NYHETSBREV nr 7: DeFi-rapport Q2 2020

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBloggCodefi

NYHETSBREV nr 7: DeFi-rapport Q2 2020

En genomgång och analys av DeFi-protokoll och prestanda under andra kvartalet 2020 av ConsenSys Codefi.

av Nicole Adarme 15 juli 2020 Upplagt 15 juli 2020

Q2 2020 defi rapport omslag

DeFi under andra kvartalet 2020

Igår publicerade vi vår kvartalsvisa DeFi-rapport. Q2 2020 DeFi-rapporten är en datadriven sammanfattning, analys och diskussion om det framväxande ekonomiska ekosystemet som byggs ovanpå Ethereum.

ladda ner rapporten

Några av de viktigaste ämnena som tas upp i rapporten är:

 • Övergripande statistik, sammanfattningar och visualiseringar av DeFi-data.

 • DeFi-användarbeteende och nätverksvisualisering av användarförhållandena mellan protokoll.

 • COMP, Compound och Yield Farming.

 • BTC tokenized på Ethereum.

 • Stora säkerhetsincidenter och ökningen av DeFi-försäkring.

 • Prestanda för specifika högprofilerade protokoll, inklusive Uniswap, Maker och Compound.

 • Stallmyntens tillstånd i Ethereum DeFi.

 • En titt mot DeFi 2020 och därefter.

Ta till exempel det metriska Total Value Locked (TVL) som vanligtvis används som ett riktmärke för Ethereum DeFis framsteg. TVL är USD-mätningen av alla tillgångar (ETH, WETH och ERC-20 tokens) låsta i DeFi när som helst. Vi ville svara på frågan: hur stark är detta mått? Finns det en möjlighet att vi dubbelt räknar några låsta medel och blåser upp TVL?

För att ge ett teoretiskt exempel: en användare kan låsa 1 ETH i Compound och få 250 DAI som ett lån (förutsatt att 1 ETH = $ 250), sedan flytta till ett annat protokoll och låsa upp 250 DAI. Om vi ​​tittar på TVL skulle vi säga att $ 500 USD är låst i DeFi, medan det verkliga låsta USD-värdet i själva verket bara är värdet på den initiala låsta ETH, $ 250.

Så vi tittade på data. Ett konkret exempel hände den 8 juni när en användare (0x … aa7a) drog tillbaka 12 M DAI från Compound och AAVE, lånade ytterligare 2,5 M DAI på dYdX och deponerade sedan allt det DAI i en MakerCDP. Med en grov uppskattning av ~ 200% säkerhetsgrad för WETH-insättning vet vi att när användaren flyttade DAI till CDP, låste de åtminstone $ 5 miljoner USD på dYdX (för att låna 2,5 miljoner DAI) och $ 14,5 miljoner USD på Maker. Det betyder att de bidrog till $ 19,5 miljoner USD i TVL i DeFi, medan de faktiska medlen som användaren tog med sig till DeFi är runt $ 17 miljoner USD ($ 5 miljoner USD på dYdX och $ 12 miljoner dras från Compound och AAVE). Förflyttningen av användarens medel kan ses i figuren nedan.

TTVL Codefi Q2 2020 DeFi-rapport

Resten av Q2 2020 DeFi-rapporten täcker ett brett spektrum av ämnen, som alla åtföljs av objektiva, on-chain data. Kolla in resten av rapporten och håll dig uppdaterad med DeFi.

ladda ner rapporten

Snabba Codefi-träffar

 • Nytt i nyhetsbrevet och Codefi? Kolla upp denna förklaringsvideo om ConsenSys Codefi.

 • ConsenSys Codefi Feedback: TLDR; vi vill komma till känner dig bättre och det tar en minut.

 • Redo för Ethereum 2.0? Den 16 juni tillkännagav ConsenSys lanseringen av Codefi Staking, en Ethereum 2.0 staking-as-a-service-plattform med institutionell funktionalitet för börser, depåer, fonder, plånböcker och andra potentiella kunder.

