Ethereum 2.0 Ordliste

  Ethereum 2.0 Ordliste

  Ethereum 2.0

  Ethereum 2.0 (Eth2) er neste fase i utviklingen og forbedringen av det offentlige Ethereum-nettverket. Med et skifte fra en Bevis på arbeid til Bevis for innsats konsensusalgoritme, vil Ethereum 2.0 resultere i forbedret skalerbarhet, sikkerhet og brukervennlighet for nettverket. Eth2 vil gå live i flere faser, begynner med Fase 0 i 2020.

  Bevis på arbeid

  Proof of Work (PoW) er en klasse av konsensusalgoritme som belønner gruvearbeidere som bruker beregningsenergi for å løse matematiske problemer for å foreslå nye blokker. Med PoW er sannsynligheten for å bryte en blokk og dermed motta blokkbelønning en funksjon av hvor mye beregningsenergi (kjent som hashkraft) en gruvearbeider bruker. Populære blokkjeder som Bitcoin, Ethereum (1.0) og Litecoin er alle bevis på arbeidsklemmer.

  Bevis for innsats

  Proof of Stake (PoS) er en klasse av konsensusalgoritme som velger og belønner validatorer som en funksjon av en validators økonomiske eierandel i nettverket. I motsetning til PoW, sannsynligheten for å lage en blokk i et PoS-nettverk er ikke et resultat av hashkraft fra å brenne energi, men snarere et resultat av økonomisk verdi-på-tap. Bevis for innsats vil være konsensusmekanismen som Ethereum 2.0 bruker for å vedlikeholde nettverket. I motsetning til Proof of Work-nettverk kan Proof of Stake-nettverk oppnå finalitet.

  Staking

  Staking erstatter gruvedrift som konsensusmekanismen i Bevis for innsats blokkeringer. En innsats er et fast beløp av midler som er ‘forpliktet’ til en blockchain av en validator for å delta i blokkopprettelse og attestering. På Ethereum 2.0, validatorer vil satse 32 ETH til nettverket og vil bli belønnet i ETH for sin innsats. Hvis en ETH-innehaver ikke har 32 ETH, kan de velge å bruke en staking basseng å delta i Ethereum 2.0. Validatorer som bryter reglene i nettverket er underlagt slashing av deres innsatser.

  Validator

  En validator er en aktør på Ethereum 2.0 som foreslår og attesterer nye blokker på nettverket. I Bevis for innsats, en validator innsatser 32 ETH for å delta i vedlikehold av nettverket. Hvis en validator er valgt for å attestere neste blokk, belønnes de i ETH som en prosentandel av innsatsen. Omvendt får validatorer som ikke utfører sine oppgaver – hvis de for eksempel er frakoblet – straffer eller skråstreker, i form av små mengder ETH trukket fra innsatsen..

  Fase 0 av Ethereum 2.0

  Fase 0 er den første oppgraderingen til Ethereum blockchain, og markerer den første fasen av Ethereum 2.0. Fase 0 er lanseringen av fyrkjede. Fase 0 vil bare eksistere for å implementere Bevis for innsats konsensusmekanisme ved å administrere listen over validatorer. Det vil ikke tilby andre blockchain-funksjoner som skjærkjeder eller utførelse: Kort sagt, deltakerne kan ikke gjøre transaksjoner eller ringe smarte kontrakter på Eth2 ennå.

  Beacon Chain

  Beacon-kjeden lagrer og administrerer registeret til validatorer, og vil implementere Bevis for innsats konsensusmekanisme for Ethereum 2.0. Fyrkjeden vil gå live i Fase 0. Den opprinnelige Ethereum 1.0 PoW kjeden vil fortsette å løpe ved siden av den nye Ethereum PoS-kjeden, og sikre at det ikke blir brudd i datakontinuiteten.

  Innskuddskontrakt

  For å registrere seg som en validator på nettverket, må en bruker generere Ethereum 2.0-nøkler ved å gjøre et enveis innskudd på ETH i den offisielle innskuddskontrakten. For å satse din ETH i Eth2, må du sørge for at du har de nødvendige maskinvarekravene, teknisk ekspertise og følge trinnvise instruksjoner ved hjelp av den offisielle Launchpad applikasjon utviklet av Ethereum Foundation og Codefi Aktivere og følg instruksjonene.

