6 frågor att ställa när man överväger BlockchainTech för företag

Blockchain är en av de mest lovande tekniska innovationerna i det senaste minnet och har fångat uppmärksamheten hos både innovativa startups och äldre institutioner. Listan över branschledande företag som bygger på blockchain spänner över teknologiledare (Microsoft), finansinstitut (JP Morgan, Santander) och till och med nationella regeringar (Singapore, Dubai, Brasilien). Men som med all ny teknik finns det några speciella och unika särdrag och hinder som alla tidiga användare kommer att möta på vägen som även de smartaste företagsledarna som överväger blockchain-lösningar bör förberedas.

1.Hur planerar du blockchain-projekt som ger det största verktyget?

Du måste hitta rätt problem innan du kan bygga rätt lösning. Det finns användningsfall som kan skapa otroligt värde, men det är viktigt att se till att du har valt rätt för att visa de verkliga funktionerna i tekniken.

Innan vi bygger något på ConsenSys utvärderar vi blockchain-användningsfallet för att se till att det finns en avkastning på investeringen. Vi gör detta genom att kartlägga affärsprocessen och använda fallet till specifika blockchain-funktioner: digitala signaturer, distribuerade oföränderliga ledgers, smarta kontrakt, tokenisering och decentraliserad identitet. Vi arbetar bara med applikationer där vi kan visa hur dessa grundläggande blockchain-byggstenar ger en applikation betydande fördelar och löser ett verkligt problem.

En nyckelfaktor för framgång är att tänka på det framtida tillståndet. Hur kan affärsprocessen se ut som ett decentraliserat nätverk? Ofta ser dessa nätverk radikalt annorlunda ut – och radikalt bättre – än de nuvarande affärsprocesserna, med många färre steg, mellanhänder och kostnader, vilket frigör kapital och förbättrar användar- / kundupplevelsen..

2. Vilken teknik ska du använda? Vilka är standarderna??

På ConsenSys bygger vi applikationer på Ethereum blockchain; både det större offentliga nätverket och privata Ethereum-blockkedjor. Vi använder Ethereum blockchain av tre huvudskäl:

  • Ethereum är den enda decentraliserade smarta kontraktsplattformen utformad för att vara allmänt ändamål och global från början
  • Med Ethereum kan du distribuera privata kedjor, offentliga kedjedecentraliserade appar (DApps) och konsortiekedjor, både på plats och i molnet.
  • Ethereum har den största utvecklarpoolen globalt, som avancerar plattformen snabbt, och ger också företag val när det gäller implementeringspartner

3. Hur sätter du ihop ett blockchain-utvecklingsteam?

Den dåliga nyheten är att det helt enkelt inte finns tillräckligt med blockchain-utvecklare för att möta växande efterfråga. Den goda nyheten är att majoriteten av blockchain-applikationsutvecklingen överensstämmer med typisk webbutveckling (blockchain-aspekterna är bara en del av den totala applikationen). Men du måste fortfarande ha en erfaren blockchain-arkitekt i ditt team för att vägleda ett projekt.

På ConsenSys har vi utvecklat ett program – ConsenSys Academy – för att utbilda utvecklare runt om i världen att bli blockchain-utvecklare. Vi kommer att göra detta program tillgängligt för företag under fjärde kvartalet i år. Senare i den här serien kommer vi att prata om hur du bygger ditt team, vad som krävs för att bli en blockchain-utvecklare och våra kommande utbildningstjänster för företag.

4. Vilken support och tjänster finns för företag?

För företag räcker det bara att bygga appen. Applikationer måste distribueras i produktion och stöds. ConsenSys fokuserar på att tillhandahålla ett ekosystem av supporttjänster och produkter, allt från utvecklarstöd till systemhälsokontroller och övervakning.

Utvecklarstöd inkluderar; i) samlade kunskapsbaser för blockchain-teknik, kärnkomponenter och utvecklarverktyg ii) community-support via forum iii) live support från tekniska supporttekniker inklusive break fix.

Systemstöd erbjuds ConsenSys företagskunder på produktionssystem och utvecklas för ConsenSys-applikationer.

5. Vilken infrastruktur är tillgänglig att bygga ovanpå?

Fram till nyligen krävde att du utvecklade en blockchain-lösning för företag att bygga från grunden, men det börjar förändras. De Enterprise Ethereum Alliance (EEA), ett världsomspännande konsortium av ledande organisationer från många områden som investerar i blockchain-teknik, bildades för att ta itu med dessa frågor.

EEA bygger industristandard, öppen källkod, fria att använda blockchain-lösningar som kommer att ligga till grund för företagen framöver. Arbetsgrupper tittar på juridiska aspekter av blockkedjor och smarta kontrakt, industriområden som bank- och försörjningskedjan, och naturligtvis kärnteknologifrågor som integritet, behörighet och nätverksstandarder.

6. Vilken teknisk stack och verktyg ska dina utvecklare använda?

Vi driver många hackathons och träningsprogram runt om i världen. En av de största hindren vi ser i inlärningskurvan är “utvecklarstacken”. Utvecklare kan kämpa med att välja sina verktyg och konfigurera sin miljö optimalt. Detta är ett område som ConsenSys i synnerhet och andra i hela ekosystemet har fokuserat på. Från infrastruktur till plånböcker till smarta kontraktsgranskningar har vi utvecklat helhetsverktyg så att byggare kan fortsätta bygga. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me