Godina u pregledu 2020

2020. bila je godina kao nijedna druga. Ipak nas to nije spriječilo da postignemo neke velike prekretnice. Evo nekih lansiranja proizvoda, vrhunaca, dostignuća i perspektiva koje su definirale ConsenSys u 2020. Shakespeare je napisao King Lear u karanteni. Rano tijekom pandemije koronavirusa, ovo je postalo udarac za slabost koju smo mogli osjetiti dok se svijet zaustavljao. Iako povijesno ne točno, zatvaranje igraonica natjeralo je Shakespearea da dosegne svoju publiku novom tehnologijom u to vrijeme: tiskarskim strojem. Ova se godina može pamtiti kao jedno od najizazovnijih vremena u novijoj povijesti – godina obilježena osobnom izolacijom i gubitkom, kao i društvenom, političkom i ekološkom neredom. No, treba je pamtiti i kao godinu kada su internet i digitalni novac postali ključni, istodobno ubrzavajući usvajanje decentraliziranih financija i potražnju za budućnošću izgrađenom na Webu 3.0. Nagli poremećaj normalnog života značio je da smo zamijenili urede za dnevne sobe; zamijenili konferencijske trake za profesionalne mikrofone i zvona za zvonjenje. Unaprijedili smo umjetnost internetskog webinara i udaljenog hackathona. Proizvodi i značajke isporučuju se ubrzano. Mobilni preglednici, decentralizirana pohrana, decentralizirane razmjene, tržišta umjetnina, tržišta predviđanja i protokoli likvidnosti sve su se više okupljali da bi stvorili koherentniji Web3. Pokrenuta prva faza Ethereuma 2.0. Središnje banke ubrzale su rad na digitalnim valutama, a ozbiljni institucionalni novac prešao je u digitalnu imovinu. Više ljudi u 2020. godini počelo se pitati kako se vrijednost kreće putem Interneta i tko ima koristi od šina kojima se kreće. ConsenSys se također transformirao. Ovo su neke stvari koje su nas održavale 2020. godine.

tko smo mi

tko smo mi

6 proizvoda, 1 misija.

ConsenSys omogućava programerima, poduzećima i ljudima širom svijeta da grade aplikacije sljedeće generacije, pokreću modernu financijsku infrastrukturu i pristupaju decentraliziranom webu.

CodefiDiligenceInfuraMetaMaskKvorumTartuf

Nova softverska tvrtka

Iako su mnogi u ekosustavu Ethereum upoznati s ConsenSysom, dovršili smo evoluciju 2020. godine do jedne integrirane softverske tvrtke ConsenSys Software Inc., sastavljene od MetaMask, Infura, Codefi, kvorum, Tartuf, i marljivost. U kolovozu 2020. najavili smo partnerstvo s JPMorganom što je rezultiralo našim stjecanjem Quoruma i značajnim ulaganjem kako bismo prešli na sljedeće poglavlje u našem razvoju. ConsenSys Mesh AG obuhvaća naš investicijski portfelj i nastavlja inkubirati i podržavati razne tvrtke podržane od ConsenSys-a dok rastu i razvijaju proizvode i platforme koji unapređuju ekosustav i potiču na usvajanje.

