Nagrade i kazne za Ethereum 2.0 [faza 0]

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi Aktiviraj

Nagrade i kazne za Ethereum 2.0 [faza 0]

James Beck, 2. ožujka 2020. Objavljeno 2. ožujka 2020

Slika s iOS-a

Uvod

ConsenSys Codefi gradi blockchain operativni sustav za trgovinu i financije kako bi pomogao globalnim tržištima da se okrenu prema “Financijama 2.0”. Kritični dio ovog napora je omogućavanje stvaranja i upotrebe izvorno digitalnih sredstava koja potiču maksimalno decentralizirane mreže da pouzdano posluže kao okosnica novih financijskih proizvoda i tržišta. Omogućavanje “Ethereum 2.0” i prijelaz na provjeru uloga prednja su nam i središte, a mi smo sretni što ćemo početi dijeliti svoje iskustvo, stručnost i mnogo više o tim temama, uključujući ovdje i simboliku ekonomije.

Ogromna potražnja za Ethereumom 1.0 ponekad je rezultirala neželjenim korisničkim iskustvom, poput dugotrajnih čekanja da se transakcije uključe u lanac i promjenjivih cijena naknada za transakcije (plin). Velika skalabilnost – sposobnost obrade tisuća transakcija u sekundi, umjesto trenutnih 15-ak transakcija u sekundi – već je dugo dio plana za Ethereum.

Sad smo u prvoj fazi – fazi 0 – lansiranja Ethereum 2.0. Nakon što se u potpunosti provedu sve faze 2.0, opseg transakcija dramatično će se poboljšati. Dvije velike nadogradnje Ethereum koda bi to omogućile: oštrina i Proof-of-share. Ova nadogradnja rezultirat će mrežom s redizajniranom ekonomikom, konsenzusom i mehanizmom rada, što ćemo detaljnije objasniti u nastavku.

Motivacija

Ethereum 1.0 je blockchain s dokazom o radu: kako bi kovali blok, rudari rješavaju zagonetku s vjerojatnošću proporcionalnom hashrate-u koji imaju na raspolaganju i obrnuto proporcionalnim poteškoćama u lancu. Ako rudar uspije, dobiva nagradu od 2 ETH plus transakcijske naknade. To je sve. Ispitujući poteškoću zadnjeg bloka, možete procijenite mrežni hashrate, što će vam zauzvrat dati do znanja koji su vam izgledi za sljedeći blok, omogućujući vam predviđanje vaših isplata.

Ethereum 2.0 je malo tehničkiji u ovom odjelu.

Ako ste stigli ovdje i želite samo naličje reference omotnice, preskočite na odjeljak „Korisna procjena izdavanja mreže“.

Svrha ovog dokumenta je dati čitatelju pregled provedbe Proof-of-share Ethereuma 2.0, kao i njegov sustav nagrada i kazni. Poticaje ćemo rastaviti na sažetak, s brzom procjenom koliki bi mogao biti ROI udjela, s obzirom na određene pretpostavke. Završavamo tizerom simulacije koji gradi tim Codefi Staking-as-a-Service, kako bismo stekli preciznije razumijevanje ove teme.

Iskreni validator

Ako izvršite jednu ili više uplata na depozitni ugovor raspoređeni u Eth1 lancu, prikupivši iznos jednak ili veći od 32 ETH, možete se kvalificirati za validaciju lanca Eth2 Beacon.

Ne postoje ograničenja koliko ETH možete dodati ulogu validatora. Međutim, postoji gornja granica – naime efektivna ravnoteža, postavljeno na 32 ETH – na koliki je stvarni iznos koji se računa za njegove interakcije unutar Beacon lanca. Drugim riječima, vaše stanje može biti i do 1000 ETH, ali vaše su nagrade i kazne funkcija vašeg efektivnog salda ograničenog na 32 ETH.

S druge strane, ako na vaš validator utječu kazne i njegov saldo padne na ili ispod 16 ETH, on pokreće ono što se naziva prisilni (ili nehotični) izlazak.

