ConsenSys månadsrapport – november 2019

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggNyheter

ConsenSys månadsrapport – november 2019

Ethereum dapps, blockchain-lösningar för företag, populäraste artiklar, kommande evenemang och mer. Av ConsenSys 1 december 2019 Publicerat 1 december 2019

månadsrapporthjälte

November månadsrapport är fylld med spännande uppdateringar, sammanfattningar och utgåvor från ConsenSys. Om detta är den första månadsrapporten du läser, kolla in vår vision och läs mer om ConsenSys. Om du är en frekvent läsare, hoppa direkt in i de bra sakerna – de bästa tweets, händelser, videor och läsningar från den senaste månaden.

”Jag är förvånad över hur mycket framsteg har gjorts på så kort tid. Om man tittar på alla tidigare massiva samhällsrevolutioner – mobiltelefoner, själva internet, webben, bilar, el – tog de alla mycket längre tid. Vi är inte riktigt tio år in i den decentraliserade webbrevolutionen eller utvecklingen – vi är mer som fem år in i den. Eftersom bitcoin var en mycket smal implementering och smarta kontrakt uppfanns verkligen för ungefär fem år sedan. Och så är det förvånande hur många stora företag, nystartade företag och bara människor bryr sig och tycker att det kommer att bli viktigt. ”

– Joe Lubin, grundare av ConsenSys och medgrundare av Ethereum

I november släppte uPort Serto, en uppsättning verktyg som ger kraften i verifierbara referenser och decentraliserade identifierare (DID) till den verkliga världen. Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) använder nu Serto för att ta med sig juridiska enhetsidentifierare (LEI) till blockchain. Bounties Network distribuerade metatransaktioner vilket gör det lättare för nya medlemmar i Ethereum-gruppen tjäna sin första krypto, snarare än att behöva köpa den. Andreas Freund och Lewis Cohen släppte en vitbok som ombildar rättvis distribution av offentliga varor med hjälp av blockchain-teknik och tokenbaserade marknader.

ConsenSys deltog i Convergence, den första organiserade globala blockchain-kongressen. Konvergens sammanförde företrädare för Europeiska kommissionen, INATBA och olika statliga tjänstemän och företagsledare. Kolla in konvergensvideorna här. Ta en paus från att stirra på Istanbul Hard Fork Countdown Clock, och kolla in novemberuppdateringar från Mesh!

ConsenSys vision

Mest populära artiklar

 • Vad söker folk efter? “Blockchain i allokering av offentliga varor”
 • Trender: “Ett kryptoinnehållsmanifest”
 • Mest delade: “Vilka regeringar använder Blockchain just nu?”
 • Webinar: “Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt”

Träffar på sociala medier

Twitter

ConsenSys på Twitter

Reddit
Linkedin
Youtube
Instagram

ConsenSys på Instagram

Kontorsplatser

ConsenSys kontorsplatser

Nav- och ekemodell

ConsenSys ”nav” skapar, inkuberar och påskyndar ”eikers” satsningar genom utveckling, resursdelning, förvärv, investeringar och bildande av joint ventures. Dessa ekrar drar nytta av grundläggande komponenter byggda av ConsenSys som gör det möjligt att bygga nya tjänster och affärsmodeller på Ethereum blockchain.

Nav

 • Labs: Vår blockchain venture studio. Labs inkuberar de bästa Web3-lagen över hela världen och ger dem kapital, mentorskap och tillgång till ConsenSys nätverk av toppnivåprojekt och talanger. Läs: ConsenSys Labs tillkännager investeringar i atpar.
 • Akademi: Vår utbildningsinstitution. Akademiens uppdrag är att utveckla det globala blockchain-ekosystemet genom att överbrygga Ethereums kunskapsklyfta.
 • Lösningar: Vår företagsarm. Lösningar ger blockchain till företag som hjälper företag, regeringar, ideella organisationer och nystartade företag över hela världen att bygga, testa och distribuera offentliga och privata blockchain-lösningar. Solutions erbjuder tjänster för utbildning, rådgivning och utveckling samt möjligheter till joint ventures och co-creation. Läs: Blockchain-användningsfall och applikationer efter bransch.
 • Social påverkan: ConsenSys Social Impact utnyttjar ny teknik för att lösa världens mest pressande frågor. Läsa: Introduktion till stavmynt, betalningsramper, & Transparenta donationer Pt. 3
 • Huvudstad: Capital är vår konstellation av finansiella tjänsterbjudanden för digitala tillgångar och blockchain-baserade företag, och inkluderar även rådgivning om tokenförsäljning och en riskkapitalstudie.
 • Flit: ConsenSys Diligence har åtagit sig att förbättra och skydda Ethereums ekosystem genom att underlätta teknisk kompetens, säkerhetsriktlinjer, rättsliga försiktighetsåtgärder och etiska affärsmetoder. Läs: “Solidity, the Young Adult”
 • Eterisk: Ethereal Summit samlar byggare, filosofer, beslutsfattare, konstnärer och humanitärer från hela världen för två dagars berättande och kunskapsdelning kring hur vi kan bygga vår decentraliserade framtid tillsammans med blockchain-teknik. Kolla på: “Varför granskar vi – #EtherealTLV-presentation ”