mreža oko svijeta

Mrežica širom svijeta

ConsenSys po brojevima

1.097.521 milijuna mjesečno aktivnih korisnika na MetaMask-ugradijent broja 2200 + projekata nadovezujući se na ConsenSys Quorum300 + blockchain i angažmane u digitalnoj transformaciji od strane ConsenSys55projects revidirano od strane ConsenSys Diligencegradijent broja 180% manje prilagođenog koda potrebnog za postavljanje blockchain aplikacija na javne ili privatne lance s Codefi2,392,275,546brojem etnih poziva koje je Infura poslužila rekordnog danagradijent broja 1167,139,884SKL na Codefi Activategradijent broja 2V20.11.1najnovija verzija Tekua, našeg klijenta Ethereum 2.092,77% uspješnosti zamjena na MetaMask9,182Tartuf Github star4centralne banke rade na projektima s proizvodima ConsenSys170 TB170 TB preneseno, 9,7 TB pohranjeno i 160 milijuna blokova hostiranih putem Infurine IPFS uslugegradijent broja 13.736 osoba iz 90 različitih zemalja kupilo je i uložilo 7.977 ukupnih instalacija proširenja Vizualnog revizora Solidity Visual Auditor za VS kôd 3.800 ConsenSys GoQuorum Github ima 350 ranjivosti u kodu pametnih ugovora koje je pregledao ConsenSys Diligence 130.000 + broj registriranih programera na Infuri (rast od 87% u odnosu na prošlu godinu). 4.168.853 preuzimanja tartufagradijent broja 1Fond za nekretnine od 350 000 000 USD, tokenizirao ConsenSys Codefi

ConsenSys u predstavljanju proizvoda i partnerstvima

POKRETANJA I PARTNERSTVA

Izdvajamo iz godine dana novih značajki i suradnji

SiječanjSacramento Kings Aukcija na dresu pomoću Blockchain tržištaAukcija Sacramento Kings na dresu putem Blockchain tržištaMarchEY i ConsenSys najavljuju formiranje inicijative osnovnog protokolaEY i ConsenSys najavljuju formiranje inicijative osnovnog protokolaJuneConsenSys pokreće Codefi usklađenostConsenSys pokreće Codefi usklađenostAugustConsenSys nabavlja Quorum® platformu od J.P. MorganaConsenSys nabavlja kvorumnu platformu od J P MorganaSeptemberMetaMask Mobile sada je dostupan na iOS-u i AndroiduMetaMask Mobile je sada dostupan na iOS-u i AndroiduOctoberConsenSys predstavlja zamjene žetona za MetaMaskConsenSys predstavlja zamjene žetona za MetaMaskOctoberProtocol Labs surađuje s ConsenSysom kako bi Filecoin doveo u EthereumProtocol Labs surađuje s ConsenSysom kako bi Filecoin doveo u EthereumOctoberConsenSys izabrala je za tehnološkog partnera od strane Tajlandske banke za CBDC projektBanka Tajlanda za projekt CBDC izabrala je ConsenSys za tehnološkog partneraNovemberConsenSys nabavlja tartuf SuiteConsenSys stječe paket tartufa

godinu dana učenja

GODINA UČENJA

Dijeljenje znanja putem webinara, izvještaja i vodiča za programere.

Izložba proizvoda ConsenSysVideo DownloadConsenSys Roadshow proizvoda

U studenom 2020. ConsenSys je održao drugo izdanje svojeg Roadshow-a proizvoda.

Što CBDC i stabilni novac znače za budućnost novcaWebinarŠto CBDC i stabilni novac znače za budućnost novca

Što CBDC i stabilan novac znače za budućnost novca.

Predstavljamo ConsenSys QuorumWebinarUvođenje ConsenSys Quorum

Suite otvorenog koda Ethereum.

Kako postaviti i pokrenuti Ethereum čvorWebinarKako postaviti i pokrenuti Ethereum čvor

Naučite kako okretati vlastiti čvor, razumjeti slučajeve upotrebe za različite tipove čvorova, što su nezavisni pružatelji usluga i kada koristiti hibridnu infrastrukturu.

Država ulogaWebinar State of Staking

Uvod u Codefi Networks i evoluciju Proof of Stake.

Izvješće DeFi za Q3 2020IzvješćeDeFi izvješće za Q3 2020

Pregled i analiza DeFi protokola i performansi u trećem tromjesečju od strane ConsenSys Codefi.

Put ka usvajanju Ethereuma za poduzeća u 2020Vebinarski put do usvajanja: Ethereum za poduzeća u 2020

Zašto vodeće korporacije, vlade, nevladine organizacije i startupi prihvaćaju Ethereum blockchain za svoja poslovna rješenja.

