Den bästa blockchain för ditt företag 2020: Enterprise Ethereum

När ditt företag behöver en Blockchain-lösning

Blockchain-teknik har blivit en viktig del av företagets mjukvarustack för organisationer som vill effektivisera affärsprocesser och utfärda digitala tillgångar. Inte alla organisationer behöver en blockchain-lösning, men för dem som gör det kan tekniken vara transformerande. Blockchains hjälper företag att lösa tre huvudscenarier:

1. Du måste bearbeta data effektivt. 

En blockchain-plattform fungerar som ett digitalt lager för bearbetning och samordning av information. Den distribuerade arkitekturen och konsensusmekanismerna för blockchain-nätverk underlättar effektivare datakoordinering än pappersbaserade och centraliserade system. Medan blockchain-tekniken erbjuder avancerad datakoordinering kan många äldre system optimeras genom förbättrad distribuerad systemdesign. Blockchain-plattformar är utformade för helt nya affärsfunktioner som går långt utöver informationsbehandling.

2. Du behöver betrodda transaktioner och säkra affärsnätverk. 

Blockchain-tekniken utvecklades ursprungligen för att digitalisera förtroende och avtal, precis som internetteknik har digitaliserat information och dess utbyte. Den unika designen av en blockchain säkerställer en oföränderlig registrering av transaktioner som alla nätverksdeltagare kan lita på. Dessutom möjliggör programmerbara smarta kontrakt automatisering av affärslogik, vilket förenklar anpassning och avstämning mellan komplexa affärsnätverk. Allt fler globala 2000-företag i stora industrier som finansiella tjänster och global handel använder redan blockchain-baserade plattformar för att starta företagskonsortier.

3. Du måste skapa, utfärda och hantera digitala tillgångar. 

Digitaliseringen av varor och tillgångar har framstått som en av de mest spännande affärsapplikationerna inom blockchain-teknik. De inbyggda tokeniseringsfunktionerna i blockchain-nätverk som Ethereum gör det möjligt för företag att skapa, utfärda och hantera digitala tillgångar för användningsfall som är så omfattande som centralbankens digitala valuta och fraktionerad fastighetsägande. Under de senaste åren har en mängd öppen källkod och egenutvecklad blockchain och distribuerad huvudboksteknik utvecklats för digitala tillgångslösningar.

Infographic

Fördelar med Blockchain i finanssektorn

Från tokenisering till konsortienätverk, här är en översikt över hur blockchain-teknik förbättrar operativ effektivitet och minskar risken för finansiella tjänster.

Fördelar med Blockchain i finanssektorn

Blockchain vs Distribuerad Ledger-teknik

En distribuerad huvudbok är en databas som underhålls på flera platser och som stöder flera deltagare. En blockchain är en typ av distribuerad storboksteknik som har en unik arkitektur och ytterligare funktioner. Till skillnad från traditionella DLT: er använder blockkedjor en kedja av kryptografiskt säkrade block för att skapa ett manipuleringssäkert register över transaktioner. De ytterligare funktionerna i en mycket programmerbar blockchain som Ethereum inkluderar: 

 • Skapande av digitala tillgångar. Medan DLT: er kan registrera en produkt i ett digitalt format, tillåter Ethereum-blockkedjans inbyggda tokenfunktioner utfärdande och hantering av helt nya och anpassningsbara digitala tillgångar och finansiella instrument..
 • Kryptoekonomiska incitament. DLT var ursprungligen inte utformade för att införliva kryptovalutor. En blockchain gör det möjligt att koppla in stimulansmekanismer i protokollet för att belöna positivt nätverksbeteende och straffa onödig aktivitet.  
 • Interoperabilitet. Eftersom vissa DLT: er bygger på egna ramar kan användare uppleva leverantörslås för vissa funktioner. Modulära och öppen källkodsblockkedjor som Ethereum gör det möjligt för företag att integrera tekniken i sina befintliga system och på ett säkert sätt interagera mellan privata och offentliga blockchain-nätverk. 

För en fullständig jämförande analys, läs vår tvådelade serie om blockchain vs distribuerad ledgerteknik.  

Hur Hyperledger och Ethereum integreras

Hyperledger är ett globalt och öppen källkodssamarbete som skapades av Linux Foundation 2015 för att stödja företagets blockchain-utveckling och distribution. Hyperledger-sviten, även känd som ”växthuset”, inkluderar distribuerade huvudböcker, bibliotek och verktyg som alla är öppen källkod och gratis att ladda ner och använda. Växthuset består av flera Ethereum-baserade projekt, inklusive Hyperledger Besu, en avancerad Ethereum-klient som bidrog av ConsenSys protokolltekniklag 2019. För många företagsteam är Hyperledger en värdefull miljö för aktivt samarbete, kontrollerade distributionsalternativ och branschens bästa praxis.    

