Människor bakom maskinen: Möt kryptografen Amira Bouguera

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Människor bakom maskinen: Möt kryptografen Amira Bouguera

Amira berättar historien om att komma till ConsenSys, hennes passion för kryptografi och hur integritet är kärnan i Ethereum. Av ConsenSys 11 november 2019 Publicerad 11 november 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Amira Bouguera är kryptograf och säkerhetsingenjör på ConsenSys Paris. Hon tog en ingenjörsexamen i kryptografi och cybersäkerhet från ENSIMAG i Grenoble, Frankrike. Amira har också en magisterexamen i tillämpad matematik från University of Science and Technology Houari Boumedienne. Hon fokuserar på R&D-ämnen kring sekretess, skalbarhet och andra relaterade öppna utgåvor av Ethereum 2.0.

Hur och när dyker blockchain och Ethereum på din radar?

En vän till mig var mycket passionerad för bitcoin och Ethereum och har pratat med mig om den berömda DAO-attack och den hårda gaffeln i Ethereum. Attacken väckte mitt intresse och jag började söka för att lära mig mer om vad som hände och vilken säkerhetsproblem som orsakade detta fel.

Att hålla blockchain på min radar valde jag en kurs i början av 2017 för att lära mig mer om användningen av kryptografi i blockchain-arkitekturen. Sedan tog jag en praktikplats på Tessi Labs för att lära mig mer om blockchain hands-on. Senare deltog jag i en hackathon anordnad av ConsenSys Social Impact-team. Mitt team skapade App för CoverUs , och vi vann utmaningen för finansiell integration! Jag ansökte till ConsenSys och gick med i Paris-kontoret i januari 2018.

Vad är du upphetsad över i kryptografifältet? 

Jag är särskilt upphetsad över hur post-quantum computing och zero-knowledge-protokoll kommer att spela ut i blockchain-rymden.

Blockchain-teknik bygger på flera kryptografiska tekniker på flera sätt; till exempel signera transaktioner med en digital signatur (ECDSA-algoritm). Säkerheten bakom de flesta kryptografiska protokoll baseras på svårigheten att lösa vissa matematiska problem (till exempel ECDSA för diskret logaritmproblem).

Kvantalgoritmer som Shor kan lösa flera matematiska problem. Shor kan till exempel lösa de diskreta logaritmerna i polynomtid, vilket skulle bryta ECDSA-algoritmer.

I huvudsak är målet med post-kvant-kryptografi att utveckla kryptografiska system som är säkra mot kvant- och konventionella datorer, samtidigt som de kan samverka med befintliga kommunikationsprotokoll och nätverk.

Vilka möjligheter och utmaningar arbetar du med på ConsenSys?

Jag undersöker lösningar för att lösa vanliga Ethereum-problem. Nämligen skalbarhet och integritet

Skalbarhet:

Skalbarhet är troligen den mest diskuterade utmaningen angående Ethereum. Den framtida framgången för Ethereum och Web3 som helhet beror på dess förmåga att skala när efterfrågan växer. För närvarande kan Ethereum-nätverket behandla ungefär 15 transaktioner per sekund.

Otaliga R&D-team testar för närvarande lösningar för att lösa skalbarhetsproblemet. Layer 1-lösningar inkluderar Sharding och Casper, och Layer 2-lösningar som plasma- och betalningskanaler eller statliga kanaler. Jag har stora förhoppningar om att skalbarhetsfrågan kommer att lösas inom en snar framtid.

Integritet:

Sekretess är ett hett ämne för denna bransch. Mitt team och jag forskar på integritetsfrågor och förlitar oss på avancerade nollkunskapsverifierbara datatekniker som Skottsäker, ZKSnarks, ZKStarks, och ringsignaturer. Både implementeringen av dessa kryptografiska metoder och optimering av deras beräkningskomplexitet är för närvarande en flaskhals för utvecklare. Vi arbetar för att lösa integritets- och skalbarhetsutmaningarna samtidigt som vi är så decentraliserade som möjligt.

bild1

Vilka tips och verktyg har du för Web3-forskare?

Eth Research

Detta är en privat plats för eteriska nördar att hålla civiliserade diskussioner centrerade kring att främja Ethereums forskning. Alla öppna problem som ännu inte har lösts finns där. Bidra gärna till något öppen källkodsprojekt om du vill hjälpa till att utveckla Ethereum 2.0!

Gitter chatt kanal 

Denna chattkanal med öppen källkod är till hjälp för Github devs att lära av experter i det digitaliserade köttet. Jag tillbringar mycket tid i Tryffel och Flit Gitter chattrum. 

