Najboljša delovna mesta v Blockchainu: vse, kar morate vedeti o njih

Dobrodošli v mojem vodniku po najboljših današnjih dnevih kripto delovna mesta, delovna mesta v blockchainu in kariere. Če ste kdaj razmišljali o karieri v blockchainu ali se spraševali o najboljših delovnih mestih in karieri v blockchainu, ki jih morate vedeti, potem je to vodnik za vas!

Tudi, če vas tema zanima, koristili bi vam tudi ogled nekaterih tečajev Udacity, edX, ali Coursera ponudbo!

V tem priročniku vam bom povedal o enem izmed najhitreje rastoči trgi dela na svetu. Trg kriptovalut je vreden okoli 270 milijard dolarjev in potrebuje vse vrste različnih ljudi, da jo podpirajo.

Povedal vam bom, kakšne vrste kriptovalut so na voljo, ki jih imajo najvišje plače, in kaj najboljše vstopne položaje so.

Govoril bom tudi o trg delovnih mest v kriptovalutah na splošno. Ko boste prebrali, boste vedeli, katera področja v industriji rastejo in katere veščine so najbolj potrebne. Vedeli boste tudi ki jih podjetja najemajo in kakšnega zaposlenega iščejo.

Blockchain delovna mesta: pisarniški delavci

To je zelo razburljiv čas za kripto dela. Obstajajo na stotine priložnosti za ljudi, kot ste vi da se vključijo v ustvarjanje tehnologije prihodnosti. Torej, če še niste razmišljali o karieri v blockchainu, je zdaj čas, da začnete!

Začnimo s hitrim pregledom, kako tehnologija veriženja blokov spreminja trg dela.

Prihod Blockchaina

Leta 2009 je kodirnik z imenom Satoshi Nakamoto ustvaril Bitcoin – prva decentralizirana digitalna valuta na svetu.

Najden najnovejši kupon Udacity:

Bitcoin uporabnikom omogoča prenos sredstev drug drugemu po ogromnem omrežju od kjer koli na svetu. Podatki o transakciji so varno shranjeni v tisočih različnih računalnikih.

To pomeni da uporabniki lahko vidijo vsako transakcijo, ki je bila kdajkoli izvedena. Pomeni tudi, da informacije ni skrit na strežnikih v pisarnah podjetij, kot sta Facebook in Google, kjer jih je mogoče prodati ali ukrasti. Bitcoin je skoraj nemogoče vdreti.

Blockchain delovna mesta: Facebook, Google in Instagram

Preprosto povedano, blockchains so varen način shranjevanja in prenosa ogromnih količin pomembnih informacij. Bitcoin ima zelo preprosto funkcijo; za pošiljanje sredstev od enega uporabnika drugemu. Vendar je potencial tehnologije, ki jo je ustvaril Nakamoto, neomejen in zdaj ima veliko ljudi Bitcoin službe.

Razvoj verige blokov je morda še vedno nekoliko skrivnosten, toda če bi radi o njem izvedeli več, bi to zagotovo morali preverite predavanja na njej edX, Udacity, ali Coursera.

Opomba: Bi radi izvedeli več o verigah blokov? Oglejte si mojo Pojasnjen vodnik po blockchainu.

Od bitcoina je bilo uvedenih na stotine drugih kriptovalut in ustanovljeno na tisoče različnih podjetij, ki ponujajo storitve veriženja blokov.

Digitalni denar je bil prva uspešna uporaba tehnologije veriženja blokov, zdaj pa je še veliko drugih. Vsak nov spletni dnevnik, borza ali kriptovaluta ustvarja nova delovna mesta v verigi blokov. Vsaka nova tehnična izboljšava ustvarja nove veščine, ki se jih je treba naučiti in se jih naučiti.

Ethereum, Coinbase in BlockGeeks niso edina mesta, ki ustvarjajo delovna mesta v blockchainu. Skoraj deset let po izumu Bitcoina je zelo malo panog, ki ne preiskujejo ali razvijajo novih uporab tehnologije blockchain..

