Major Financial Clearinghouse utforskar Ethereum för digital kapitalförvaltning

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HomeBlogEnterprise Blockchain

Major Financial Clearinghouse utforskar Ethereum för digital kapitalförvaltning

Förvaringsinstitutet & Clearing Corporations nya prototyp utnyttjar Ethereum blockchain för att effektivisera kapitalmarknadsaktiviteten. av Emma Channing, Phil Kelly 1 juli 2020 Upplagt 1 juli 2020

Projekt Whitney

Finanssektorn har tagit ytterligare ett steg framåt i blockchainbaserade digitala tillgångar med depositarföretaget & Clearing Corporation nyligen släppt deras Projekt Whitney Fallstudie. Plattformen, som använder Ethereum som sin kärnteknologi, omfattar ett nytt tillvägagångssätt för att representera värde på kapitalmarknaderna och signalerar en era av ökad effektivitet för finansiella tjänster. Project Whitney släpptes tillsammans med Project Ion, ett påskyndat avvecklingsprojekt som ytterligare utforskar förkortade clearing- och avvecklingscykler. 

DTCC: s senaste initiativ upprepar det arbete som pågått runt om i världen under en längre tid. Stora institutioner har antagit Ethereum-baserade värdepappersregister och utforskar aktivt tokeniserade erbjudanden. Som ett tidigt exempel på sådan utveckling började Världsbanken 2018 att emittera obligationer på sin Bond-i blockchain-plattform, den senaste delen var 50 miljoner USD i augusti 2019. ConsenSys egna Codefi-produktsvit har underlättat en betydande och jämförbar volym digitala tillgångsprojekt sedan lanseringen 2019.

Framväxande möjligheter för den amerikanska värdepappersindustrins rörledning

DTCC ligger i hjärtat av de amerikanska kapitalmarknaderna och har länge varit en drivkraft för innovation. Företagets mål är att stärka processer efter handel, tillhandahålla effektiv infrastruktur och stödja stordriftsfördelar, samtidigt som säkerheten bibehålls. Depository Trust Company (DTC), företagets dotterbolag, grundades 1973 för att ta itu med den ökande volymen pappersarbete och därmed resulterande risker med den snabba ökningen av värdepapperstransaktioner på amerikanska kapitalmarknader vid den tiden. DTCC och dess dotterbolag bearbetar transaktioner på nästan 2 000 000 dollar per år. 

Cirka 50 år sedan förbereder de amerikanska kapitalmarknaderna och DTCC sig för nya grundläggande förändringar i branschen som drivs av tillkomsten av digitala tillgångar. Project Whitney och Ion har potential att äntligen uppnå några eftersträvade mål, såsom förkortade avvecklingscykler och automatiserad efterlevnad.

consensys plexus ikon runda Titta på vårt webinar om framtiden för Finance Watch

Whitney-plattformen: byggd på Ethereum 

Whitney-plattformen är en blockkedjebaserad prototyp som myntar tokens och registrerar tillgångsöverföringar i det offentliga Ethereum-nätverket, samtidigt som en oberoende digital registrering av säkerhetsägande utanför kedjan upprätthålls.. 

Plattformen är utformad för att lösa en rad smärtpunkter på privata marknader, från dyra pappersbaserade processer till fragmentarisk efterlevnad. Några av dess kärnfunktioner inkluderar ett digitalt och kryptografiskt verifierbart register över säkerhetsägande, liksom en dynamisk regleringsmotor som fungerar utanför kedjan för att tillåta auktoriserade on-chain-transaktioner och för att säkerställa att emittenter, mäklarhandlare och investerare upprätthåller överensstämmelse under hela livscykel för värdepapper.

Ökande fart för digital tillgångstillämpning 

DTCC: s tillkännagivande av projekt Whitney följer ökande fart på konventionella och digitala kapitalmarknader som har byggts upp till 2018, 2019 och fram till 2020. 

2018 såg JPMorgan Chase banbrytande test av kvorum med National Bank of Canada och Världsbanken $ 81 miljoner Bond-i 2018 och andra emissionen 2019. I juli förra året lanserade CapBridge Group, i partnerskap med ConsenSys, 1x, en först av sitt slag säkerhetstokenbörs baserad och reglerad i Singapore. I september, Santander tillkännagav emissionen av en $ 20 miljoner tokeniserad obligation. Santanders projekt var anmärkningsvärt eftersom det var den första stora emissionen som genomfördes helt på det offentliga Ethereum-nätverket. 

