Blockchain in Law: Koristite slučajeve u pravnoj industriji

Contents

Koje su prednosti Blockchaina u legalnoj industriji?

 • Pristupačnost
 • Transparentnost
 • Ušteda troškova
 • Automatizacija 
 • Integritet podataka

 

Kako će blockchain tehnologija učiniti pravni sektor dostupnijim?

Odvjetnici mogu iskoristiti blockchain tehnologiju kako bi pojednostavili i pojednostavili svoj transakcijski posao, digitalno potpisali i nepromjenjivo pohranili pravne sporazume. Korištenje skriptiranog teksta, pametnih ugovora i automatiziranog upravljanja ugovorima smanjuje pretjerano vrijeme provedeno u pripremi, personalizaciji i održavanju standardnih pravnih dokumenata. Te uštede troškova prenose se na kupca. Uz to, blockchain demokratizira pristup pravosudnom sustavu smanjujući složenost potrošača i smanjujući pozamašne pravne takse.

Kako će blockchain tehnologija učiniti pravni sektor transparentnijim?

Tehnologija raspodijeljene knjige stvara zajedničku knjigu koja je dostupna svim stranama sporazuma. Ugovori temeljeni na blockchainima ispekli su usklađenost, bez iznenađenja i prostora za pogrešno tumačenje. Uz to, netehnolozi mogu bolje razumjeti transakcije koje sklapaju i što pametni ugovor predstavlja.

Kako će blockchain tehnologija smanjiti troškove u legalnoj industriji?

Mnogi se ručni zadaci mogu izvršavati automatski, što značajno smanjuje sate dodijeljene izradi i izmjeni pravnih dokumenata. Taj se trošak obično prenosi na klijente, što potiskuje satnice odvjetnika na astronomske stope. Uvođenje pametnih ugovora ubrzat će i smanjiti troškove transakcija između stranaka. Isplativ algoritam može automatski i transparentno upravljati escrow računima uz djelić cijene ručnog rada. Niži troškovi povećat će ukupnu potražnju i dostupnost pravnih usluga.

Kako će blockchain tehnologija donijeti automatizaciju u legalnu industriju?

Odvjetnici troše do 48% svog vremena na administrativne zadatke, uključujući prijenos podataka između softvera i ažuriranje knjiga povjerenja klijenata. (Izvještaj o pravnim trendovima tvrtke Clio za 2018. godinu.) Koristeći spremište pravnih sporazuma i unaprijed izrađene pametne ugovore, odvjetnici mogu automatizirati nenaplative administrativne zadatke i transakcijski posao. Smanjenje prekomjernog fizičkog rada također će ubrzati pravne postupke, što kupcima smanjuje troškove. 

Kako će blockchain tehnologija pravnu industriju učiniti učinkovitijom?

Blockchain tehnologija može usmjeriti, redizajnirati, automatizirati, razdvojiti i osigurati mnoge procese u pravnoj industriji, a da pritom ne izgubi pravosudnu vlast. Optimizacijom različitih značajki industrije učinit će pravni i financijski sektor učinkovitijim i produktivnijim, a istovremeno smanjiti trenje i troškove. 

Kako će blockchain tehnologija donijeti cjelovitost i transparentnost podataka u pravnu industriju?

Pravni dokumenti djeluju kao lonac za zlonamjerne hakere koji žele profitirati od vrijednih povjerljivih podataka koje su stvorili i održavali odvjetnici. Umjesto slanja osjetljivih podataka e-poštom naprijed-natrag, odvjetnici mogu odabrati pohranu pravnih podataka decentralizirana, raspodijeljena knjiga za feedove samo za dodavanje, što povećava cjelovitost podataka. Ako se dokazi miješaju ili mijenjaju, povezani hash vrijednost neće se podudarati, jasno stavljajući do znanja da je došlo do promjene.

U središtu pažnje proizvoda

Automatska kabriolet nota

Automatizirana konvertibilna nota popularan je oblik financiranja tvrtki u ranoj fazi. Ovaj besplatni resurs je brz i jednostavan način za stvaranje prilagodljive konvertibilne note temeljene na američkim tržišnim standardima. Pokušaj sada!

Automatska kabriolet nota

Koji su slučajevi upotrebe blockchaina u pravnoj industriji?

