Jeg vil forklare DeFi til faren min

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggCodefi

Jeg vil forklare DeFi til faren min

Før du laster ned MetaMask og starter DeFi-reisen, vil vi introdusere nøkkelordene og ideene som gjør desentralisert finansiering mulig. av Anthony Albertorio 12. februar 2021 Publisert 12. februar 2021

EswPwwoW8AMXPkt

Så du er en helt nybegynner og har hørt om DeFi og crypto. Du vil også gjerne komme i gang. Vel, du er på rett sted! Denne artikkelen vil være den delen av en nybegynnervennlig serie som introduserer deg for desentralisert økonomi (DeFi). Før du laster ned MetaMask og starter DeFi-reisen, vil vi introdusere nøkkelordene og ideene som gjør desentralisert finansiering mulig.

Etter å ha lest vil du:

 • Forstå hva DeFi er
 • Kunne forklare hva DeFi er til en venn
 • Besøk forskjellige DeFi-applikasjoner

TL; DR:

&# 129300; ❓ Hvis vennen din spør deg “Hva er DeFi?”

&# 128483; ️ Økonomiske applikasjoner på en åpen, programmerbar blockchain for aktiviteter som sparing, utlån, sending av penger, handel, investering og mer.

&# 129300; ❓ Hvis vennen din spør deg “Hvorfor skal jeg bry meg om eller bruke DeFi?”

&# 128483; ️ DeFi gir et alternativ til ditt økonomiske system som tilbyr tillatelsesfri tilgang, når som helst og hvor som helst det er en internettforbindelse. For første gang noensinne trenger du ikke å bli intervjuet av en slitsom bankmann for et lån eller sende betydelige mengder personlig informasjon til en børs for å handle. Alle kan få tilgang, forutsatt at de har de nødvendige ressursene for å sende transaksjoner på nettverket.

Greit, la oss komme i gang med de grunnleggende vilkårene som vil lede reisen din.

Hva er økonomi?

Finansiere er definert som forvaltning av penger og inkluderer aktiviteter som sparing, lån, utlån, investering, budsjettering og prognoser. Finans kan sees på som et samfunnsverktøy for å håndtere ressurser, risiko og belønninger på tvers av rom og tid. I dag representerer finansielle tjenester ~ 20% av det globale BNP. 

Hva er DeFi?

Desentralisert økonomi eller DeFi er betegnelsen som brukes for applikasjoner som bruker en type programvare kalt “blockchains” fra enkel overføring av verdi til mer omfattende økonomiske aktiviteter. Mest DeFi-aktivitet skjer på Ethereum. Disse desentraliserte applikasjoner (Dapps) og protokoller (instruksjoner for samhandling mellom datamaskiner) tillater alle å få tilgang til dem og la noen bygge tjenester på toppen av dem uten å kreve tillatelse. DeFi tilbyr løsninger og nye funksjoner til de samme tidløse økonomiske behovene: Pay, Save, Trade, Invest.

&# 128161; Du kan tenke på blockchain-basert DeFi-app som en salgsautomat som gir ut økonomiske transaksjoner. Det settes inn en mynt og en økonomisk aktivitet oppstår.

&# 128214; EN blockchain er en desentralisert database som består av uforanderlige, digitalt registrerte data i pakker som kalles blokker. Hver blokk blir “lenket” til neste blokk ved hjelp av en kryptografisk signatur, og sikret av noder i et nettverk som spenner over hele verden. Blockchain-databasen oppdateres automatisk når nye transaksjoner blir bekreftet, og hver datamaskin som er en del av nettverket kommer til enighet om riktig transaksjonshistorikk. Klikk her for å lære mer om blockchain.

&# 128161; Når du tenker blokkjeder, tenk et samarbeidsverktøy vi bruker for å bli enige om hvem som eier hva. En haug med datamaskiner har en kopi og kryssverifiserte transaksjoner.

&# 128214; Hvorfor skulle noen betjene disse datamaskinene? Datamaskiner som velges av konsensusmekanismen får en belønning. Denne belønningen er et økonomisk insentiv som justerer alle operatørene for å opprettholde nettverkets sikkerhet. Prosessen med å utvide blockchain fører til opprettelsen av valutaen. For å bruke nettverket betaler brukerne et gebyr som ytterligere kompenserer datamaskinene som sikrer nettverket. 

