Začetniški vodnik: Kaj je Hyperledger?

V dobi verige blokov je običajno videti nove igralce. In ne bi bilo težko prebaviti, da se celo Linux Foundation zanima za verigo blokov. Torej, kaj je HyperLedger?

Pred kratkim so izdali svoj Hyperledger.

Ampak, ne moti se. To ni niti veriga verig niti podjetje niti kriptovaluta. HyperLedger je odprtokodno sodelovanje za napredek blockchain tehnologij. Ima tudi medsektorski doseg in ni zavezan samo eni panogi ali panogi.

Linux Foundation ustanovljena leta 2016 in je zbrala že več kot 100 članov. Tehnološka, ​​finančna in blockchain zagonska podjetja so del celotnega ekosistema Hyperledger. Nekatera pomembna imena iz vsake panoge so navedena spodaj:

  • Tehnični velikani: IBM, SAP, Intel, Nokia in drugi.
  • Finančne ustanove: American Express, BNP Paribas, Deutsche Börse in drugi
  • Blockchain zagoni: Netki, bloq, Lykke in drugi.

Vse to so inovativna podjetja ali startupi in Hyperledgerju pomagajo doseči svoj resnični potencial. Kaj pravzaprav je Hyperledger?

Kaj je HyperLedger?

Kot smo že razpravljali, je Hyperledger odprtokodni skupni napor za izboljšanje verige blokov. Deluje kot vozlišče za blockchain projekte, ki vodijo k skupnemu cilju. Za boljše razumevanje pojdimo skozi uradno razlago Hyperledgerja. Najdete ga v njihovem uradnem Spletna stran.

Bo HyperLedger imel svoj kovanec?

Eno najpogostejših vprašanj članov skupnosti kriptovalut je, ali bo HyperLedger imel svoj kovanec? Odgovor je ne. Pri HyperLedger ni nameravanja povezave kriptokoinov ali kakršne koli digitalne valute. V zgodnjih fazah, Brian Behlendorf, izvršni direktor projekta zavrnil možnost kovanca.

Bil je zelo vnaprej, da ni imel kovanca za HyperLedger. Razlog je v tem, da se ne ujema s filozofijo ali njihovim ciljem. Dodal je: “Nikoli ne boste videli kovanca Hyperledger.” Če nimaš kovanca, pomeni, da se resnično osredotočiš na tehnologijo blockchain in ne porabiš sredstev ali talentov za ohranjanje dostojne vrednosti kovanca.

HperLedger se osredotoča na okvir podjetja

Poskušajo zgraditi odprtokodni okvir podjetja. Okvir je namenjen distribuiranim omrežjem, nanj pa bo pritrjena osnova kode. Okvir naj bi se uporabljal tudi za vzdrževanje, ustvarjanje in spodbujanje odprte infrastrukture. Več o tem si lahko preberete v njihovih izdana listina.

Oglejmo si referenčno arhitekturo Hyperledger.

SLIKA -2

Kateri projekti se izvajajo pod HyperLedger?

Trenutno se v Hyperledgerju izvajajo številni projekti. Google je ustanovil njihovo krovno podjetje, “Alphabet”. Toda HyperLedger sledi samemu krovnemu konceptu upravljanja projektov. Naštejmo glavne projekte, na katerih delamo.

Zakopavanje: Projekt uporablja dovoljene pametne pogodbe prek modularnega odjemalca verige blokov. Uporablja slog Ethereum Virtual Machine (EVM).

Žaga: Platforma, prek katere lahko vsakdo zgradi razširljive porazdeljene knjige. Uporablja se tudi za njihovo uvajanje in zagon.

Indy: Drug projekt razdeljene knjige je bil namenjen zagotavljanju knjižnic, orodij in drugih komponent za večkratno uporabo. Poslanstvo projekta je zagotoviti sredstva za ustvarjanje in uporabo neodvisnih in decentraliziranih digitalnih identitet.

Tkanina: Cilj projekta Fabric je zagotoviti orodja, potrebna za razvoj rešitev ali aplikacij blockchain. Vodi jo IBM in ponuja izvedbo plug and play za verigo blokov.

In še veliko več.

Kaj je naslednje? Blockchain Technology for Business

To je le začetek za Hyperledger. Gre za eno vrsto blockchain sodelovanja, katerega cilj je, da blockchain postane dostopnejši za vse. Delajo na več okvirih, ki jih vodijo najboljša svetovna podjetja in zagonska podjetja. Pa ne samo to, razvijajo tudi različna orodja, ki bodo bistveno olajšala dostop in upravljanje verige blokov. Na primer, gradijo Violončelo in Skladatelj.

Preberite tudi,

  • Vprašanja, ki jih morate zastaviti, preden se odločite, ali je Blockchain primeren za vaše podjetje?
  • Kako bo tehnologija Blockchain spremenila način poslovanja?

Najboljše pri Hyperledgerju je, kako gradijo najboljša orodja in ogrodje brez kakršnega koli denarnega angažiranja. So odprtokodni in ponujajo najboljša orodja, ki jih blockchain lahko kdajkoli ima. S tem bo tudi veriga blokov bolj dostopna. Torej, kaj vi mislite o tem? Komentirajte spodaj in nam sporočite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me