Blockchain-løsninger for institusjonelle kapitalmarkeder

Utsted digitale verdipapirer på få minutter

utstede digitale verdipapirer på få minutter

Problemet

Sikkerhetsutstedelse i dag er en kompleks, tidkrevende prosess som involverer flere interessenter – utsteder, investeringsbankfolk, syndikatmedlemmer, regulatorer – som alle trenger å forene seg på en rekke dokumenter: engasjementsbrev, utstederforetak, regulatoriske innleveringer. Denne manuelle flertrinnsprosessen er både ineffektiv og utsatt for feil. 

Løsningen

Vår applikasjonssuite med blockchain, ConsenSys Codefi, lar deg enkelt og raskt lage digitale representasjoner av konvensjonelle verdipapirer ved hjelp av Ethereums innebygde token-funksjonalitet. Blockchain-basert securitisering strømlinjeformerer ikke bare utstedelse ved å digitalisere dokumenter, men lar deg også tilpasse finansielle instrumenter og opprette helt nye digitale eiendeler.

Se hvordan Mata Capital inngikk et samarbeid med ConsenSys Codefi for å tokenisere € 350 millioner eiendom

Gjør salg og handel på en felles, gjennomsiktig plattform

drive salg og handel på en felles gjennomsiktig plattform

Problemet

Salg og handel i dag er fragmentert på tvers av børser, meglere og ordresamsvarssystemer, ofte med tidsforsinkelser opptil 10 virkedager og dermed økt motpartsrisiko. Flere kopier av hver transaksjon går gjennom mellommenn som clearingbanker og depositarer, noe som resulterer i milliarder dollar i back office-kostnader og depottjenester.

Løsningen

Blockchain-løsninger gjør at digitale verdipapirer sømløst kan gå på markedet gjennom en rekke automatiserte mekanismer som bilaterale forhandlinger, sentraliserte børser, desentraliserte børser, matchende algoritmer og auksjoner. Ved å implementere desentraliserte markedsplasser, hjelper Codefi-pakken motparter med å koordinere på en delt plattform og stole på en autoritativ datakilde for transaksjoner. 

Utforsk Codefi Markets →

Administrer eiendeler i et enkelt dashbord

administrere eiendeler i et enkelt dashbord

Problemet

Sikkerhetsstyring i dag innebærer manuell avstemming og fysisk levering av verdipapirer, noe som medfører forsinkelser på opptil to dager mellom verdsettelsen og anropet. Videre er sikkerhetsvurdering, gjennomføring av avtaler og syn på posisjoner inkonsekvente på tvers av deltakerne, noe som gjør det vanskelig å få full oversikt over selskapets eksisterende sikkerhet. 

Løsningen

Codefi gir en oversikt over alle marginanrop og pant i et enkelt dashbord, slik at du kan analysere sikkerhetsbalanser i sanntid. Dette enhetlige øyeblikksbildet lar kapitalforvaltere nøyaktig beregne og balansere sikkerhet i et handelsnettverk og gir investorer en omfattende lommebokvisning av alle eiendelene sine.

Effektiviser utvekslingsinfrastruktur

strømlinjeforme utvekslingsinfrastruktur

Problemet

Børser er ansvarlige for et komplekst utvalg av oppgaver som spenner fra handel og forvaltning av aksjer til OTC-oppgraderinger til datalisensiering. Mange av disse prosessene, som KYC, AML-overholdelse og handelsmatching – men stadig mer elektroniske – har forsinkelsesproblemer og tekniske begrensninger som resulterer i kostnadskostnader. 

Løsningen

Codefis teknologi muliggjør rettferdig og ryddig handel og effektiv prisoppdagelse, samtidig som den tar imot nye digitale aktivaklasser og sikrer sikkerhet og samsvar. Med Codefi kan verdipapirutvekslinger strømlinjeforme dataverifisering, fremskynde clearing og oppgjør og legge inn betalingsnettverk, og til slutt redusere overheadkostnadene. 

Oppnå øyeblikkelig oppgjør og enestående regnskap

oppnå øyeblikkelig oppgjør og uten sidestykke regnskap

Problemet

Clearing- og oppgjørsprosessen i dag bygger på fragmentert finansiell infrastruktur som ikke bare er ineffektiv, men som resulterer i betydelige likviditetsbegrensninger og kredittrisiko. Oppgjørssyklusen på dagens finansielle systemer kan ta opptil 10 dager, slik at begge motparter utsettes for risikoen for ikke å motta verdipapirene eller kjøpesummen i tide..