Zatvaranje praznine na tržištu ulaganja u nekretnineWebinarZatvaranje praznine na tržištu ulaganja u nekretnine

Pregled izazova u ekosustavu ulaganja u nekretnine i kako otvoriti nove mogućnosti usredotočujući se na likvidnost sekundarnog tržišta.

Univerzalni žeton za imovinu i plaćanjaWebinarUniverzalni žeton za imovinu i plaćanja

Jedinstveni Ethereum standard za slučajeve centraliziranog i decentraliziranog financiranja.

Izvješće DeFi za drugo tromjesečje 2020IzvješćeDeFi izvještaj za Q2 2020

Pregled i analiza DeFi protokola i performansi u drugom kvartalu 2020. od strane ConsenSys Codefi.

Budućnost financija Digitalna imovina i DeFiWebinar Budućnost financija: digitalna imovina i DeFi

Makrofinancijski i tehnološki trendovi koji doprinose eksponencijalnom rastu DeFi-a.

Središnje banke i budućnost digitalnog novcaBijela knjigaSredišnje banke i budućnost digitalnog novca

Praktični prijedlog za digitalne valute središnje banke na bloku Ethereum.

Godina rastućeg ekosustava

127,985,039 jedinstvenih adresa na Ethereumu70% tržišne kapitalizacije Ethereuma predstavlja oko 70% ukupnih platformi pametnih ugovora 1 bilijun dolara Ethereum je prvi blockchain koji je podmirio 1 bilijun dolara u godini11.053 živi Ethereum mainnet čvorovi globalno65% 65% od 24 milijarde dolara stabilne opskrbe EthereumomKlijentske implementacije s aktivnim čvorovima Ethereum500 milijuna USD više od 500 milijuna USD mrežnih naknada na mrežnim naknadama Ethereuma u 2020. godini3.007 decentraliziranih aplikacija na Ethereumu1.406.000 vrhunskih dnevnih transakcija 202014 milijardi dolara financijskih aplikacija na Ethereumu ima 14 milijardi dolara28.645jedinstveni Eth2 validatori916.512 ETH916.512 ETH založeno je na Eth2 Beacon lancuŠTO SMO NAUČILIJoseph Lubin

Od početka u siječnju 2014., svaka nova godina u ekosustavu Ethereum obećavala je golem rast, otkrića i zapanjujući tempo razvoja – a da ne spominjemo ogromno stvaranje vrijednosti: tehničke i druge. Kako smo započeli 2020. godinu, očekivali smo više istog, nastavljajući razne preklapajuće se eksponencijalne putanje rasta: skalabilnost sloja 2 (skupni i državni kanali), pokretanje prve faze Ethereuma 2.0, poboljšana upotrebljivost i sigurnost, veća vrijednost u Otvorite decentralizirano financiranje i više usvajanje Enterprise Ethereuma. I očekivali smo da će se neki novi trendovi pojaviti i dobiti važnost. Prinosi, brzi zajmovi, CBDC-ovi, osnovni protokol, mostovi s više protokola do Ethereuma i drugi pojavili su se da potisnu omotnicu istraživanja i razvoja u nove dimenzije.

 

Nismo očekivali da će majka priroda izgledati nestrpljiva s ovim ionako vratolomnim tempom napretka i laganim požarima u našoj industriji. Pandemija je oblikovala daljinski rad općenito, obrasce suradnje utemeljene na internetu i potrebu za preispitivanjem globalnih monetarnih i financijskih sustava, globalnih lanaca opskrbe, trgovine i trgovine, a da ne spominjemo lokalne i globalne sustave upravljanja. Dok smo se snalazili u poteškoćama i šokovima naših sustava, naših života i života obitelji i prijatelja, ConsenSys, ekosustav Ethereum i širi decentralizirani ekosustav protokola dirljivo su pokazali da smo, poput naše tehnologije Web 3, krhki i da će ova tehnologija dokazati vrijednim evolucijskim nasljednikom sustava Web 2. Nastavljamo pokazivati ​​da će ova tehnologija služiti kao nova osnova povjerenja za sljedeću generaciju, sve decentraliziranijih, financijskih, ekonomskih, socijalnih i političkih sustava.