Sedan dess har flera andra finansinstitut antagit Ethereum-mainnet. Den franska kapitalförvaltaren Mata Capital använde ConsenSys Codefis kapitalförvaltningsplattform för att tokenisera 350 miljoner euro i fastigheter utanför Paris.

consensys plexus ikon runda Fallstudie: Hur Mata Capital tokeniserade 350 miljoner euro i nedladdning av fastigheter

Ethereum fungerar som grund för 95% av digitala tillgångar hittills. Blockchains mycket programmerbara design, inbyggda tokeniseringsfunktioner och allmänt antagna tokenstandarder har gjort den till en idealisk plattform för digitalisering av tillgångar. DTCC: s projekt implementerar en ERC-20-kompatibel tokenstandard. Säkerhetstokenstandarder som ERC1400 ger också möjligheter för DTCC att bygga in ytterligare funktioner i tokens, såsom inbyggd överensstämmelse, granulär överföringskontroller och möjligheten att skapa olika stater med specifika rättigheter kopplade, direkt i kedjan, såsom säkerheter.

Hur Whitney-plattformen använder Ethereum

För Project Whitney valde DTCC det offentliga Ethereum-nätverket och dess ERC20-standard för prägling av tokens, liksom en off-chain Compliance Oracle och en backup-oberoende lagerrekord. För sekundär handel föreslår Project Whitney ett scenario där människor handlar antingen OTC eller på ett alternativt handelssystem (ATS), och antingen i sitt eget fördelaktiga innehavarnamn eller genom en vårdnadsmodell. I en förvaringsmodell förvaras token på ett omnibuskonto för en investerares räkning, ungefär som ett gatunamn.

Designöverväganden: Offentliga kontra privata Ethereum-nätverk 

Project Whitney-fallstudien konstaterar att fyra nyckelfaktorer ledde till att DTCC valde offentligt Ethereum:

  • Observation av de amerikanska marknaderna för tokenisering hittills
  • Tillgång till öppen källkodsverktyg
  • Möjlighet att testa genomförandet av viktiga operativa processer utanför kedjan
  • Önskan att bygga praktisk teknisk kunskap kring offentlig blockchain-infrastruktur

Medan DTCC valde att arbeta med det offentliga Ethereum-nätverket, skulle en alternativ metod som hittills använts av många kunder vara att skapa en privat instans av Ethereum. Ett privat nätverk gör det möjligt för användare att uppnå mycket högre prestanda på dimensioner som genomströmning och undvika behovet av gasbetalningar.   

Teknik som Hyperledger Besu och Kvorum har framträtt som standardval för företagsvänliga Ethereum-kunder. De PegaSys-svit, som byggdes av teamet som utvecklade Hyperledger Besu, gör att företag snabbt kan öka privata Ethereum-nätverk med avancerade funktioner och supporttjänster dygnet runt.  

Privata Ethereum-nätverk är basen för flera högprofilerade blockchain-konsortier, såsom komgo (intressenter inkluderar Citi, Shell, BNP och ING) och Covantis (intressenter inkluderar ADM, Cargill och Louis Dreyfus). 

Dessutom kommer Ethereum 2.0, en stor uppgradering till Ethereums offentliga nätverk, att lanseras 2020. Ethereum 2.0 kommer att ge många prestandafördelar, inklusive exponentiell skalbarhet och transaktionshastighet som ett resultat av att gå från en Proof of Work-konsensusalgoritm till Proof of Insats.

Vad är nästa för antagande av digitala tillgångar

Project Whitney är ytterligare ett bevis på att digitala tillgångar kommer att leda vägen till innovation på kapitalmarknaderna, både för operativ effektivitet och för att öka tillgången till privata marknader för Main Street-investerare. Med en allt-i-ett digital kapitalförvaltningsplattform som Codefi har nuvarande finansinstitut nu nyckelfärdiga lösningar för att designa, emittera och handla digitala tillgångar och värdepapper. 

Demo ConsenSys Codefi idag

Anslut till vårt team av experter för att demonstrera vår serie digitala tillgångslösningar. Kontakta oss KapitalförvaltningKapitalmarknaderCodefiNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadressExklusivt innehållKomplett guide till blockchain-affärsnätverkGuide

Komplett guide till blockchain-affärsnätverk

Introduktion till tokeniseringWebinar

Introduktion till tokenisering

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Vad är Enterprise EthereumWebinar

Vad är Enterprise Ethereum?

Centralbanker och pengarnas framtidVitt papper

Centralbanker och pengarnas framtid

Komgo Blockchain för handelsfinansiering av råvarorCase Stud

Komgo: Blockchain för handelsfinansiering av råvaror

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me