Latinamerikanske og karibiske borgere koordinerer dekonfinering av COVID-19 med denne nye Ethereum-applikasjonen

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HjemBloggNyheter

Latinamerikanske og karibiske borgere koordinerer dekonfinering av COVID-19 med denne nye Ethereum-applikasjonen

LACChains DAVID19-plattform “borger-til-borger” bruker Hyperledger Besu for å hjelpe brukere med å dele data sikkert og lage et interaktivt koronavirus-sporingskart. Av ConsenSys 18. mai 2020 Publisert 18. mai 2020

david19 helt

I et forsøk på å samle informasjon om bevegelsen av COVID-19, ble et regionomspennende Ethereum-prosjekt lansert i forrige uke som er klar til å bli en kraftig blockchain-rampe for millioner av brukere i Latin-Amerika og Karibia. Sist tirsdag ga LACChain-alliansen, et initiativ fra IDB Lab, ut DAVID19, en plattform bygget på Hyperledger Besu som er designet for å hjelpe innbyggerne til å samarbeide om å lage et interaktivt sporingskart i sanntid for å redusere spredningen av coronavirus og koordinere progressiv dekonfinering. DAVID19-plattformen bruker Besus avanserte personvernfunksjoner, slik at innbyggere anonymt kan dele personlige data og trygt samle informasjon om helsestatusen til mennesker i hele regionen.

Hvordan DAVID19-plattformen fungerer

DAVID 19 infografia 1 presentacion ENG

DAVID19-applikasjonen er tilgjengelig på app.mellamodavid19.org og støtter for øyeblikket den digitale REM ID-lommeboken. Brukere kan opprette en profil og laste opp data om helsestatusen. Plattformen anonymiserer og samler deretter innbyggernes private helsedata for å lage et interaktivt sporingskart i sanntid over COVID-19s bevegelse over hele regionen. Mens noen sporingsprosjekter som Johns Hopkins Covid-19-kart kompilere data ovenfra og ned fra offentlige helsemyndigheter, DAVID19 bruker en bottom-up-tilnærming, og ber individuelle borgere om å bidra med personlige helseoppdateringer. 

Etter hvert som flere brukere ombord på plattformen og regelmessig oppdaterer helsestatus og bevegelser, vil økosystemet med data bli stadig mer rikt og hjelpe både borgere og offentlige myndigheter med å koordinere progressiv avfinansiering. LACChain ser denne utrullingen som fase 1 i en langsiktig plan for å integrere et blockchain-basert legitimasjonssystem, det alliansen kaller en “livsportefølje i lommen.”

“Et problem på størrelse med COVID-19 krever en kollektiv og solid respons.”

Alejandro Pardo Vegezzi, leder for LACChain og DAVID19

“Maskering opp” med Ethereum: Hvordan Hyperledger Besu beskytter private brukerdata

Skjermbilde 2020 05 13 kl. 3 59 08 PMEt øyeblikksbilde av DAVID19s globale interaktive sporingskart.

Hyperledger Besu er en open source Ethereum-klient som opprinnelig ble utviklet og sendt til Hyperledger drivhus i 2019 innen PegaSys, ConsenSys ’protokollteknikkteam. På grunn av sine avanserte personvern- og tillatelsesfunksjoner har Hyperledger Besu blitt en stadig mer populær blockchain-plattform for bedrifter som trenger å tilpasse nettverkstilgang og beskytte private transaksjonsdata. Med Besu sørger DAVID19-plattformen for at brukere anonymt kan dele sin helsestatus og stole på at deres personlige data og geolokalisering ikke kan spores. All data lagres lokalt på brukernes mobile enheter.

“Denne løsningen, som bruker digitale lommebøker og LACChains blockchain-nettverk, bruker Hyperledger Besu for å sikre at informasjonen som blir gitt av brukerne er helt anonym og gjennomsiktig.”