Allianser och initiativ

 • Brooklyn-projektet: Ett branschövergripande samarbete som använder blockchain-lag, reglering och policy för att främja token-driven ekonomisk tillväxt och konsumentskydd.

Ekrar och satsningar

Adhara:

Likviditetshantering och internationella betalningar för decentraliserade finansiella nätverk.

AirSwap

En plattform som gör det enkelt att hitta, prissätta och handla token peer-to-peer på Ethereum blockchain.

Alethio

En omfattande serie av blockchain-prospekterings-, analys- och prognosprodukter för Ethereum-nätverket.

Allinfra

All infrastruktur, för alla – plattform för tokenisering av storskalig onoterad infrastruktur.

Bounties nätverk

Frilansuppgiftsuppfyllelse, utbetalning i varje Ethereum-token efter framgångsrik slutförande.

Civil

En plattform för hållbar och pålitlig journalistik med öppen styrning och kryptoekonomi.

Dekryptera media

En daglig nyhetssida som täcker allt krypto och tillkomsten av den decentraliserade webben.

Famn

Ett decentraliserat protokoll för peer-utvärdering som utgör grunden för ett universellt akademiskt system.

Gitcoin

Det enklaste sättet att utnyttja öppen källkod för att stimulera eller tjäna pengar på arbete.

Gnos

Gnosis bygger nya marknadsmekanismer för att möjliggöra distribution av resurser – från tillgångar till incitament och information till idéer.

Rutnät+

Utnyttjar den offentliga Ethereum-blockkedjan för att ge konsumenter direkt tillgång till grossistmarknaderna för energi

Infura

Ett skalbart, standardbaserat, globalt distribuerat kluster och API-slutpunkt för Ethereum, IPFS och annan infrastruktur.

Kaleido

En allt-i-ett-SaaS-plattform för företag som radikalt förenklar skapandet och driften av säkra blockchain-nätverk och påskyndar resan från PoC till produktion.

Kauri

Ethereum-gemenskapens tekniska kunskapsnätverk.

MetaMask

MetaMask är ett webbläsartillägg som låter dig köra Ethereum dApps direkt i din webbläsare utan att köra en fullständig Ethereum-nod.

MythX

Ett säkerhetsanalys-API för smarta Ethereum-kontrakt. Det driver verktyg som ger säkerhet i det smarta kontraktet SDLC.

OpenLaw

Ett blockchain-baserat protokoll för skapande och genomförande av juridiska avtal på ett användarvänligt och kompatibelt sätt.

Panvala

En decentraliserad stiftelse som ger hållbar finansiering genom bidrag.

PegaSys

Ett team för protokollteknik som bygger Ethereum-teknik för allmänheten och ledande företag.

Treum

Samma projekt, nytt namn. Treum hjälper företag att bygga förtroende hos sina kunder genom att ge transparens, spårbarhet och handel med leverantörskedjor.

Tryffel

En utvecklingsmiljö, testramverk och tillgångspipeline för Ethereum-baserade smarta kontrakt och dapps.

Trustologi

En vårdplattform för att skydda kryptotillgångar med anpassningsbara smarta konton för olika kundbehov

uPort

En själv-suverän identitetshanteringsplattform som tillåter användare att registrera sin egen identitet på Ethereum, skicka och begära referenser, underteckna transaktioner och hantera nycklar och data säkert.

3Box

Profiler och distribuerad databasinfrastruktur för Ethereum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportera

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportera

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me