Den bästa blockchain för ditt företag 2020: Enterprise Ethereum

  Varför behöver ditt företag en Blockchain-lösning?

  Blockchain-teknik har blivit en viktig del av företagets mjukvarustack för organisationer som vill effektivisera affärsprocesser och utfärda digitala tillgångar. Inte alla organisationer behöver en blockchain-lösning, men för dem som gör det kan tekniken vara transformerande. Som vår stabschef Jeremy Millar påpekar i 6 frågor att ställa när man överväger Blockchain-lösningar för företag, “Du måste hitta rätt problem innan du kan bygga rätt lösning.” Blockchains hjälper företag att lösa tre huvudscenarier:

  1. Du måste bearbeta data effektivt. 

  En blockchain-plattform fungerar som ett digitalt lager för bearbetning och samordning av information. Den distribuerade arkitekturen och konsensusmekanismerna i blockchain-nätverk underlättar effektivare datakoordinering än pappersbaserade och centraliserade system. Medan blockchain-tekniken erbjuder avancerad datakoordinering kan många äldre system optimeras genom förbättrad distribuerad systemdesign. Blockchain-plattformar är utformade för helt nya affärsfunktioner som går långt utöver informationsbehandling.

  2. Du behöver betrodda transaktioner och säkra affärsnätverk. 

  Blockchain-tekniken utvecklades ursprungligen för att digitalisera förtroende och avtal, precis som internetteknik har digitaliserat information och dess utbyte. Den unika designen av en blockchain säkerställer en oföränderlig registrering av transaktioner som alla nätverksdeltagare kan lita på. Dessutom möjliggör programmerbara smarta kontrakt automatisering av affärslogik, vilket förenklar anpassning och avstämning mellan komplexa affärsnätverk. Allt fler globala 2000-företag i stora industrier som finansiella tjänster och global handel använder redan blockchain-baserade plattformar för att starta företagskonsortier.

  3. Du måste skapa, utfärda och hantera digitala tillgångar. 

  Digitaliseringen av varor och tillgångar har framstått som en av de mest spännande affärsapplikationerna inom blockchain-teknik. De inbyggda tokeniseringsfunktionerna i blockchain-nätverk som Ethereum gör det möjligt för företag att skapa, utfärda och hantera digitala tillgångar för användningsfall som är så omfattande som centralbankens digitala valuta och fraktionerad fastighetsägande. Under de senaste åren har en mängd öppen källkod och egenutvecklad blockchain och distribuerad huvudboksteknik utvecklats för digitala tillgångslösningar.

  Blockchain vs.Distribuerad Ledger Technologies (DLT)

  En distribuerad huvudbok är en databas som underhålls på flera platser och som stöder flera deltagare. En blockchain är en typ av distribuerad storboksteknik som har en unik arkitektur och ytterligare funktioner. Till skillnad från traditionella DLT: er använder blockkedjor en kedja av kryptografiskt säkrade block för att skapa ett manipuleringssäkert register över transaktioner. De ytterligare funktionerna i en mycket programmerbar blockchain som Ethereum inkluderar: 

  • Skapande av digitala tillgångar. Medan DLT: er kan registrera en produkt i ett digitalt format, tillåter Ethereum-blockkedjans inbyggda tokenfunktioner utgivning och hantering av helt nya och anpassningsbara digitala tillgångar och finansiella instrument.
  • Kryptoekonomiska incitament. DLT var ursprungligen inte utformade för att införliva kryptovalutor. En blockchain gör det möjligt att koppla in stimulansmekanismer i protokollet för att belöna positivt nätverksbeteende och straffa onödig aktivitet.  
  • Interoperabilitet. Eftersom vissa DLT: er bygger på egna ramar kan användare uppleva leverantörslås för vissa funktioner. Modulära och öppen källkodsblockkedjor som Ethereum gör det möjligt för företag att integrera tekniken i sina befintliga system och interagera säkert över privata och offentliga blockchain-nätverk. Läs mer om blockkedjor och interoperabilitet.

  För en fullständig jämförande analys, läs vår tvådelade serie om blockchain vs distribuerad ledgerteknik.  

  Hur Hyperledger och Ethereum integreras

  Hyperledger är ett globalt och öppen källkodssamarbete som skapades av Linux Foundation 2015 för att stödja företagets blockchain-utveckling och distribution. Hyperledger-sviten, även känd som ”växthuset”, inkluderar distribuerade huvudböcker, bibliotek och verktyg som alla är öppen källkod och gratis att ladda ner och använda. Växthuset består av flera Ethereum-baserade projekt, inklusive Hyperledger Besu, en avancerad Ethereum-klient som bidrog av ConsenSys protokolltekniklag 2019. För många företagsteam är Hyperledger en värdefull miljö för aktivt samarbete, kontrollerade distributionsalternativ och branschens bästa praxis.    

