Blockchain za robne trgovinske financije: studija slučaja komgo

Kataliziranje globalne mreže za trgovinu i robne financije s Blockchainom

Prva svjetska platforma zasnovana na blockchainu za ekosustav robne trgovine.

komgo djeluje kao jedinstveni izvor istine, omogućavajući trgovcima, prijevoznicima, bankama i ostalim ovlaštenim sudionicima da sigurno posluju na vrlo učinkovit, digitaliziran način, što rezultira pojednostavljenjem poslovanja i standardiziranom dokumentacijom u cijeloj industriji.

Samo godinu dana nakon javnog pokretanja, komgo podržava blizu milijardu USD financiranja koje usmjeravaju članovi mreže. komgo podupire 15 najvećih svjetskih banaka, trgovačkih kompanija i naftnih divova, a brzo dodaje nove članove.

 

 

Izazov

Brza globalizacija nadmašila je sposobnost industrije financiranja trgovine da standardizira i digitalizira svoj sustav praćenja zapisa. Razmjenom roba – svaka sa svojim jedinstvenim propisima, brodskim specifikacijama i zahtjevima za certificiranje – trenutno se upravlja preko različitih granica i jurisdikcija, koristeći neučinkovit, zastario papirnat sustav praćenja zapisa zasnovan na izdanjima..

Među tim problemima su pogrešna komunikacija i prijevare, sigurnosne ranjivosti, ručni zadaci, ponavljajući zadaci, dugo vrijeme provjere i gubici zbog naknada za transakcije, faktoring računa i odgodivi načini plaćanja. Povijesno je bilo izazvati značajna tehnološka poboljšanja u poslovima financiranja trgovine iz različitih razloga, uključujući broj različitih dionika diljem svijeta te složenost i opseg poslovnih transakcija. Frakturirani procesi i disonanca regulacije doprinose Jaz u potražnji i potražnji u iznosu od 1,5 bilijuna dolara u financiranju globalne trgovine

 

Pogledajte Citi-jev globalni šef za robne trgovinske financije kako objašnjava kako se neke od najvećih svjetskih institucija okupljaju kako bi izradile cjelovito blockchain rješenje za financiranje trgovine robom.

 

Rješenje Enterprise Ethereum

komgo je platforma za financiranje trgovine koja se temelji na blockchainu i temelji se na Quorumu JP Morgan. Povezana je s drugom živom Ethereum platformom, VAKT, platformom za obradu robe koja se temelji na blockchainu. Komgo platforma ima vlastiti sustav za prijenos dokumenata nazvan Kite koji omogućuje siguran prijenos bez otkrivanja sadržaja komgo-u. Ovaj okvir koristi tehnologiju distribuirane knjige za borbu protiv prijevara, povećanje učinkovitosti i digitalizaciju trgovine. 

Komgo platforma omogućuje značajno povećanu transparentnost, dok njezina arhitektura “privatnosti prema dizajnu” dopušta privatne peer-to-peer transakcije. Ovaj model dizajna radikalno povećava povjerenje i ubrzava pristup financiranju trgovine smanjenjem operativnih postupaka i smanjenjem rizika od kvarova i prijevara u industriji. Ovlaštene strane uključuju banke, trgovce robom, energetska poduzeća, inspekcijske tvrtke i širi ekosustav sudionika. 

komgo se udružio s ConsenSysom i Kaleidoom kako bi razvili svoje blockchain rješenje i ubrzali se ‘produktizirali’ za velik broj sudionika. Enterprise blockchain omogućuje neovlašteno prisutan KYC zapis koji udovoljava propisima o sprječavanju pranja novca (AML); koristi zajedničku knjigu za poboljšanje pristupa točnim informacijama u cijelom ekosustavu i pruža razmjenu privatnih podataka na temelju dozvola. 

U nekoliko kratkih mjeseci komgo je uspio postaviti sigurnu digitalnu platformu na kojoj ovlaštene strane mogu pohranjivati ​​podatke, razmjenjivati ​​transakcije i slati poruke na temelju dozvola. 

  • Ušteda: komgo donosi procijenjeni porast novčanog toka u cijelom proizvodnom lancu za 30-40% zahvaljujući pojednostavljenom poslovanju. Očekuje se da će platforma omogućiti smanjenje operativnih troškova za 20-50% do usvajanja u cijeloj industriji. Povećani dobici projicirani kako projekt sazrijeva. 

  • Jednostavnost: Komgo mreža omogućuje bankama, trgovcima i ostalim sudionicima da izvršavaju transakcije putem istog sigurnog softvera, što rezultira pojednostavljenim operacijama i komunikacijom u razmjerama koje nikada prije nisu bile moguće..

  • Učinkovitost: Komgo mreža je decentralizirano rješenje za razmjenu informacija. Dokumentacija i podaci dijele se izravno između sudionika u transakcijama s nepromjenjivim, transparentnim vremenskim oznakama, čime se uklanja kašnjenje povezano s trećim stranama.

  • Sigurnost: Komgov softver zasnovan na blockchainu osigurava da se podaci ne mogu mijenjati, manipulirati ili zagubiti. Osim toga, pristup određenim informacijama strogo se kontrolira, osiguravajući da samo odabrani sudionici mogu vidjeti relevantnu dokumentaciju.

Komgo podupire 15 najvećih svjetskih tvrtki za trgovinu robama i financije: ABN-AMRO, BNP Paribas, Credit Agricole, Citi, Gunvor, ING, Kochova opskrba & Trgovanje, Macquarie, Merkurija, MUFG banka, Natixis, Rabobank, SGS, Ljuska, Societe Generale.

komgo trgovačka ponuda

“Pokretanje Komgo SA naglašava zajedničku viziju industrijskih inovacija i naglašava trajnu predanost članova za izgradnju uistinu otvorene i učinkovitije mreže unutar robne trgovine.”

Souleima Baddi

Direktor tvrtke komgo

Postignuti ciljevi

 

Studija slučaja iz bankarstva, financija i međunarodne trgovine

Preuzmite studiju slučaja komgo

Izvješće na 20 stranica s detaljnim riješenim industrijskim problemima, rješenjem Enterprise Ethereum i rezultatima postignutim u Komgo-u.

Preuzmi studiju slučajaPreuzmite studiju slučaja komgo

Tehnološki partneri

kaleido logotip novo

Saznajte više o komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me