Opravila Blockchain: Blockchain

Oglejmo si od kod prihajajo nova delovna mesta v verigi blokov.

Kdo zaposluje?

Na trgu kripto dela so štirje glavni igralci; zagonska podjetja, zapuščine, tehnološka podjetja in vlade. Tukaj je opisano, kako se je vsak vključil v verigo blokov in kaj z njo počne;

1. Startupi: To so neodvisna podjetja in izdelki, ustvarjeni od izuma Bitcoina. AngelList ima evidenco več kot 1500 kripto zagonskih podjetij, ki so zbrala več kot 3,7 milijarde USD od začetne ponudbe kovancev (ICO) samo v Ameriki.

Startupe vodijo kripto nerdi in poslovneži v verigah blokov, ki so videli, kako pomembna je tehnologija, in so se zgodaj vključili. Ustvarjajo podobne platforme EOS, Monero, in Qtum pa tudi izmenjave kot Bittrex, Kraken in Binance.

Startupi so lahko tudi ponudniki denarnic, spletna mesta z novicami, blogi in izobraževalna orodja ki so bili oblikovani za podporo blockchain projektom. Številna delovna mesta, ki so jih ustvarili zagonski podjetji, za začetek niso bila plačana, zdaj pa so se začela zelo dobro plačevati!

2. Zapuščine: To so velika podjetja banke, računovodske pisarne in odvetniške pisarne ki obstajajo že vrsto let. Dolgo so se odzvali na tehnološki razvoj Bitcoina. Oni videli, kako raste skozi leta in zdaj jih je strah.

Blockhain delovna mesta: bančno poslovanje

Če ne najdejo načinov za uporabo tehnologije veriženja blokov, to bi jih lahko spustilo iz posla! Podedovana podjetja imajo veliko moči in denarja. Njihov svetovni ugled jim omogoča, da zaposlijo skoraj vse, ki jih želijo. Večina najema cele skupine strokovnjakov za veriženje blokov, ki jim pomagajo slediti tehnologiji.

3. Tehnična podjetja: To so podjetja, ki lahko največ izgubijo, če tehnologija veriženja blokov prevzame svet. So podjetja, kot so Microsoft, Apple, Google in Facebook. Velik del njihovega uspeha in moč temelji na centraliziranih storitvah ponujajo.

Če priljubljenost decentraliziranih platform nenehno raste, uporabniki ne bodo več želeli uporabljati centraliziranih omrežij. Tehnična podjetja se morajo prilagoditi in to hitro! Razvoj verige blokov je postal glavna prednostna naloga.

Večina jih je vlaganje v projekte, ki bodo tehnologijo veriženja blokov koristili njihovim podjetjem. Eden največjih tovrstnih projektov je Hiperledger. Hyperledger želi zagotoviti podjetjem orodja uvesti morajo tehnologijo veriženja blokov.

4. Vlade: potencial za zmanjšanje stroškov blockchain je ogromen, tako veliko nacionalnih vlad že najemajo kripto strokovnjake, ki jim svetujejo. V Veliki Britaniji je Sir Mark Walport predlagal, da bi lahko verigo blokov uporabljali za upravljanje plačil študentskega posojila.

jazV Estoniji se tehnologija veriženja blokov uporablja za pravičnejše in učinkovitejše vladne agencije. Projekti všeč e-rezidenca uporabljajo za izdelavo prve “digitalne nacije” na svetu. Venezuela je šla še dlje in ustvarila svojo kriptovaluto z imenom Petro!

Blockchain delovna mesta: vlada

Vse te institucije ustvarjajo nova delovna mesta v blockchainu vsak dan. Torej, kaj so kriptovalute in kdo jih zapolnjuje? Pa ugotovimo!

Kdo se zaposli?