&# 128161; Blockchains-nettverk gir folk muligheten til å modellere knapphet med datamaskiner og få dem alle enige uten å måtte stole på mellommann. Ethereum er den mest brukte blockchain i verden, og grunnlaget for andre applikasjoner, som DeFi.

I hjertet av DeFi er muligheten til å lage åpen kildekode, tillatelsesløse og desentraliserte systemer. Å være åpen kildekode betyr at alle hvor som helst kan inspisere koden for å sikre sikkerheten. Det betyr også at folk raskt kan dele sin kunnskap og innovere nye produkter og ideer.  

På samme måte som peer review åpen tilgang hjelper vitenskapens fremgang, hjelper open source fremdriften av vår tekniske infrastruktur. DeFi er mulig gjennom eksistensen av programmerbare blokkeringer som Ethereum.

&# 128161; Når du tenker DeFi, tenk på tjenester for å inngå forhold som skyldes eller eier noe. De er tilgjengelige for alle. En haug med datamaskiner har en kopi og kryssverifiserte transaksjoner.

Det som gjør Ethereum til en programmerbar blockchain, er muligheten til å lagre og utføre programmer i den. Disse programmene kalles smarte kontrakter. Smarte kontrakter er der forretningslogikken til DeFi-applikasjoner ligger. Siden alle kan ringe og kommunisere med dem, er disse økonomiske søknadene tillatelsesløse. Videre ligger alle smarte kontrakter på samme system, slik at deling av data kan være sømløs.

Hvorfor vil du bruke DeFi-applikasjoner?

Hvis du allerede har banktjenester, kan du få tilgang til lignende produkter til lavere priser ved å fjerne mellommennene. Med riktig undersøkelse kan du finne prosjekter med utrolige avkastningsgrader som ligner på startups i tidlig fase.

Hvis du er en fintech-oppstart, kan du lage produkter med en programvarestabel som er interoperabel, komponerbar, tillatelsesfri, og som tilbyr et større utvalg av muligheter. Back office for finansiell drift er et $ 250 milliarder dollar marked som er modent for forstyrrelser.

Hvis du ikke har tilgang til banktjenester, har du endelig et alternativ til dine lokale institusjoner som kanskje ikke er pålitelige, kanskje ikke tilbyr rimelige tjenester eller kan ekskludere deg av en rekke årsaker. Globalt kan ikke 1,7 milliarder mennesker få tilgang til enkle banktjenester. Milliarder flere synes det er vanskelig å få tilgang til sofistikerte finansielle tjenester, noe som hindrer veksten. 

DeFi forbedrer dagens finansaktiviteter ved å utvide kapasiteten på grunn av sin programmerbare natur. Det forbedrer:

 • Overføring av midler – øyeblikkelig avregning med transaksjoner som tar ~ 15 sekunder.
 • Lav overføringsgebyr – Kostnaden for å sende $ 1 eller 1 milliard dollar er den samme.
 • Låning – DeFi lar alle låne kapital så lenge de oppfyller de forhåndsinnstilte parametrene, uavhengig av bakgrunn
 • Utlån – DeFi-apper tilbyr vanligvis høyere avkastning og streamingbetalinger.
 • Desentraliserte børser – 24/7 tilgang til handelsmarkeder med rikelig konkurranse for å holde gebyrene lave. Disse enhetene tillater enkel oppføring av eiendeler representert av kryptovaluta-tokens, siden begge ligger på samme system.
 • Tillitsfull sperring – DeFi reduserer motpartsrisikoen betydelig ved å bruke programmerbar, uforanderlig og kontrollerbar kode for å holde verdi og bare spre seg under de avtalte forholdene. Tillitsfulle peer to peer-bytter med effektivt og enkelt, uten å måtte stole på en tredjepartsenhet.
 • Fraksjonelt eierskap av eiendeler DeFi tillater brukere å eie en brøkdel av ethvert digitalt aktivum representert med et token.
 • Derivater – DeFi-plattformer gjør det mulig for alle å skape syntetisk eksponering for alle aktivaklasser. På grunn av den store distribusjonen kan personer utenfor amerikanske markeder få eksponering mot amerikanske aksjer til en lavere kostnad på en enklere måte.
 • Stablecoins – Digitale valutaer knyttet til en valuta som den amerikanske dollaren, tillater brukere å sikre seg mot avskrivningene i den lokale valutaen og beholde formuen.
 • styresett – Gjennomsiktige, desentraliserte organisasjoner tillater brukere å administrere pengene sine direkte, og eliminerer den moralske faren ved at ledelsen tar for store avgifter fra et underpresterende investeringsmiddel..
 • Markeder – Opprettelsen av et felleskap som eies og administreres 24/7.
 • Låse opp illikvide investeringer – DeFi presenterer muligheten for illikvide investeringer som Eiendom å bli tokenisert og notert på valutamarkeder.