Postoji nekoliko mogućih aplikacija Enterprise Ethereum blockchain u legalnoj industriji. Evo nekoliko glavnih slučajeva korištenja koje je ConsenSys prepoznao:

 • Elektronički potpisi
 • Intelektualno vlasništvo
 • Vlasnička prava
 • Skrbnički lanac
 • Tokenizacija
 • Decentralizirane autonomne organizacije (DAO)
 • Autonomne organizacije s ograničenom odgovornošću (LAO)
 • Automatizirana usklađenost s propisima
 • Uplata od stroja do stroja
 • Arbitražni sustav zasnovan na blockchainu

 

Kako će blockchain tehnologija utjecati na elektronički potpis?

Elektronički potpisi donose brzinu, učinkovitost i uštedu troškova u postupku provjere autentičnosti. Prijava na blockchain potpisnika košta djelić troškova u usporedbi s platformama za e-potpis poput DocuSign. Trenutno elektroničko potpisivanje pametnog ugovora na Ethereumu u prosjeku košta 7-8 centi. Premještanjem potpisa u Ethereum također se smanjuju ručni zadaci i visoki troškovi povezani s koordinacijom i olakšavanjem provjere autentičnosti potpisa. Elektronički potpisi pohranjeni na Ethereum blockchainu žive neovisno o predmetu koji se potpisuje, što omogućuje paralelno potpisivanje i neovisnu provjeru bez davanja potpunog pristupa čitanju sadržaja. Kada dvije strane digitalno potpišu pametni ugovor, istodobno se slažu s uvjetima i odredbama povezanim s sporazumom. 

Kako će blockchain tehnologija utjecati na intelektualno vlasništvo?

Kritična inovacija temeljena na blockchainu koja utječe na intelektualno vlasništvo su nezamjenjivi tokeni ili NFT-ovi. NFT su kriptografski tokeni koji se mogu koristiti za predstavljanje jedinstvenog svojstva na blockchainu. NFT standardi omogućuju robusne sustave vlasničkih prava u digitalnom području. Uz blockchain, kreatori proizvoda ili dijela sadržaja mogu prenijeti, registrirati i vremenski obilježiti svoje originalno djelo na javnoj knjizi na stvoriti neporeciv dokaz o vlasništvu. Odatle, sustav provođenja IP zasnovan na blockchainu mogao bi pomoći kreatorima da nadgledaju točno kako i od koga se koriste njihove kreacije.

Kako će blockchain tehnologija utjecati na imovinska prava?

Raspodjela imovinskih prava i postojanje transakcijskih troškova utječu na ekonomske aktivnosti društva, no imovinska prava i strukture transakcijskih troškova temelje se prvenstveno na pred-digitalnom dobu. Koristeći blockchain arhitekturu, vlasnici nekretnina mogu podmetnuti skupe središnje posrednike i odabrati registraciju i prodaju svojih nekretnina na blockchainu na transparentan i nepromjenjiv način. Javne knjige temeljene na blockchainu nude novi oblik upravljanja imovinskim pravima, koji omogućava mjerljivo smanjenje transakcijskih troškova.

Trgovina & Studija slučaja iz financija

HMLR: Istraživanje tokenizacije imovine u Velikoj Britaniji

Koristeći Codefi Assets, ConsenSys je prilagodio digitalnu platformu za upravljanje imovinom za Zemljišne knjige njezinog veličanstva za manje od 3 tjedna. Platforma prikazuje tokenizaciju stvarne imovine kao dio HMLR-ovog istraživanja blockchain tehnologije u britanskoj industriji nekretnina.

HMLR Istraživanje tokenizacije imovine u Velikoj Britaniji

Kako će blockchain tehnologija utjecati na lanac skrbništva?

Skrbnički lanac je postupak rukovanja dokazima od trenutka kada su prikupljeni do trenutka kada su predstavljeni kao dokazi na sudu. Dokazi mnogo puta mijenjaju ruke; zainteresirane strane prijavljuju dokaze i odlaze iz njih, fizički potpisuju obrasce koji stvaraju papirnati trag za bilježenje njegovog kretanja. Nažalost, ovaj postupak stvara nekoliko prilika za podle glumce da iskvare dokaze. Također otvara vrata braniteljima da tvrde da su dokazi neovlašteni. Koristeći blockchain tehnologiju, mogao bi se generirati i pratiti jedinstveni dokazni token za svaku stavku prikupljenih i primljenih podataka – pohranjenih i provjerljivih u javnom / privatnom blockchainu.