Blockchain tehnologija je nova znanost in se hitro spreminja. Za naloge, ki jih ponuja nova industrija, se najema veliko različnih vrst ljudi. Zaposlen v blockchainu lahko prihajajo iz skoraj vseh poklicnih okolij lahko pa jih ločimo v dve glavni skupini:

Tehniki: To so tehnološki strokovnjaki, kot so razvijalci in inženirji programske opreme. So zelo usposobljeni za programske jezike, kot so Java, Python, in C++. Nekateri bodo imeli izkušnje s kripto tehnologijo, večina pa jih ne.

Tudi za tehnike, kriptovalutna delovna mesta so nov izziv! Razvijalci in inženirji bodo morali spoznati nove kodne jezike na primer Ethereumova Solidity ali protokol Ripple, če si želijo najboljše kariere v blockchainu.

Delovna mesta razvijalcev blokov so različna. Oni zahtevajo inženirje in razvijalce opraviti veliko nalog, ki jih običajno ne bi. Blockchain projekti lahko od njih zahtevajo raziskati, oblikovati in zgraditi novo platformo kot tudi ponujanje poslovnih idej in načrtov za prihodnost.

Med prebiranjem teh zahtev boste morda začeli razmišljati, da vam ni mogoče biti zaposleni na tem področju, ker teh znanj primanjkuje. Na srečo, obstaja enostaven način za odpravo tega. Preveri razredih o teh temah, ki bi lahko vam pomagajo pri razvoju verige blokov in kmalu boste pripravljeni na zaposlitev.

Netehniki: Blockchains potrebujejo več kot le tehnično podporo. Kot vsako podjetje tudi blockchain projekti potrebujejo računovodje, odvetniki, odnosi z javnostmi, tržniki in še veliko več. Spletno mesto za delovna mesta blockchain, Crypto Jobs List, objavlja prosta delovna mesta v trženje, skupnost, oblikovanje in ima celo sezname za strokovnjake za meme!

Blockchain Jobs: spletno mesto Cryptojobslist

Ne glede na to, ali ste strokovnjak ali ne, kariera v verigi blokov je nova in razburljiva priložnost. Nato si oglejmo področja, ki bi lahko v naslednjih nekaj letih zabeležila veliko rast.

Področja rasti

Blockchains ogrožajo način dela mnogih industrij, vendar iščejo nove vloge za ljudi, usposobljene na teh področjih. Spodaj so nekaj sklopov spretnosti to bo v prihodnosti potrebno v kripto;

1. Mediji: Blockchain industrija mora doseči širše občinstvo. Videli smo lahko namensko verigo blokov oglaševalske agencije, PR podjetja in mediji v prihodnjih letih. Youtube vlogerji, kot so Ameer Rosic, Ivan on Tech in Crypt0, so prvi v novi vrsti kripto novinarjev.

2. Razvoj DApp: Blockchain projekti bodo uspeli le z izgradnjo decentraliziranih aplikacij, ki jih ljudje želijo uporabljati. Veliko pozornosti bomo namenili najem oblikovalcev programske opreme, ki lahko gradijo dApps za množični trg. Decentralizirani Facebook, kdorkoli?Blockchain delovna mesta: Dapp razvojno okolje

3. Skladnost z zakoni: Okoli sveta, pišejo se novi zakoni o tem, kako je mogoče uporabljati kriptovalute. Sama tehnologija lahko vodi pravne pogodbe (v obliki pametnih pogodb). To pomeni, da bodo pravne družbe potrebovale kripto strokovnjake, kripto podjetja pa pravne svetovalce!

4. Logistika: Sposobnost shranjevanje in prenos velikih količin informacij lahko močno vplival na delovanje dobavnih verig. To bi lahko pomenilo velike spremembe in nova delovna mesta v kmetijstvu, težki industriji in mednarodni trgovini.

5. Trgovanje / prodaja: Borza je v osemdesetih letih in zdaj močno rasla trg kovancev raste še hitreje! Izmenjave kovancev dnevno opravijo na desetine milijonov kripto poslov. Oni rabijo: upravljavci premoženja, kripto posredniki, analitiki in ICO svetovalci.

