Hva er risikoen ved at sentralbanker ikke implementerer en digital valuta i detaljhandelsbanken?

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hva er risikoen ved at sentralbanker ikke implementerer en digital valuta i detaljhandelsbanken?

Hvorfor risikoen for passivitet er større enn risikoen for innovasjon for verdens største finansinstitusjoner. av Monica Singer 21. mai 2020 Publisert 21. mai 2020

risikoen for ingen cbdc-helt

Flere nylige papirer skrevet av sentralbanker og andre som Bank of International Settlement (BIS) sier tydelig at de frykter effekten på kommersielle banker hvis de implementerer en detaljhandel Central Bank Digital Currency (CBDC). CBDC er imidlertid et relativt risikofritt alternativ sammenlignet med det skjøre globale finansielle systemet vi har i dag.

Risikoen i dag

En stor sårbarhet i dag er at innskytere kan miste sine innskudd på grunn av risiko som kommersielle banker tar på sine midler. Ikke alle land tilbyr innskuddsforsikring og beskytter derfor ikke borgerne. Innbyggere har ikke noe annet valg enn å bruke en kommersiell bank for sine økonomiske behov. Hvis forretningsbanken går i avvikling, får ikke innskyterne pengene tilbake. Disse landenes finansielle systemer har utsatt innbyggerne for denne risikoen ved å stole på mellommenn og regulatorer for å føre tilsyn med de forskjellige forretningsbankene. Dette har gang på gang vist seg å være feil, og det er grunnen til at Satoshi Nakamotos Bitcoin White Paper resonerte med så mange da den ble utgitt i kjølvannet av finanskrisen i 2008. Desentralisert teknologi har gitt en dyp mulighet til å redusere risiko og bygge tillit til vårt globale finansielle system.

Hvordan kommersielle banker kan delta i en CBDC-modell

Det er mange måter å håndtere risikoen for at innskudd i CBDC blir mer populære enn innskudd i en kommersiell bank. For eksempel har vi sett Bahamas sentralbank (Prosjekt Sand Dollar), der bruken av CBDC-kontoene er begrenset til et visst beløp. 

Det andre alternativet er at sentralbanken ikke betaler renter på disse kontoene. De kommersielle bankene kan da tilby høyere renter på innskuddene de mottar, som i en fri markedsøkonomi vil tiltrekke seg innskudd for avkastning selv om risikoen er høyere enn i et CBDC.

Sentralbanker må oppmuntre til konkurranse og innovasjon blant forretningsbanker og de nye digitale bankene som nå reagerer på pandemien med bedre resultater enn de eldre forretningsbankene som ikke har klart å bli digitale. Sentralbanker bør legge til rette for innovasjon ved å samarbeide med forretningsbanker i et offentlig-privat partnerskap som foreslått i CBDC-papir fra Bank of England.

Sentralbanker bør også benytte anledningen til å innovere og utjevne spillereglene for sine nåværende kunder, slik at kommersielle banker kan konkurrere direkte med teknologiselskapene som har kommet inn i dette rommet. Å stole på regulering for å forhindre at private myntutstedere opererer, er ikke løsningen. Dette er en teknologi som stadig kreves av innbyggerne og vil bli brukt av dem avhengig av den beste brukeropplevelsen som tilbys dem. Big Tech stopper for ingenting for å sikre at de overholder lovgivningen for å tilby denne tjenesten.

consensys plexus ikon runde Last ned stortingsmeldingen vår om sentralbanker og fremtiden for penger. nedlasting

Stigningen og risikoen for private digitale valutaer

Min bekymring er at sentralbankene er så bekymret for å beskytte forretningsbankene at de ikke innser at risikoen for passivitet er større enn gradvis innovasjon. Den virkelige risikoen kommer fra private selskaper som er i ferd med å utstede betalingsmekanismer som kan lokke innskytere til aldri mer å måtte bruke en eldre bank slik vi kjenner dem for øyeblikket..

En flytting til en privat digital valuta eller “stablecoins” – valuta med sikkerhet fra fiat, kryptovaluta, gull eller en algoritme eller kombinasjon av finansielle instrumenter – kan føre til mindre bruk av fiat-valuta (valuta utstedt av en sentralbank). Når dette skjer, vil sentralbankene miste evnen til å gjennomføre pengepolitikk, og all deres forsynings- og distribusjonskontroll av fiat-valutaen vil gå ut av vinduet. 

Vi kjenner til Vekten, drevet av Facebook, og Apple Pay. Vi hører nå at Google og Amazon ønsker å komme inn i dette rommet og tilby kvasi-finansielle produkter. Vi vet veldig godt hva som skjedde i Kina med Alipay og WeChat, og hvordan folk sakte men sikkert har sluttet å bruke kontanter. Vi vet også at Central Bank of China snart vil gi ut sin versjon av en detaljhandel CBDC, slik at de kan holde rede på alle transaksjoner med uklar personvern..

Vi bør være lei av de private myntutstedere og hvordan de skal håndtere transaksjonsdata. Forstår vi at de private myntutstedere må risikostyres svingningene i verdi på sine sikkerhetsstillelser? Er brukerne av disse myntene klar over at utstedere av disse myntene kan lide tap og at de kanskje ikke dekkes av tradisjonelle sikkerhetsnett som en innskuddsforsikring eller sentralbanker som utlånere i siste utvei? Vil vi nok en gang stole på revisorer og regulatorer for å sikre at sikkerheten bak disse private myntene faktisk er på plass? 

