En guide till ConsenSys Eth2-produkter

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

En guide till ConsenSys Eth2-produkter

Oavsett om du är en hobbyist som vill driva din egen infrastruktur eller en institution som vill tillhandahålla insättningstjänster till kunder, har vi troligen en lösning för dig. Av James Beck 21 november 2020 Upplagt den 21 november 2020

Eth2-produktguide

Om du följer med på Ethereum-nyheterna har du förmodligen sett att det officiella Eth2-insättningsavtalet nu accepterar insättningar, som fortsätter att rulla in. I skrivande stund (24 november 2020), 688,128 ETH satsas ut ur 524,288 ETH nödvändigt för att starta fyrkedja, som introducerar proof-of-stake i nätverket. 

Förutom att förbättra hastigheten på transaktionerna på Ethereum, är ett av målen för Eth2-uppgradering har alltid varit att öka sätten på vilka människor kan bidra till säkerheten i nätverket och dela med sig av det. Det finns redan ett halvt dussin klienter som byggs för Ethereum 2.0, menade att vara tillräckligt lätta för att validerare kan delta med en konsumentbärbar dator. Många staking-as-a-service-leverantörer kommer också till marknaden, vilket gör Ethereums säkerhet mer tillgänglig för personer som inte kan köra validerare på egen hand eller inte har 32 ETH. 

Våra protokoll- och produktteam har varit upptagna under de senaste två åren med att bygga infrastruktur, bidra med forskning, intervjua användare som planerar att satsa och bygga applikationer för att stödja den enorma ansträngningen att uppgradera Ethereum. Oavsett om du är en hobbyist som vill köra din egen infrastruktur eller en institution som vill tillhandahålla insättningstjänster till kunder, har vi troligen en lösning för dig.

Teku: Kunddiversitet är viktigt för att hålla Eth2 motståndskraftig

I hjärtat av ConsenSys Ethereum 2.0-insatser är Teku, en Ethereum 2.0-klient med full styrka byggd för att möta institutionella behov och säkerhetskrav. Vad är Teku

Ethereum-kunder ansluta till varandra i ett peer-to-peer-system, verifiera block och transaktionsdata. Att ha klienter skrivna på olika språk är, som Matt Leising beskriver i sin nya bok, Ut ur etern, “En typ av försäkring: det undviker möjligheten till en enda felpunkt och gör det mycket svårare för utvecklare att centralisera till exempel C ++.” Om en klient attackeras, har en bugg eller går offline på grund av en konsensusfråga kommer resten av klienterna fortfarande att behålla den senaste transaktionen och blockera data. Kundernas mångfald är ett bevis på vikten av decentralisering i Ethereum. 

Liksom Ethereum för närvarande finns det flera implementeringar av specifikationen skrivna på olika datorspråk. ConsenSys Teku-klient är skriven i Java, som är ett av de mest populära datorspråken som används av utvecklare som bygger företagsprogram och underhålls av samma tekniska team bakom Hyperledger Besu och ConsenSys kvorum. Lighthouse, Prysm och Nimbus är populära Eth2-klienter skrivna Rust, Go respektive Nim. Varje klient har sina egna funktioner, och Teku ger företag och institutioner möjlighet att satsa på Eth2, med funktioner som extern nyckelhantering och skärmskydd. 

Codefi Activate: Ju fler validerare desto starkare är nätverket

Codefi Aktivera arbetade med Ethereum Foundation för att bygga Eth2 Launch Pad applikation, som tillhandahåller teknisk integrering av kraven, ansvarsområdena och riskerna för att bli en Eth2-validator. Steg-för-steg-guiden är avsedd för tekniskt skickliga Ethereum-utvecklare att skicka ETH till insättningsavtalet och börja köra sina egna valideringsklienter. Varje validerare kräver exakt 32 ETH, och individer kan sätta in så många multiplar av 32 ETH som de vill.

Den första sidan av startplattan ger en översikt över viktiga ansvarsområden och begrepp – såsom skärning, nyckelhantering, signering av nycklar, risker och tidsåtgång. När du har erkänt riskerna och kraven hjälper guiden dig att välja en klient, generera nycklar, ladda upp en validator och ansluta din plånbok. 

Medan du behöver vara bekant med att använda ett kommandoradsgränssnitt är Launch Pad den perfekta platsen att börja din insats.  