Takozvani pošteni validatori izvršavat će dobro dizajnirane klijente, u skladu sa specifikacijama lanca Beacon, izbjegavajući kazne za netočno glasanje. Ili što može biti još gore, rezanje zbog pogrešnog ponašanja protokola.

Važno je to spomenuti primanje kazne nije isto što i rezanje: Prvi predstavlja samo smanjenje stanja na validatoru zbog, na primjer, pogrešnog glasanja (unutar određenih parametara) ili izvan mreže. Provjerivač koji je uhvaćen na pretresu s potvrdom prisilno se povlači iz Beacon lanca, a njegova bilanca se kažnjava u svakoj epohi tijekom razdoblja u kojem se nalazi na čekanju..

O kovanju blokova i konsenzusu u Ethereumu 2.0

Tok Beacon lanca izgrađen je na jedinici vremena koja se naziva utor. Poput otkucaja srca – svakih 12 sekundi – validator se odabire za predlagača blokova. Jednom kada je blok kovan i propagiran, ovjeroviteljski odbor validatora glasa da ovaj blok bude dio kanonskog lanca.

Svrha odbora u lancu Beacon je distribucija validatora, tako da svaki može glasati jednom epoha (svaka 32 mjesta). Provjeritelji unutar odbora međusobno ogovaraju, omogućujući prikupljanje potvrda.

Ako tijekom utora ne postoji predloženi blok, on se identificira kao preskočeni utor. U ovoj su situaciji daljnji prijedlozi ili potvrde izgrađeni na posljednjem bloku dostupnom s bivšeg mjesta.

Predlagatelj bira preko kojeg će bloka izvršiti prijelaz stanja u novi kanonski glava lanca. Ove izbore vrši algoritam LMD GHOST izbor vilica: Postupak bira račvanje nad kojim je rekurzivno najveća težina primljenih glasova. Kada validatori potvrde ovaj blok, oni u stvari glasuju u korist ovog izbora vilice.

Kako bi osigurali konačnost blockchainu, odnosno sigurnost da se država ne može poništiti, pošteni validatori koriste Implementacija Eth2 od Casper naprava za konačnost (FFG), dajući u svojim potvrdama dva dodatna glasa: Jedan za najnoviju opravdanu epohu (izvor), i jedan za najnoviju granicu epohe (cilj).

 

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

 

Na početak svake epohe, ovjere se broje. Ako postoji supervećina (dvije trećine), najnovija opravdana kontrolna točka epohe pomaknut će se na vrijeme i, prema određenim pravilima, finalizacija će se postići ili za prethodnu epohu, ili za njenog prethodnika.

Ako sustav u nekoliko epoha nije postigao konačnost (4 prema trenutnoj specifikaciji), svi validatori u lancu svjetionika pogađaju se kazna neaktivnosti.

Ovdje se ima što raspakirati! Ako želite detaljnije istražiti detalje, najbolje reference su Gasperov (kao u GHOST + Casper) papir (Buterin i sur.), Stvarni specifikacije lanca u fazi 0 (Ethereum Foundation), Faza 0 za ljude (Danny Ryan), i objašnjava lanac svjetionika ethereum koji prvo trebate pročitati (Joseph Chow).

Nagrade i kazne

Rezanje

Biće isječen znači da validator prisiljen je izaći lanac svjetionika u određenom trenutku u budućnosti, primajući brojne kazne dok ga ne napusti.

Tri su načina na koja validator može dobiti ukošeni uvjet:

 1. Tako što si predlagač i potpišite dva različita bloka svjetionika za isti utor.

 2. Tako što je svjedoka i potpišite potvrdu koja “okružuje” drugu.

 3. Tako što ćete biti svjedok i potpisati dvije različite potvrde koje imaju istu metu.

U svim tim slučajevima prijestupnika treba uhvatiti kako bi se pokrenuo postupak rezanja. Alat za provjeru uzbunjivanja stvorit će i proširiti određenu poruku koja sadrži prekršaj, da bi je predlagatelj mogao uključiti u blok. I predlagatelj i uzbunjivač imat će pravo na nagradu.

