SKALE Staking and Rewards Primer

blogg 1NyheterUtviklereEnterpriseBlockchain ExplainedBegivenheter og konferanserPresseNyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev.

Epostadresse

Vi respekterer personvernet ditt

HomeBlogCodefi Aktiver

SKALE Staking and Rewards Primer

av Mara Schmiedt 23. juli 2020 Publisert 23. juli 2020

dan meyers MQ8 4HYTgOc unsplash

OPPDATERING: For oppdaterte instruksjoner om SKALE-lanseringen 3. september, se SKALE Sale Guide.

Følgende innlegg vil tilby en primer på SKALE-innsatsmekanismen og gi en oversikt over forventede belønninger du kan forvente når du setter dine Skale-tokens med en validator. 

Registrer deg på Aktiver for å kjøpe SKALE-tokens i den kommende auksjonen, beregne forventede belønninger og begynn å sette dine tokens. 

Hva er SKALE? 

SKALE Network er et elastisk blockchain-nettverk som gir utviklere muligheten til å enkelt tilby svært konfigurerbare, helt desentraliserte sidekjeder som er umiddelbart kompatible med Ethereum. SKALE sidekjeder kan utføre sperretider på under sekund med over 2000 transaksjoner per sekund på hver kjede, og kjøre full-state smarte kontrakter, i tillegg til desentralisert lagring og maskinlæring i EVM. 

I enklere termer fungerer SKALE-nettverket som en desentralisert leverandør av databehandling og lagring av skyer, og gir ytelse og skalerbarhet til Ethereum blockchain. 

I dag bygger over 40 dApps for tiden på SKALE, alt fra spill til DeFi til streaming av lyd og mer.

Hva er staking?

Staking er prosessen med å låse tokens i en kryptovaluta-lommebok for å støtte sikkerheten og ytelsen til et desentralisert nettverk. Det er mekanismen der konsensus i et Proof of Stake-nettverk bestemmes. Til gjengjeld for å sette dine tokens, får deltakerne belønninger.

Satser på SKALE-nettverket

De Skale Token (SKL) er det innebygde hybridverktøytentokenet som representerer både rett til arbeid og betalingstoken på SKALE-nettverket. SKL-tokenholdere kan sette sine tokens for å validere transaksjoner og sikre SKALE-nettverket. dApps-utviklere kan få tilgang til en del av nettverkets ressurser ved å distribuere og leie en elastisk sidekjede ved å betale leiebeløp i SKL. 

For å satse på Skale Network, kan tokenholdere enten stake sine tokens med en validering etter eget valg eller bruke sin egen stakingvalidator. Til gjengjeld for å opprettholde sikkerheten og elastisiteten i nettverket, belønnes spillere hver måned gjennom en prosentandel av SKL-premiepotten. Belønningsbassenget består av samlet utstedelse av protokollbelønning og dApp-avgifter. Mengden belønninger som mottas av spillere er proporsjonal med totalt antall og varigheten av innsatte tokens. Se avsnittet Belønninger for mer informasjon eller hopp rett til Aktiver for å beregne forventede innsatsbelønninger.

SKALE Rewards Calculator.gif

Trinn 1: Bli en SKALE-tokenholder

For å begynne å satse på SKALE Network må du først eie SKL-tokens. Tidlige adoptere kan kjøpe SKALE-tokens på Activate etter registrering og bekreftelse av ID-en. Du kan forhåndsregistrere deg for lanseringen av SKALE-token den Aktiver og opprett en konto på bare noen få minutter. 

Staking Flow GIF.gif

SKALE-tokens vil bli solgt i en nederlandsk auksjon som vil bli lansert 17. august kl. 12.00 EST. Etter registrering kan du bruke Ether, USDC eller DAI til å delta i auksjonen. Alle offentlige lanseringsdeltakere som har sendt inn et bud under auksjonen, vil motta poletter innen 3 uker etter avsluttet auksjon.

