Glavna financijska klirinška kuća istražuje Ethereum za upravljanje digitalnom imovinom

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

Blockchain HomeBlogEnterprise

Glavna financijska klirinška kuća istražuje Ethereum za upravljanje digitalnom imovinom

Depozitarno povjerenje & Novi prototip tvrtke Clearing Corporation koristi Ethereum blockchain za usmjeravanje aktivnosti na tržištu kapitala. autor Emma Channing, Phil Kelly 1. srpnja 2020. Objavljeno 1. srpnja 2020

Projekt Whitney

Industrija financijskih usluga poduzela je još jedan korak naprijed u digitalnoj imovini temeljenoj na blockchainu s Depository Trust-om & Clearing Corporation nedavno izdalo njihov Studija slučaja projekta Whitney. Platforma, koja koristi Ethereum kao svoju osnovnu tehnologiju, prihvaća novi pristup predstavljanju vrijednosti na tržištima kapitala i signalizira doba povećane učinkovitosti financijskih usluga. Projekt Whitney objavljen je u tandemu s projektom Ion, ubrzanim projektom nagodbe koji dalje istražuje skraćivanje ciklusa čišćenja i namire. 

Najnovija inicijativa DTCC-a odražava rad koji se već neko vrijeme odvija širom svijeta. Glavne institucije usvojile su evidencije o vrijednosnim papirima sa sjedištem u Ethereumu i aktivno istražuju tokenizirane ponude. Kao rani primjer takvog razvoja događaja, Svjetska banka započela je 2018. godine izdavanje obveznica na svojim Bond-i blockchain platforma, s najnovijom tranšom od 50 milijuna AUD u kolovozu 2019. ConsenSysov vlastiti paket proizvoda Codefi omogućio je značajan i usporediv opseg projekata digitalne imovine od pokretanja 2019..

Nove mogućnosti za cjevovode američke industrije vrijednosnih papira

DTCC je u središtu američkih tržišta kapitala i već je dugo pokretač inovacija. Cilj korporacije je ojačati posttrgovinske procese, pružiti učinkovitu infrastrukturu i podržati ekonomiju razmjera, a sve uz održavanje sigurnosti. Tvrtka Depository Trust Company (DTC), podružnica korporacije, osnovana je 1973. godine kako bi se pozabavila sve većim količinama papira i rizicima koji proizlaze iz brzog povećanja transakcija vrijednosnim papirima na američkim tržištima kapitala u to vrijeme. DTCC i njegove podružnice godišnje obrađuju transakcije u vrijednosti od gotovo 2 kvadriliona dolara. 

Otprilike 50 godina kasnije, američka tržišta kapitala i DTCC pripremaju se za nove temeljne pomake u industriji potaknuti pojavom digitalne imovine. Projekt Whitney i Ion potencijalno mogu konačno postići neke dugo tražene ciljeve, poput skraćenog ciklusa namire i automatizirane usklađenosti.

ikona konsenzusa pleksusa okrugla Pogledajte naš webinar o budućnosti financija Watch

Whitney platforma: Izgrađena na Ethereumu 

Whitney Platform prototip je zasnovan na blockchainu koji kova tokene i bilježi prijenose imovine na javnoj Ethereum mreži, istovremeno održavajući neovisni digitalni zapis vlasništva nad sigurnošću izvan mreže. 

Platforma je dizajnirana za rješavanje niza problema na privatnim tržištima, od skupih postupaka na papiru do fragmentarnog poštivanja. Neke od njegovih osnovnih mogućnosti uključuju digitalnu i kriptografski provjerljivu evidenciju vlasništva nad vrijednosnim papirima, kao i dinamički mehanizam pravila koji radi izvan mreže kako bi omogućio odobrene transakcije na lancu i osigurao da izdavatelji, trgovci brokerima i investitori održavaju usklađenost tijekom cijelog postupka. životni ciklus vrijednosnih papira.

Povećavanje impulsa za usvajanje digitalne imovine 

DTCC-ov potez za najavu projekta Whitney slijedi sve veći zamah na konvencionalnim i digitalnim tržištima kapitala koji se gradio kroz 2018., 2019. i 2020. godinu. 

2018. godina doživjela je revolucionarni JPMorgan Chase test kvoruma s Nacionalnom bankom Kanade i Svjetske banke 81 milijun dolara Bond-i u 2018. i drugo izdanje u 2019. Prošlog srpnja, CapBridge Group, u partnerstvu s ConsenSys, pokrenula je 1x, prvu takvu razmjenu sigurnosnih tokena sa sjedištem i regulacijom u Singapuru. U rujnu Santander najavio izdavanje od 20 milijuna tokeniziranih obveznica. Santanderov projekt bio je vrijedan pažnje jer je bio prvo veliko izdanje koje je u cijelosti sklopljeno na javnoj mreži Ethereum. 

