Skalabilnost na Enterprise Ethereumu

Maknimo se s toga – ljudi ne vjeruju blockchainu.

Sjećate se kad ste djedu objasnili da je polaganje čeka u bankovnu aplikaciju isto kao da to radite kod šaltera u banci? Sjećate se onih otpornih izjava o povjerenju izuma u vašu životnu ušteđevinu? U redu, sada zamislite da pokušate postaviti djeda na MetaMask i uložiti neke tokene za financijsko ulaganje.

Nekako vas natjera na razmišljanje, pokazivanje djedu da koristi staru bankarsku aplikaciju nije bilo tako loše. Ali kako postići da se on ili sam sebi povjeri u decentraliziranu blockchain budućnost?

oblikovanje povjerenja u mjerilu slike 1

To radite prema dizajnu.

Konkretno, tako što će stručnjaci za dizajn sudjelovati u odlučivanju o blockchain proizvodima.

Tvrtke žive i umiru zahvaljujući iskustvima kupaca. Dobar dizajn zadržat će korisnika da se vrati, omogućujući poslovanju da napreduje i raste.

Projekti Ethereum-a za poduzetništvo namijenjeni su upoznavanju korisnika tamo gdje već jesu i naša je odgovornost da ih ne isključujemo u potpunosti dok nastavljamo sazrijevati. Početni pristup blockchain prostoru bio je: “Ako ga izgradimo, oni će doći”, putem dapps-a. Međutim, taj je prostor duga igra u kojoj uglavnom žive kripto-entuzijasti i hobisti.

Pa što radimo za sve ostale?

Prvo, moramo već zadovoljne ove već udobne korisnike. S emocijama jer nova valuta i bez trenja doživljavaju bez pregovora, nemamo šanse dobiti pristup prljavštini kako bismo posadili svoje blockchain sjeme bez ovih razmatranja.

Vrijeme je da uđemo malo prljavštine pod nokte. A što se tiče Enterprise Ethereuma, trebali bismo pristupiti prostoru s prijedlozima poslovne vrijednosti kao našim usjevima. Čak i upotreba riječi “dapp” razdvaja nas na način koji izolira i zastrašuje korisnike, umjesto da ih uvede putem blockchaina “koji je bolji način”.

Koji su uopće problemi s blockchainom?

Blockchain neće riješiti sve vaše poslovne probleme, ali određeni problemi imaju više smisla od drugih. Jedno pitanje koje često postavljamo u ConsenSys Solutions, “Možete li zamijeniti riječ blockchain distribuiranom bazom podataka?” Ako je “Da”, onda to nije pravo uklapanje.

oblikovanje povjerenja u mjerilu slika 2

Međutim, postoje poslovni poslovni problemi koje blockchain uspješno rješava. Da bismo Ethereum prikvačili za vaše poslovno poslovanje, neophodno je da provjerimo podudaranje strategije i problema. Sljedeće su izjave korisne za utvrđivanje ima li vaše poduzeće potencijalnu sposobnost za blockchain rješenja:

  1. Moje će poslovanje smanjiti administrativne troškove uklanjanjem posrednika i umjesto toga omogućiti izravno usklađivanje plaćanja pametnim izvršenjem ugovora na blockchainu.
  2. Moje će poslovanje povećati vrijednost gurajući samo ono što treba progurati kroz pametne ugovore automatizirajući tijekove rada na temelju potreba.
  3. Moje će se poslovanje odbraniti od konkurencije zamijenivši neiskvarene pametne ugovore.
  4. Moje će poslovanje proširiti svoj ekosustav tako što će biti izvor istine putem nepromjenjivih knjiga.

Provjera crijeva je da biste provjerili koristite li pravi alat za pravi posao. Ne trebate rovokopač da biste posadili svoje sjeme, ali svejedno trebate posaditi nešto za rast u ekosustav Ethereum.

Misli veliko, ali misli kao znanstvenik.

Kada gradite svoje rješenje za Enterprise Blockchain, vaša zvijezda Sjevernjača trebala bi biti uzvišena, velika i svijetla jer nas sve to vodi prema temeljnom cilju ove tehnološke revolucije; transparentno nepromjenjivo povjerenje.

Pritiskom na usvajanje blockchaina, blizinom dozivamo socijalni utjecaj i ometajuće promjene. Kao pojedinačno poduzeće ne gradite samo rješenja za identitet ili čak suverenitet nad svojim podacima, osiguravate da sve izbjeglice imaju identitet bez obzira gdje se nalaze u svijetu.

I to je nevjerojatno!

Ali rješavanje izbjegličke krize toliko je uzvišeno i nemjerljivo da moramo taj cilj razbiti na provjerljive jedinice za praćenje i praćenje napretka. Drugim riječima, korištenje znanstvene metode za procjenu takvih ishoda izvrsno je mjesto za početak.

oblikovanje povjerenja u mjerilu slike 3

U tvrtki ConsenSys Solutions pristupimo izgradnji proizvoda za klijente mješavinom znanstvene metode, modela vitkog utjecaja i zdrave kritike pri primjeni blockchaina za poslovne probleme. Naš cilj korištenjem naše faze otkrivanja je usmjeriti sve na viziju, prije pokretanja skuplje faze izrade. To funkcionira samo uključivanjem dizajna za suodređivanje pragmatičnih ishoda zajedno s mjernim podacima o uspjehu usvajanja, pretvorbe i zadržavanja.