Mange av disse private myntutstedere sier at de vil nå de 1,7 milliardene uten bank. Er ikke dette sentralbankenes ansvar over hele verden? Ved å samarbeide med fintechs og eldre banker som har blitt digitale, kan sentralbanker tilby økonomisk tilgang som globale borgere trenger.

Private transaksjoner og programmerbar overholdelse

Som vi vet gjør kravene fra AML (Anti-Money Laundering) og KYC (Know Your Client) det viktig at transaksjoner over et visst beløp blir offentliggjort for å unngå bruk av disse midlene til skumle aktiviteter. Blockchain-teknologien er nå avansert nok til at organisasjoner kan programmere transaksjoner for å forbli konfidensielle for visse parter i et nettverk og fremdeles kan revideres for regulatorer. ConsenSys utvikler for tiden en pilot som viser hvordan personvern- og tillatelsesnivåene kan programmeres avhengig av kundens behov.

I noen land der skatteunndragelser er voldsomme, kan detaljhandel CBDC oppmuntre innbyggerne til å avsløre sine transaksjoner og betale skatt i sanntid. Programmerbare smarte kontrakter på blockchain-nettverk hjelper med å automatisere avsløringer og overholdelse på en måte som tidligere var umulig.

I andre land kan det å ha en digital og uforanderlig hovedbok som holder en komplett revisjonsspor tillate brukere å holde oversikt over kontantstrømmene sine uten å måtte vente på at en bokholder skal oppdatere hovedboken eller foreta bankavstemninger. Overføringer er for tiden også veldig dyre og utsatt for forsinkelse, og det er derfor det er mange fintech-selskaper som jobber i dette rommet for å løse dette smertepunktet.

Verdens sentralbanker bør komme sammen for å definere standardene for CBDC, slik at disse digitale valutaene i fremtiden vil samhandle og legge til rette for overføring av midler fra ett land til det andre på en sømløs basis i sanntid.

Hvordan digitale betalinger kan beskytte innbyggerne

I denne tiden av pandemi, trenger vi ikke å be folk om å stå i en linje, uten sosial avstand, for å vente på deres sosiale tilskudd eller pensjonskasser. Hvis en økonomisk krise krever at regjeringen økonomisk støtter innbyggerne i form av helikopterpenger (penger som regjeringen har satt inn på borgernes kontoer), bør ikke borgerne måtte vente på at regjeringsutstedte sjekker kommer til posten, som da må settes inn på en bankkonto når bankenes arbeidstid tillater det. Blockchain-teknologi gjør det mulig å lette disse betalingene elektronisk i sanntid, direkte inn i e-lommeboken til innbyggerne. Ikke lenger vente eller stå i kø eller gå til en bank eller et postkontor som skal betales av regjeringen. Ingen trenger noen gang å besøke en murfilter og vente på å bli servert.

I mange land legger avhengigheten av kontanter unødig press på borgere som ikke har annet valg enn å risikere å bære kontanter og bli ranet. For ikke å nevne en rekke andre trusler rundt kontantbruk, slik som minibankbombinger og kapring. Noen selskaper må overføre kontanter fra forskjellige depoter til forhandleren for å beskytte eierandelen. Disse truslene bør motivere sentralbankene til å gå helt elektronisk og redusere innbyggernes avhengighet av kontanter. 

Teknologien er her for å beskytte innbyggerne i deres pengeforvaltning. En svært programmerbar og interoperabil blockchain som Ethereum kan tilpasses de ulike behovene til finansinstitusjoner og borgere i forskjellige nasjoner, samtidig som de oppfyller globale standarder som sikrer kompatibilitet mellom forskjellige lands CBDC-løsninger.

Vil sentralbanker si noe om fremtiden for penger?

Sentralbanker har en mulighet til å holde tritt med teknologiske endringer og muliggjøre denne utviklingen mot penges fremtid. Med COVID-19 og risikoen for at pengesedler kan bli smittet, blir digitale betalingsløsninger stadig mer i tankene og hva innbyggerne ønsker. Millennials og yngre generasjoner vil bare tiltrekkes av digitale løsninger som er gjennomsiktige, uforanderlige, sanntid, lave kostnader, under deres kontroll, tilgjengelig 24/7/365, og er kompatible med andre digitale finansielle instrumenter som kryptovalutaer, sikkerhetstokener og verktøystokener.

Jeg utfordrer sentralbankene til å gi slipp på frykten. Når jeg tenker på sentralbanker, kommersielle banker og systemet med brøkstilsyn som vi for tiden har i drift, blir jeg minnet om et gammelt ordtak: “at det som gjorde deg vellykket tidligere, ikke vil gi deg suksess i fremtiden. ” Tiden er nå for sentralbankene å omfavne innovasjon, slik at de kan si noe om penges fremtid. Hvis sentralbankenes konservative natur hindrer dem i å ta dette spranget fremover, så la oss samarbeide med de private myntutstedere, riktig regulert, som er klare og i stand til å tilby den funksjonaliteten verden trenger og ønsker.

Vil du lære mer om sentralbankens digitale valuta?

Se vårt on-demand webinar om CBDC, stablecoins og penges fremtid. Se CBDCIndustry InsightBetalingerNyhetsbrevAbonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.E-postadresse Eksklusivt innholdKomplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Hva er Enterprise EthereumWebinar

Hva er Enterprise Ethereum?

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Komgo Blockchain for handelsvareøkonomiCase Stud

Komgo: Blockchain for handelsvareøkonomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me