To nije potpuno očito u specifikaciji, već u fazi 0 samo predlagatelj dobiva nagradu zviždača – to je, predlagatelj dobiva cijelu kosku nagradu (8/8 od toga).

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Pretpostavke

Prestupnik postaje isječeni validator i dodjeljuje mu se epoha koja se može povući 36 dana (8.192 epohe) u budućnosti.

Štoviše, isječeni validator prima

 1. A minimalna kazna u ovom trenutku predlagatelj uključuje poruku zviždanja u blok

 2. Kazna na početak svake epohe, za propuštanje glasova head / FFG, sve dok validator ne napusti izlazni red

 3. A posebna kazna primjenjuje se na pola vremena između vremena kada je poruka zvižduka uključena u blok i vremena kada se isječeni počinitelj može povući.

Ova posebna kazna proporcionalna je broju drugih validatora koji su također isječeni u tom razdoblju. Primijenjeni maksimum može biti toliko visok koliko je učinkovita ravnoteža cijelog počinitelja.

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Pretpostavke

 

Snimka zaslona 2020-03-02 u 19.47.04 PM.png

 

Obrada epoha

Na početak svake epohe (svaka 32 mjesta, osim GENESIS-a), dogodi se nekoliko stvari, uključujući

 1. Opravdanost i finalizacija lanca

 2. Dodjela nagrada i kazni svjedocima

 3. Ažuriranje registra validatora

 4. Posebna kazna za rezanje (vidi gore) i

 5. Neka konačna ažuriranja (izračunavanje učinkovitih stanja, resetiranje itd.)

Morao je imati validator aktivan status u prethodnoj epohi za primanje nagrada i / ili kazni. Do njihovog izlaska, u ovaj postupak ulaze i isječeni validatori, gdje će biti kažnjeni samo u kategorijama podudaranja FFG.

Ako je validator bio aktivan u prethodnoj epohi, ali nije glasao, dobit će kažnjen za nepodudaranje glasova FFG-a. Validatori se ne kose zbog neaktivnosti.

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Pretpostavke

 

Snimka zaslona 2020-03-02 u 19.47.04 PM.png

 

 • Kašnjenje konačnosti = Prethodna epoha – Finalizirana epoha

 • Potvrđivanje ravnoteže = zbroj neobrađene ovjere

 • Konstantno BASE_REWARD_FACTOR = 64

 • Konstantno BASE_REWARDS_PER_EPOCH = 4

 • Konstantno PROPOSER_REWARD_QUOTIENT = 8

 • Konstantno MIN_EPOCHS_TO_INACTIVITY_PENALTY = 4

 • Konstantno NEAKTIVNOST_PENALTY_QUOTIENT = 2 ** 25

 

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

 

Korisna procjena izdavanja mreže

Iskoristimo novostečeno znanje za izradu naličja procjene omotnice nagrada i kazni za jednu proizvoljnu epohu. Želimo to učiniti jednostavnim i započeti sa samo dva parametra.

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Prvi se objašnjava samim sobom, dok se drugi može promatrati kao vjerojatnost da je slučajno odabrani validator sposoban sudjelovati u lancu svjetionika (njegov je host stroj uključen), ima ispravnu internetsku vezu ili druge čimbenike.

Ako pretpostavimo da svi validatori u lancu svjetionika imaju i ravnotežu i efektivnu ravnotežu 32 ETH, i koristimo gore navedenu mrežnu vjerojatnost, jesmo

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Sada smo u uvjetima da izračunamo sljedeće nagrade i kazne za svaki validator

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Potrebno je malo poraditi na posljednja dva poticaja: Pretpostavlja se da su blok-atesti mrežni validatori u utoru, ravnomjerno raspoređeni kroz cijelu epohu; Za poticaj svjedoka hoćemo konvergiraju geometrijske serije koju dobivamo nakon definiranja stabla vjerojatnosti očekivane vrijednosti, budući da je ova nagrada obrnuto proporcionalna razlici mjesta, uključena je u potvrdu.