Skärmdump 2020 11 21 kl 9 43 08

Codefi Staking: Stödjer applikationer som erbjuder insättning till ETH-innehavare

Många stakingpooler och staking-as-a-service-leverantörer kommer till marknaden. Centraliserade börser som Coinbase och Binance tillhandahåller redan insättningstjänster för andra proof-of-stake blockchains och förväntas erbjuda insättningstjänster på Eth2. Ethereum-infödda staking pooler som Rocket Pool tillåta användare att spela så lite som 0,01 ETH och få rETH, en tokeniserad insättning. LiquidStake, en ny lösning från DARMA Capital har inga minimum att satsa på, och låter också användare ta ett USDC-lån med hjälp av deras insatta ETH som säkerhet. 

Var och en av dessa applikationer utökar deltagandet i Ethereum 2.0, men behöver ändå ansluta till klienterna i nätverket. Det är här Codefi Staking-lösningen kommer in. Codefi Staking är ett vit-API (vilket innebär att du inte ser det som en slutanvändare) för företag som vill satsa på Ethereum 2.0. Codefi Staking gör det möjligt för företag att sätta sin egen ETH eller deras kunders ETH utan att behöva driva sin egen validatorinfrastruktur. Resultatet är minskad teknisk risk och ökade belöningar från Eth2-nätverket. 

I juni tillkännagav ConsenSys en kohort av företag som ingår i Codefi Staking ”Pilot Program”, som inkluderar Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport och Trustology. Codefi Staking syftar till att minska riskerna med att köra din egen validerare, inklusive stöld eller förlust av uttagsnycklar, felaktig överföring av pengar till Eth2-insättningsavtalet och fel i hårdvara eller internetanslutning som resulterar i förlust av valideringsbelöningar. Med Codefi Staking hålls valideringsnycklar i ett säkert valv med online-signeringsfunktion och flera lager av gatekeepers som validerar transaktioner för att förhindra obehörig användning. Det är viktigt att det finns support dygnet runt och ett professionellt kundtjänstteam finns tillgängligt. Codefi Staking använder Teku som kund 

För företag som är intresserade av att hålla sig före konkurrenterna med låg risk och låg barriäråtkomst till Codefi Staking-lösningen är Early Adopter-programmet ett bra alternativ. Den är utformad för att underlätta ombordstigning för utvalda institutioner och företag före Ethereum 2.0-lanseringen så att de kan hålla sig före tävlingen med direktkommunikation från Ethereum 2.0-team som bygger kunder och nätverk. 

Infura: Mer tillförlitlighet och verktyg för att fråga Eth2-data

Ethereum 2.0-faser under de kommande åren kommer att möjliggöra ETH-överföringar och uttag, skärkedjor helt kompatibla med smarta kontrakt, kontraktssamtal och exekveringsmiljöer för skalbara dApps och mer. Medan företag och utvecklare som kör applikationer på Ethereum 2.0 fortfarande kan välja att köra sin egen klient- och nodinfrastruktur, kommer de också att kunna ansluta till Infuras Eth2 Beacon Chain API (du kan begära åtkomst till deras privata beta här). 

På kort sikt är ett av de mest grundläggande behoven för individer som satsar på Eth2 möjligheten att övervaka valideringsbalanser för att veta om de samlar de förväntade belöningarna. Medan det finns flera blockutforskare finns där du kan se denna information, gör Infuras ETH 2.0 Beacon Chain API det möjligt fråga dessa data automatiskt så att utvecklare enkelt kan vidta åtgärder på data. Du kan till exempel skriva ett program som övervakar balansen och skickar ett SMS om det oväntat tappar.

Infuras utvecklare stöder också Eth2-klientteam som arbetar mot kompatibilitet med Eth2-specifikationen. Ethereum-utvecklare drar idag nytta av enhetligheten i Ethereum JSON-RPC API som låter dem byta Ethereum-klientimplementeringar utan att bryta koden. Infura ser API-interoperabilitet som ett värdefullt allmänhet för Ethereum och öppen källkod ett Apache 2.0-licensierat verktyg för testning av klient-API-överensstämmelse, kallat eth2-överensstämmer

Håll dig kunnig

Om du fortfarande försöker linda huvudet runt Ethereum 2.0, bevis på insats, de olika faserna och den nya terminologin, är vår kunskapsbas Ethereum 2.0 full av stora resurser. Och för uppdateringarna från vecka till vecka, Ben Edgingtons “Nyheter i Eth2-nyhetsbrevet”Rekommenderas starkt.

Ethereum 2.0 Nyhetsbrev Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna om Ethereum, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me