  Hyperledger-växthuset inkluderade flera Ethereum-baserade projekt Källa https www hyperledger org-projektHyperledger-växthuset innehåller flera Ethereum-baserade projekt. Källa: https://www.hyperledger.org/projects

  Vilka är fördelarna med Enterprise Ethereum?

  Ethereum är en open source-blockchain-plattform och den mest aktivt utvecklade blockchain i världen. Enterprise Ethereum avser privata, konsortium- och hybridimplementeringar av Ethereum-kodbasen för affärsapplikationer. På grund av sin flexibilitet och extremt säkra arkitektur erbjuder Enterprise Ethereum unika fördelar för företag som överväger blockchain-lösningar: 

  • Oöverträffad programmerbarhet. Ethereums smarta kontrakt ger obegränsade format för hårdkodslogik direkt i protokollet, vilket hjälper företag att automatisera avstämning, efterlevnad, rapportering och mer.
  • Avancerad integritet och tillstånd. Ethereum-plattformar som Hyperledger Besu erbjuder avancerade säkerhetskontroller så att företag kan konfigurera nätverksåtkomst och säkerställa konfidentiella transaktioner. Läs mer om blockchain-nätverksbehörighet och privata transaktioner.    
  • Snabb tokenisering. Ethereums inbyggda tokeniseringsmöjligheter gör det möjligt för företag att enkelt fraktionera stora tillgångar, utöka sin produktlinje och låsa upp nya incitamentsmodeller på både konsument- och institutionell nivå.
  • Låg kostnad, snabb distribution. Ethereums öppen källkodsbas hjälper företag att upprätthålla en billig affärsmodell och undvika låsning av leverantörer. Allt-i-ett-affärsplattformar som ConsenSys Quorum påskyndar produktionstiden från månader till veckor. 
  • Produktionsgrad. Inget annat blockchain-nätverk har utförts i Ethereum-nätverkets volym och skala. Privata Ethereum-nätverk ger anpassningsbar behörighet, omedelbar finalitet, skalbarhet och alltid pålitlighet, med möjlighet att interagera med det offentliga Ethereum-nätverket. 

  För att lära dig mer om de bevisade fördelarna med Ethereum för företag, läs 11 sätt Ethereum kan gynna företag och 5 skäl till varför Enterprise Ethereum är mer än en DLT.

  Viktiga faktorer för en framgångsrik Blockchain-lösning

  De designbeslut du fattar i början av din implementeringslivscykel kommer att få långtgående konsekvenser för din produktionstid och den potentiella effekten av din blockchain-lösning. För att se en fullständig lista över viktiga tekniska och icke-tekniska faktorer för ditt plattformsval, läs 30 Blockchain Platform Technical Factors och 30 Blockchain Platform Business Factors. Kolla också in vår artikel om designtänkande och hur man döljer blockchain-komplexiteten i produkter. Här är en destillerad lista över de 10 bästa övervägandena i din upptäcktsprocess: 

  • ROI. Vad blir avkastningen på investeringen i ditt blockchain-användningsfall?
  • Plattform. Vilken plattform som är byggd för att uppfylla dina specifika funktionskrav?
  • Enkel integration. Är tekniken kompatibel med dina befintliga system?
  • Prestanda. Har plattformen visat att den kan fungera säkert i skala?
  • Nätverksbehörighet. Behöver du konfigurera nätverksåtkomst för ett företagskonsortium med flera parter? 
  • Privata transaktioner. Behöver du sekretessmekanismer för att säkerställa att transaktionsdata förblir konfidentiella? 
  • Stöd. Behöver du supporttjänster och löpande underhåll?
  • Standarder. Stämmer teknikstacken med branschstandarder och specifikationer?
  • Utveckling. Hur sätter du ihop ett blockchain-utvecklingsteam?
  • Verktyg. Vilken verktyg för infrastruktur, mellanprogram och applikationslager ska dina utvecklare använda?

  Kom igång med ConsenSys

  Vårt globala lösningsgrupp hjälper företag, regeringar, ideella organisationer och nystartade företag att bygga, testa och distribuera offentliga och privata blockchain-lösningar.

  Konsultera våra experterKom igång med ConsenSysInfrastrukturInfrastrukturInfrastruktur

  Bygg vidare på vårt kompletta blockchain-protokolllager med öppen källkod för företag.

  Kom igång med QuorumApplicationsApplikationerApplikationer

  Optimera affärsprocesser och skapa digitala tillgångar i vårt blockchain-operativsystem från slut till slut. 

  Kom igång med CodefiSecuritysäkerhetsäkerhet

  Öka smart kontraktsäkerhet och undvik kostsamma fel med vår branschledande säkerhetstjänst. 

  Kom igång med Diligence

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me