Kako će blockchain tehnologija utjecati na tokenizaciju?

Tokenizacija je metoda koja pretvara prava na sredstvo u digitalni token. Zainteresirane strane mogu izdavati tokene na platformi koja podržava pametne ugovore što će omogućiti kupnju i prodaju ovog tokena na burzama. Zajedno s IP pravima i mikrotransakcijama, ovo otvara svijet u kojem kreatori mogu tokenizirati i legalno prodati djeliće svoje imovine.

Na primjer, umjetnici bi mogli tokenizirati i prijaviti dio djela na javni Ethereum blockchain, stvoriti oko njega licencu i programirati plaćanja autorskih naknada u stvarnom vremenu. Ova struktura otvara vrata za širenje frakcionalizacija umjetničkog vlasništva.

Trgovina & Studija slučaja iz financija

Mata Capital: Kataliziranje ulaganja u nekretnine blockchain tehnologijom

Proizvod za ulaganje u nekretnine i digitalizacija procesa s Codefi Assets. Ova inicijativa omogućila je Mata Capitalu izravno raspodjelu jedinica sredstava, olakšavanje praćenja imovine, uklanjanje usklađivanja računa i poboljšanje likvidnosti sekundarnog tržišta za investitore.

Mata Capital Katalizirajući ulaganja u nekretnine blockchain tehnologijomTrgovina & Studija slučaja iz financija

August Debouzy: Predstavljamo zajedničke usluge pružanja sigurnosnih tokena

Blockchain za pravo. Partnerstvo između odvjetničkog ureda August Debouzy i ConsenSys kako bi menadžerima imovine, investitorima, distributerima i poduzećima ponudio zajedničku uslugu sigurnosnih žetona (STO) *.

August Debouzy Predstavljamo zajedničke usluge pružanja sigurnosnih tokena

Kako će blockchain tehnologija utjecati na decentralizirane autonomne organizacije (DAO)?

DAO je decentralizirana autonomna organizacija čije se odluke donose elektroničkim putem kodeksom ili glasanjem podržavajućih članova. DAO-ovi stvaraju prilagodljivu internetsku suradnju bez granica i korišteni su za koordinaciju bespovratnih sredstava i financiranje javnih dobara. Imati odgovarajuće pravno umotavanje za DAO-e je presudno. 

Što su autonomne organizacije s ograničenom odgovornošću (LAO)?

LAO-ovi su profitne decentralizirane organizacije. Omogućuje svojim članovima da ulažu u pothvate Ethereuma u ranoj fazi i sudjeluju u dobiti.

Kako će blockchain tehnologija utjecati na automatizirano poštivanje propisa?

Blockchain tehnologija daje nam okvir za stvaranje zajedničkog sustava glavne knjige u kojem razne stranke mogu automatski prijaviti svoje podatke / dokumentaciju o usklađenosti s odgovarajućim vlastima. Uz to, okvir zasnovan na blockchainu može automatizirati razne funkcije zakona, poput usklađenosti s porezom.

Kako će blockchain tehnologija utjecati na plaćanja od stroja do stroja (IoT)?

IoT aplikacije oslanjaju se na komunikaciju stroj-stroj. Pametni ugovori predstavljaju jedinstveno sučelje za komunikaciju stroj-stroj, koje pruža siguran zapis samo za dodavanje koji se može dijeliti bez središnjeg administratora. Korištenje pametnih ugovora rješava izazove transparentnosti, dugovječnosti i povjerenja u IoT aplikacije. 

Kako će blockchain tehnologija stvoriti arbitražni sustav zasnovan na blockchainu?

U arbitražnom sustavu temeljenom na blockchainu, korisnici programiraju svoje dogovore u pametni ugovor koji upravlja arbitražnim postupkom. Ovi ugovori neometano komuniciraju s kodom pametnih ugovora kako bi se osigurala izvršnost bilo koje arbitražne odluke. Integrirani sustav reputacije mogao bi pomoći zajednici u odabiru arbitra za rješavanje sporova. Blokchain-based arbitražni sustavi stvorit će globalni, univerzalno dostupan pravosudni sustav koji pruža jeftine i visokokvalitetne mrežne rješenja. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me