Hvordan stablecoins driver desentralisert finansiering på Ethereum

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogBlockchain forklart

Hvordan stablecoins driver desentralisert finansiering på Ethereum

Stablecoins styrker broen mellom tradisjonelle finans- og kryptomarkeder siden aktiviteter som lån, utlån, derivater trenger en stabil og pålitelig basisverdi. Lær hvordan du skaffer deg en stablecoin med MetaMask og starter din DeFi-reise. Av James Beck 29. januar 2021 Publisert 29. januar 2021

Q4 2020 DEFI RAPPORT blogger Last ned rapport

Dette er en del av en serie artikler fra ConsenSys Codefis Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Last ned hele rapporten for å lære mer om tokenstandarder for eiendeler og betalinger, NFT-markedsplasser, sosiale symboler og samfunnstokener, DAO, flash-lån, innpakket Bitcoin og Filecoin, utlånsprosjekter og mer.

Da ConsenSys først skrev om stablecoins i 2019, tok sektoren fart med over 200 forskjellige stablecoins utstedt av selskaper over hele verden, hvorav nesten halvparten ble utstedt på Ethereum. I dag er 74% av alle stablecoins utstedt på Ethereum og verdt omtrent 20 milliarder dollar per 1. januar 2021. Som ERC-20-tokens har stablecoins fordelene med andre Ethereum-tokens: de er effektive for å produsere og administrere utstedelse; de har global rekkevidde som gjør det enkelt å handle på tvers av landegrensene; de er fullt kontrollerbare; og viktigere for desentralisert finansiering, de er interoperable med resten av Ethereum. 

Total utstedelse av stabile mynter på Ethereum. Kilde: Dune Analytics

Innført som et middel til å representere en mer kjent regningsenhet (dollar), har stablecoins bidratt til å redusere volatiliteten i de samlede kryptomarkedene, siden handelsmenn ikke trenger å avslutte børser og overføre fiat til når de sikres mot prisfall. Stablecoins styrker også broen mellom tradisjonelle finans- og kryptomarkeder siden aktiviteter som lån, utlån, derivater trenger en stabil og pålitelig basisverdi. Stablecoins tjener i økende grad som et alternativ for unngå inflasjonære fiat-valutaer. For eksempel henvender enkeltpersoner i Brasil seg til USD-stallmynt som et alternativ til den brasilianske realen, som traff en rekordlave mot USD i år. Den raske økningen av stabile mynter har også tvunget regjeringer over hele verden til å utforske måtene sentralbankene kunne utstede sine egne valutaer på smarte kontraktplattformer som Ethereum. 

Figur 7Transaksjonsvolumet til ETH, DAI, USDC og USDT avregnet på Ethereum i 2020. Kilde: CoinMetrics

De tre største stallmyntene, USDT, USDC og DAI, har sett en slik økning i bruk i 2020 at de nå er ansvarlige for mer handelsvolum på Ethereum enn eiendelen som betaler for beregning – eter (ETH) – i seg selv. Det årlige transaksjonsvolumet for ETH i år var 385 milliarder dollar, men Tether’s USDT-token avviklet 580 milliarder dollar på Ethereum, Circles USDC stablecoin avviklet 239 milliarder dollar på Ethereum, og MakerDAOs DAI stablecoin avviklet 98 milliarder dollar. Alt sagt, nesten $ 1,6 billioner dollar i stablecoins og ETH inngått på Ethereum i 2020. 

Hvordan få en stablecoin med MetaMask

Hvis den beste måten å forstå noe på er å oppleve det, er den beste måten å starte DeFi-reisen din ved å laste ned MetaMask, tilgjengelig som en nettleserutvidelse eller på mobil. Du har nå utstyrt deg med et nøkkelhvelv som bare du har tilgang til, en sikker pålogging, en lommebok for å se tokens og en måte å utveksle tokens eller få tilgang til det desentraliserte nettet. Tenk på det som en måte å administrere pengene dine, digitale eiendeler, unik kunst og identitet på når du bruker forskjellige desentraliserte finansieringsapplikasjoner.

Før du kan få en stablecoin, må du først legge til litt ETH i MetaMask-lommeboken din for å betale for transaksjoner, som å bytte tokens, på Ethereum-nettverket. Du kan kjøpe ETH direkte på MetaMask eller fra en børs som Coinbase. Etter at du har kjøpt ETH, kan du bytte den ETH mot en stablecoin som DAI, USDC eller USDT.

Skjermbilde 2021 01 28 kl. 9 52 01 PM

Velg mengden ETH du vil konvertere til en USD-pålydende stablecoin, som DAI i dette eksemplet. Du vil se et estimat, men når du velger “Få tilbud” sjekker MetaMask 7 forskjellige desentraliserte børser og Automatiserte markedsførere (AMM) for å tilby deg den beste handelen for de laveste avgiftene.

