Kvinnor i Blockchain Tech på ETH Lagos: Ese Mentie

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Kvinnor i Blockchain Tech på ETH Lagos: Ese Mentie

uPorts chef för kvalitetssäkring Ese Mentie drar sambandet mellan decentraliserade system och forntida afrikanska civilisationer av Lesa Moné 17 januari 2020 Upplagt den 17 januari 2020

Eseoghene Mentie

Bor i Lagos, Nigeria, delar Ese hur hon blev intresserad av blockchain-teknik och avslöjar en dold koppling mellan decentralisering och forntida afrikanska strukturer. Ese tycker att det är hög tid att människor förstår att tekniken inte bara är inom räckhåll, utan kan användas av alla som vill lära sig. Det här är hennes berättelse.

Under århundradena har utlänningar infört sina system på Afrika, och vi tvingades använda dem – ofta till vår nackdel.

Web3 är konstruerad som en öppen teknik. Vi kan använda denna teknik för att utveckla ett samhälle som speglar oss, ett samhälle som kan gynna det afrikanska folket.

Min mamma presenterade mig för krypto.

Vi hade alltid datorer runt, och jag hade en ständig önskan att lära mig hur saker och ting fungerar. Denna fascination ledde till en kandidatexamen i datavetenskap från Benson Idahosa University, Edo State Nigeria.

Intressant nog tog min mamma krypto på min radar! Hon introducerade mig till termen “Bitcoin”. Som ”den tekniska personen” i min familj gick jag till forskning. Efter att ha tummen upp henne för att köpa krypto fortsatte jag att utforska blockchain och kryptovaluta. Jag blev förvånad över hur det inte fanns något behov av en central server, hur den distribuerades och att den var öppen källkod.

För närvarande pågår en fortsatt kamp kring gränser, visum, förtroende och identitet runt om i världen. Om det finns ett sätt att lösa den pågående frågan kommer det att ske genom teknik. Kombinationen av dessa två ämnen ledde mig till uPort-projektet, ett blockchain-företag som fokuserar på själv suverän identitet på Ethereum-protokollet. På uPort-plattformen äger du rättigheterna till de data som utgör din identitet och du kan dela och återkalla åtkomst till den informationen efter eget tycke. Att ompröva identifieringsstrukturer kan ha många positiva konsekvenser för den afrikanska kontinenten, som uppskattningsvis 500 miljoner människor har ingen officiell identifikation.

Jag gick med i uPort som kvalitetssäkringschef 2017 och blev direktör för QA i början av 2019. Mitt jobb är att knyta risker till problem och buggar för att minska risknivåerna.

Vi arbetar för närvarande på sätt att göra det lättare för människor att integrera uPort och kunna få tillgång till deras data även utan den senaste tekniken. Målet är att göra det tillgängligt för personer som har funktionstelefoner – en typ av mobiltelefon som har fler funktioner än en vanlig mobiltelefon men inte motsvarar en smartphone – eller för personer utan telefon.

Web3 speglar självstyrda afrikanska samhällen före kolonialism

När jag väl gick med i blockchain-utrymmet började jag upptäcka ännu fler likheter mellan dessa “nya” tekniker och timeworn och betrodda mekanismer i afrikanska samhällen.

Konstruktionen av Web3 speglar traditionella begrepp och samhällsstrukturer för hur vi självstyrde i Afrika före kolonialismen. I tidigare tider bestod Afrika av decentraliserade stammar, klaner och samhällen, inte centraliserade nationer. Gränser och länder existerade inte. Girighet och kolonialism skapade alla dessa saker.

Dessa “nya” decentraliserings- och konsensussystem, orakler och statliga kanaler hämtar inspiration från forntida civilisationer och riken.

Till exempel, i vissa afrikanska samhällen, när en person vill gifta sig, går de till sin partners by och utför en bakgrundskontroll. De kunde prata med ett Oracle, en gammal kvinna från byn, som berättar historien om varje familj och deras sammansättning. I blockchain-protokoll är orakler tjänster som används för att få extra extern information i ett system för att validera data.

Även om blockchain kan vara en ny teknik, utnyttjar den antika begrepp och traditioner för rättvisa relationer och decentraliserade maktstrukturer. Själv suverän identitet speglar hur afrikaner traditionellt har identifierat sig själva, genomfört KYC-processen, etc..

Under åren har människor alltid förat sina system till Afrika, och vi tvingade oss att använda dem – till vår nackdel. Å andra sidan är Web3 konstruerad som en öppen teknik. Vi kan använda, vi kan utveckla det. Vi kan använda denna teknik för att skapa samhällen och system som fungerar. System som kommer att gynna de olika stammarna och samhällena i Afrika. Det är därför jag hoppade på.

Mitt senaste samtal på EthCC illustrerade sambandet mellan decentralisering och forntida civilisationer. Jag introducerade begrepp som finns i forntida civilisationer som kan hjälpa till att lösa några problem som finns i blockchain.

