Skalbarhet på Enterprise Ethereum

Låt oss komma ur vägen – folk litar inte på blockchain.

Kommer du ihåg när du förklarade för din farfar att det är samma sak att sätta en check i en bankapp som att låta en kassör göra det? Kommer du ihåg de motståndskraftiga proklamationerna om att lita på ett livsmedel med dina livsbesparingar? Okej, tänk dig nu att försöka sätta morfar på MetaMask och sätta några tokens för en ekonomisk investering.

Typ av får dig att tänka, att visa farfar att använda ol bank-appen var inte så illa. Men hur får du honom, eller dig själv för den delen, att lita på den decentraliserade blockchain-framtiden?

utforma förtroende i skalbild 1

Du gör det efter design.

Specifikt genom att låta designexperter delta i samordnande blockchain-produktbeslut.

Företag lever och dör av kundens erfarenheter. Bra design kommer att hålla en användare tillbaka, så att verksamheten kan blomstra och växa.

Ethereum-projekt av företagsklass handlar om att möta användarna där de redan är och det är vårt ansvar att inte stänga av dem helt när vi fortsätter att mogna. Det ursprungliga tillvägagångssättet för blockchain-utrymmet var, “Om vi ​​bygger det, kommer de,” via dapps. Det utrymmet är dock ett långt spel som till stor del bebos av kryptoentusiaster och hobbyister.

Så vad gör vi för alla andra?

Först måste vi hålla dessa redan bekväma användare nöjda. Med känslor som den nya valutan och friktionslösa upplevelser som inte är förhandlingsbara, har vi ingen chans att få tillgång till smuts för att plantera våra blockchain-frön utan dessa överväganden.

Det är dags att få lite smuts under våra naglar. Och när det gäller Enterprise Ethereum bör vi närma oss utrymmet med affärsvärdesförslag som våra grödor. Även med ordet “dapp” skiljer vi oss på ett sätt som isolerar och skrämmer användarna istället för att leda dem ner på blockchain-vägen “som är det bättre sättet.”

Vad är blockchainproblem??

Blockchain löser inte alla dina affärsproblem, men vissa frågor är mer meningsfulla än andra. En fråga vi ställer ofta på ConsenSys Solutions, “Kan du ersätta ordet blockchain med distribuerad databas?” Om “Ja” är det inte rätt passform.

utforma förtroende i skalbild 2

Det finns dock affärsproblem som blockchain löser framgångsrikt. För att transplantera Ethereum till ditt företagsföretag är det viktigt att vi verifierar matchningen mellan strategi och problem. Följande uttalanden är användbara för att avgöra om ditt företag har en potentiell lämplighet för blockchain-lösningar:

  1. Mitt företag kommer att minska administrativa kostnader genom att ta bort mellanhänder och istället möjliggöra direkt avstämning av betalningar med smart utförande av kontrakt på blockchain.
  2. Mitt företag kommer att öka värdet genom att bara driva det som behöver drivas genom smarta kontrakt som automatiserar arbetsflöden baserat på behov.
  3. Mitt företag kommer att avvärja konkurrens genom att ersätta korrupta människor med oförstörbara smarta kontrakt.
  4. Mitt företag kommer att utöka sitt ekosystem genom att vara en källa till sanning via oföränderliga huvudböcker.

Tarmkontrollen är att se till att du använder rätt verktyg för rätt jobb. Du behöver inte en traktorgrävare för att plantera ditt utsäde, men du behöver fortfarande plantera något för att växa till Ethereums ekosystem.

Tänk stort, men tänk som en forskare.

När du bygger din Enterprise Blockchain-lösning bör din North Star vara hög, stor och ljus eftersom det leder oss alla mot det tekniska revolutionens grundläggande mål; transparent oföränderligt förtroende.

Genom att driva på antagandet av blockchain framkallar vi närhet social påverkan och störande förändring. Som ett enskilt företag bygger du inte bara lösningar för identitet eller till och med suveränitet över dina data, du ser till att alla flyktingar har en identitet oavsett var de är i världen.

Och det är fantastiskt!

Men att lösa flyktingkrisen är så högt och omätbart att vi måste bryta ner detta mål i testbara enheter för att övervaka och följa framstegen. Med andra ord är det ett bra ställe att börja använda en vetenskaplig metod för att utvärdera sådana resultat.

utforma förtroende i skalbild 3

På ConsenSys Solutions närmar vi oss att bygga kundprodukter med en blandning av den vetenskapliga metoden, lean impact-modellen och en hälsosam kritik när vi använder blockchain för företagsproblem. Vårt mål genom att använda vår Discovery-fas är att få alla anpassade till visionen innan vi börjar den dyrare byggfasen. Detta fungerar bara genom att inkorporera design för att samdefiniera pragmatiska resultat tillsammans med framgångsmätvärden mot adoption, omvandling och retention.

