Bevis på användning: Aktivera nätverk genom kodat deltagande

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogCodefi Aktivera

Bevis på användning: Aktivera nätverk genom kodat deltagande

av Mara Schmiedt 19 december 2019 Publicerat 19 december 2019

Bevis för användning

Har du någonsin undrat hur domänmäklare hindras från att skörda ett stort antal varumärkesdomäner utan att faktiskt bidra till ett bredare värdeskapande? Varumärkesinnehavare är skyldiga att bevisa att de används. Enligt samma åtgärd bör distribution av digital åtkomst och underhållsrättigheter för ett decentraliserat nätverk följa en programmerbar standard för att säkerställa att tokens hamnar i faktiska användare. Därför inkluderar Activate det vi kallar ”Proof of Use” i varje lansering av token. 

  • Bevis för användning kräver att användare som gör anspråk på eller köper tokens under en lansering aktivt “bevisar användning” innan de får överföra eller lösa in dem för alternativa ändamål 

  • En deltagare kan till exempel krävas att delegera sina köpta tokens i 90 dagar innan de kan överföra dem utanför nätverket

  • Att distribuera tokens bland intressenter med anpassade incitament är avgörande för att minimera passiv spekulation, samtidigt som nätverk effektivt startas vid lanseringen

En kort historia 

Öppna protokoll är en viktig del av dagens digitala värld och deras spridning är avgörande för att skapa en mer öppen, innovativ och transparent morgondagens värld. Ändå har incitament för deras skapande och underhåll komplicerats av svårigheten att tjäna pengar på dem på traditionella sätt. Tokenekonomier erbjuder ett nytt sätt att stimulera skapandet och underhållet av öppna protokoll och styr deras utveckling. 

Att starta ett tokenbaserat öppet protokoll skiljer sig i sig från att bygga en digital verksamhet eller att föra en programvaruprodukt till marknaden. Det kräver ett effektivt sätt att distribuera ett nätverks inbyggda åtkomst- och servicerättigheter – formaliserade av digitala tillgångar som kallas ”verktygstoken” – på ett sätt som uppnår tillräcklig standard för säkerhet, decentralisering och prestanda. Som ett resultat är optimering av den initiala tokenfördelningen mellan rätt intressenter ett viktigt steg för att effektivt starta upp och stärka ett nätverks långsiktiga lönsamhet.

Under de senaste två åren såg vi en meteorisk ökning av tokenlanseringar, främst kopplade till offentliga finansieringsmekanismer som ICO och IEO. Brådskan 2016-2018 präglades av irrationell överflöd, följt av utan tvekan lika irrationell skepsis – en symptomatisk orsak till misslyckanden på marknadskoordineringen till följd av banbrytande experiment inför bristande reglerings- och branschstandarder.   

(Källa: Richard Davies, 2013)

(Källa: Richard Davies, 2013)

  1. Brist på verktyg: En nyckelkomponent av värde som skapas av token är dess verktyg. Om det är ordentligt utformat säkerställer detta att tokensvärdet växer tillsammans med antagandet eller framgången för det givna projektet. En symbol som saknar nytta, antingen genom (dålig) design eller som en följd av en för tidig distribution, kommer att se priset enbart baserat på spekulation.

  2. Marknadens irrationalitet: Marknads irrationalitet i kombination med avsaknaden av en mogen grundläggande värderingsmetod resulterar i en volatil spridning av avkastning när likviditetskanaler som valutahandel öppnas. Oavsett om det är tulpaner eller polletter tenderar vi att ”ägna våra intelligenser åt att förutse vilken genomsnittlig åsikt som förväntas att den genomsnittliga åsikten ska vara. (Keynes, 1936) 

  3. Spekulativ avsikt: Som en bidragande faktor och konsekvens av ovanstående lockar tokenförsäljning ofta horder av detaljhandelsköpare som bedriver passiv spekulation utan att faktiskt använda tokens för sitt avsedda syfte.

Vi tror att upprättandet av en ram för Token Launch Standards är det första steget för att åtgärda dessa marknads- och samordningsfel. Trots starka framsteg och mognad i kryptoekonomisk design, saknar de flesta tokenfördelningsmekanismer en inbyggd filtreringsmekanism som uppmuntrar distribution bland representativa deltagare med anpassade incitament. Ange … Bevis på användning!

Vad är bevis på användning?

Proof of Use är en programmerbar distributionsmekanism som är utformad för att optimera den initiala distributionen av tokens till rätt intressenter. Som namnet antyder är Proof of Use en funktion som kräver att användare som gör anspråk på eller köper tokens under en lansering aktivt “bevisar användning” av sina tokens i nätverkets mainnet innan de får överföra eller lösa in dem för alternativa ändamål. Detta skapar en mätbar incitamentsmekanism som syftar till att minimera passiv spekulation om tokenuppskattning, samtidigt som det maximala aktiva bidraget till nätverket. Att ta hänsyn till självvalda produktiva ansträngningar utöver kapitalbidrag i en försäljning eller (pseudo) – slumpmässigt urval i en passiv airdrop är avgörande för att:

  1. Maximera sannolikheten för regelefterlevnad genom att se till att en token används för sitt avsedda syfte i nätverket.

  2. Filtrera efter deltagare som mest sannolikt kommer att delta i nätverket för att motverka kortvarig spekulation, prisvolatilitet och dumpning.

  3. Starta nätverket effektivt vid lanseringen, samtidigt som det gör det möjligt för tidiga användare att bekanta sig med nätverket och tjäna tokenbaserad belöning för sina ansträngningar 

Hur fungerar det?

Bevis för användningskrav definieras och tillämpas automatiskt på smart kontraktsnivå. 

Till exempel, om du deltar i vår kommande tokenlansering måste du delegera dina köpta tokens till dina favoritvaliderare i minst 90 dagar innan du kan överföra dem utanför nätverket. Under denna tidsperiod tjänar alla tokeninnehavare som delegerar genom Activate-plattformen insatsbelöningar för sina ansträngningar. Detta är ett sätt att aktivera gör det enkelt att delta och nätverksaktivering!

Naturligtvis är Proof of Use en anpassningsbar mekanism som beror på den önskade tokenfördelningsmodellen och utformningen av det stödda nätverket. Som en deltagare i en interaktiv airdrop kan du till exempel krävas att du uppfyller kraven på användningsbevis för att låsa upp spärrade säkerheter i en lockdrop enligt NuCypher’s Worklock eller den Trollkarl närma sig. På samma sätt kan deltagare i en decentraliserad börslansering krävas att bevisa användning innan de får vitlistad tillgång till en uniswap-likviditetspool.

Slutsats 

På Activate är vårt uppdrag att locka till sig och bygga en grupp av individer som inser vikten av att kollektivt delta och sätta sina tokens i arbete. Det är därför Proof of Use är en grundpelare i Activates vägledande metodik. 

Håll koll på mer information om användningsbevis och hur det kommer att användas för att säkra nätverket för vår första lanseringspartner!

Skriven av Mara Schmiedt 

Registrera dig och ta reda på mer om vår kommande nätverkslansering på www.activate.codefi.network

Decentraliserade nätverkDeFiIndustry InsightSäkerhetsanvändningNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me