Mångfald skapar en bättre produkt

uPort har teammedlemmar från alla kontinenter: Sydamerika, Afrika, Indien, Europa och Nordamerika. Alla är representerade, och vår kod återspeglar det. Det ger ett helhetsperspektiv på hur produkten ska se ut eller fungera på olika platser. Mångfald skapar en bättre produkt.

Att ha människor från olika delar av världen är en ögonöppnare för alla inblandade. En gång i månaden hoppar vi på ett videosamtal och chattar och äter tillsammans. Det är inte bara ett bindande ögonblick, det fungerar också för att hjälpa människor att ändra sina inbäddade perspektiv.

Till exempel har vi en indisk kollega som delar bilder av de vackraste platserna som utmanar de typiska bilderna av Indien på TV. Vi har kollegor från San Francisco som rapporterar att många lokalbefolkningen hoppar över att ta tåget eftersom det inte finns något WiFi. Jag berättar för dem om trafikstockningarna i Lagos och hur mycket människor skulle njuta av ett tåg – även om det inte hade WiFi.

Våra uPort-teammedlemmar berättar hur deras lokala system fungerar, och detta ger oss första hand insikt i en annan del av världen och människorna som bor där.

Se Tweet

Blockchain är inte omöjligt att förstå

Jag vill att folk ska förstå att blockchain har mycket relatabelt ursprung. Tänk inte att det är för komplext, eller att det bara gjordes för vissa människor. Relatera komponenterna till saker som finns runt dig, och du kommer snart att inse att det inte är omöjligt att förstå.

Dessutom bör fler inom teknik förklara att teknik i och för sig inte är raketvetenskap. När jag pratar på Girls Who Code delar jag upp saker i begripliga begrepp och visar tjejerna att det är möjligt att lära sig vad som helst. Relaterade förebilder är avgörande för att bjuda in olika utvecklare till bordet.

Min tolkning av mångfald är lite annorlunda när jag växte upp på den afrikanska kontinenten. Ändå kan jag gå till ett möte just nu i Lagos som chef med en teammedlem som råkar vara vit. Den andra parten antar automatiskt att den vita personen är chefen. Det misslyckas aldrig.

Några konferensdeltagare i USA kunde inte tro att en tjej som ser ut som jag, med långa flätor, skulle kunna arbeta med uPort-projektet. Slutligen, under ett möte i Etiopien, frågade en deltagare mig: ”Är den här tekniken för alla? Det är inte bara vita som arbetar med det, eller hur? “

Kort sagt måste vi visa nästa generation att teknik inte bara är för västerlänningar. Du behöver inte se ett visst sätt att arbeta inom teknik. Vi måste uppmuntra alla att bidra och sätta sina behov i kod.

EthLagos 2017ETHLagos 2017

Blockchain och crypto måste ha en tydlig åtskillnad

Afrikaner måste förstå skillnaden mellan blockchain-teknik och kryptovaluta, och den kraft som tekniken kan hjälpa till att lägga i våra händer och hjälpa oss att uppnå. Om ekosystemet önskar jag att fler människor visste att det fortfarande är mycket exklusivt och homogent.

Vi måste göra mer arbete för att vara inkluderande för alla slags människor. Vi måste alla bidra till denna teknik – en som vi alla kommer att använda. Om olika arkitekter inte bidrar, kommer tekniken bara att arbeta mot några speciella människors behov istället för alla behov.

Här är mina verktyg och tips för Web3-utvecklare:

Verktyg – Truffle: Blockchain Dev Tools är en utmärkt produkt som kommer att komma igång omedelbart. Din andra bästa vän är Medium. Läs artiklar om Medium om hur du kommer igång med Ethereum. Skapa ett konto på MetaMask för att förstå vad det innebär att ha ett Ethereum-konto. ZeppelinOSär ett bra ramverk för att komma igång snabbt.

Tips – För att vara en Web3-utvecklare måste du förstå koncepten bakom blockchain och hur det fungerar. Varför det fungerar som det fungerar. Varför är det oföränderligt. Att känna till grunden för komponenterna hjälper dig att förstå gränserna när det gäller utveckling. Du måste förstå parametrarna innan du kan skapa kod.

Vad är den största lektionen du har lärt dig i din roll?

Att upprätthålla kvalitet är en oändlig resa.

Du måste utropa skitsnacket för att hålla kvaliteten hög. Detta kan utesluta dig som personen i rummet som folk inte gillar först. Men när de förstår att du arbetar för allas fördel börjar de gilla dig. Var aldrig rädd för att vara den personen.

Eftersom jag är en kvinna inom teknik har jag haft att göra med dåliga egon. Vissa mjukvaruutvecklare har riktigt stora egon. Jag har lärt mig att ta inga fångar och berätta exakt hur det är. Jag är flexibel! Men jag tar inga fångar. Jag bryr mig inte om ditt ego. Låt oss göra jobbet.

Jag är en person som tror att “vi kommer att slåss nu, men vi kommer att bli vänner senare.”

Hon säger, med 13 rekommendationer på LinkedIn.

**

Vill du lära dig färdigheterna för att bli blockchain-utvecklare?

Ladda ner Blockchain Developer Job Kit →

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me