6 Blockchain Takeaways från Ethereal Virtual Summit 2020

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

6 Blockchain Takeaways från Ethereal Virtual Summit 2020

De viktigaste citaten, insikterna och förutsägelserna från industriledare om framtiden för Ethereum, utveckling av dapp, företagsanpassning, DeFi och mer. av ConsenSys 8 maj 2020 Upplagt 8 maj 2020

eterisk virtuell blogghjälte

”Ethereum är förmodligen det enda som överskrider språk, som överskrider kön, som överskrider religion, som överskrider plats. Det är ett vanligt språk som människor har samlat runt. Jag tror inte att det kan finnas många av dem – potentiellt bara en. “

Collin Myers, global produktstrategi, ConsenSys Codefi

Under de senaste två dagarna samlades 200+ utvecklare, entreprenörer, företagsveteraner och ledande branschmän från hela blockchain-ekosystemet för det allra första Ethereal Virtual Summit. Deras uppdrag: att debattera, samarbeta och utbilda den bredare kryptosamhället om de viktigaste utvecklingen i rörledningen för 2020 och vid varje lager i stacken, från Eth2-insättning till företagstillstånd till DeFi-applikationer. Om det finns en övergripande takeaway är det att ingenting – ingen pest, inget avbrott, ingen laggy videostream – kommer att stoppa samhället i deras försök att göra blockchain mainstream. Som Joe Lubin betonade i sitt samtal med Mike Novogratz, måste revolutionärerna och evolutionärerna samarbeta för att “föra visdom nerför berget till folket.” 

Under de kommande dagarna släpper vi enskilda videoinspelningar så att du kan fånga alla sessioner du har missat och även se dina favoriter igen. Under tiden, här är de sex bästa takeawaysna från de två fullspäckade dagarna med intervjuer, paneler, demo och mer. 

1. COVID-19 ekonomiska chocker väcker människor upp till potentialen hos digitala tillgångar.

“COVID är borstbranden som gör plats för de gröna skotten att komma upp.” 

Angie Lau, chefredaktör för Forkast.News

Många människor, särskilt kryptosamhället, ser den aktuella globala ekonomiska krisen som en väckarklocka för systemförändringar, särskilt kring finansiell infrastruktur. Idén om “digital brist” och ETH som “ekonomisk bandbredd” har dykt upp i samtal om problem med utskrift av pengar och devalvering av dollarn. Som Mike Novogratz förklarade, “COVID har släppt lös ett finanspolitiskt och monetärt svar som vi aldrig har sett förut.” Och inte nödvändigtvis en effektiv. Av den anledningen har centralbankens digitala valuta (CBDC) väckt uppmärksamhet inom banksektorn som en övertygande blockchain-applikation för att effektivisera betalningsspår och öka ekonomisk tillgång för enskilda medborgare. Med den kommande Bitcoin-halveringen och Ethereums inhemska knapphetsmekanismer kring ETH-utbud ser många vårt unika ekonomiska ögonblick som en vändpunkt för blockchain och digitala tillgångar för att fånga global uppmärksamhet.

consensys plexus ikon runda Registrera dig för vårt kommande webinar om CBDC och stablecoins. Registrera

2. Ethereum 2.0 fas 0 är den mest förväntade nätverksutvecklingen 2020.

“Vi är redan vid den punkt där Eth1 var några månader före lanseringen.” 

Vitalik Buterin, grundare av Ethereum

Fas 0, den första fasen av Ethereum 2.0, är ​​Beacon Chain, hjärtat i Eth2-systemet. Fas 1 splittras, där Ethereum blockchain kommer att “delas upp” i 64 olika parallella kedjor. Joe Lubin betonade att Ethereum 2.0 “kommer att vara riktigt användbart nästan omedelbart.” Som Vitalik förklarade, “Eth2 kommer att sänka transaktionskostnaderna med en faktor 100, vilket gör att fler operationer kan äga rum till lägre kostnad.” Eth1 kommer så småningom att existera som sin egen skärva i Eth2-nätverket. 

