Ethereum Developer Portal & Training

utviklere 1InnholdGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

Ethereum Developer Portal & Opplæring

Alt du trenger for å begynne å bygge på Ethereum blockchain.

 

Hvordan bli en Ethereum-utvikler

Denne utviklerportalen er et sted å komme i gang og finne verktøyene du trenger for å utvikle og bygge applikasjoner på Ethereum blockchain. Nedenfor finner du de mest populære kunnskapsbaser, infrastrukturverktøy, programmeringsbiblioteker og mer som vil lære deg hvordan du bygger programvare på Ethereum. Vi anbefaler å ta en titt gjennom portalen og lese om alle utviklerverktøyene og alternativene før du begynner.

Sørg også for at du hopper inn i ConsenSys Discord-server. Det er det perfekte stedet å stille spørsmål, hente profesjonelle tips og koble direkte til teamene bak populære Ethereum-produkter som Infura og MetaMask. 

Emner for å komme i gang på Ethereum

bg fyll mørkt

Kunnskapsgrunnlag

Ethereum-økosystemet er et massivt og talentfullt open source-fellesskap og har produsert en panteon av verdifulle utviklerressurser de siste årene. Med en plattform som Kauri bruker samfunnet nå til og med innovasjonen fra Ethereum selv til å veterinere, kurere og lagre innhold av høy kvalitet. Fra personlig opplæring til tekniske opplæringsprogrammer til forskningsfora, tilbyr kunnskapsbasene nedenfor et bredt spekter av ressurser for utviklere på alle nivåer.

bg fyll mørkt

Infrastruktur

Nodeinfrastruktur og øyeblikkelig tilgang API-er gjør det enkelt for Ethereum-utviklere å koble applikasjonene sine til blockchain. En Ethereum-klient refererer til en hvilken som helst node som er i stand til å analysere og verifisere blockchain, dets smarte kontrakter og alt i mellom. En Ethereum-klient gir også grensesnitt for å opprette transaksjoner og gruveblokker, som er nøkkelen for enhver Ethereum-transaksjon.

bg fyll mørkt

IDEer og redaktører

IDE står for Integrated Development Environment. IDEer og redaktører er det du trenger for å skrive og teste programvare. De er programvaresuiter som konsoliderer grunnleggende verktøy som kreves for å begynne å skrive på Ethereum.

bg fyll mørkt

Smarte kontrakter

Hvis du vil utvikle deg på Ethereum, må du vite hvordan du skriver smarte kontrakter. Solidity, Ethereums viktigste smarte kontraktspråk, er lettere å lære hvis du allerede har en god forståelse av Javascript. Du har sannsynligvis brukt programmeringsbiblioteker før, og de nedenfor er ikke forskjellige. Et smart kontraktsbibliotek er den gjenbrukbare koden for en smart kontrakt som distribueres en gang og deles mange ganger. Hvis du lager et verktøy, et produkt eller et program på Ethereum, vil du også forsikre deg om at den smarte kontrakten din er i orden før du distribuerer til mainnet. Disse verktøyene hjelper deg med å bygge, teste og sende koden din.

bg fyll mørkt

Sikkerhet

Ok, så du har endelig bygget din dapp eller smart kontrakt. Men hvordan vet du at den ble konfigurert riktig og er trygg mot hackere? Sikkerhetsverktøyene nedenfor vil bidra til å sikre at koden din er trygg og følger alle beste praksis for Ethereum-utvikling.

bg fyll mørkt

Testnett

Offentlige testnett på Ethereum tilbyr en måte for utviklere å teste hva de bygger uten å sette sine kreasjoner på hovednettverket i Ethereum. Du kan få så mye ETH som du vil på testnett fordi testnet ETH ikke har noen pengeverdi. I likhet med offentlige testnett er lokale testnett et sted for deg å teste programvaren din uten å skyve den offentlig. I motsetning til offentlige testnett, vil den lokale testnet-programvaren bare kjøre på datamaskinen / noden din, og andre brukere vil ikke kunne se den eller samhandle med den. Nedenfor er de mest brukte testnettene for å begynne å teste på og lenker for å be om testnet ETH.

bg fyll mørkt

Grensesnitt

Hvis du vil begynne å utvikle dapps, trenger du utviklingsferdigheter i front-end. Nedenfor er de mest populære front-end-grensesnittene som hjelper deg med å gjøre datappen din fra en idé til et live Ethereum mainnet-program. Hvis du er interessert i å gjøre backend / protokollarbeid på Ethereum, bør du ha betydelig erfaring med Go, Rust, Java, .NET, Ruby eller Python.

bg fyll mørkt

Oppbevaring

Ethereum lar deg lagre variabler eller data i permanent lagring. Lagringsplattformene nedenfor er der alle smarte kontraktsdata bor. IPFS er det mest brukte lagringssystemet på Ethereum. Utforsk plattformene nedenfor for å lære mer om hvordan lagring på Ethereum fungerer.

bg fyll mørkt

Analytics

Blokkjeder lagrer data på måter de fleste apper har vanskelig å få tilgang til. Følgende API-er for datasøk, gjør det mulig for deg å skaffe dataene du trenger for prosjektet eller applikasjonen.