Vidimo da poticaj predlagača u velikoj mjeri premašuje ostale iznose. Podsjetimo da se na svakom mjestu bira jedan predlagač među svim validatorima u lancu svjetionika, čineći vjerojatnost da će postati jedan manji kako raste ukupni ulog. Drugim riječima, unutar jedne epohe, samo 32 od N validatora postaju predlagači.

Primijetite također da nećemo donositi nikakve pretpostavke ili proračune o isječenim validatorima i njihovim zviždačima, niti kašnjenje neaktivnosti.

Ako mi pomnožiti pojedinačne vrijednosti dobivene odgovarajućom količinom mrežnih ili izvanmrežnih validatora, a mi ih zbrojimo, dolazimo do procjene iznosa generiranog iz početnih zadanih uvjeta.

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Odnosno, okolo 1,25 ETH po epohi (6,4 minute) od ukupnog uloga od 500 000 ETH i uz pretpostavku mrežne vjerojatnosti od 95%.

Primamljivo je krenuti, izračunati i kartirati – s 95% internetske vjerojatnosti – količinu ETH stvorenu tijekom jedne epohe na različitim ulozima.

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Izvor: ConsenSys Codefi analiza

Završavati

Trebamo li samo onda pomnožiti ovaj dobiveni iznos po epohi, dati an godišnji procjena?

Prije odgovora Da, uzmimo u obzir sljedeće čimbenike:

Ravnoteža

Postoji mnogo različitih načina na koje ravnoteže utječu na stvaranje ETH-a u svakoj epohi. Na primjer, ako validator dobije nagrade na vrhu efektivna ravnoteža cap (to je 32 ETH), svi ovi prekoračeni fondovi neće utjecati na izračunavanja u sljedećoj epohi. Također, zbog histereza primjenjujući se na efektivne bilance, zapravo je dio ETH-a “izgubljen” na svakom validatoru.

Razmotrite dobro što se događa kada su validatori izbačen zbog neuspjeha u održavanju minimalnog iznosa (16 ETH), kada su validatori aktivirano jer će se novi depoziti uplaćivati ​​na ugovor o depozitu Eth1 ili kada okidači pokrenu dobrovoljni izlazi.

Rezanje

Operacije rezanja kose tijekom duljeg vremena neće biti trivijalne za modeliranje. Za početak, programeri Eth2 klijenata i usluge klađenja moraju naučiti kako izbjeći da se uvjeti smanjuju. S druge strane, možemo samo nagađati koliki će biti udio poštenih igrača u sustavu; Ili hoće li njihova kaznena djela biti otkrivena, emitirana i uvrštena u blokove.

Vjerojatnosti

Već smo dodirnuli temu udjela poštenih igrača i šanse za objavljivanje za zviždače. Razmislimo, također, o različitim načinima na koje možemo izmjeriti i procijeniti da će čvor biti na mreži, dobro povezan i ispravno raditi. Da će se njegovi ovjeri agregirati i uključiti na vrijeme ili dobiti pogled na utor koji većina vidi.

Lanac svjetionika je a složeni prilagodbeni sustav. Čak i ako postignemo savršeno razumijevanje svakog pojedinog dijela, nije zajamčeno da ćemo steći savršeno razumijevanje cjeline.

Ovladavanje bilo kojom temom započinje odabirom metodologija i alata za taj zadatak. Po modeliranje i simuliranje aspekti validatora i njegove interakcije unutar lanca – pod nizom početnih uvjeta, pretpostavki i ograničenja – trebali bismo biti u stanju izgraditi uvid u zamršenost ove provedbe Proof-of-stake.

Zahvalnice

Napisao Herman Junge, arhitekt i tehnički voditelj platforme Staking-as-a-Service ConsenSys Codefi.

Zahvaljujemo Josephu Chowu, Benu Edgingtonu, Sylvainu Laurentu, Diederiku Protolambdi Loerakkeru, Timu Loweu, Dannyju Ryanu, Alexu Stokesu i Kuhanu Tharmanantharu na komentarima na rukopis.

Želite li saznati više o ulozima kao usluzi? Ovdje kontaktirajte ConsenSys Codefi.

Decentralizirane mrežeDeFiEthereum 2.0Industry InsightNewsletterPretplatite se na naše biltene za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me