Vodič za proizvode ConsenSys ’Eth2

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ObjašnjeniDogađaji i konferencijePressBilteni

Pretplatite se na naše obavijesti.

Email adresa

Poštujemo vašu privatnost

HomeBlogCodefi

Vodič za proizvode ConsenSys ’Eth2

Bez obzira jeste li hobi koji želite upravljati vlastitom infrastrukturom ili ustanova koja želi pružiti usluge ulaganja klijentima, vjerojatno smo za vas dobili rješenje. By James Beck, 21. studenog 2020. Objavljeno 21. studenog 2020.

Slika vodiča za Eth2

Ako budete u toku s Ethereum vijestima, vjerojatno ste vidjeli da službeni ugovor o depozitu Eth2 sada prihvaća depozite, koji i dalje nastavljaju uvaljati se. U vrijeme pisanja ovog članka (24. studenog 2020.), 688.128 ETH je iskolčen iz 524.288 ETH potrebno za pokretanje lanac svjetionika, koja u mrežu uvodi dokaz o udjelu. 

Osim poboljšanja brzine transakcija na Ethereumu, jedan od ciljeva Nadgradnja Eth2 oduvijek je bio povećati načine na koje ljudi mogu pridonijeti sigurnosti mreže i sudjelovati u njenim pozitivnim stranama. Već se gradi pola tuceta klijenata za Ethereum 2.0, koji bi trebali biti dovoljno lagani da validatori mogu sudjelovati s potrošačkim prijenosnim računalom. Mnogi davatelji usluga kao ulog također dolaze na tržište, što Ethereum sigurnost čini dostupnijim osobama koje ne mogu samostalno pokretati validacije ili nemaju 32 ETH. 

Naši timovi za protokole i proizvode bili su zauzeti tijekom posljednje dvije godine izgradnjom infrastrukture, doprinoseći istraživanjima, intervjuirajući korisnike koji planiraju ulaganje i gradeći programe koji podržavaju ogroman napor za nadogradnju Ethereuma. Bez obzira jeste li hobi koji to želite upravljati vlastitom infrastrukturom ili institucija koja želi pružiti usluge ulaganja klijentima, vjerojatno smo dobili rješenje za vas.

Teku: Raznolikost klijenta bitna je za održavanje elastičnosti Eth2

U srcu napora ConsenSys-a Ethereum 2.0 je Teku, klijent Ethereum 2.0 pune snage izgrađen da zadovolji institucionalne potrebe i sigurnosne zahtjeve. Što je Teku

Klijenti Ethereuma povezuju se međusobno u peer-to-peer sustavu, provjeravajući blokove i podatke o transakcijama. Imati klijente napisane na različitim jezicima je, kao što Matt Leising opisuje u svojoj novoj knjizi, Izvan etera, “Vrsta police osiguranja: izbjegava mogućnost jedne točke neuspjeha i programerima, na primjer, puno teže usredotočuje na C ++.” Ako jedan klijent bude napadnut, ima grešku ili ode izvan mreže zbog problema s konsenzusom, ostatak će klijenata i dalje održavati najnoviju transakciju i blokirati podatke. Klijentska raznolikost dokaz je važnosti decentralizacije u Ethereumu. 

Kao i Ethereum trenutno, postoji nekoliko implementacija specifikacije napisanih na različitim računalnim jezicima. Tesen klijent ConsenSys-a napisan je na Javi, jednom od najpopularnijih računalnih jezika koji koriste programeri koji grade poslovne aplikacije i koji održava isti inženjerski tim Hiperledger Besu i kvorum ConsenSys. Lighthouse, Prysm i Nimbus popularni su Eth2 klijenti koji su napisali Rust, Go i Nim. Svaki klijent ima svoje osobine, a Teku osnažuje tvrtke i institucije da ulože u Eth2, sa značajkama poput upravljanja vanjskim ključem i zaštite od rezanja. 

Codefi Aktiviranje: Što više validatora, to je mreža jača

Codefi Aktiviraj surađivao s Ethereum Foundation za izgradnju Lansirna ploča Eth2 aplikacija koja pruža tehničku uključenost u zahtjeve, odgovornosti i rizike kada postanete Eth2 validator. Vodič korak po korak namijenjen je tehničkim sposobnim programerima Ethereuma da pošalju ETH na ugovor o depozitu i počnu izvoditi vlastite klijente za provjeru valjanosti. Svaki validator zahtijeva točno 32 ETH, a pojedinci mogu položiti onoliko višekratnika od 32 ETH koliko žele.

Prva stranica lansirne ploče pruža pregled ključnih odgovornosti i koncepata – poput rezanja kose, upravljanja ključevima, ključeva za potpisivanje, rizika i potrebnog vremena. Nakon što prepoznate rizike i zahtjeve, vodič vam pomaže odabrati klijenta, generirati ključeve, prenijeti validator i povezati novčanik. 

Iako morate biti upoznati s korištenjem sučelja naredbenog retka, Launch Pad idealno je mjesto za započinjanje putovanja.  