Skjermbilde 2021 01 28 kl. 10 42 04 PM Skjermbilde 2021 01 28 kl. 10 43 15 PM

Hvis du er fornøyd med hastigheten, klikker du på “bytt”, og DAI blir lagt til i MetaMask-kontoen din. Her er en video av prosessen.

Din nye saldo på USD-denominert ETH kan brukes på ethvert Ethereum-økonomisk program du gir tillatelse. Å bytte ETH mot en stablecoin er en måte å sikre deg mot volatilitet, eller du kan Lås den i en høyrentekonto som Aave (nåværende APY er 5,38%)

Ulike typer stablecoins

I 2020 er stablecoins et av de beste eksemplene på hvordan programmerbare penger kan se ut, bare på grunn av de forskjellige designbeslutningene om hvordan de kan utstedes eller hvordan de beholder paritet med amerikanske dollar.. 

stablecoin-bord

De fleste stabile mynter støttes av forpliktelsene til det tradisjonelle banksystemet, for eksempel Circles USDC der hver kryptodollar er støttet av en amerikansk dollar holdt i reserve. Siden begge disse stablemyntene er utstedt av en sentralisert enhet, kan de også beslaglegges, ellers kan en bruker nektes tilgang. 

De vanligste typene syntetiske stavmynter, som DAI, er overkollateralisert av andre kryptovalutaer, som ETH, USDC og BAT. Nyere modeller av syntetiske stallmynter, som Ampleforths AMPL, bruker variabelt tilbud, noe som betyr at et orakel overvåker tilbud og etterspørsel og “rebases”For å møte en målplugg. 

En av de nyeste utviklingene i 4. kvartal i 2020 var det økende antall rentebærende stallmynt, for eksempel yUSD (Yearn.finance). Når noen setter inn en stablecoin som sikkerhet i en låne- og utlånsplattform som Compound eller Yearn, mottar de et token som representerer innskuddsposisjonen. For eksempel hvis du skulle sette inn 100 USDC i en Aave utlånsbassenget, vil du få 100 aUSDC i retur, noe som øker når du tjener utlånsgebyrer som ligner på et utbytte- eller kupongutstedende finansielt instrument. Det unike er at selv om aUSDC forener overtid, er det akkurat som andre ERC-20-tokens: det kan handles, eller brukes som sikkerhet for andre likviditetsbassenger. Enda mer avanserte avling-genererende stablecoins, som Yearn’s yUSD, yDAI og yUSDT, er programmert til å finne størst avkastning fra ulike utlåns- og låneprotokoller, som Aave, Compound og dydx. 

Etter hvert som de forskjellige typene stablecoins tilbys sprer seg, er en måte å forstå deres avveininger gjennom den omvendte korrelasjonen av deres kompleksitet og hvor desentralisert de er basert på de sikkerhetsmessige eiendelene (eller ingen i det hele tatt) som hjelper dem med å opprettholde en stabil pinne til USD.. 

Hvordan ser regjeringer stallmynter?

Etter hvert som stallmynter har steget frem, har de også blitt stadig mer gjenstand for juridisk diskusjon. 19. november 2020 introduserte flere amerikanske lovgivere STABIL lov, som hvis godkjent, vil kreve at stablecoin-utstedere skaffer seg et føderalt bankcharter og også blir pålagt å få godkjenning fra både Federal Reserve og Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) seks måneder før utstedelse. Mens kongresskalenderen gikk tom for tid til å godkjenne regningen i 2020, kunne den gjeninnføres i 2021.

I motsetning til STABLE Act, US Office of the Comptroller of Currency (OCC) utstedt et brev klargjøre at nasjonale banker og føderale spareforeninger har lov til å drive blockchain-noder og bruke stablecoins for betalinger. Tidligere valutaovervåker, Brian P. Brooks, skrev: “Brevet vårt fjerner juridisk usikkerhet om bankers autoritet til å koble til blokkjeder som valideringsnoder og derigjennomføre stablecoin-betalinger på vegne av kunder som i økende grad krever hastighet, effektivitet, interoperabilitet og lave kostnader forbundet med disse produktene. ”

Mot slutten av året, Den europeiske sentralbanken skrev som vidt adopterte stablecoins, “kan true finansiell stabilitet og monetær suverenitet.” Selv om det fremdeles er uklart hvordan private utstedte stablecoins vil bli behandlet av regjeringer over hele verden, studerer stadig mer regulatorer hvordan de skal sørge for at stablecoins foregår i et mer regulert miljø, samtidig som de undersøker hvordan sentralbanker kan utstede sin egen form for programmerbar digital valutaer. 

DeFiMetaMaskMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportStablecoinNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Introduksjon til tokeniseringWebinar

Introduksjon til tokenisering

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me