 

Kako se razvoj i razvoj novih i boljih sustava ubrzava, radujemo se tehnologiji Ethereum koja će omogućiti vrlo širokom rasponu stanovništva, kao i mnogim malim organizacijama, da imaju daleko veću ekonomsku i političku sposobnost nego što je to bilo moguće u prevladavajućoj infrastrukturi i sustavi iz doba prije 2020.

Joseph LubinShailee Adinolfi

Decentralizirane mreže premještaju novac ne dodirujući komercijalnu banku, smanjujući vrijeme namire s dana na minute ili sekunde. Važno je da rješenja poput onih koje je primijenio Oxfam i UN-ov Svjetski program za hranu dokazuju da pojedinci mogu lako i provjerljivo dobiti pomoć od svoje lokalne vlade ili nevladine organizacije s najmanje brojem mobitela; ponekad čak ni to nije potrebno.

Shailee AdinolfiTim Coulter

Kao najpopularniji razvojni okvir Ethereuma, prirodno je da tartufi budu dio paketa proizvoda ConsenSys.

Tim CoulterKen Timsit

Centralne banke shvaćaju da bi, ako ne ostanu na vrhu ovih tehnologija, mogle dopustiti da druge organizacije, komercijalne ili državne, imaju potpunu dominaciju.

Ken TimsitOmna Toshniwal

Moćno je čuti kako ljudi govore: „Nikad nisam mislio da ću se financijski osamostaliti trgujući kripto, prodavajući umjetnost, objavljujući sadržaj.“ Rad na MetaMasku bio je nevjerojatan jer već na značajan način mijenja život ljudi i uvodi ljudi u ovaj novi svijet Web3. Ovaj ekosustav Web3 ima potencijal učiniti svjetsko društvo pravednijim, a biti dio svega toga zaista je ponizno.

Omna ToshniwalDan Finlay

2020. bila je teška godina za gotovo bilo koju mjeru, ali MetaMask tim je to prošao okrenuvši se jedni drugima i našoj široj zajednici ConsenSys i usredotočivši se na zajednički rad. Kroz tu podršku i suradnju pokrenuli smo Mobile i Swaps, dva dostignuća koja su proširila naš domet i održivost na načine koje nikada prije nismo učinili. Znamo da nas čeka dug put, ali s ovim novim iskustvom mislim da je naš tim postao jači nego ikad i zaista se radujem onome što možemo izvesti 2021. godine.

Dan FinlayMonica Singer

Otkako je stvoren bankarski sustav, najvažniji su bili interesi onih koji su si mogli priuštiti bankovni račun ili druge financijske usluge. Do danas je na svijetu ostalo oko 1,7 milijardi ljudi, koji se nazivaju "nebankarski." S kriptovalutama, stabilnim kovanicama, tokenizacijom svih vrsta imovine i CBDC-om na malo – svim proizvodima koje razvijamo – možemo ponovno zamisliti novac i financijske usluge. Nitko ne smije biti izostavljen.

Monica SingerLex Sokolin

Baš kao što Linux pokreće većinu mobilnih operativnih sustava na svijetu, projekti otvorenog koda poput ethereum (i drugi) mogu jednog dana infrastrukturu elektroenergetskih transakcija, tržišta i namire u svim klasama imovine. Trilioni ekonomskih aktivnosti s dodanom vrijednošću mogu protjecati kroz modularne, proširive tračnice koje standardiziraju i međusobno kombiniraju identitet, računovodstvo, financijske instrumente i tijekove rada koji su danas zabilježeni na tisućama nišnih softverskih platformi. Ovo je posao koji treba obaviti!

Lex SokolinE G Gallano

Oblak kao alat neće nestati čak i kad se usvoje decentralizirani protokoli. Bolja opcija i prilika je omogućiti ljudima upravljanje dijelovima infrastrukture Infure s izravnijom kontrolom nad njom. Sebe doživljavamo kao Ethereumov čvor optimiziran za oblak više od same kolekcije čvorova.

