Presentation av Teku

blogg 1NyheterUtvecklareFöretagBlockchain förklaradeHändelser och konferenserPressNyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

E-postadress

Vi respekterar din integritet

HemBlogBlockchain utveckling

Presentation av Teku

Teku är Eth2 Beacon Chain Client för Institutional Stakersby ConsenSys 16 oktober 2020 Publicerad 16 oktober 2020

Teku

Eth2 Beacon Chain Client för institutionella spelare

Ekosystemet har förutspått ankomsten av Ethereum 2.0 under en lång stund. ConsenSys Protocol Engineering-team (tidigare känt som PegaSys) har varit involverat redan från början. 

  • Vi gick med andra på Ethereum Sharding Workshop i Taipei i början av 2018.
  • Vi har gjort betydande bidrag till Eth2 R&D via vår Applicerad Forskning, TX / RX, och Automatiserad Verifiering team som alla fokuserar på olika viktiga forskningsfrågor för utvecklingen av Eth2-paradigmet.
  • Vi har bidragit till kärnan i Ethereum sedan 2016 och byggt Hyperledger Besu, den främsta Ethereum-klienten för företag. Dessutom har vi informerat, ledt och implementerat EIP och viktiga Eth1.x-forskningsprojekt. 
  • Vi bildade nyligen ett strategiskt partnerskap med JPMorgan för att förvärva deras protokollprojekt och stödja deras Ethereum-applikationer. JPMorgan ansluter sig till en växande lista över företag som servas av vårt supportteam för företagsklass.

 

consensys plexus ikon runda Läs mer om Teku Utforska Teku

Dessa initiativ är ett bevis på våra högkvalitativa tekniska metoder, vår härdade erfarenhet av företagsstöd och hållbarheten i vårt långsiktiga engagemang för att främja Ethereum-protokollet.

ConsenSys Protocol Engineering-team är ett av de största protokollteamen i hela blockchain-sfären. Med över 70 medlemmar spänner vårt team över ett brett spektrum av expertis, från Java-guider för företag till distribuerade systemakademiker, från teknik, bank, akademi och längre bort. Vi tror mycket på Ethereum 2.0 och investerar stora resurser för att få det levererat. 

Kärnan i våra Eth2-ansträngningar är Teku, en fullständig Ethereum 2.0-klient byggd för att möta institutionella behov och säkerhetskrav. Teku är också den enda klienten som har fått nollfinansiering från Ethereum Foundation och stöds helt av ConsenSys. Teku har varit en full deltagare i alla multiklient testnät hittills (inklusive den berömda reträtten i Ontario, som vi satte ihop för att stödja Eth2-ekosystemet). 

Klientdiversitet är avgörande i den nya Eth2-nätverksarkitekturen, och för att Eth2 ska vara motståndskraftig kan ingen enskild klientimplementering dominera. Av den anledningen har var och en av de fem befintliga kunderna en målanvändarbas i åtanke; Teku är den kund som valts för institutionella spelare. Vi har utvecklat den under den företagsvänliga Apache 2.0-licensen och i stridstestad Java för att utnyttja sitt rika ekosystem med över 7 miljoner utvecklare och robust verktyg för högpresterande applikationer. Vi har precis genomfört en granskning av Quantstamp, som snart kommer att publiceras, vilket stöder vårt mål att skriva ren kvalitetskod och ger ytterligare säkerhet för våra användare när vi går vidare till fyrkedjans ursprung..

ConsenSys Eth2-produkter bygger på Teku. 

  • Infura har kört Teku i en produktionsmiljö för att stödja sin Eth2 Beacon Chain API-tjänst.
  • Codefi Staking, som lanseras snart, kommer huvudsakligen att förlita sig på Teku för deras white label-plattform för hanterad Eth2-stakinginfrastruktur.

För institutionell insats går Teku hand i hand med vårt andra öppen källkodsprojekt, Web3Signer, för att erbjuda en fjärrnyckelsignering och skärningstjänst för maximal säkerhet och sinnesro för validerare. 

Vi arbetar redan med flera andra stora projekt i ekosystemet för att stödja deras användning av Teku i sin egen insatsverksamhet. En av våra ekosystempartners, Attestant, delade sin erfarenhet av att använda Teku hittills:

”Attestant tillhandahåller en icke-frihetsberövande, institutionell klassningstjänst för Ethereum 2.0. För att göra det måste vi stödja vårt erbjudande med produkter och tjänster som levererar affärskritisk säkerhet, stabilitet, tillförlitlighet och prestanda. Det är uppenbart att Teku-klienten genom kontinuerlig forskning, utveckling och testning nu har mognat till den punkt där den uppfyller alla våra stränga kriterier. Vi är mycket glada över att ha arbetat så nära med ett sådant professionellt team och ser fram emot att distribuera Teku-klienten som en del av vår svit på Mainnet senare i år. ”

Vi har arbetat för att bygga Teku till den främsta Enterprise Eth2-klienten i över två år, och vi är glada att välkomna fler professionella spelare i vårt samhälle. Snälla gå med oss över på ConsenSys Discord på #teku eller mejla oss på [e-postskyddad] att komma i kontakt. Vi vill arbeta med dig!  

 

consensys plexus ikon runda Läs mer om Teku Utforska Teku Ethereum 2.0ProduktmeddelandeProduktlanseringNyhetsbrevPrenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste Ethereum-nyheterna, företagslösningar, utvecklarresurser och mer.E-postadress Exklusivt innehållHur man bygger en framgångsrik Blockchain-produktWebinar

Hur man bygger en framgångsrik Blockchain-produkt

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nodWebinar

Hur man ställer in och kör en Ethereum-nod

Hur man bygger ditt eget Ethereum APIWebinar

Hur man bygger ditt eget Ethereum API

Hur man skapar en social tokenWebinar

Hur man skapar en social token

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract DevelopmentWebinar

Använda säkerhetsverktyg i Smart Contract Development

Framtiden för finansiella digitala tillgångar och DeFiWebinar

Framtiden för ekonomi: digitala tillgångar och deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me