30 poslovnih čimbenika platforme Blockchain

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Blockchain HomeBlogEnterprise

30 poslovnih čimbenika platforme Blockchain

Ključna razmatranja za odabir optimalne poslovne blockchain platforme za vaš poslovni slučaj. napisao Clemens Wan, 28. veljače 2020. Objavljeno 28. veljače 2020

1

Clemens Wan je arhitekt rješenja u tvrtki ConsenSys. Piše popise s 30 seelemons.com.

Kada odabirete blockchain platformu koja je “primjerena glavnoj knjizi” za vaš poslovni slučaj, vjerojatno biste željeli napraviti detaljnu skrb i stvoriti rubriku koja vašim dionicima i timu opravdava vaš poslovni i tehnički izbor. Evo nekoliko poslovnih čimbenika koji bi se mogli uzeti u obzir pri odabiru vaše platforme (za tehnička razmatranja pročitajte 30 tehničkih čimbenika platforme Blockchain).

 1. Glavna tvrtka koja podupire platformu – Tko je to? Postoji li mnogo tvrtki koje podržavaju istu platformu?
 2. Podržavanje dugoročne strategije podrške tvrtke – Hoće li tvrtka ostati u blizini i igrati značajnu ulogu u održavanju izdanja koda? Je li odvojeno od mreže?
 3. Podržavanje financijskih podataka tvrtke – Kopanje dublje u financijsku pistu i procjenu podržavajuće tvrtke.
 4. Jedinstvena poslovna vrijednost – Je li ovaj blockchain izgrađen posebno za određeno okruženje kako bi pokrivao određene funkcionalne / nefunkcionalne zahtjeve?
 5. Ciljno tržište platforme – Ima li platforma jasno ciljno tržište koje će izravno kupiti vrh steka dapps-a i graditi na vrhu platforme?
 6. Plan izlaska platforme na tržište – Koji je pristup prema većem usvajanju tržišta?
 7. Količina dobavljača tehnologije – Koliko tvrtki gradi vrhunske programe na vrhu sustava?
 8. Kvaliteta dobavljača tehnologije – Koje su od ovih tvrtki renomirane i izvršile su prethodne projekte ili imaju postojeću tržišnu otkupninu?
 9. Vrsta izdanih aplikacija – Jesu li objavljene aplikacije korisne i koristi li ih tržište?
 10. Zasićenost tržišta – Je li tržište doseglo razinu predanosti koja pokazuje mogućnost pridruživanja? Je li već zasićeno?
 11. Dostupni programeri – Postoji li jaka zajednica programera koja traži mogućnosti za posao?
 12. Troškovi programera – Jesu li specijalizirani programeri blockchaina preskupi za najam ili previše evanđelisti da bi se pridružili tradicionalnoj instituciji?
 13. Jednostavnost integracije s postojećim aplikacijama – Hoće li se ove aplikacije povezati s postojećim sustavima koristeći tradicionalne tehnologije?
 14. Tržište dappsa uživo – Koliko je dappsa uživo?
 15. Plan značajki – Koje će se dodatne značajke dodati na platformu?
 16. Kompatibilnost otvorenog koda u odnosu na verziju poslovne verzije – Jesu li verzije s otvorenim kodom i za tvrtke interoperabilne?
 17. Dodatne značajke otvorenog koda u odnosu na poduzeće – Koje dodatne značajke dobavljači moraju kupiti ili izgraditi?
 18. Troškovi licenciranja blockchain sloja – Koliko će koštati blockchain sloj (npr. Čvor / klijenti / infrastruktura / članstvo u zakladi)?
 19. Troškovi licenciranja za dapp – Koliko će koštati dapp? Kako dapp zarađuje u ekosustavu? Hoće li zaključati novac u okviru pametnog ugovora prodajom tokena ili naplatiti naknadu u okviru ugovora po transakciji?
 20. Preokret za izgradnju vlastitog dapp-a u odnosu na kupnju objavljenog – Je li ekonomski isplativo izgraditi dapp i prodati ga drugima u ekosustavu za čistu tehnološku igru?
 21. Podržati upravljanje incidentima i kontinuitet poslovanja – Tko je u mogućnosti pružiti podršku na svim razinama i osigurati da stvari funkcioniraju ako usvojite novu tehnologiju?
 22. Interno angažiranje za trajno održavanje – Koga trebam zaposliti unutar DevOps-a ili infrastrukture za podršku sustavu? Postoji li mogućnost pretvorbe unutar ustanove?
 23. Komponente sistemske integracije – Postoje li postojeće komponente koje se mogu rasporediti ili ponovno upotrijebiti iz postojećih sustava?
 24. Podrška za standarde – Usklađuje li se tehnološki sklad s tehničkim politikama institucije?
 25. Revizije na razini poduzeća – Je li platforma prošla reviziju softvera na razini poduzeća i podržana tvrtka za implementaciju?
 26. Agnostik dobavljača – Postoji li više davatelja tehnologije koji doprinose različitim slojevima?
 27. Globalno ispitivanje sigurnosti – Ima li na platformi dovoljno hakera s bijelim šeširima i povijesti pregleda u pogledu sigurnosnih mjera?
 28. Procjena tržišta – Postoji li mreža s postojećom vrijednošću kojom se može trgovati?
 29. Zrelost tržišnog krajolika – Imati dovoljno posredničkih stranaka koje su zatražile stavove u okviru uspješnog izlaska na tržište?
 30. Izvršenje s željenim dobavljačem – Predlaže li vaš preferirani dobavljač (savjetodavna tvrtka koju vaša tvrtka najčešće koristi) ovu platformu za slučajeve korištenja koji bi mogli riješiti naše poslovne probleme?
Posavjetujte se s našim blockchain stručnjacima

Naš globalni tim za rješenja nudi blockchain obuku, strateško savjetovanje, usluge implementacije i mogućnosti partnerstva. Kontaktirajte nas s biltenima Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajCjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Što je Enterprise EthereumWebinar

Što je Enterprise Ethereum?

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Komgo Blockchain za robne trgovinske financijeSlučaj Stud

Komgo: Blockchain za financiranje robne trgovine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me