Hvordan spare tid på DevOps og skalere Ethereum Dapp med Infura

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPressNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggBlockchain utvikling

Hvordan spare tid på DevOps og skalere Ethereum Dapp med Infura

Lær fordeler og ulemper ved å kjøre din egen Ethereum-node og de forskjellige måtene ledende dapp-team bruker Infura for å skalere infrastrukturen for alt fra DeFi til spill. Av ConsenSys 30. april 2020 Publisert 30. april 2020

Fordeler og ulemper ved å kjøre din egen node

Et av de kraftigste forslagene til Ethereum blockchain er at teoretisk kan alle kjøre en node, validere transaksjoner og bidra til nettverket. Hvis du er en veteran-Ethereum-utvikler, kan det ha vært en av de første tingene du gjorde da du kom inn i dette rommet, å spinne og kjøre en node.. 

Synkronisering av en Ethereum-node og lagring av blockchain-dataene kan imidlertid være tidkrevende (dager), kostbart (500 GB lagringsplass eller mer) og kinkig (hvis du slår av klienten feil, hvis disken ikke er en SSD , hvis Internett faller ut, osv.). Hvis du håper å bygge en populær dapp, må du til slutt måle infrastrukturen for å imøtekomme nye brukere og høyere transaksjonsvolum. Dette betyr flere noder, mer diskplass, heltidsinfrastrukturingeniører og til slutt flere kostnader. Hvis du trenger å feste data til IPFS, få tilgang til fullstendige arkivdata eller oppgradere nodene dine for å være kompatible med nettverkets harde gafler, blir infrastruktur bare mer komplisert..

infura On-Demand Webinar: Lær hvordan du kan spinne opp din egen Ethereum-node med Infuras Chief Infrastructure Engineer. Se nå

Tre måter å skalere infrastrukturen på 

Rull din egen løsning

Hvis du har ressurser til å bygge ut et utviklingsteam og ansette SRE-er på heltid, kan du skalere din egen infrastruktur ved å spinne opp og vedlikeholde flere Ethereum-noder internt..

Infrastruktur-som-en-tjeneste

Hvis du er ny i Web3-utviklingen eller ikke har tid eller ressurser til å sette opp infrastruktur og kjøre din egen (e) synkroniserte Ethereum-node (r), kan du bruke skybaserte node-tjenesteleverandører som Infura. Med Infuras API-endepunkter kan du koble dapp til Ethereum-testnett, mainnet og IPFS med en enkelt kodelinje. Ingen synkronisering eller komplisert oppsett er nødvendig. Infuras abonnementsnivåer lar deg enkelt skalere tjenesten og hjelper teamet ditt å holde fokus på kjerneproduktutvikling i stedet for å opprettholde kostbar infrastruktur.

Hybrid infrastruktur

En hybrid infrastrukturmodell er en god løsning hvis din egen node tjener deg godt, men du vil ha fleksibilitet og sjelefred ved å kunne benytte deg av node-tjenesteleverandører. En hybridløsning er en blanding av selvhostede skynoder med failover til en leverandør som Infura, som lar deg bekrefte og verifisere transaksjoner på slutten, samtidig som du diversifiserer infrastrukturen for å sikre maksimal nettverkstid. Som vi vil diskutere nedenfor, opererer en rekke populære dapp-lag fortsatt selvstyrte noder i kombinasjon med Infura, slik at de kan bekrefte transaksjoner selv og dobbeltsjekke at deres egne noder er synkronisert..

bilde 3

Hvor populære Dapps bruker Infura for å forsterke infrastrukturen

Infura støtter et bredt utvalg av applikasjoner på tvers av Ethereum-økosystemet, fra plattformutviklingsplattformer til DeFi-protokoller til neste generasjons spill. Her er hvordan noen få bemerkelsesverdige team bruker Infuras API-er for å møte etterspørselen i disse enestående tider med nettverksaktivitet.  

