Allt du behöver veta om Reddits Blockchain Community Points

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

Allt du behöver veta om Reddits Blockchain Community Points

Internets framsida använder Ethereum för ett pilotprogram för sitt nya rykte-system. Här är vad det betyder för Redditors och för mainstream blockchain-antagande. Av Coogan Brennan 28 maj 2020 Upplagt den 28 maj 2020

reddit community poäng hjälte

För några veckor sedan meddelade Reddit ett nytt pilotprogram byggt på Ethereum. Det är bra nyheter för adoption och vi ville gräva lite mer i bakgrunden …

Vad är Reddit igen?

Reddit är en samling diskussionsforum (kallade subreddits) om olika ämnen där medlemmar kan rösta eller nedrösta inlägg. Den har en enorm (och hängiven) användarbas med 430 miljoner aktiva användare varje månad och 150 miljoner sidor som besöks varje dag. Reddit förklarar sig vara “Internetens främsta sida” och det är ganska sant: virala videor och berättelser som du läser på Buzzfeed eller ser syndikerade på lokala nyheter kommer ofta från Reddit.

Tillsammans med dess enorma popularitet och inflytande är det viktigt att förstå Reddits rykte system för sina användare, kallas Karma. När du skickar ett inlägg och det får en massa uppröstningar får du fler Karma-poäng. När ditt inlägg blir nedröstat får du mindre. Karma är ett eftertraktat mått eftersom det kan öka antalet personer som ser dina inlägg. Det är också en stolthet för användarna. Mer Karma betyder att du har använt Reddit ett tag och att folk stöder dina inlägg.

karma pil 1

Vad är gemenskapspoäng?

Tidigare denna månad, Reddit meddelat de lanserade ett pilotprogram kallat Gemenskapspoäng. Gemenskapspoäng, med ord från Reddit, tillåter användare att “tjäna poäng genom att bidra till samhället, till exempel genom att skicka kvalitetsinlägg och kommentarer.” 

Låter som det befintliga Karma rykte systemet, eller hur? Det finns en twist. Reddit har byggt upp deras Community Points på Ethereum, blockchain-nätverket. Communitypoäng representeras digitalt som tokens på blockchain: 1 Community Point på Reddit speglas av 1 Community Point på Ethereum blockchain.

Varför är gemenskapspoäng på Blockchain?

Alexis Ohanian, make till Serena Williams och grundare av Reddit, är en troende på kryptovalutor och blockchain-nätverk. Hans riskkapitalföretag var en av de första stödjarna av Coinbase, nu en av de mest populära kryptovalutaprodukterna. Han är en konsekvent anhängare och cheerleader för kryptovalutor.

Förklararen för Community Points-programmet beskriver det nuvarande landskapet på internet som ett långt ifrån den “fria gränsen” som det var när det först började. 

fri gräns

Den fortsätter med att beskriva konsolideringen av Internet till muromgärdade plattformar, vilket fångade användare och begränsade möjligheter.

väggar

Sist talar det om användarnas potential att återta sitt “ägande av gränsen”, antagligen genom blockchain-nätverk.

äganderätt

För närvarande verkar det som om Reddit hoppas kunna driva blockchain-antagande genom att fungera som ett vanligt ombordverktyg mellan sin enorma publik och Ethereum-blockchain. 

consensys plexus ikon runda Titta på vårt webbseminarium “Intro to Web3”. Kolla på

Hur ser den här utgåvan ut?

Eftersom detta är ett pilotprogram implementerar Reddit endast Community Points på två subreddits: r / Kryptovaluta (1M prenumeranter) och r / FortNiteBR (1,3 miljoner prenumeranter). Varje subreddit har en annan logotyp som representerar sina poäng, r / Cryptocurrency är “Månar” och r / FortNiteBR är “Tegelstenar”.

En användares Community-poäng lagras i ett “Arkiv”, som endast är tillgängligt i Reddit-mobilappen. Valvet innehåller en användares privata och offentliga nycklar som används för att göra anspråk på, handla eller spendera tokens i Ethereum-nätverket. Månar och tegelstenar distribueras varje månad baserat på en användares deltagande i subreddit och kommer att visas i valvet. Användare kan använda Reddits Vault-funktion eller skicka sina tokens till en Ethereum plånbok.

Månar och tegelstenar har sina egna smarta kontrakt (separata program distribuerade till Ethereum blockchain) distribuerade till Ethereum. Förutsatt att det rullas ut generellt, skulle varje subreddit ha sitt eget smarta kontrakt på Ethereum blockchain.

Varför är detta en stor affär??

Blockchain har fortfarande inte nått mainstream-adoption och Reddits program utsätter blockchain för en större publik. Reddit har inte bara en stor användarbas, men den har också riktig kulturell cache på grund av sin unika position på Internet. Det faktum att de använder blockchain och Ethereum är verkligen spännande.

Reddit har också skapat en gedigen inbyggnadsupplevelse för sina användare genom att gå igenom dem genom att ställa in ett Arkiv och integrera blockchain direkt med två populära subreddits. De använder en process som kallas metatransaktioner (som du kan lära dig mer om här) för att underlätta den ibland knepiga processen att skicka Ethereum-transaktioner. 

Reddit gör också detta med (åtminstone delvis) den idealistiska avsikten att hjälpa till att bygga den bredare blockchain- och internetgemenskapen. Att identifiera Ethereum som det bästa stället att utnyttja dessa avsikter är ett stort förtroende för både blockchain och Ethereum.

Vad kommer härnäst?

Pilotprogrammet pågår till och med sommaren 2020. Community Points-teamet driver en Bug Bounty på det övergripande Community Points-systemet, inriktning på Måne och Tegel kontrakt.

Det har varit ett par riktigt intressanta lärdomar redan:

Detta är en utmärkt utveckling för offentliga blockchains i allmänhet och Ethereum specifikt. Det är ett bra användningsfall från ett företag med en enorm publik. De använder sin tekniska kunskap för att konstruera enkel ombordstigning till Ethereum. Den möjliga delningen med FortNite skulle vara fenomenal. Hela projektet är – för att uttrycka det på ett språk som Redditors skulle förstå – förvåna bollar.

Vi kan inte vänta med att se vad som händer härnäst.

Vill du ha fler blockchain-uppdelningar direkt till din inkorg?

Prenumerera på ConsenSys nyhetsbrev för de senaste nyheterna och analyserna av blockchain. Prenumerera Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me