I väntan på fas 0 och ekonomin i dess nya samförståndsmekanism var också insatser högst uppe. Mara Schmiedt från ConsenSys Codefi och Carl Beekhuizen från Ethereum Foundation introducerade Ethereum 2.0 Launchpad, EF: s officiella sätt att sätta in din ETH för Eth2. Launchpad är för närvarande i aktiv utveckling för testnet. 

“Den här saken är komplicerad och otrolig och spännande”, sa EF: s Danny Ryan och beskrev komplexiteten i Eth2-systemet. “Om du ska göra det, gör det rätt.” Det viktigaste steget nu, förutom testning, är att utbilda användare om de grundläggande, fördelarna och riskerna med insats. Codefi-teamet publicerade nyligen en Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report för att utforska motiv och oro hos ETH-innehavare som tänker eller inte, att spela. 

3. Ethereum 1.0 har stora skalningslösningar i ordning. 

“Om du tittar på blockchain idag är det som datorer innan Apple … Med SKALE vill vi att blockchain ska bli mainstream.”

Stan Kladko, CTO för SKALE Labs

SKALE Network är ett elastiskt blockchain-nätverk av sidokedjor som är kompatibla med Ethereum mainnet och kan köras upp till 2000 transaktioner per sekund per kedja. Teamet planerar att lansera SKALE testnet den här månaden och förbereder sig för mainnet under de kommande månaderna. SKALE Network startar på Codefi Aktivera plattform, som använder en unik tokenmekanism som kallas Proof of Use, som är, som SKALE-VD Jack O’Holleran förklarade, “designad kring nätverkshälsa, sätta dapps först.” Även med Eth2-uppdateringar runt hörnet är skalningslösningar som SKALE en enorm möjlighet för Ethereum att möta nätverksförfrågan på kort sikt.

4. “Enterprise Ethereum” är bara Ethereum med de integritets- och efterlevnadstillägg som företag behöver.

”Det är samma teknik. Det är hur du distribuerar det som är annorlunda. ”

Yorke Rhodes, medgrundare av Blockchain på Microsoft

Med några viktiga framsteg inom integritet och tillstånd under de senaste åren, går fler och fler företag mot open source Ethereum blockchain för att lansera billiga, mycket programmerbara, extremt motståndskraftiga IT. “Låt oss tänka på det som IT”, funderade John Wolpert. ”Tråkig gammal företags-IT. Tråkigt är kanske det nya spännande. ” 

PegaSys, protokollteknikgruppen på ConsenSys, meddelade idag att PegaSys Ethereum-sviten – som inkluderar Hyperledger Besu, PegaSys Plus och PegaSys Orchestrate – kommer att finnas tillgänglig på Microsoft Azure Marketplace. För övrigt, Microsoft Blockchain Development Kit för Ethereum kommer nu att stödja Hyperledger Besu direkt. Dessa nya erbjudanden hjälper företagsutvecklare att enkelt komma åt plattformarna och verktygen de behöver för att bygga privata, auktoriserade Ethereum-nätverk som är kompatibla med mainnet. Wolpert, som var med och grundade initiativet Baseline Protocol, uttryckte fördelarna med Ethereum mainnet i klara ord: om du är ett företag kan du ”använda mainnet som en meddelandebuss för att ansluta ditt registreringssystem till andras system av spela in.”

“2015,” påminde Wolpert, “var vi oförmögna att säga ordet” blockchain “i företagsamerika.” Med tanke på antalet blockchain-flytande företags titaner vid Ethereal Virtual Summit under de senaste två dagarna är det uppenbart att allt som har förändrats.  

5. Utvecklare låser upp ekonomiska modeller som får folk att haka ihop. Dapp-användare driver företag direkt ur sina Ethereum-plånböcker. 