Alle tokenholdere som planlegger å motta tokens ved lansering av mainnet, vil bli bedt om å samtykke og fullføre bruksbeviset, noe som krever at 50% av en tokeninnehaverportefølje skal stakes i minimum delegasjonsperiode på 90 dager, før de kan låse opp tokenoverførbarheten utenfor nettverket. Bevis for bruk sikrer at tokenholdere aktivt støtter nettverket mens de begrenser spekulasjoner. Selvfølgelig vil spillere kunne samle innsatsbelønninger gjennom hele bruksperioden. 

Trinn 2: Sette inn SKALE-tokens

Når du mottar SKALE-tokens, er du klar til å bli en aktiv deltaker i nettverket. Activate gir deg et sømløst grensesnitt for å kreve, administrere og stake dine tokens. 

For å delta og tjene innsatsbelønninger for å bidra til nettverkets sikkerhet:

1. Sammenlign valideringsalternativene på Aktiver deltakelsesportalen

2. Velg en validator, skriv inn beløpet du ønsker å satse, og innsatsvarigheten (3, 6 eller 12 måneder)

3. Bruk din tilkoblede web3-lommebok til å sende inn innsatsforespørselen din

SKALE Bekreft delegering.gif

Når de er godkjent, begynner tokens å stikke i begynnelsen av den første epoken. Når delegasjonsforespørselen er akseptert av validatoren (e), er spesifiserte tokens låst og kan ikke fjernes fra den angitte delegeringsperioden. Hvis validatoren av en eller annen grunn avviser forespørselen din, kan du satse med en annen validator før neste innsatsperiode begynner. 

Trinn 3: Motta belønninger

Innsatsbelønninger fordeles til tokenholdere gjennom den angitte delegasjonsperioden og distribueres i begynnelsen av hver kalendermåned.

Mengden innsatsbelønninger du tjener, avhenger av følgende variabler:

  1. Antall poletter du satser: Totalt antall poletter du satser. 

  2. Delegasjonens varighet: Den tilgjengelige varigheten av delegasjonen din, som kan være 3, 6 eller 12 måneder. De årlige belønningsmultiplikatorene er henholdsvis 1x, 1,5x og 2x.

  3. Nettverksutstedelsesrate: Frekvensen av tokens preget av protokollen som er tilgjengelig for distribusjon til alle noder i nettverket. Nettverksutstedelsesraten begynner med 9,3% av den totale forhåndsutviklede forsyningen (5,5% av den totale forsyningen) det første året, og avtar med en hastighet på 0,55% hvert år de første 6 årene. 

  4. Total innsats i nettverket: Totalt antall tokens som er satt i nettverket er omvendt proporsjonalt med belønningshastigheten gitt den faste nettverksutstedelsesgraden. Ved målsats på 40% er belønningsgraden 9,9%, 19,8% og 29,7% for henholdsvis 3, 6 og 12 måneders delegasjonsperioder (se nedenfor). 

  5. Generering av nettverksgebyr: Totalt antall poletter i belønningsbasseng påløpt fra leiegebyrer for dApp s-chain

  6. Validator Fee Cut: Den% belønningskuttet som din valgte validator tar betalt for delegering

  7. Belønningssammensetning: Din beslutning om å sammensette og delegere belønninger på nytt

Reward Rates.png

Du kan beregne dine estimerte belønninger ved å bruke vår SKALE kalkulator.

Trinn 4: Trekke tilbake SKALE-tokens

På slutten av hver måned blir de opptjente innsatsbelønningene dine tilgjengelige for uttak. Når du har tatt ut belønningene dine, kan du bruke dem til å delegere eller overføre dem til andre formål når du har oppfylt kravene til bruk av bevis.

Krev belønninger GIF.gif

Registrer deg på Aktiver for å kjøpe SKALE-tokens i den kommende auksjonen, beregne forventede belønninger og begynn å sette dine tokens.

Har du flere spørsmål? Sjekk ut FAQ.

Skrevet av Mara Schmiedt

Desentraliserte nettverkSKALETakingNewsletterAbonner på vårt nyhetsbrev for de siste Ethereum-nyhetene, bedriftsløsninger, utviklerressurser og mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me