Od tada je nekoliko drugih financijskih institucija prihvatilo mrežu Ethereum. Francuski menadžer imovine Mata Capital koristio je platformu za upravljanje imovinom tvrtke ConsenSys Codefi za tokenizaciju imovine vrijedne 350 milijuna eura izvan Pariza.

ikona konsenzusa pleksusa okrugla Studija slučaja: Kako je Mata Capital tokenizirao 350 milijuna eura za preuzimanje nekretnina

Ethereum služi kao osnova za 95% izdavanja digitalne imovine do danas. Izuzetno programabilni dizajn blockchaina, izvorne mogućnosti tokenizacije i široko prihvaćeni standardi tokena učinili su ga idealnom platformom za digitalizaciju imovine. DTCC-ov projekt provodi standard tokena u skladu s ERC-20. Standardi sigurnosnih tokena kao što su ERC1400 također predstavljaju mogućnosti za DTCC da ugradi dodatne značajke u tokene, poput ugrađene usklađenosti, detaljnih kontrola prijenosa i mogućnost stvaranja različitih država s određenim pravima u prilogu, izravno na lancu, poput kolateralizacije.

Kako platforma Whitney koristi Ethereum

Za projekt Whitney, DTCC je odabrao javnu mrežu Ethereum i njezin ERC20 standard za kovanje tokena, kao i izvanvezani Oracle Compliance i rezervni neovisni zapis dionica. Za sekundarno trgovanje, projekt Whitney predviđa scenarij u kojem ljudi trguju ili OTC ili na alternativnom sustavu trgovanja (ATS), i to u vlastitom imenu stvarnog vlasnika ili putem skrbničkog modela. U modelu skrbništva, tokeni se drže na omnibus računu u ime investitora, slično kao naziv ulice.

Razmatranja dizajna: javne nasuprot privatnim mrežama Ethereum 

Studija slučaja Project Whitney primjećuje da su četiri ključna čimbenika navela DTCC na odabir javnog Ethereuma:

  • Do danas promatranje napora na tokenizaciji privatnih tržišta SAD-a
  • Pristup alatima otvorenog koda
  • Prilika za testiranje provedbe ključnih operativnih procesa izvan lanca
  • Želja za izgradnjom praktične tehničke pronicljivosti oko javne blockchain infrastrukture

Iako je DTCC odabrao rad s javnom mrežom Ethereum, alternativni pristup koji su do danas koristili mnogi klijenti bio bi stvaranje privatne instance Ethereuma. Privatna mreža omogućava korisnicima da postignu daleko veće performanse na dimenzijama poput protoka i izbjegnu potrebu za plaćanjem plina.   

Tehnologije poput Hiperledger Besu i Kvorum su se pojavili kao zadani odabir za klijente Ethereuma prilagođene poduzećima. The Suite PegaSys, koji je sagradio tim koji je razvio Hyperledger Besu, omogućava poduzećima da brzo okrenu privatne Ethereum mreže s naprednim funkcionalnostima i uslugama podrške 24/7.  

Privatne mreže Ethereum osnova su za nekoliko visokih blockchain konzorcija, poput komgo (dionici uključuju Citi, Shell, BNP i ING) i Covantis (dionici uključuju ADM, Cargill i Louis Dreyfus). 

Nadalje, Ethereum 2.0, velika nadogradnja javne mreže Ethereum, trebao bi biti pokrenut 2020. Ethereum 2.0 donijet će brojne prednosti u radu, uključujući eksponencijalnu skalabilnost i brzinu transakcija kao rezultat prelaska s algoritma konsenzusa Proof of Work na Dokaz o Ulog.

Što je sljedeće za usvajanje digitalnih sredstava

Projekt Whitney još je jedan dokaz da će digitalna imovina voditi put inovacijama na tržištima kapitala, kako za operativnu učinkovitost, tako i za povećanje pristupa privatnim tržištima za investitore u Main Streetu. Uz cjelovitu platformu za upravljanje digitalnom imovinom poput Codefija, postojeće financijske institucije sada imaju ključna rješenja za dizajniranje, izdavanje i trgovanje digitalnom imovinom i vrijednosnim papirima. 

Demo ConsenSys Codefi danas

Povežite se s našim timom stručnjaka kako biste demonstrirali našu ponudu rješenja za digitalnu imovinu. Kontaktirajte nas Upravljanje imovinomKapitalna tržištaCodefiNewsletterPretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte Ekskluzivni sadržajCjelovit vodič za Blockchain poslovne mrežeVodič

Cjelovit vodič za Blockchain poslovne mreže

Uvod u tokenizacijuWebinar

Uvod u tokenizaciju

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar

Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Što je Enterprise EthereumWebinar

Što je Enterprise Ethereum?

Središnje banke i budućnost novcaBijeli papir

Središnje banke i budućnost novca

Komgo Blockchain za robne trgovinske financijeSlučaj Stud

Komgo: Blockchain za financiranje robne trgovine

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me