 • Ser tillbaka på 5 års bevis på arbete. Drivs av Codefi Data, är Proof of Work Mining Report en fullständig retrospektiv på PoWs prestanda och gruvutvecklingen sedan lanseringen av det offentliga Ethereum mainnet 2015.

 • SKALE-nätverket är live på Mainnet! Den 30 juni gick SKALE live på Ethereum-mainnet. I februari tillkännagav Codefi att SKALE skulle vara det första decentraliserade nätverket som lanserade en token på Aktivera plattform.

 • På tal om SKALE är auktionen på Codefi Active runt hörnet. Auktionen kommer att vara en holländsk auktion, “en minskande prisauktion med en enda säljare och flera köpare som tillsammans bestämmer det slutliga clearingpriset.” Låter det komplicerat? Det är det inte – låt oss förklara mer detaljerat.

 • ConsenSys Partner Program erbjuder teknologipartners, systemintegratörer, applikationsföretag och programvaruleverantörer tillgång till anpassade fördelar och nya affärsmöjligheter med våra ledande blockchain-produkter. Tillgång till, stöd för och utbildning av Codefi-produkter är bara en av fördelarna med att gå med i partnerprogrammet.

uppkommande händelser

 • Torsdagen den 16 juni: “Syndikerade lån och blockchain-teknik.” En introduktion till den syndikerade lånemarknaden och möjligheten för blockchain-baserade lösningar. Talare inkluderar Bridget Marsh, VD för LSTA, Didier Le Floche, CTO för ConsenSys Codefi, och Guillaume Dechaux, global chef för strategisk försäljning och BD på ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

Den 16 juni tillkännagav ConsenSys Codefi lanseringen av Codefi Staking. Codefi Staking är en Ethereum 2.0 staking-as-a-service-plattform med institutionell funktionalitet för utbyten, depåer, fonder, plånböcker och andra potentiella kunder. Codefi avslöjade sin första satsning av Pilot Program-deltagare, utformad för att införliva feedback och funktionsförfrågningar medan de designade och bygga Codefi Staking API före lanseringen av Ethereum 2.0. Genom att genomföra pilotprogrammet får partner en djupare förståelse för Ethereum 2.0 och har möjlighet att vara först på marknaden för att ge sina kunder Ethereum 2.0-insatsfunktioner.

Pilotprogrammets deltagare inkluderar stora ekosystemaktörer, inklusive: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport och Trustology.

”När du sätter på Binance kan användare få belöningar utan att behöva ställa in noder, eller oroa sig för minimala insatsmängder, tidslängder eller några fångster. Användare förtjänar de belöningar som deras mynt kan tjäna dem. Med den eventuella lanseringen av Ethereum 2.0 är vi glada att stödja insatser för alla våra ETH-innehavare på Binance, säger Changpeng Zhao (CZ), VD på Binance.

Codefi Staking bygger på en pålitlig programvarustack byggd av ConsenSys. Uppdraget är att tillhandahålla ett vit-märkt API för institutionell klass, med enkel och effektiv åtkomst till Ethereum 2.0-nätverket för att göra det möjligt för företag att säkert och lönsamt delta i nästa fas av Ethereums utveckling.

Codefi accepterar Early Adopter-kunder att samarbeta med före lanseringen av Ethereum 2.0 Beacon Chain. Tidiga adopterare ligger före konkurrenterna med en låg risk, lågt hinder för inträde för att ge feedback om tjänsten samt lära sig direkt från Eth2-team som bygger nästa generation Ethereum och börjar satsa ETH. Klicka här för att registrera dig.

Slutliga kommentarer

Tack för att du stannade igenom detta nyhetsbrev. Följ oss på Twitter, läs mer på vår webbplats och låt oss veta dina tankar. Oavsett om du är intresserad av att arbeta med oss, för oss eller bara vill säga hej, kontakta oss gärna.

Vidarebefordrat detta meddelande? Bli Medlem för månatliga uppdateringar.

Tills nästa gång,

ConsenSys Codefi-teamet

Industry InsightNyhetsbrevProduktuppdateringNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me