  Offisiell fase0 Innskuddsadresse0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  ADVARSEL: IKKE SEND ETT TIL DENNE KONTRAKTEN. Å sende Eth til denne kontraktadressen vil resultere i en mislykket transaksjon, og betyr ikke at du satser på Eth2. For å satse ETH i Eth2 må du bruke dedikert Launchpad og følg instruksjonene, eller bli med i en rekke forskjellige innsatser som tjenesteleverandører. 

  Staking Provider

  Innsatsleverandører tilbyr tjenester – som f.eks staking-as-a-service og / eller staking bassenger–– at aksjefond og opprette, foreslå eller stemme på blokker lagt til blockchain på vegne av tokenholdere. Staking leverandører hjelper med å avlaste den tekniske byrden ved å opprettholde en online validator og / eller redusere økonomiske barrierer for deltakelse for deltakerne.

  Staking-as-a-Service

  Staking-as-a-service-verktøy med avlasting av den tekniske innsatsen for å kjøre egne valideringsnode ved å la en person med 32 ETH velge hvilken klient de ønsker å bruke for å kjøre en node eksternt og innsats deres midler.

  Staking Pools

  For at et individ skal bli en “full” validatorEthereum 2.0, de må innsats 32 ETH. Hvis en bruker ikke vil eller ikke kan satse 32 ETH, kan de velge å sende færre enn 32 ETH til et innsatsbasseng, som vil kombinere andres midler og stake på deres vegne. Bassengdeltakere vil motta belønninger i prosent av sitt bidrag.

  Fase 1 av Ethereum 2.0

  Fase 1 er den andre oppgraderingen til Ethereum 2.0, følgende Fase 0 i 2020. Den primære forbedringen av fase 1 er integreringen av skjærkjeder for å forbedre skalerbarhet.

  Sharding / Shard Chains

  Sharding er en form for databasepartisjonering, også kjent som horisontal partisjonering, hvor store databaser er delt inn i mindre, mer håndterbare klynger for å redusere databyrden og forbedre skalerbarheten. På Ethereum 2.0, sharding vil ha form av 64 kjeder som løper ved siden av fyrkjede, øke total gjennomstrømning og skalerbarhet.

  Fase 1.5 av Ethereum 2.0

  Fase 1.5 er et begrep som brukes for å beskrive en periode i løpet av Fase 1 oppgrader hvor Ethereum 1.0 og Ethereum 2.0 blokkeringer blir slått sammen. Etter fase 1.5 kjører Ethereum 1.0-kjeden som en skjær av Ethereum 2.0 PoS blockchain. Dette vil være øyeblikket når den fulle funksjonaliteten til Ethereum 1.0-kjeden – inkludert bruk av ETH – vil bli funksjonell på Ethereum 2.0 uten å risikere et brudd i datakonsistensen.

  Fase 2 av Ethereum 2.0

  Fase 2 er tredje fase av Ethereum 2.0, følgende Fase 0 og Fase 1. Denne fasen er foreløpig mindre klart definert enn de to foregående fasene, men det vil innebære å legge til eterkontoer, muliggjøre overføringer og uttak, implementere kryss-shard-overføringer og kontraktsanrop, bygge utførelsesmiljøer slik at skalerbare applikasjoner kan bygges på toppen av Ethereum 2.0 , og bringe Ethereum 1.0-kjeden inn i Ethereum 2.0 slik at Bevis på arbeid kan endelig slås av.

  Finalitet

  Bevis for innsats blockchains kan tilby finalitet. Etter en liten periode blir en blokk erklært endelig, noe som betyr at den aldri kan endres. Alle transaksjonene i den blokken og alle tidligere transaksjoner er permanente, uforanderlige og garantert for alltid. Proof of Work-kjeder gir mye svakere garantier rundt finalitet.

  Slashing

  Ethereum 2.0s konsensusmekanisme har et par regler som er designet for å forhindre angrep på nettverket. Enhver validator som er funnet å ha brutt disse reglene vil bli kuttet og kastet ut av nettverket. Slashing betyr at en betydelig del av validatorens innsats blir fjernet: opp til hele innsatsen på 32 ETH i verste fall. Valideringsprogramvare og innsatsleverandører vil ha innebygd beskyttelse mot å bli skåret ved et uhell. Slashing bør bare påvirke validatorer som oppfører seg bevisst feil.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me