”Med Ethereum kan alla ha sina egna mini-digitala samlarbaserade affärer. Allt de behöver är Internet och en Ethereum-plånbok. ” 

Jeffrey Zirlin, Growth Lead på Axie Infinity

Blockchain-spel har blivit en kraftfull Web3-ramp för nykomlingar. Som Peter Kieltyka från Horizon Games konstaterade är “80% av vår användarbas människor som aldrig har rört blockchain.” “Play-to-earn” -spel som SkyWeaver, där användare kan skapa och handla digitala samlarobjekt, är särskilt populära. Med robusta skalningslösningar som SKALE i horisonten, MetaMask mobil i arbetet och den nya ekonomin för Ethereum-baserade spel är dapp-ekosystemet redo att ta fart i år. 

Börjar använda blockchain-appar med MetaMask’s kryptoplånbok i dag.

6. Säkerhet är de bästa för DeFi.

”Jag tror inte att det skulle vara en dålig idé att börja samordna samhällsrevisioner. Vi har alla en andel i det. ” 

Kyle Kistner, medgrundare av bZx

Kanske var den övergripande frågan för DeFi-banan på Ethereal Jordan Lyalls fråga på dag 1 under panelen “Utmaningar med att driva och odla en DeFi-plattform”: “Hur uppmuntrar vi innovation och håller användarna säkra?” DeFi-ekosystemet nådde sin milstolpe på miljarder dollar tidigare i år men mötte också några attacker och avvikelser med de globala marknadschockerna. Open source-verktyg som DeFi-poäng har dykt upp för att hjälpa användare att mäta plattformsrisk kring faktorer som centralisering och likviditet. Det allmänna samförståndet var att DeFi-protokollteam måste göra omfattande användarundersökningar och smarta kontraktsgranskningar, särskilt eftersom de ser ökad volym. 

DeFi-protokoll är de mest aktiva Ethereum-dapparna av en anledning. Spencer Noon of DTC Capital uttryckte det tydligt: ​​”Finans är det första bästa användningsfallet för Ethereum.” Decentraliserade finansplattformar som Compound och Uniswap har väckt många i sin sammansättningsbarhet och engagemang för fullständig decentralisering. Joe Lubin avmystifierade DeFi-utrymmet på dag 1 för alla: ”” Magiska internetpengelego ”är bara en massa protokoll för utlåning, handel, upplåning. Det är en modig ny värld och vi kommer alla att kunna driva den själva. ” Flitiga säkerhetsåtgärder och ökad utbildning och transparens kring plattformsrisk bör göra den modiga nya världen mer navigerbar för nykomlingar. 

consensys plexus ikon runda Ladda ner vår Q1 2020 Ethereum DeFi-rapportnedladdning

Bonus: Deepfake kan vara Internetens nästa jordbävning. 

“Det krävde FN: s ingripande för att ta bort djupfalsad video.”

Kathryn Harrison, grundare av DeepTrust Alliance

Kathryn Harrison kan ha stulit showen när hon chockade publiken med billiga och falska bilder som fick hennes liveström från YouTube (!), Vilket sannolikt utlöste Googles innehållsmodus. DeepTrust Alliance är en ideell organisation och global koalition av intressenter som använder blockchain-teknik för att bekämpa desinformation och deepfakes. Kathryn’s skurrande presentation var en kraftfull påminnelse om att, som Argentens Itamar Lesuisse vältaligt fångade tidigare på dagen, ”Decentralisering är inte bara filosofisk. Det handlar om huruvida människor kommer att lita på plattformen. ” Och i fallet med djupa förfalskningar, om människor litar på innehållet. Decentraliserade verifieringssystem kan hjälpa till att avslöja de kyliga fallen av felinformation och felinformation som kanske vissa eteriska tittare inte spårade innan Kathryn talade idag.

Och så fortsätter kampen. Mot COVID-19. Mot bräckliga system. Mot centralisering. Mot felinformation. Men igår och idag har varit ett hårt bevis på att så många är dedikerade till kampen och lika engagerade som någonsin. Tack så mycket för inställningen och för allt ditt hårda arbete. Håll dig säker där ute och håll kontakten.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste blockchain- och Ethereum-nyheterna, produkterna, webinarierna med mera direkt till din inkorg. Prenumerera

CodefiDeFiEthereum 2.0MetaMaskQuorumNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me