Dapp utvikling
OpenZeppelin

De OpenZeppelin teamet kjører noen selvhostede noder og inkorporerer Infura i Starter Kits, hjelper dem med å redusere overhead og strømlinjeforme Web3-ombordstigning for voksende enheter som er klare til å distribuere sine apper på mainnet. OpenZeppelin’s Nettverk JS-verktøy fremskynder arbeidsflytene til dappbyggere ved å gjøre det enkelt for dem å falle tilbake til en offentlig Infura-node og koble til Ethereum-nettverket med en kodelinje.

MakerDAO

MakerDAOVerktøysettet gjør det også mulig for utviklere å falle tilbake til Infura i tilfelle de ikke kjører en aktiv node og vil koble til Ethereum hvor som helst

“Fra vårt dev-verktøy synspunkt kan jeg være koblet til Ethereum hvor som helst jeg er. Når jeg er hjemme har jeg en node, men når jeg reiser faller jeg tilbake til Infura slik at jeg alltid kan gjøre det jeg vil gjøre med nettverket. “

Mariano Conti, leder for smarte kontrakter, MakerDAO

Microsoft Azure

Microsoft Azures Blockchain Development Kit-utvidelse for VS Code støtter Infura naturlig, slik at du kan koble til Infura-kontoen din og opprette nye prosjekter direkte i VS Code-grensesnittet. Her er en nyttig gjennomgang av Infura i VS Code.

Desentralisert økonomi (DeFi)
Forbindelse

Den største utfordringen for DeFi dapp-team har rett og slett vært å holde tritt med trafikken, spesielt med nylige markedssjokk som får brukere til å oversvømme nettverket. Forbindelse, det rentebærende utlånsbassenget, har blitt en spesielt populær protokoll som kobles til et bredt spekter av DeFi-plattformer. I utgangspunktet kjørte Compound-teamet sine egne Geth- og Parity-noder på Kubernetes, men klientene hogget diskplass, og å utføre grunnleggende oppgaver som å trekke hendelseslogger krevde betydelig DevOps-tid. Nå bruker teamet Infuras API-pakke på en rekke måter for å optimalisere infrastrukturen og sikre en sømløs brukeropplevelse:

  • Sammensatt grensesnitt leser direkte fra Infura. Selv om Compound-servere har et problem, kan DeFi-brukere fremdeles få tilgang til Compound-protokollen gjennom grensesnittet og alle kontoopplysningene. 
  • Infura skyver alle Compounds hendelsesloggdata inn i en strømprosessor. Dette forenkler systemene på Compounds ende som pleide å konsumere og presentere data. 
  • Compound forener deres forespørsler på kjeden om å redusere rundturer til Infura. Ved å slå sammen forespørsler via en visningskontrakt, minimerer Compound behovet for flere API-spørsmål og strømlinjeformer deres Infura-bruk.

Les hele historien videre hvordan Compound bruker Infura for å kjøre effektiv, bunnsolid DeFi-infrastruktur.

“Infura gir brukerne en høy tilgjengelighetsløsning for å få tilgang til kontodataene sine, selv i de galeste tider i krypto.”

Geoffrey Hayes, CTO, forbindelse

Gnosis

Gnosis har tatt en hybrid tilnærming til infrastrukturen deres for å sikre tilkobling i stor skala. Infura hjelper brukere å koble seg til Ethereum gjennom Gnosis multisig lommebok og viser også token-saldoer via Gnosis mobilappen. Gnosis-teamet driver sine egne noder ved siden av Infura for komplekse spørsmål, og slik har de fleksibiliteten til å verifisere transaksjoner selv. På denne måten kan de redusere driftskostnadene og også være trygg på at infrastrukturen deres er diversifisert.

