je ugoden porast vrednosti žetona STRAT

Stranske verige

Dodatne verige blokov, ki jih ljudje uporabljajo na Stratisu, so zasebne stranske verige. Omogočajo prilagajanje z izkoriščanjem lastnosti nadrejenega blockchaina. Poleg tega lahko posodobite tudi svojo stransko verigo, ne da bi to vplivalo na ostale.

Junija 2018 je Stratis izdal Federated Sidechains Alpha.

Podjetja bodo lahko uvedla svojo stransko verigo. Funkcija sidechain ima:

 • Prilagodljive stranske verige s prilagodljivimi funkcijami, kot so konsenz, velikost bloka in zasebnost
 • Prilagodljiva veriga blokov
 • Transakcije med verigami med nadrejeno verigo Stratis in stranskimi verigami

Ekipa dela na poznejši izdaji, da bi omogočila pametne pogodbe na stranskih verigah.

Projekt je trenutno funkcijo označil s testnim okoljem. Ekipa okolje imenuje Apex. Testiranje je pokazalo, da Apex brezhibno komunicira z glavno verigo. Uporabniki lahko to preizkusijo s transakcijami kovancev TSRAT in TAPEX.

Stranske verige omogočajo hitro zagotavljanje, peskovnik in uvedbo posebne verige blokov, prilagojene določenim procesom v podjetju – Chris Trew

Integracija Fiat prehoda

Ta funkcija je zasnovana za Stratis od samega začetka. Finančne institucije bodo prenesle vrednost, ki jo bodo običajni potrošniki zlahka sprejeli. Vrednost prenesene vrednosti bo podvržena škodljivi volatilnosti.

Na koncu lahko podjetja uživajo najboljše iz obeh svetov ob spoštovanju pravil. Tako bodo podjetja uživala hitrost transakcij, stroške, preglednost in stabilnost valut.

Breeze Wallet

Denarnica Breeze je namenjena povečanju finančne zasebnosti za uporabnike Stratisa in Bitcoinov. Denarnica ji doda novosti TumbleBita.

Za izboljšave zasebnosti je na voljo tudi sistem za popolno preverjanje varnosti plačil.

Projektna skupina razširja tudi protokol Stratisove finančne zasebnosti. Protokol zagotavlja nezaupljiv in decentraliziran protokol v verigi blokov in stranskih verigah.

TumbleBit je bil izbran po več premislekih, ker:

 • Transakcije niso povezane in zasebne
 • Varno: Nihče ne more ukrasti plačil – torej nezaupljive nepremičnine
 • Združljiv je s protokolom Bitcoin
 • Nezaupljiva menjava kot varna izmenjava para Bitcoin-STRAT

V razmerju med Stratisom in Bitcoinom bo prišlo do priliva Stratisa iz skupnosti Bitcoin. To denarnico bo spremenil v privzeto denarnico za uporabo v obeh kripto skupnosti.

Masternode

Stratis masternodes na neizogibni točki v industriji. Blockchain bo zagotovil koristne storitve, hkrati pa ohranil storitve decentralizirane in zaščitene pred posegi. Zgodnja implementacija je protokol o zasebnosti Breeze. Toda poleg storitev obstaja tudi pričakovanje.

Funkcija masternode vključuje:

 • Masternode v živo v operacijskem sistemu Microsoft Azure
 • Podpora protokola Service Discovery Protocol za zagon protokola zasebnosti Breeze
 • Funkcija preverjanja zavarovanja, ki od operaterja zahteva, da ima na nadzorovanem naslovu 250000 STRAT, ki spodbuja dobavo ustreznih virov, ki jih zahteva omrežje.

Funkcija masternode prinaša spremembe, odporne na mehanizem oglaševanja in odkrivanja.

Segwit pripravljen

Čeprav je kontroverzna, jo je mogoče enostavno aktivirati. Razvijalci so ga zgradili v okviru Stratisove kode.

To je pomembna značilnost pri povečevanju hitrosti transakcij. Hitrosti doseže z razdelitvijo transakcije na dva sektorja. In odstrani podpis za odklepanje. Nadalje doda podpis kot novo strukturo na koncu transakcije.

Stratisova identiteta

Razvoj Stratisa predvideva upravljanje identitet. Zahteva za regulacijo kriptovalut je bila motivacija za ta koncept.

V odgovor na to je Stratis v KYC zgradil aplikacijo za upravljanje identitet. In aplikacija enkrat in kasneje potrdi vašo identiteto, potrebno je le potrdilo. Aplikacija je partnerstvo med Stratisom in Escalate Group.

Aplikacija deluje na Stratisu z uporabo Proof-of-Concept. V bistvu so identitete nespremenljiva knjiga, ki jo lahko delimo z drugimi.

Pazite, da se osebni podatki ne bodo delili brez vašega predhodnega dovoljenja.

Edinstveno aplikacija uporablja Microsoftove poslovne rešitve. In to so naslednje koristi:

 • Uporabljajo se socialni računi, e-poštna sporočila in ID-ji po meri
 • Na voljo je podpora za odprte standarde in vse platforme
 • Zagotovljeni sta varnost in razširljivost
 • Promocija vaše blagovne znamke z uporabo rešitve bele nalepke
 • Izkušnjo identitete lahko prilagodite

Imata aplikacijo iOS in Android. Toda aplikacija za Android obstaja kot različica beta.

Družbena odgovornost Stratisa?

Akademija Stratis

Družbena odgovornost je vidik, ki ga obravnava Stratis. Se pravi, da Stratis želi pomagati ožji družbi.

Stratis je odprl vrata svoji akademiji. Cilj akademije bo središče, kjer se razvijalci učijo. Razvijalci se bodo naučili neprecenljivih veščin, povezanih s tehnologijo veriženja blokov.