Zepkit

Zepkit är ett startpaket som introducerar devs till dapps. Den innehåller en interaktiv handledning och integrerar populära web3-utvecklingsverktyg som Tryffel, OpenZeppelin, Reagera, och Infura, som hjälper till att påskynda installation och utveckling.

Remix 

Remix är en Solidity IDE som används för att skriva, sammanställa och felsöka ditt smarta kontrakts soliditetskod. Det ger också utmärkta verktyg för att göra statisk analys och distribution allt inom online-miljön.

Web3js

En mycket populär samling bibliotek som innehåller specifik funktionalitet för Ethereum-ekosystemet och gör det möjligt att interagera med en lokal eller avlägsen Ethereum-nod med hjälp av en HTTP- eller IPC-anslutning (Inter-Process Communication.)

MetaMask

MetaMask är ett webbläsartillägg för åtkomst till Ethereum dapps i din webbläsare! Det låter dig hämta data från blockchain, hantera identiteter och underteckna säkert.

Vilka projekt är du glada över i Mesh?

Jag är glad över Hyperledger Besu. Hyperledger Besu är en öppen källkod Ethereum-klient skriven i Java. Den inkluderar fyrkedja, vilket gör att vi kan använda eth2.0 med PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 och Clique.)

Jag ser fram emot att lägga till ZK-Starks i Ethereum för att lösa skalbarhetsfrågor. Också stolt över att följa Casper, dess utveckling och se vart den kommer att gå. Jag kan inte vänta med att se effekterna av projekt som uPort och andra decentraliserade identitetsprojekt om människors liv. 

Vad önskar du att fler människor visste om Ethereum och ekosystemet?

Jag önskar att folk visste att detta är ett verktyg för framtiden. Ethereum kommer att spela en viktig roll i framtiden för projekt med social påverkan och demokratisera tillgången till utbildning. Till exempel, ConsenSys lanserade ett Blockchain-mentorprogram för Re: Coded-tränare i Irak och över MENA-regionen

Jag är också djupt inspirerad av människorna bakom denna teknik och hur lysande och modiga de är. Dessa människor skriver Web3-historien. De vaknar varje dag, undersöker, testar, itererar, skickar, felsöker, vrider och skickar igen. De kodar in i okaprerat vatten med mycket få manualer och inga ledstänger. De gör det för att de brinner för att göra världen till en bättre plats. Skrika också till de tidiga dapptestarna. 

bild2

Vad är den största lektionen du har lärt dig i din roll?

Tålamod. Det krävs mycket framsynthet och tålamod för att arbeta mot lösningar som kommer att implementeras om några år framöver. Ibland har du idéer som du vill köra med och implementera, men du saknar rätt verktyg för att genomföra dina idéer. Så du fortsätter att bygga. 

Vi måste inse att Vitalik födde idén om Ethereum i mitten av 2015. Hans papper inspirerade otaliga kryptografer, utvecklare, QA-testare och projektledare att lämna sina jobb, svara på samtalet, trampa in i det okända, samla och bygga. I jämförelse, den första, enkla, skrivskyddade hypertextsidan skapades 1992. Det fanns ingen CSS, ingen animering, inget UX / UI, inget Javascript, inga verktyg som Photoshop eller WordPress. Det tog mycket lång tid för Web2 att få de funktioner vi är vana vid idag.

I huvudsak gör vi samma sak med Web3. De lösningar som vi arbetar mot tar tid tills de är produktionsklara. MetaMask har en fullt fungerande applikation som ansluter användare till Web3, bara fyra år efter Blockera 0. Även om det kanske inte ser ut så jobbar vi i rasande hastighet. Som forskare har jag blivit van vid tidslinjen, men det kan vara frustrerande för utvecklare och affärsmän. 

Var ser du dig själv i Ethereum-ekosystemet om några år?

Jag vet inte vad jag kommer att göra några år på vägen, eller hur det kommer att relateras till Ethereum. Vad jag vet är att jag skapar värde och lämnar en inverkan nu med hjälp av mina fantastiska kollegor i Ethereums ekosystem. Jag kommer att fortsätta göra detta så länge det är vettigt och ger mig glädje.

Nå ut till Amira på LinkedIn, Twitter, och Medium

Vill du lära dig färdigheterna för att bli en blockchain-utvecklare?

Ladda ner Blockchain Developer Job Kit →

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser med mera. E-postadress Exklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me