Marcos Allende, LACChains teknologikoordinator consensys plexus ikon runde On-Demand webinar: Personvern og tillatelse med Hyperledger Besu

En 3-faseplan for å bygge en langsiktig digital infrastruktur

Fase 1: Citizen-to-Citizen

Den innledende fasen av DAVID19 innebærer bootstrapping av en “borger-til-borger” -plattform, der frivillige brukere anonymt kan dele informasjon gjennom selvtilordnet legitimasjon. Dette samarbeidsmiljøet vil tillate millioner av mennesker over hele regionen å samle data og generere COVID-19 risikokart, “som hjelper til med å gjøre denne usynlige fienden synlig,” som LACChain sa i sin kunngjøring forrige uke. Alejandro Pardo Vegezzi, leder for LACChain og DAVID19, forklarte at et mål i fase 1 er å “skape en kultur med digitale lommebøker, uten å gi dataene våre til store teknologier og regjeringer.” 

Fase 2: Business-to-Citizen

Når private selskaper og tredjepartsutstedere blir med i DAVID19-økosystemet, vil de kunne utstede mer sofistikerte referanser til appbrukere, for eksempel tillatelser til arbeidsinngang, erklæringer, medisinsk sertifisering, reisetillatelse og akademisk grad. Det voksende nettverket av verifiserte referanser vil hjelpe organisasjoner bedre å overvåke medisinske ressurser, administrere helsevesenets respons og koordinere dekonfinansiering. For brukere vil appen tillate dem å bevise at de er i en sunn tilstand for å gjenoppta aktiviteter som jobb og reiser.

Fase 3: Langsiktig kontaktsporing

DAVID19 vil til slutt tjene som en digital infrastruktur for å forberede regionen for fremtidige utbrudd og kriser. Blockchain-basert kontaktsporing vil hjelpe folkehelsebyråene med å identifisere og avbryte sykdomsvektorer, samt varsle kontaktede individer om muligheten for infeksjon. Mens DAVID19 ble lansert for å umiddelbart håndtere den medisinske responsen rundt COVID-19, er plattformen designet for å fungere som et langsiktig legitimasjonsstyringssystem for potensielle folkehelsekriser i fremtiden. 

Hva blir det neste

PegaSys-teamet har tett samarbeid med LACChain-alliansen ved å støtte oppsettet av LACChain-nettverket. Teamet var glade for å støtte DAVID19-lanseringen og dele beste praksis og ytelsesberegninger rundt Hyperledger Besu. Plattformen er en overbevisende casestudie av verdien av blockchain-teknologi for legitimasjonsadministrasjon, spesielt i folkehelsesituasjoner, samt et annet bevispunkt for personvernløsninger på Ethereum. DAVID19 demonstrerer også den effektive og pålitelige karakteren til Hyperledger Besu-plattformen og fordelene med designen for denne typen applikasjoner. 

LACChain-alliansen ber alle om å bli med i bevegelsen og laste ned applikasjonen på app.mellamodavid19.org. “DAVID19 gir oss alle muligheten til en digital vei ut av inneslutningen vår,” kommenterte Vegezzi, en måte “å bli helter og hovedpersoner i møte med denne pandemien.”

For å lære mer om DAVID19 og hvordan blockchain-teknologi brukes til å bekjempe spredning av coronavirus, kan du registrere deg for BSIC og IDB Webinar 29. mai, “COVID og Blockchain for Latin-Amerika.”

Vil du finne ut hva Ethereum kan gjøre for organisasjonen din?

Vårt globale løsningsteam tilbyr blockchain-opplæring, strategisk rådgivning, implementeringstjenester og partnerskapsmuligheter. Kontakt oss Quorum Nyhetsbrev Abonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer. E-postadresse Eksklusivt innholdEthereum Q3 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportRapportere

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Staking Ecosystem ReportRapportere

Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report

Komplett guide til Blockchain Business NetworksGuide

Komplett guide til Blockchain Business Networks

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produktWebinar

Hvordan lage et vellykket Blockchain-produkt

Sentralbanker og pengens fremtidHvitt papir

Sentralbanker og pengens fremtid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me