Bilde

Hva er fordelene med DeFi på høyt nivå:

DeFi gir forskjellige fordeler sammenlignet med tradisjonelle økonomiske applikasjoner:

 • Høyere avkastning: selv om det er risikabelt, kan tilgang til DeFi-tjenester gi høyere avkastning enn tradisjonelle finansielle produkter  
 • Tillatelsesfri: ikke behov for å be finansinstitusjoner om å opprette eller bruke tjenester.
 • Adgang: hvem som helst hvor som helst i verden med en datamaskin kan få tilgang til eller opprett innovative finansielle tjenester.
 • Flere valg: Raskere innovasjon innen finansielle tjenester.
 • Interoperabilitet: muligheten for tjenester til enkelt å grensesnitt med hverandre.
 • Komposibilitet: muligheten for finansielle tjenester til enkelt å blande, matche eller utvide hverandre. De er modulære som “money legos”.
 • Desentralisering: muliggjør et mer robust system som er mindre utsatt for feil eller systemisk kollaps.
 • Revisjon: lar enheter enkelt verifisere transaksjoner slik at de kan være mer pålitelige.
 • Sensurmotstand: beskytter individuelle rettigheter til å delta i økonomisk aktivitet.
 • Brukernes varetekt: brukere holder fullstendig eierskap av eiendelene eller dataene sine.
 • Peer to peer: slik at brukerne kan delta direkte og handle med få eller ingen mellommenn.
 • Tillitsløs: visse verktøy reduserer motpartsrisiko.
 • Personvern: visse prosjekter jobber for å beskytte personvernet ditt.
 • Billigere: Lavere avgifter, lettere å flytte store mengder penger med lettere tilgang til kapital.

Det er ikke alle fordelene uten risiko. DeFi-applikasjoner har noen risikoer som brukerne må ta i betraktning:

 • Større brukeransvar: siden brukere kan eie eiendeler uten forvaltere.
 • Nye sikkerhetsvaner: brukere trenger å lære seg nye sikkerhetsvaner med ny teknologi.
 • Irreversible tap: opprettet av brukerfeil.
 • Høy volatilitet: sammenlignet med tradisjonelle eiendeler.
 • Teknisk risiko: feil kode kan føre til hack og tap av midler.
 • Bedrageri: det finnes mange svindelprosjekter.
 • Phishing: hackere som lurer brukere til å dele konfidensiell informasjon.
 • Dårlig markedspassform: produktet flopper.
 • Illikvide investeringer: kan låse opp midlene dine og skape mulighetskostnader.

Når vi lærer mer om DeFi og begynner å bruke applikasjoner, vil vi dekke disse grundige.

&# 128161; Desentralisert økonomi oppdaterer og øker muligheten for tradisjonelle økonomiske aktiviteter! 

Refleksjonsspørsmål

 • Hva er DeFi?
 • Hva er noen anvendelser av desentralisert økonomi?
 • Hva er smarte kontrakter?
 • Hvorfor er en blockchain nyttig?
 • Hvorfor er DeFi nyttig?

I neste artikkel vil vi vise deg hvordan du laster ned MetaMask, får litt ETH og begynner å bruke disse DeFi-applikasjonene. I mellomtiden kan du få et forsprang.

Rariabel – Opprett, selg eller samle digitale gjenstander sikret med blockchain

BlockchainDeFiHvordanMetaMaskNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me