Snimka zaslona 2020. 11 21 u 9 43 08

Codefi Staking: Podrška aplikacijama koje nude ulog vlasnicima ETH-a

Mnogi bazeni za klađenje i davatelji usluga kao ulog dolaze na tržište. Centralizirane razmjene poput Coinbase i Binance već pružaju usluge ulaganja za druge blockchains s dokazima o udjelu, a očekuje se da će ponuditi usluge ulaganja na Eth2. Bazeni za klađenje koji su izvorni u Ethereumu Raketni bazen dopustiti korisnicima da ulože od samo 0,01 ETH i dobiju rETH, tokenizirani polog za ulog. LiquidStake, novo rješenje od DARMA Glavni grad nema minimum uloga, a također omogućuje korisnicima da podignu USDC zajam koristeći svoj uloženi ETH kao zalog. 

Svaka od ovih aplikacija proširuje sudjelovanje u Ethereumu 2.0, no ipak se treba povezati s klijentima na mreži. Tu dolazi rješenje Codefi Staking. Codefi Staking je API s bijelom etiketom (što znači da ga nećete vidjeti kao krajnjeg korisnika) za tvrtke koje žele ulagati u Ethereum 2.0. Codefi Staking omogućuje tvrtkama da ulažu vlastiti ETH ili ETH svojih kupaca bez potrebe za pokretanjem vlastite infrastrukture za provjeru valjanosti. Rezultat je smanjeni tehnički rizik i povećane nagrade koje stvara mreža Eth2. 

U lipnju je ConsenSys najavio kohortu tvrtki koje su dio pilot-programa Codefi Staking, koji uključuje Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport i Trustology. Cilj Codefi Stakinga je smanjiti rizike povezane s pokretanjem vlastitog validatora, uključujući krađu ili gubitak ključeva za povlačenje, pogrešan prijenos sredstava na ugovor o pologu Eth2 i kvarove hardverske ili internetske veze koji rezultiraju gubitkom nagrada za validator. S Codefi Stakingom, ključevi validatora drže se u sigurnom trezoru s mogućnošću mrežnog potpisivanja i višestrukim slojevima čuvara vrata koji provjeravaju transakcije kako bi se spriječila neovlaštena uporaba. Važno je da postoji podrška 24/7 i profesionalni tim za korisničku podršku. Codefi Staking koristi Teku kao svog klijenta po izboru 

Za tvrtke zainteresirane da ostanu ispred konkurencije s niskim rizikom i malim pristupom rješenju Codefi Staking, program za ranu primjenu dobra je opcija. Dizajniran je kako bi olakšao ulazak odabranim institucijama i poduzećima prije pokretanja Ethereuma 2.0 kako bi mogli biti ispred konkurencije izravnom komunikacijom timova Ethereum 2.0 koji grade klijente i mrežu. 

Infura: Više pouzdanosti i alata za ispitivanje Eth2 podataka

Faze Ethereuma 2.0 u sljedećim će godinama omogućiti ETH transfere i povlačenja, lanci krhotina u potpunosti kompatibilni sa pametnim ugovorima, pozivima za ugovore i izvršnim okruženjima za skalabilne dApps i još mnogo toga. Iako tvrtke i programeri koji pokreću aplikacije na Ethereum 2.0 i dalje mogu odabrati pokretanje vlastite infrastrukture klijenta i čvora, imat će priliku povezivati ​​se s Infurinim API-jem Eth2 Beacon Chain (možete zatražiti pristup njihovoj privatnoj beta verziji). ovdje). 

U neposrednom roku, jedna od najosnovnijih potreba pojedinaca koji ulažu na Eth2 je sposobnost praćenja stanja valjaka kako bi se znalo prikupljaju li očekivane nagrade. Dok ih je nekoliko istraživači blokova dostupan tamo gdje možete vidjeti ove informacije, Infurin ETH 2.0 Beacon Chain API omogućuje automatski pitajte ove podatke tako da programeri mogu lako poduzeti radnje na podacima. Na primjer, mogli biste napisati program koji nadgleda stanje i šalje vam SMS poruku ako neočekivano padne.

Infurini programeri također podržavaju Eth2 klijentske timove koji rade na kompatibilnosti s Eth2 specifikacijom. Razvojni programeri Ethereuma danas imaju koristi od ujednačenosti Ethereum JSON-RPC API-ja koji im omogućava da prebace Ethereum klijentske implementacije bez razbijanja koda. Infura interoperabilnost API-ja smatra vrijednim javnim dobrom za Ethereum i otvorila je Apache 2.0 licencirani alat za testiranje sukladnosti API-ja klijenta, tzv. eth2-udovoljavati

Ostanite upućeni

Ako se i dalje pokušavate omatati Ethereumom 2.0, dokazom o udjelu, raznim fazama i novom terminologijom, naša baza znanja Ethereum 2.0 puna je sjajnih resursa. A za ažuriranja iz tjedna u tjedan, “Ben Edgington”Što je novo u časopisu Eth2”Dolazi vrlo preporučljivo.

Ethereum 2.0Newsletter Pretplatite se na naš bilten za najnovije vijesti o Ethereumu, rješenja za poduzeća, resurse za programere i još mnogo toga. Adresa e-pošte

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me