Blockchain for Commodity Trade Finance: komgo Case Study

Katalyserer Global Trade and Commodities Finance Network med Blockchain

Verdens første blockchain-baserte plattform for handelsvareøkosystemet.

komgo fungerer som en enkelt sannhetskilde, slik at handelsmenn, transportører, banker og andre autoriserte deltakere kan gjøre transaksjoner på en svært effektiv, digitalisert måte, noe som resulterer i bransjens forenkling av operasjoner og standardisert dokumentasjon.

Bare ett år etter offentlig lansering støtter komgo nærmere 1 milliard dollar i finansiering kanalisert av nettverksmedlemmer. komgo støttes av 15 av verdens største globale banker, handelsselskaper og oljegiganter, og legger til nye medlemmer i rask tempo.

 

 

Utfordringen

Rask globalisering har overgått handelsfinansieringsindustriens evne til å standardisere og digitalisere systemet for rekordsporing. Utveksling av varer – hver med sine unike forskrifter, forsendelsesspesifikasjoner og sertifiseringskrav – styres for tiden på tvers av forskjellige grenser og jurisdiksjoner ved hjelp av et ineffektivt, problematisk, forældet papirbasert system for rekordsporing.

Blant disse problemene er feilkommunikasjon og svindel, sikkerhetsproblemer, manuelle, gjentatte oppgaver, lange verifiseringstider og tap på grunn av transaksjonsgebyrer, fakturering og forsinket betalingsmåte. Det har vært historisk utfordrende å gjøre betydelige teknologiske forbedringer i handelsfinansieringsoperasjoner av forskjellige årsaker, inkludert antall forskjellige interessenter over hele verden og kompleksiteten og volumet av forretningstransaksjoner. Frakturerte prosesser og reguleringssonsonans bidrar til $ 1,5 billioner dollar etterspørsel etterspørsel i global handelsfinansiering

 

Se Citi’s Global Head of Commodity Trade Finance forklare hvordan noen av verdens største institusjoner kommer sammen for å bygge en end-to-end blockchain-løsning for handelsfinansiering av varer.

 

Enterprise Ethereum-løsningen

komgo er en blockchain-basert handelsfinansieringsplattform og nettverksbasert på JP Morgan’s Quorum. Den er koblet til en annen live Ethereum-plattform, VAKT, en blokkjedebasert prosesseringsplattform etter handel for varer. Komgo-plattformen har et proprietært dokumentoverføringssystem kalt Kite som tillater sikker overføring uten å avsløre innholdet til komgo. Dette rammeverket bruker distribuert hovedboksteknologi for å bekjempe svindel, øke effektiviteten og digitalisere handel. 

Komgo-plattformen muliggjør betydelig økt gjennomsiktighet, mens arkitekturen “privacy by design” tillater private peer-to-peer-transaksjoner. Denne designmodellen forbedrer tilliten radikalt og akselererer tilgangen til handelsfinansiering ved å redusere operasjonelle prosedyrer og redusere risikoen for svikt og svindel i hele bransjen. Autoriserte parter inkluderer banker, handelsvare, energiselskaper, inspeksjonsselskaper og det bredere økosystemet for deltakere. 

komgo samarbeidet med ConsenSys og Kaleido for å utvikle sin blockchain-løsning og ‘produktisere’ seg selv for et stort antall deltakere i et akselerert tempo. Enterprise blockchain muliggjør en manipulasjonssikker KYC-post som oppfyller AML-forskrifter (Anti-Money Laundering). den bruker en delt hovedbok for å forbedre tilgangen til nøyaktig informasjon i hele økosystemet, og den gir privat datautveksling basert på tillatelser. 

I løpet av noen få måneder var komgo i stand til å distribuere en sikker digital plattform der autoriserte parter kan lagre data, utveksle transaksjoner og sende meldinger basert på tillatelser. 

  • Kostnadsbesparende: komgo gir anslagsvis 30-40% økning i kontantstrøm gevinster over hele produksjonskjeden på grunn av strømlinjeformet virksomhet. Plattformen forventes å muliggjøre en reduksjon på 20-50% av driftskostnadene i påvente av bransjeadoptisering. Økte gevinster anslått etter hvert som prosjektet modnes. 

  • Enkelhet: Komgo-nettverket tillater banker, handelsmenn og andre deltakere å transaktere den samme sikre programvaren, noe som resulterer i bransjens forenkling av drift og kommunikasjon i en skala som aldri før var mulig..

  • Effektivitet: Komgo-nettverket er en desentralisert løsning på informasjonsdeling. Dokumentasjon og data deles direkte mellom transaksjonsdeltakere med uforanderlige, gjennomsiktige tidsstempler, og fjerner dermed forsinkelsestiden involvert med tredjeparter.

  • Sikkerhet: komgos blokkeringsbaserte programvare sørger for at data ikke kan manipuleres, manipuleres eller forlegges. I tillegg er tilgangen til bestemt informasjon nøye kontrollert, noe som sikrer at bare utvalgte deltakere kan se relevant dokumentasjon.

komgo støttes av 15 av verdens største handels- og finansselskaper: ABN-AMRO, BNP Paribas, Kreditt Agricole, Citi, Gunvor, ING, Koch Supply & Handel, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, SGS, Skall, Societe Generale.

komgo handelstilbud

“Lanseringen av Komgo SA fremhever en felles visjon for industriell innovasjon og understreker den pågående forpliktelsen blant medlemmene om å bygge et virkelig åpent og mer effektivt nettverk innen handelsvare.”

Souleima Baddi

Konsernsjef i komgo

Mål oppnådd

 

Bank-, finans- og internasjonal handelsstudie

Last ned case-studien

En 20-siders rapport som beskriver bransjeproblemene som er adressert, Enterprise Ethereum-løsningen og resultatene oppnådd av komgo.

Last ned casestudieLast ned case-studien

Teknologipartnere

kaleido logo ny

Lær mer om komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me