Linjalen för att mäta framgång för företagets eterum

Nu när metoden är klar, låt oss prata om framgång.

Mätvärden som vanligtvis föreskrivs i typiska Web 2.0-modeller måste kastas i soporna och eventuellt tändas i eld.

Att definiera framgångsmått för blockchain-integration i ditt företag ser närmare på dessa exempel:

  1. Hur decentraliserade är ditt företags transaktioner? Web 2.0-företag kan utföra tusentals eller miljoner transaktioner per sekund, men hur centraliserade är dessa enheter?
  2. Hur transparent är ditt företag? Ju mer transparent du är, desto mindre tror kunderna att du gömmer dig. Bra öppen källkodsanvändning av on- och off-chain-aktiviteter kommer långt att bygga förtroende och kundlojalitet.
  3. Hur gynnar ditt företag världen och hur kan blockchain förbättra ditt företags sociala påverkan? Det kan vara svårt att mäta, men åtminstone kan företag börja med de testbara enheter som vi nämnde tidigare.

När det gäller det senaste måttet kan företag börja förbättra sin sociala inverkan genom att bli en deltagare i blockchain-ekosystemet.

Många av oss är inom blockchain-industrin för att bevisa vår hypotes att Ethereum kommer att göra världen till en bättre plats. Som experter som har vägledande North Star och definierade mätvärden för framgång är det vår plikt att hjälpa till att förenkla blockchain och göra det mer tillgängligt.

Gör Enterprise Blockchain-utveckling tillgänglig

utforma förtroende i skala 4

Företagsfokuserade Ethereum-grupper arbetar aktivt med några av de inledande designkomplexerna i blockchain för slutanvändaren. Vi måste dock utforma för exceptionell användarupplevelse när vi utvecklar blockchain-lösningar av företagsklass. Företagsteam behöver verktygslådor som är lätta att förstå så att företag snabbt kan distribuera en armé av “Buidlers” eller blockchain-ingenjörer.

Innan utvecklarverktyg som Stripe kom och tog bort komplexiteten i att lagra kreditkort, var ingenjörer tvungna att navigera i nyanserna i PCI-efterlevnad. Stripe var avgörande för att skapa ett verktyg som utvecklats av utvecklare som eliminerade frekventa säkerhetsfel i samband med hantering och lagring av kort. Korrekt design och verktyg möjliggör effektivitet och massanvändning för både användare och företag.

Stripe var oerhört framgångsrik eftersom den bjöd in design till utvecklingstabellen i början. Från och med design som en samdrivande kraft resulterade i utvecklingen av funktionella verktyg som användarna kunde förstå och arbeta med.

Blockchain-ekosystemet måste göra det möjligt för ingenjörer, designers och produktchefer att bygga utan att behöva lära sig nyanserna i blockchain-transaktionssignering. Detta måste naturligtvis vara säkert, särskilt när man hanterar mainnet. Ekosystemet måste skapa verktyg, som standardiserade vilsam API: er som är kända för befintliga 2.0-webbutvecklare och möjliggör enkel interaktion med Ethereum blockchain.

Glöm inte ditt förtroende

ConsenSys Solutions utvecklar och implementerar lösningar för företagsklass med nyckel- och plånbokshantering. Vårt team inbjuder UX- och UI-design att sitta vid bordet från första dagen när vi utvecklar blockchain-lösningar. Från den grunden kommer resten att växa så att företag kan trivas och ge kunderna värde.

Att ta fram teknik som främjar globalt förtroende och framkallar systemförändringar är ingen liten uppgift. Men genom att återanvända välbekanta metoder som redan fungerar för antagande av applikationer kan vi påskynda tiden det tar för företag att anta blockchain-teknik. Genom att göra detta kan vi fortsätta att fokusera på att mogna Ethereum-ekosystemet för företag samtidigt som vi arbetar för att fullborda vår stora vision.

För närvarande måste vår North Star vara ett vackert äktenskap mellan teknik och design genom att kombinera funktionalitet och användbarhet.

Den här artikeln minns ett SXSW 2019-samtal som Consensys Solutions-medlemmar Alix Keller, Missy Kelley och Jonathan Belelieu presenterade om Designing Trust at Scale för företagsfokuserat Ethereum. Denna artikel skrevs av Jakob Haglof, Senior Product Designer på ConsenSys Solutions och Alix Keller, Enterprise Blockchain Product Leader på ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me