 • dev portal alethiodev portal alethio
  Alethio

  API fra Alethio gir deg en robust og pålitelig måte å spørre syntetiserte, indekserte Ethereum-data i sanntid via et JSON: API-kompatibelt REST-grensesnitt.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  EthStats er drevet av Alethio og gir øyeblikkelig Ethereum blockchain-overvåking fra blokkeringstid til gassgrense.

 • dev portal etherscandev portal etherscan
  Etherscan

  Etherscan tilbyr Ethereum blockchain APIer som en fellestjeneste og uten garanti.

bg fyll mørkt

Muligheter

Nå som du kjenner til verktøyene du trenger, er det på tide å komme i gang. Måten utviklere jobber på endres spesielt i blockchain-bransjen. Følgende steder tilbyr frilansutviklerarbeid eller nye muligheter for å få betalt og bidra til open source-prosjekter. Finn ut hvordan du kan begynne å bidra til prosjekter og få betalt for det!

 • dev portal consensys tilskudddev portal consensys tilskudd
  ConsenSys-tilskudd

  ConsenSys Grants finansierer prosjekter som tilfredsstiller behovene til et raskt akselererende Ethereum-økosystem.

 • dev portal tachyondev portal tachyon
  Tachyon

  Tachyon er en akselerator for start-up blockchain og Web 3.0-startups.

 • dev portal job kitdev portal job kit
  Blockchain Developer Job Kit

  Hvor finner du blockchain-jobber, nødvendige ferdigheter, bransjekunnskap og mer.

 • dev portal panvaladev portal panvala
  Panvala

  Panvala er et desentralisert fundament som hjelper med å finansiere arbeidet som hele Ethereum-samfunnet er avhengig av.

 • dev portal bountiesdev portal bounties
  Bounties Network

  Med Bounties Network kan du opprette prosjekter, samarbeide og få betalt for å gjøre flott arbeid på ethvert domene.

 • dev portal gitcoindev portal gitcoin
  Gitcoin

  Få betalt i krypto for frilansjobber, bygningsfunksjoner og løsning av bug bounties. Arbeid med topp open source-prosjekter og få raskt utbetalt.

bg fyll mørkt

Lag 2-infrastruktur & Skalerbarhet

Ethereum-utviklere utvikler kontinuerlig nye og spennende måter å skalere Ethereum på. Det er forskjellige løsninger som utviklere bruker for å skalere Ethereum, dapps og protokoller. Noen av disse inkluderer betalinger, statlige kanaler, sidekjeder, beregning utenfor kjeden og mange flere!

Betalinger & Statlige kanaler

 • dev portalkontekstdev portalkontekst
  Connext Network

  Connext er et infrastrukturlag som skalerer Ethereum blockchain ved hjelp av statlige kanaler.

 • dev portal raidendev portal raiden
  µRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) er et rammeverk for betalingskanaler for hyppige, raske og gratis ERC20-tokenbaserte mikrobetalinger mellom to parter. µRaiden er forskjellig fra Raiden Network som tar sikte på å tillate multihop-overføringer via et nettverk av toveis betalingskanaler.

 • dev portal likalitetdev portal likalitet
  Likviditet

  Atomic bytter mellom BTC, DAI og ETH med minimal risiko og avgifter, samtidig som du opprettholder kontrollen over dine private nøkler.

Sidekjeder

 • skaletrekkskaletrekk
  Skale Network

  SKALEs modulære protokoll er en av de første i sitt slag som lar utviklere enkelt tilby svært konfigurerbare blokkeringer, noe som gir fordelene med desentralisering uten å gå på bekostning av beregning, lagring eller sikkerhet.

 • dev portal vevstol xdev portal vevstol x
  Loom Network

  Selvbeskrevet som EOS bygget på toppen av Ethereum – Loom Network bygger en SDK som gjør det mulig for utviklere å raskt bygge sine egne blokkjeder uten å måtte forstå blockchain-infrastrukturen.

 • POA-nettverkPOA-nettverk
  POA-nettverk

  POA (Proof of Authority) Network tilbyr blockchain-produkter og -tjenester for å skalere Ethereum-smarte kontrakter, inkludert POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me