“Bruk av Infura sparer oss mye tid i devops og reduserer kostnadene for infrastruktur. Vi kjører fremdeles våre egne noder for noen komplekse spørsmål, men selv der bruker vi Infura for å kontrollere at våre egne noder er synkronisert. ”

Stefan George, medstifter og CTO, Gnosis

Vil du lære hvordan Infura driver andre blockchain-baserte økonomi-apper? Sjekk ut våre suksesshistorier fra PoolTogether og Monerium.

bilde 1 1

Spill
SkyWeaver

Etter DeFi-applikasjoner er spill blant de høyest rangerte Ethereum dapps når det gjelder transaksjonsvolum. Hvis CryptoKitties-bølgen var noe tegn tilbake i 2017, er blockchain-baserte spill klar til å bli stadig mer populære på ramper til Web3.. SkyWeaver, et Ethereum-basert handelskortspill utviklet av Horizon, gjør det mulig for spillere å handle unike samlekort som faktisk er ERC-1155-tokens, slik at brukerne enkelt kan spore og verifisere eierskap på blockchain. Infura samarbeidet med Horizon tidligere i år for å hjelpe med å administrere infrastruktur når SkyWeaver går over i produksjonsops og fortsetter å skalere. 

Utforske Infuras kundeanmeldelser for å finne ut hvordan andre Ethereum-apper bruker Infura API-pakken til å skalere analyseløsninger, organisasjonsplattformer og mer.

Produktinfrastruktur 529b48b9

Er du klar til å forenkle infrastrukturen?

“Vi har kjørt på Infura så lenge jeg kan huske. Det er en av pilarene i infrastrukturen vår. Hvis nodene våre mislykkes, eller Etherscan API mislykkes, kan vi stole på Infura. ”

Jordan Spence, CMO, MyCrypto

Her er når du bør vurdere en Ethereum-infrastrukturleverandør som Infura: 

  • Du er ny i Ethereum. Infura gjør livet ditt lettere selv om du bare distribuerer til testnett som Ropsten, Rinkeby, Kovan og Görli. Kjernetjenesten vår er gratis for opptil 100.000 forespørsler per dag.
  • Du er tidsbegrenset. Infura APIer gir en umiddelbar forbindelse til Ethereum og IPFS, slik at du og teamet ditt kan fokusere på å bygge kjerneprogramvaren din, i stedet for å synkronisere, oppgradere og vedlikeholde noder. 
  • Du har begrensede ressurser. Å kjøre noder og lagre data blir dyrt, spesielt når du trenger dedikerte ingeniører for å være trygg på infrastrukturen din. 
  • Du må skalere. Sømløs tilkobling er hvordan dapps tjener brukernes tillit, spesielt i tider med høyt transaksjonsvolum. Ledende dapps-bank på Infura fordi vår svartid på forespørsler er opptil 20 ganger raskere enn infrastruktur som er vertskap. 
  • Du trenger maksimal pålitelighet. Når backup-infrastruktur og failover er oppdragskritiske, er en tredjepartsløsning som Infura et logisk valg. 
  • Du trenger eksperthjelp. Infura gir 24/7 tilgang til ekspertstøtteteam for ekspertise.

Hvis du vil lære mer om hvordan du kan samhandle med Ethereum og IPFS-nettverk via Infura, kan du gå til infura.io/docs og utforsk dokumentasjonen vår, eller sjekk ut vår trinnvis veiledning om hvordan du kommer i gang med Infura.

Klar til å koble appen din til våre API-er for øyeblikkelig tilgang? Setter kursen mot infura.io/register og kom i gang gratis i dag.

Utvikle nå på Web3 med Infuras Ethereum og IPFS APIer.

Kom i gang gratis InfuraNyhetsbrev Abonner på nyhetsbrevet vårt for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdHvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-nodeWebinar

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-node

Hvordan lage din egen Ethereum APIWebinar

Hvordan lage din egen Ethereum API

Hvordan lage en sosial tokenWebinar

Hvordan lage en sosial token

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutviklingWebinar

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutvikling

Fremtiden for finansielle digitale eiendeler og DeFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me