Joe Lubin svarer på spørsmålet: “Hvem er en Ethereum-utvikler?”

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggBlockchain utvikling

Joe Lubin svarer på spørsmålet: “Hvem er en Ethereum-utvikler?”

Hvordan Ethereum-økosystemet kan tenke større på hvem som bygger Web3 og når en million devs. av Joseph Lubin 26. februar 2020 Publisert 26. februar 2020

som er en etereumutviklerhelt

På ETHDenver hackathon og community-arrangementet forrige uke, delte jeg hackerne et spørsmål vi har tenkt på siden Devcon V, der jeg utfordret økosystemet vårt til å vokse til en million utviklere som bygger på Ethereum: som er en Ethereum-utvikler? 

Omtrent en tredjedel av deltakerne i Denver var nye for blockchain, så mine ConsenSys-kolleger og jeg ønsket å få dem til å føle seg velkomne, dele kunnskap og vise en klar vei inn i samfunnet vårt. Hos ConsenSys har vi mange Ethereum- eller Web3-utviklere. Og nylig – i sammenheng med å kjøre mot en million Ethereum-utviklere – har vi prøvd å komme med en definisjon på nøyaktig hva en Ethereum-utvikler er.

En Python-utvikler bruker Python-programmeringsspråk og verktøykjede mesteparten av tiden for å utvikle det hun ønsker for plattformer som er relevante for applikasjonsdomenet hennes. Hun kan også kalle seg en AI-utvikler hvis det er hennes problemdomene.

Og selvfølgelig kan en Python-utvikler være en Ethereum-utvikler, ettersom det er en Ethereum-klient – Trinity – utviklet i Python og vedlikeholdt av Denver egen Piper Merriam fra Ethereum Foundation. Men så strålende som Piper er, er han ikke den mest berømte Python Ethereum-utvikleren. Vitalik Buterin har bygget kryptografi, bitcoin og Ethereum-biblioteker i mange år i Python. Dette var hans arbeidsbenk for forskning. Og selvfølgelig spilte han en stor rolle i utviklingen av den første Python Ethereum-klienten.  

Ethereums supermakt er dens utvikler- og evangelistsamfunn – den største, mest levende og sannsynligvis mest vennlige i blockchain-rommet. Mange av oss har valgt å tilbringe karrieren vår, våre netter og helger, og bygge med desentraliserte protokollteknologier fordi vi tror at vi baner de neste trinnene mot et bedre nett, en mer økonomisk og politisk bemyndiget global statsborgerskap og et sunnere middel til å samarbeide om et nytt tillitsstiftelse. Det langsiktige målet og visjonen begynner veldig mye på arrangementer som ETHDenver, med en rekke kodere som finner ut hvordan man kan løse problemer. Et økosystem vokser på samme måte som et desentralisert nettverk gjør: node for node, peer for peer, forbindelse via forbindelse, venn for venn.

Men hva betyr det egentlig å ha en million mennesker som jobber på Ethereum-plattformen? Det handler ikke bare om finansierte prosjekter og blockchain-ingeniører på heltid: hackere, studenter, Web2-utviklere som integrerer elementer av Ethereum i deres eksisterende arbeid, er også Ethereum-utviklere. De mer inkluderende, friksjonsfrie blockchain-baserte systemene vi alle prøver å bygge, vil dukke opp. De vil ta form trinnvis, via broer mellom eldre systemer og nye veier, via små eksperimenter og inspirerte hack.

Så, kanskje vi bør tenke større på hvem som er en Ethereum-utvikler? 

 • Det er en Javascript-dev som har en pakke eller et bibliotek for alle funksjoner unntatt tillit, som de innser er nå tilgjengelig for dem med en enkel import av Web3.js eller Ethers.js. 
 • Det er en iOS-enhet som bestemmer seg for å integrere en Web3-lommebok i appen sin. 
 • Det er en Android-dev som oppdager MetaMask mobil og distribuerer en Snaps-plugin som muliggjør over en millioner MetaMask-brukere for å få tilgang til appen hans fra lommeboken.
 • Det er en Java-dev frustrert over den institusjonelle foreningen av bransjen hennes som utforsker hvordan Hyperledger Besu kan muliggjøre mye raskere flergangsoppgjør.
 • Det er a.Net-dev som lærte å få tilgang til Ethereum-kjeden via Nethereum.
 • Det er en protokollutvikler som har interesse for utformingen av Ethereum Virtual Machine eller Ethereum 2.0 utførelsesmiljøer.
 • Det er en Drupal-dev som vil tilby de siste betalingsmåtene på handlekurven.
 • Det er en WordPress-utvikler som bruker Automattics NewsPack for å gjøre det mulig for utgivere å opprettholde verifiserbart eierskap over innholdet de lager og få betalt for sine bidrag.
 • Det er Go, Rust eller Java-utvikleren som forstår viktigheten av å styrke våre private distribuerte systemer og setter pris på hvordan det å bygge på blockchain-protokoller gir deg så mye infrastruktur gratis.
 • Det er en innebygd dev som hacker seg bort på en Raspberry Pi som finner en Kauri opplæring om hvordan du setter opp en full (ja, full, ikke lett) Ethereum Node på RasPi som enkelt synkroniseres.
 • Det er en Cobol-utvikler som lærer om mulighetene til DeFi på mainframe. Um, husk det.
 • Det er en Hyperledger Fabric-utvikler som bygger en Fabric-Ethereum-bro slik at to forsyningskjedenettverk kan samarbeide.
 • Det er en Ripple-dev som plugger XRP inn i Ethereums magiske internettpenger lego desentraliserte finansinfrastruktur.
 • Det er en finansnerd som merker de attraktive rentene som er tilgjengelige på DAI og ETH og blir med i den åpne desentraliserte økonomien, eller DeFi-revolusjonen, og deltar på sin første hackathon.
 • Det er alle vi som mener Ethereum er en bedre måte for mennesker å koordinere våre handlinger og berike, ikke erodere, vår kultur ved å styrke mennesker med teknologi

Så hvem er en Ethereum-utvikler? Det er selvfølgelig du.

Uansett hva du har sett deg, uansett hva du har opplevd, jobber mine ConsenSys-kolleger og mange andre gode team i Ethereum-samfunnet for å gjøre det enkelt og bemyndigende for alle. Fra Infura infrastruktur til MetaMask lommebok, Trøffelbibliotek til 3Box identiteter til uPorts SDKer for datahåndtering til vårt on-demand blockchain-utviklerprogram, vi er her for å komme i gang. Vær en av en million.

Registrer deg for ConsenSys Developer-nyhetsbrevet.

Få våre nyeste verktøy, webinarer, guider og mer direkte til innboksen din. Abonner nå DeFiMetaMaskNyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdHvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-nodeWebinar

Hvordan sette opp og kjøre en Ethereum-node

Hvordan lage din egen Ethereum APIWebinar

Hvordan lage din egen Ethereum API

Hvordan lage et sosialt tokenWebinar

Hvordan lage et sosialt token

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutviklingWebinar

Bruke sikkerhetsverktøy i smart kontraktutvikling

Fremtiden for digitale eiendeler og deFiWebinar

Fremtidens økonomi: digitale eiendeler og deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me