Hyperledger-växthuset innehöll flera Ethereum-baserade projekt Källa https www hyperledger org-projektHyperledger-växthuset innehåller flera Ethereum-baserade projekt. Källa: https://www.hyperledger.org/projects

Viktiga faktorer för en framgångsrik Blockchain-lösning

De designbeslut du fattar i början av din implementeringslivscykel kommer att få långtgående konsekvenser för din produktionstid och den potentiella effekten av din blockchain-lösning. För att se en fullständig lista över viktiga tekniska och icke-tekniska faktorer för ditt plattformsval, läs 30 Blockchain Platform Technical Factors och 30 Blockchain Platform Business Factors. Här är en destillerad lista över de 10 bästa övervägandena i din upptäcktsprocess: 

 • ROI. Vad blir avkastningen på ditt blockchain-användningsfall?
 • Plattform. Vilken plattform som är byggd för att uppfylla dina specifika funktionskrav?
 • Enkel integration. Är tekniken kompatibel med dina befintliga system?
 • Prestanda. Har plattformen visat att den kan fungera säkert i skala?
 • Nätverksbehörighet. Behöver du konfigurera nätverksåtkomst för ett företagskonsortium med flera parter? 
 • Privata transaktioner. Behöver du sekretessmekanismer för att säkerställa att transaktionsdata förblir konfidentiella? 
 • Stöd. Behöver du supporttjänster och löpande underhåll?
 • Standarder. Stämmer teknikstacken med branschstandarder och specifikationer?
 • Utveckling. Hur sätter du ihop ett blockchain-utvecklingsteam?
 • Verktyg. Vilken verktyg för infrastruktur, mellanprogram och applikationslager ska dina utvecklare använda?

ConsenSys Solutions är här för att hjälpa dig svara på dessa viktiga design- och utvecklingsbeslut när du och din organisation börjar din blockchain-resa.

ConsenSys Insights

Den kompletta guiden för blockchain-affärsnätverk

Denna kompletta guide till Blockchain Business Networks är utformad för företag som vill förstå de beprövade fördelarna med decentraliserade nätverk för affärsanvändningsfall.. 

Ladda ner guidenDen kompletta guiden för blockchain-affärsnätverk

Vad är fördelarna med Enterprise Ethereum?

Ethereum är en open source-blockchain-plattform och den mest aktivt utvecklade blockchain i världen. Enterprise Ethereum avser privata, konsortium- och hybridimplementeringar av Ethereum-kodbasen för affärsapplikationer. På grund av sin flexibilitet och extremt säkra arkitektur erbjuder Enterprise Ethereum unika fördelar för företag som överväger blockchain-lösningar: 

 • Oöverträffad programmerbarhet. Ethereums smarta kontrakt ger obegränsade format för hårdkodslogik direkt i protokollet, vilket hjälper företag att automatisera avstämning, efterlevnad, rapportering och mer.
 • Avancerad integritet och tillstånd. Ethereum-plattformar som Hyperledger Besu och PegaSys Plus erbjuder avancerade säkerhetskontroller så att företag kan konfigurera nätverksåtkomst och säkerställa konfidentiella transaktioner.   
 • Snabb tokenisering. Ethereums inbyggda tokeniseringsmöjligheter gör det möjligt för företag att enkelt fraktionera stora tillgångar, utöka sin produktlinje och låsa upp nya incitamentsmodeller på både konsument- och institutionell nivå.
 • Låg kostnad, snabb distribution. Ethereums öppen källkodsbas hjälper företag att upprätthålla en billig affärsmodell och undvika låsning av leverantörer. Allt-i-ett-affärsplattformar som PegaSys Plus påskyndar produktionstiden från månader till veckor. 
 • Produktionsgrad. Inget annat blockchain-nätverk har utförts i Ethereum-nätverkets volym och skala. Privata Ethereum-nätverk ger anpassningsbar behörighet, omedelbar finalitet, skalbarhet och alltid pålitlighet, med möjlighet att interagera med det offentliga Ethereum-nätverket. 

För att lära dig mer om de bevisade fördelarna med Ethereum för företag, läs 11 sätt Ethereum kan gynna företag och 5 skäl till varför Enterprise Ethereum är mer än en DLT.

Kom igång med ConsenSys

Vårt globala lösningsgrupp hjälper företag, regeringar, ideella organisationer och nystartade företag att bygga, testa och distribuera offentliga och privata blockchain-lösningar.

Kontakta våra experterKom igång med ConsenSys

ConsenSys Enterprise Blockchain-produkter

 • Codefi
  Codefi

  Optimera affärsprocesser och skapa digitala tillgångar i vårt blockchain-operativsystem från slut till slut. 

 • Flit
  Flit

  Öka smart kontraktsäkerhet och undvik kostsamma fel med vår branschledande säkerhetstjänst. 

 • PegaSys
  PegaSys

  Kör en blockchain-plattform säkert i skala med vår leverantörsstödda Ethereum-klient.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me