Kot lahko vidite, povprečen zaposleni v blockchainu sploh ni povprečen!

Zdaj veste, kako izgleda trg delovnih mest v blockchainu, katera delovna mesta so na voljo in kje. Nato si želim pogledati malo podrobneje razmerje med razpoložljivimi delovnimi mesti v blockchainu in ljudmi, ki jih iščejo.

Blockchain Jobs: ponudba in povpraševanje

Blockchain Jobs: objave po letih

Povpraševanje po blockchain strokovnjakih se je v zadnjih letih zelo povečalo. Med novembrom 2015 in aprilom 2018 so seznami za delovna mesta v blockchainu dejansko so se povečale za 63%. LinkedIn našteva 2.527 rezultatov iskanja za delovna mesta razvijalcev verig blokov samo v ZDA.

Od naštetih jih ima 483 sedež v New Yorku, 360 v San Franciscu, v Los Angelesu pa je 142 prostih delovnih mest za razvijalce verig blokov..

Torej, povpraševanje je veliko, a je zadoščeno? Kratek odgovor je ne. Resno je pomanjkanje kvalificiranih strokovnjakov za blockchain, zlasti tisti, ki so se osredotočili na bolj tehnično plat posla.

Strokovni rekruterji, kot je Toptal, so zabeležili a 700% povečanje števila delovnih mest v blockchainu ki se oglašuje od januarja 2017. Drugi tehnološki zaposlovalec Upwork je poročal, da je blockchain inženiring najhitreje rastoča veščina ki ga iščejo delodajalci na svojem spletnem mestu.

Vendar Computerworld ocenjuje, da obstajajo le približno 250 razvijalcev programske opreme v Združenem kraljestvu ki “resnično dobijo” tehnologijo veriženja blokov. Podobno pomanjkanje je mogoče najti po vsem svetu.

Te statistike so šokantne, ko pomislite, koliko denarja je vredna panoga! Na srečo to povzroča pomanjkanje kvalificirane delovne sile pravi čas za začetnike začeti razmišljati o karieri v kripto. Pomeni tudi, da lahko strokovnjaki za veriženje blokov imenujejo svoje plače!

Poglejmo, kaj so štirje glavni igralci, o katerih sem že govoril, pripravljeni plačati razvijalcem blokov.

Koliko zasluži razvijalec blokov?

Od česa bo zaslužil razvijalec verig blokov, bo odvisno njihove izkušnje in tudi, kje se odločijo za delo. Tukaj je, kdo kaj plača:

 • Zagon privabiti nekaj najboljših talentov blockchain. Ponujajo veliko odgovornosti in svobode. Oni ne ponujajo najvišjih plač čeprav. Povprečna letna plača za razvijalca blokov brez izkušenj je približno 50.000 USD.

  S petimi ali več leti izkušenj to lahko gre do približno 70.000 USD letno. Nekatera zagonska podjetja ponujajo lastni kapital zaposlenih v podjetju, kar je bonus, ki ga običajno ni mogoče najti drugje.

 • Zapuščine in tehnološka podjetja ponudbo najboljše plače v poslu. Vstopne plače so lahko tako visoke kot 70.000–80.000 USD. Po petih letih trgovine se lahko plače dvignejo tudi do 100.000–120.000 USD! Kar je povsem razumno, mislim, da se boste strinjali!

  IBM-ov podpredsednik za ljudi in kulturo Mike Schade je rekel da je razlika med začetnimi plačami in plačami bolj uveljavljenih podjetij tako velika iz enega samega razloga. Razvijalci blokovnih verig ne marajo delati za velike centralizirane organizacije. Zato morajo stara podjetja in tehnološka podjetja ponuditi veliko več denarja, da bi pritegnila pravo osebje.

 • Vlada plače se razlikujejo od države do države vendar so na splošno plačani manj kot ustanavljanja ali uveljavljena podjetja. Delo za vlado ne imajo svoje prednosti.