Vladar za mjerenje uspjeha poduzeća Ethereum

Sad kad je metoda jasna, razgovarajmo o uspjehu.

Mjerne podatke koji se tako često propisuju u tipičnim Web 2.0 modelima treba baciti u smeće i eventualno ih zapaliti.

Definiranje mjernih podataka o uspjehu za integraciju blockchaina u vaše poslovanje izgleda bliže ovim primjerima:

  1. Koliko su decentralizirane transakcije vaše tvrtke? Tvrtke Web 2.0 mogu izvršavati tisuće ili milijune transakcija u sekundi, ali koliko su entiteti centralizirani?
  2. Koliko je transparentna vaša tvrtka? Što ste transparentniji, kupci manje misle da se skrivate. Dobra upotreba otvorenih koda aktivnosti izvan i izvan lanca uvelike će izgraditi povjerenje i lojalnost kupaca.
  3. Kako vaša tvrtka koristi svijetu i kako blockchain može poboljšati socijalni utjecaj vašeg poduzeća? Možda je teško izmjeriti, ali barem poduzeća mogu započeti s provjerljivim jedinicama koje smo ranije spomenuli.

Što se tiče posljednjeg mjernog podatka, tvrtke mogu početi pojačavati svoj socijalni utjecaj tako što postaju sudionici blockchain ekosustava.

Mnogi od nas su u blockchain industriji kako bi dokazali svoju hipotezu da će Ethereum pomoći da svijet postane bolje mjesto. Kao stručnjaci koji imaju zvijezdu vodilju i definirane mjerne podatke za uspjeh, naša je dužnost pomoći pojednostaviti blockchain i učiniti ga dostupnijim.

Učiniti pristup pristupa razvoju blokchaina u poduzeću

oblikovanje povjerenja u mjerilu slike 4

Grupe Ethereum usmjerene na poduzeće aktivno rade na nekim početnim složenostima dizajna blockchaina za krajnjeg korisnika. Međutim, trebamo dizajnirati za izuzetno korisničko iskustvo prilikom razvoja blockchain rješenja korporativne razine. Poduzetnički timovi trebaju kutije s alatima koje je lako razumjeti kako bi tvrtke mogle brzo rasporediti vojsku “Buidlera” ili blockchain inženjera.

Prije nego što su se pojavili razvojni alati poput Stripe i uklonili složenost pohrane kreditnih kartica, inženjeri su se morali snalaziti u nijansama usklađenosti s PCI-jem. Stripe je bio presudan za stvaranje alata dizajniranog od strane programera, koji je eliminirao česte sigurnosne pogreške povezane s rukovanjem i spremanjem kartica. Ispravan dizajn i alati omogućuju učinkovitost i masovno usvajanje kako za korisnike tako i za poduzeća.

Stripe je bio neizmjerno uspješan jer je na početku pozvao dizajn za razvojni stol. Počevši od dizajna kao pokretačke snage rezultiralo je razvojem funkcionalnih alata koje su korisnici mogli razumjeti i raditi s njima.

Blockchain ekosustav mora omogućiti inženjerima, dizajnerima i menadžerima proizvoda da grade, a da ne moraju naučiti nijanse potpisivanja blockchain transakcija. To mora biti prirodno sigurno, posebno kada se radi o glavnoj mreži. Ekosustav treba stvoriti alate, poput standardiziranih mirnih API-ja koji su poznati postojećim 2.0 web programerima i omogućuju jednostavnu interakciju s Ethereum blockchainom.

Ne zaboravite na svoje povjerenje

ConsenSys Solutions razvija i primjenjuje rješenja na razini poduzeća s upravljanjem ključevima i novčanikom. Naš tim poziva UX i UI dizajn da od prvog dana sjede za stolom kada razvijaju blockchain rješenja. Od tog temelja, ostatak će početi rasti kako bi poduzeća mogla napredovati i pružati vrijednost kupcima.

Izvođenje tehnologije koja promiče globalno povjerenje i izaziva sistemske promjene nije mali zadatak. Međutim, ponovnom upotrebom poznatih metoda koje već rade za usvajanje aplikacija, možemo ubrzati vrijeme u kojem je poduzećima potrebno da usvoje blockchain tehnologiju. Čineći to, možemo se nastaviti usredotočiti na sazrijevanje ekosustava Ethereum za poduzeća, istodobno radeći na upotpunjavanju naše velike vizije.

Za sada naša zvijezda Sjevernjača mora biti lijep brak inženjerstva i dizajna kombinirajući funkcionalnost i upotrebljivost.

Ovaj članak pamti govor o SXSW 2019 koji su članovi Consensys Solutions Alix Keller, Missy Kelley i Jonathan Belelieu predstavili o dizajniranju povjerenja u mjerilu za Ethereum usmjeren na poduzeća. Ovaj je članak napisao Jakob Haglof, Viši dizajner proizvoda u tvrtki ConsenSys Solutions i Alix Keller, Enterprise Blockchain Product Leader u tvrtki ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me