Løsningen

Codefis smarte kontraktteknologi muliggjør avregning av kapital og reskontro på sekunder i stedet for dager. Som en blockchain-basert plattform tilbyr Codefi en enkelt sannhetskilde, slik at du kan se en eiendels reise fra en depot til den neste, med hver debet og kreditt registrert som en uforanderlig post.

Fordeler med Blockchain på kapitalmarkeder

Raskere tilgang til kapital

Raskere tilgang til kapital

Programmerbare eiendeler og verdipapirer betyr at nye verdipapirer kan utstedes på få minutter, med rettigheter og forpliktelser kodet, slik at du kan øke hastigheten på finansieringshendelser. 

Økt solvens

Økt solvens

Blockchain-baserte digitale eiendeler tillater fraksjonering av tidligere illikvide eiendeler, noe som reduserer inngangshindringene for både utstedere og investorer. 

Nye finansielle instrumenter

Nye finansielle instrumenter

Blockchain-teknologien har gjort det mulig å lage helt nye aktivaklasser for kapitalallokering, med programmerbare standarder for å sikre adopsjon og samsvar.

Gjennomsiktige sanntidsdata

Gjennomsiktige sanntidsdata

En blockchain distribuert hovedboksteknologi strømlinjeformer KYC- og AML-prosesser og lar investorer, regulatorer og andre markedsdeltakere analysere markedsaktivitet i sanntid. 

Redusert motpartsrisiko

Redusert motpartsrisiko

Øyeblikkelig og gjennomsiktig clearing og oppgjør reduserer mislighold og systemisk og sikrer at begge ender av motparten mottar sine verdipapirer og kjøpesummen i T + 0 dager.

Lavere driftskostnader

Lavere driftskostnader

Reduserte transaksjonskostnader og forenklet fondservice, regnskap, fordeling og administrasjon vil redusere overhead og resulterende gebyrer på tvers av kapitalmarkedene. 

Bruk sak

Utforsk Blockchain-løsninger for syndikerte lån

Finn ut hvordan blockchain-teknologien bringer standardiserte, digitale løsninger til det komplekse syndikerte lånemarkedet.

Utforsk Blockchain-løsninger for syndikerte lånNyheter

Major Financial Clearinghouse utforsker Ethereum for digital kapitalforvaltning

Depotforeningen & Clearing Corporation sin nye prototype utnytter Ethereum blockchain for å effektivisere kapitalmarkedsaktiviteten.

Les merMajor Financial Clearinghouse utforsker Ethereum for digital kapitalforvaltningconsensys kapitalhelt

ConsenSys Codefi

Blockchain Application Suite for kapitalmarkeder

Codefi tilbyr utstedere, fondsforvaltere, børser, investorer og regulatorer en komplett applikasjonssuite for blockchain for kapitalmarkedsaktivitet, fra å utstede og administrere livssyklusen til digitale eiendeler til handel med tokeniserte verdipapirer og sikre overholdelse av sikkerhet og regulering. 

  • Lag økonomiske produkter som for øyeblikket ikke er verdipapirisert, inkludert leverandørgjeld, fakturaer og tjenestekontrakter for leverandører. Bygge på tilkoblingen mellom fullt digitaliserte eiendeler for å danne nye finansielle produkter og tjenester.
  • Bedre møte investor- og markedskrav ved å restrukturere langsomme avregning av finansielle produkter og tilpasse utstedelse av aktiva direkte etter investorspesifikasjoner.
  • Lås opp likviditet ved å muliggjøre raske og sikre peer-to-peer-overføringer av aktiva for å utvide sekundære markedsmuligheter og tiltrekke flere investorer til nettverket ditt.
  • Få tilgang til globale markeder, utvide investorbasen, og samle mer diversifiserte eiendeler under forvaltning med internasjonale distribusjonsmuligheter.
  • Oppnå optimal driftseffektivitet og reduser kostnadene med automatiserte prosesser, og en distribuert og gjensidig markedsinfrastruktur.

Utforsk Codefi-applikasjonssuiten →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me