Trenutno je zvezdišče na spletu. Obstaja kot knjižnica vsebin, ki pokriva temelje verige blokov. Poleg tega ima na platformi Stratis tudi učne module za posamezne funkcije.

Učno gradivo je razporejeno v obliki poglavja za vsako ponudbo izdelkov Stratis.

Oblike pridobivanja žetonov Stratis

Trg Stratis

Po podatkih CoinMarketCap ima vsak STRAT vrednost 2,70 USD. Trenutno tržna kapitalizacija presega 250 milijonov dolarjev.

Z potencialom ogromne rasti se boste morda nagnili k njeni pridobitvi. Toda vprašanja o rudarjenju in njegovem nakupu bodo lebdela v vas.

Zdaj se naučite, kako to doseči.

Ali je možno rudarstvo?

V začetnih fazah je bilo možno rudarstvo na Stratisu. Toda od zdaj se uporablja algoritem POS. Zato ne morete rudariti. Namesto tega lahko vložite obstoječe kovance, da boste dobili več.

Ne pozabite, da vlaganje vključuje kovance v denarnici. In blockchain vas bo nagradil v obliki obresti. Ker vložki pomagajo zavarovati omrežje, sistem omeji obrestno mero na 0,5-1% letno.

Obstoječi kovanci povzročajo, da ste jih pridobili s predhodnim nakupom.

Torej, kako se kupi?

Kako kupiti Strats

STRAT lahko kupite na uveljavljenih kripto borzah, kot so:

 • Bittrex
 • Binance
 • Poloniex
 • GDAX
 • Dvojčka

Na borzah je skupna kotacija parov Ethereum in Bitcoin. To potem pomeni, da morate svojo fiat valuto zamenjati za Ethereum ali Bitcoin.

Pridobljeni eter ali BTC se nato zamenja za STRAT.

Ko imate svoje žetone Stratis, jih morate uporabiti ali shraniti, odvisno od vaše strategije. Shramba je odvisna od vaših želja. Tu so možnosti:

 • Electrum – denarnica Stratis
 • Denarnica Stratis-QT za vložke
 • Vetrična denarnica
 • Denarnica Ledger Nano S (strojna oprema za največjo varnost)

Cestni zemljevid Stratis

Cesta Stratis je polna ambicioznih funkcij in izdaj izdelkov. Nekatere funkcije so v obdelavi, medtem ko je drugim uspelo izdati polne različice.

Tu je seznam podrobnosti o njihovem načrtu:

kaj je stratis

Zasluge za slike: Stratis

Ekipa je izdala polno različico:

 • Platforma ICO je v celoti izdana
 • Aplikacija Stratis Identity za iOS
 • Akademija Stratis z oddelkom za skupnost

Ekipa dela na:

 • Full Node in njegov GUI v različici Mainnet beta
 • Aplikacija Stratis Identity za Android v različici beta
 • Stranske verige v različici alfa
 • Breeze Privacy Protocol v izdaji Mainnet Beta
 • Pametna pogodba v različici alfa

Niso omejeni na navedene funkcije. Ekipa se bo želela prepričati, da je Stratis izjemen in se drži kot najvišji blockchain. Zato bodite pozorni na nove funkcije, saj njihov načrt temelji na četrtletjih leta.

Stratisova partnerstva

V kripto, verzni projekti morajo sodelovati z drugimi, da povečajo vpliv. Stratis je vodil neprecenljiva partnerstva v skupinah Escalate, Gluon, C # Corner, Beyond Global Trade in Earth Twine.

Partnerstvo Stratis-Earth Twine ustvarja namensko verigo blokov za sledenje podatkov mednarodne industrije morskih sadežev. Sistem vključuje tudi SPARKL. Zagotavlja tudi sredstva za sledenje podatkov glede skladnosti z IUU.

Poleg globalne trgovine se ukvarja s predelovalnimi dejavnostmi. Prisotna je na Kitajskem, v Singapurju, ZDA in na Tajvanu. Torej, sodelovanje s Stratisom je na platformi gostilo njihov ICO.

Skupaj s Stratisom lahko še naprej optimiziramo procese, se borimo proti ponaredkom in izboljšujemo zaupanje v trgovini. – Peter Chin, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Beyond Global Trade

Stratisovi tekmeci

Konkurenca za Stratis obstaja v Ethereumu, Ark, Lisk in Rise.

Lisk je verjetno največji neposredni konkurent Stratisu pri ponudbi stranskih verig. Za razliko od Stratisa pa je Lisk napisan v JavaScript. Blockchains so tudi javni in uporabljajo delegirani Proof-of-Stake (DPOS).

Ark in Rise sta tudi konkurenca Stratisu. Ne podpirajo samo več jezikov, ki presegajo jezik C #, temveč tudi stranske verige. Uporabljajo tudi DPOS, ki je potencialen za centralizacijo in napade.

Končne misli

Platforma Stratis je sama po sebi velik potencial.

STRAT kot žeton je dosegel najvišjo vrednost približno 20 USD. To kaže, da se je ekipa zelo potrudila za napredovanje Stratisa.

Poleg tega Stratis uporablja resnični svet. Vloge vključujejo zagotavljanje medicinskih raziskav, logistiko internetnega poslovanja in fintech rešitve.

V niši BaaS ima Stratis v bližnji prihodnosti veliko ponuditi, ker se razvoj nadaljuje.

Poiščite več podrobnosti o njih Spletna stran in twitter.

* Omejitev odgovornosti: članka ne smemo jemati kot namen in ni namenjen zagotavljanju investicijskih nasvetov. Zahtevki v tem članku ne predstavljajo investicijskega nasveta in se jih ne sme jemati kot take. Naredite svoje raziskave!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me