30 Blockchain plattforms affärsfaktorer

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

30 Blockchain plattforms affärsfaktorer

Viktiga överväganden för att välja den optimala blockchain-plattformen för företagsanvändning. av Clemens Wan 28 februari 2020 Upplagt den 28 februari 2020

1

Clemens Wan är en lösningsarkitekt på ConsenSys. Han skriver listor med 30 seelemons.com.

När du väljer en blockchain-plattform som är ”passande” i ditt företagsanvändningsfall, vill du troligen göra en noggrann aktsamhet och skapa en rubrik som motiverar dina affärs- och tekniska val för dina intressenter och team. Här är några affärsfaktorer som kan övervägas för ditt plattformsval (för tekniska överväganden, läs 30 Blockchain Platform Technical Factors).

 1. Huvudstödjande företag på plattformen – Vem är det? Finns det många företag som stöder samma plattform?
 2. Stödjer företagets långsiktiga supportstrategi – Kommer företaget att stanna kvar och spela en viktig roll för att upprätthålla kodutgivningarna? Är det delat från nätverket?
 3. Stöd för företagets ekonomi – Gräva djupare in i den finansiella banan och värderingen av det stödjande företaget.
 4. Unikt affärsvärde – Var denna blockchain byggd speciellt för en viss miljö för att täcka specifika funktionella / icke-funktionella krav?
 5. Plattformens målmarknad – Har plattformen en tydlig målmarknad som direkt kommer att köpa toppen av stackdappar och bygga ovanpå plattformen?
 6. Plattformens plan för marknadsföring – Vilket är tillvägagångssättet mot mer införande av marknaden?
 7. Volym av teknikleverantörer – Hur många företag som bygger toppen av stack-appar ovanpå systemet?
 8. Kvaliteten på teknologileverantörerna – Vilka av dessa företag är ansedda och har levererat tidigare projekt eller har befintligt inköp på marknaden?
 9. Typ av appar som släppts – Är de appar som släpps användbara och används av marknaden?
 10. Mättnad på marknaden – Har marknaden nått en nivå av engagemang som visar möjlighet att gå med? Är det redan mättat?
 11. Tillgängliga utvecklare – Finns det en stark utvecklargrupp som letar efter jobbmöjligheter?
 12. Kostnader för utvecklare – Är specialiserade blockchain-utvecklare för dyra att anställa eller för evangelister för att gå med i en traditionell institution?
 13. Enkel integration med befintliga applikationer – Kommer dessa applikationer att anslutas till befintliga system med traditionell teknik?
 14. Marknadsplats för live dapps – Hur många dappar är live?
 15. Färdplan för funktioner – Vilka ytterligare funktioner läggs till plattformen?
 16. Kompatibilitet med öppen källkod och företagsversion – Är både öppen källkod och företagsversioner kompatibla?
 17. Övriga källor jämfört med företagets ytterligare funktioner – Vilka ytterligare funktioner måste köpas eller byggas av leverantörerna?
 18. Licensieringskostnader för blockchain-lager – Hur mycket kommer blockchain-lagret (t.ex. nod / klienter / infrastruktur / foundation-medlemskap) att kosta?
 19. Licensieringskostnader för dapp – Hur mycket kostar dapp? Hur tjänar dapparna pengar i ekosystemet? Kommer det att låsa in pengar i ett smart kontrakt genom att sälja tokens eller ta ut en avgift inom kontraktet per transaktion?
 20. Uppåt för att bygga din egen dapp kontra att köpa en publicerad – Är det ekonomiskt lönsamt att bygga en dapp och sälja den till andra i ekosystemet för ett rent teknikspel?
 21. Stöd incidenthantering och affärskontinuitet – Vem kan ge support på alla nivåer och se till att saker fungerar om du använder en ny teknik?
 22. Intern anställning för löpande underhåll – Vem behöver jag anställa inom DevOps eller infrastruktur för att stödja systemet? Finns det en omvandlingsmöjlighet inom institutionen?
 23. Systemintegrationskomponenter – Finns det befintliga komponenter som kan distribueras eller återanvändas från befintliga system?
 24. Standardstöd – Stämmer teknikstacken med institutionens tekniska policy?
 25. Granskningar av företagsklass – Har plattformen genomgått företagsnivågranskningar av programvaran och stödt företag för distribution?
 26. Säljare agnostiker – Finns det flera teknologileverantörer som bidrar till de olika lagren?
 27. Global testning av säkerhet – Finns det tillräckligt med hackare med vit hatt och granskningshistorik på plattformen när det gäller säkerhetsåtgärder?
 28. Marknadsvärdering – Finns det ett nätverk med befintligt värde som kan handlas?
 29. Marknadslandskapets mognad – Ha tillräckligt med mellanhänder som gjort anspråk på positioner inom den framgångsrika lanseringen av marknaden?
 30. Utförande med önskad leverantör – Föreslår din föredragna leverantör (det konsultföretag som används mest av ditt företag) denna plattform för användningsfall som kan lösa våra affärsproblem?
Konsultera våra blockchain-experter

Vårt globala lösningsgrupp erbjuder blockchain-utbildning, strategisk rådgivning, implementeringstjänster och möjligheter till partnerskap. Kontakta oss Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer. E-postadress Exklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me