Det er på tide å omdemokratisere finansieringen av våre lokalsamfunn

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Det er på tide å omdemokratisere finansieringen av våre lokalsamfunn

av Alex Kostura 4. februar 2020 Publisert 4. februar 2020

brian jones JFpLW xhvco unsplash

ConsenSys Codefi og et nylig oppkjøp vil gjenopprette grasrotdeltakelsen i muni obligasjoner, skrevet av Patrick Berarducci og Emma Channing

Det kommunale obligasjonsmarkedet har alltid vært populært blant detaljistinvestorer, og tilbyr det som anses som relativt trygge investeringer ofte med både føderale og statlige skattefritak. Imidlertid har lokale innbyggere blitt priset ut av å investere i sine egne lokalsamfunn av obligasjoner på så høyt som $ 100.000.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

De engang grasrotprosjektene som er samfunnet støttet, er nå forbeholdt store institusjoner og fond, og skifter fokus fra muligheter for å forbedre lokalsamfunn til profittgenererende prosjekter.

Forsøk på å flytte fokus tilbake til samfunnet har blitt hit-and-miss. Noen amerikanske byer har med suksess brukt “mini muni obligasjoner” for små samfunnsinfrastrukturprosjekter. Lawrence, Kansas, med færre enn 100.000 innbyggere, utstedt rundt en halv million dollar obligasjoner spesielt for å kjøpe en brannbil i 2017, og Denver solgte 12 millioner dollar i mini muni obligasjoner i løpet av 20 minutter i 2014. Faktisk var rundt halvparten av de kommunale obligasjonene som ble utstedt i 2019 under 10 millioner dollar, men den samlede innsamlingen var bare rundt 31 millioner dollar eller 5% av det kommunale obligasjonsmarkedet.

Selv om disse tiltakene viser rikelig lokal etterspørsel, forhindrer de høye kostnadene for å utstede mindre obligasjoner skalering. Så mye er tydelig fra bortfallet av godt finansiert oppstart Naboen, som siktet for å bringe munis til massene, men slet med store kostnader for å selge, distribuere og vedlikeholde obligasjonene.

Tokenization for samfunnet finansiert Munis

Tidligere har kommunale obligasjoner finansiert store, revolusjonerende prosjekter. En av de første muni-obligasjonene ble utstedt i 1818 av staten New York for å finansiere Erie Canal, som muliggjorde lavere fraktkostnader mellom Midtvesten og Nordøst-USA, og reduserte prisene på mat og forsyninger til østlige byer. Også bemerkelsesverdig, Golden Gate Bridge ble bygget med finansiering fra a Muni obligasjonstilbud på $ 35 millioner kjøpt av innbyggere i San Francisco.

Men mini muni obligasjoner har vanligvis ikke så store ambisjoner. Med emisjonsstørrelser på mellom $ 10-20 millioner i $ 5.000 valører, ble de fleste midlene i fjor brukt til prosjekter som koster mindre enn $ 10 millioner: diskrete samfunnspåvirkende prosjekter i stedet for større rullende infrastrukturplaner.

Problemet med mindre offentlig infrastrukturfinansiering er at utgiftskostnadene er like høye som for en obligasjon på flere milliarder dollar. Faktisk legger prosessen med å selge og administrere muni-obligasjoner i lokalsamfunnene til et ekstra lag med administrative kostnader sammen med myndighetskrav. Inngangshindringene er høye for mindre selskaper som kommer inn i $ 3,8 billioner kommunalt obligasjonsmarked.

For å møte disse utfordringene, må infrastrukturen rundt utstedelse av obligasjoner endres. Blockchain-teknologi, med sitt potensial for å revolusjonere sosial og kapital koordinering, er perfekt posisjonert for å skape innovative og håndterbare muligheter innen finansiering av obligasjoner.

Rent praktisk kan kommuner bruke tokenisering for å muliggjøre mer effektiv styring gjennom obligasjonens livssyklus. Rentebetalinger kan for eksempel programmeres automatisk ved hjelp av smarte kontrakter.

Oppkjøp av Heritage Financial Systems

Som et kamptestet operativsystem for handel og økonomi, bruker ConsenSys Codefi allerede effektivt og pålitelig blockchain-teknologi for flere tilfeller. Codefi har gjort det mulig for Her Majesty’s Land Registry i Storbritannia å teste tokenisering av eiendom, for eksempel sammen med en tokenisering på 26 millioner euro om eierskap til en bygning i Paris. Plattformen har produsert verdens første tokenisering av en søksmålsfinansiering, gitt selskaper muligheten til å akseptere digitale, programmerbare betalinger og bygget dataanalyse av blockchain-basert “DeFi” -låneaktivitet.

Codefi forbereder seg for tiden på å drive global handel for noen av verdens største råvareselskaper gjennom Covantis, et initiativ dannet av ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill og Louis Dreyfus Company.

Å bygge en kostnadseffektiv og effektiv løsning for direkte, lokal investering i mini muni obligasjoner er en god ting både for finansmarkedene og demokratiet. Lokale innbyggere har tross alt størst insentiv til å investere i lokalsamfunnene sine og har den dypeste kunnskapen og innsikten for å beskytte mot risiko og overlån. Større lokal deltakelse i mini-muni-obligasjoner vil engasjere innbyggerne på nytt i samfunnene sine.

Som en realistisk brukssak for digitale verdipapirer er mini muni obligasjoner en ekstremt kraftig kraft for å hjelpe byene til å engasjere, informere og belønne borgere som investerer.

På ConsenSys går vi enda lenger med å satse på denne visjonen for en bedre fundraising-opplevelse: ConsenSys Digital Securities LLC (“CDS”), de FINRA registrert intern meglerforhandler av ConsenSys, har anskaffet Heritage Financial Systems Inc. for å gå inn på finansmarkedet for muni og gjøre det enda enklere for muni-utstedere å bruke Codefi-programvare for å tokenisere deres muni-tilbud.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

Fremtiden for kommunale obligasjoner

ConsenSys er glade for å komme videre med innovasjoner innen både teknologi og strukturering som vil støtte utviklingen av mini muni obligasjoner. Tokenisering kan gjøre et allerede kraftig finansmarked mer tilgjengelig for enkeltpersoner og samfunn.

“Tokeniserte, digitale kommunale obligasjoner kan bidra til å gjenopprette muni-markedet til sin opprinnelige samfunnsdrevne ånd ved å gjøre verdipapirene mer tilgjengelige for borgere i hverdagen og mer kostnadseffektive for samfunn i alle størrelser,” sa Joseph Lubin, medskaper av Ethereum og grunnlegger av ConsenSys. “Tilpassbare digitale avtaler, eller smarte kontrakter, vil bidra til å effektivisere og automatisere prosesser som betaling og avregning av obligasjoner, juridisk voldgift og bekreftelse av investor-ID.”

Samfunnsmedlemmer vil alltid ha størst insentiv til å investere i omgivelsene, og tokenisering gjør disse investeringsmulighetene til et realistisk lokalt perspektiv igjen. Innbyggerne vet hvilke motorveier som må forbedres eller bygges. Foreldre forstår lokale behov og vil investere i bedre skoler, parker og fellesområder. Blockchain-aktivert, samfunnsengasjert finansiering kan sikre at investering i offentlig infrastruktur maksimerer fordelene for menneskene som bor der, samtidig som ansvarlighet og lokaldemokrati forbedres.

Patrick Berarducci er co-sjef for ConsenSys Codefi og global fintech i New York, og Emma Channing er registrert representant for ConsenSys Digital Securities LLC og Heritage Financial Systems Inc. i Colorado.

Industry Insight Nyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me