Npr. GallanoGeorgia Rakusen

Zamjenom zapadne infrastrukture s DeFi-om, korisnici imaju kontrolu nad svojim financijskim interakcijama, umjesto toga angažiraju se sa softverom i postavkama “kôda kao zakona” pametnih ugovora. Ti koraci ne moraju samo poboljšati regionalna gospodarstva, već mogu unaprijediti socijalna pitanja koja se sastoje od tako velike nebankarske populacije, uključujući veliki broj nebankarskih žena, posebno u ruralnim zajednicama bez usluga..

Georgia RakusenCharles d Haussy

Nadamo se da će industrija dizajnirati iskustvo i integrirati CBDC u postojeću infrastrukturu na elegantan način, tako da će ljudi imati koristi od toga, a da ne moraju prolaziti kroz novu krivulju učenja, prolaziti kroz nove aplikacije i sve te stvari. Vjerojatno nešto što ljudi neće očekivati ​​jest da će puno ljudi na tržištu koristiti CBDC nadam se, a da i ne primijete.

Charles d’HaussyBen Edgington

Radeći stvari onako kako su se uvijek radile neće promijeniti svijet. Ambicija Ethereuma je da promijeni svijet. Ona mora biti globalna, distribuirana, uključiva i osnažujuća. Ako naš razvojni proces nije jednako globalan, distribuiran, uključuje i osnažuje, Conwayev zakon – koji odražava strukture organizacija koje ih dizajniraju – kaže da ćemo propasti.

Ben EdgingtonCoogan Brennan

Lansiranje Ethereuma 2.0 čini da SegWit izgleda poput promjene guma. Dva su glavna razloga zašto bi se ova zajednica poduzela tako značajnu preradu. Prvo, zajednica Ethereum je zajednica programera. Programeri ne lansiraju proizvod i nikad ga više ne diraju. Stalno raspoređujemo, promatramo, raspravljamo i ponavljamo ideje i rad koji proizvodimo. Drugi razlog je taj što vjerujemo da su javni blockchaini daleko od svog punog potencijala.

Coogan BrennanMatthieu sveta maslina

Iako se većina ljudi usredotočuje na otkrivanje tko će prvi izdati CBDC, trebali bismo pažljivije pogledati tko će biti najbolji. CBDC bi mogao biti pravi igrač koji mijenja igru ​​platnog prometa ako je zadovoljen jedan uvjet: Digitalne valute središnje banke moraju se graditi kao otvorena i zajednička infrastruktura za izgradnju privatnog sektora. Mora biti otvoren, transparentan i dostupan, jer nitko ne želi koristiti zasute sustave.

Matthieu Saint-OliveVanessa Grellet

Tvrtke širom svijeta istražuju blockchain rješenja kako bi ponovno zamislile način poslovanja. Od upravljanja imovinom do tržišta kapitala, decentraliziranih financija, globalne trgovine i plaćanja, tehnologija Ethereum pomaže vodećim poduzećima i institucijama u rješavanju kritičnih poslovnih problema i potiče ekonomiju razmjera. Ove godine pokrenuli smo Partnerski program ConsenSys koji našim partnerima omogućuje izradu aplikacija povrh kvoruma ConsenSys i snopa Codefi ili izlazak na tržište s ConsenSysom i preprodaju naše proizvode.

Vanessa GrelletSylvain Laurent

U blockchain svijetu 2020. pojavio se Ethereum 2.0 s mnogim zamršenim doprinosima ConsenSysa. Bila je to zabavna vožnja! Posebno me zanima vidjeti kako Infura Transaction i MetaMask Swaps djeluju kao korisni građevni blokovi za rast cjelokupnog decentraliziranog prostora 2021. godine.

Sylvain Laurent

Želim vam sigurno i zdravo blagdansko vrijeme. Evo do 2021. godine!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me