  Vladni projekti običajno vključujejo zelo tajni podatki in sistemi tako se lahko blockchain tehniki pretvarjajo, da so James Bond, medtem ko delajo!

Torej, velika tehnološka podjetja plačujejo največ, vendar zagonska podjetja so bolj priljubljena za delo. Predstavljajte si, kako bi se izteklo življenje Marka Zuckerberga, če bi se zaposlil v Microsoftu, namesto da bi ustvaril svoj startup!

Preden vas pustim, da svojo prihodnost razmislite kot superzvezdnico blockchaina, poglejmo korake, ki jih morate sprejeti, da pridete tja.

Načrt kariere za blockchain

V idealnem primeru morate imeti znanje računalništva in razvoja programske opreme. Če ne, potem priporočam nekaj treninga. Vaše možnosti so;

1. Stopnja, osredotočena na verigo verig: Nekatere najboljše svetovne univerze – vključno z Berkeleyjem, MIT in Princetonom – so začele ponujati diplome iz razvoja verige blokov.

2. MOOC: množični odprti spletni tečaji (MOOC) so cenovno dostopni in enostavni za dostop. Na primer, BitDegree ponuja tečaje blockchain za začetnike in naprednejše študente. Lahko tudi odjavite Udacity in njihovi tečaji!Blockchain delovna mesta: množična razlaga odprtega spletnega tečaja

3. Usposabljanje na delovnem mestu: Če imate srečo, da delate na področju, na katerem se uporablja tehnologija veriženja blokov, potem ste vi se lahko brezplačno prekvalificirajo! 75% delovnih mest v blockchainu dobijo zaposleni, ki že delajo v najemniškem podjetju.

Tu so trije glavni nasveti za iskanje uspeha v novi kripto karieri;

 • Bodite na tekočem z industrijskimi trendi: Blockchain tehnologija je spreminjanje ves čas. Obiščite Reddit in GitHub za redno obveščanje o razvoju industrije.
 • Bodite prilagodljivi: Blockchain kariera je v številnih oblikah. Moraš biti delno kodirnik, delno podjetnik in delno Youtube. Obstaja veliko veščin za obvladovanje, zato bodite pripravljeni!
 • Ljubezen kripto: Če vam protokol Bitcoin ne nasmehne obraza, potem služba Bitcoin verjetno ni za vas. To je eden največjih tehnoloških prebojev v zgodovini, zato uživajte!

In to je to, popolna začetniška turneja po najboljših današnjih delovnih mestih in karierah v blockchainu. Preden se odločite, kateri vam najbolj ustreza, vam bom pustil nekaj zadnjih misli.

Končne misli

Bitcoin delovna mesta in blockchain kariera so tu, da ostanejo. Ljudje, ki še pred šestimi meseci niso slišali za Bitcoin, se učijo, kako bo njegova tehnologija vplivala na njihovo delovno mesto.

Blockchain tech lahko spremeni vsako panogo na svetu. Ne glede na to, ali nam je všeč ali ne, bo postal del našega delovnega življenja. Če citiram gospoda Boba Dylana, “Časi, ki se spreminjajo”.

Najboljša delovna mesta v blockchainu so danes tista, ki si jih ljudje ustvarjajo sami. Če ste pravnik, postanite svetovalec za skladnost s kripto. Če ste borzni posrednik, postanite svetovalec ICO. Če pa delate v supermarketu, postanite strokovnjak za oskrbovalno verigo! Možnosti je neskončno …

Vendar morda ne bo enostavno, če na tem področju nimate predznanja. Ampak tu smo, da vam pomagamo. Svetujemo vam, da si ogledate nekaj najboljših tečajev o razvoju verige blokov, kot so Udacityjev tečaj ali Edxov tečaj.

Ali razmišljate o prijavi kripto delovna mesta? Ste ga že dobili? Če imate k tej temi sploh še kaj dodati obvesti me!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me