Krajnji vodič za Quorum Blockchain

Svijet blockchaina evoluirao je u posljednjih pet godina. Sve je započelo s bitcoinima, ali sada se više radi o poboljšanju blockchain ekosustava u cjelini.

Ako pratite vijesti o blockchainu, tada biste znali da blockchain bitcoina nije savršen. Donosi nove ideje kao što su decentralizacija, peer-to-peer mreža, skalabilnost, interoperabilnost, transparentnost i tako dalje, ali to je i dalje prva generacija blockchaina. Zato istraživači blockchaina širom svijeta naporno rade na poboljšanju stanja blockchaina i poboljšanju blockchain ekosustava u cjelini.

Upoznajte Quorum, Ethereum verziju usmjerenu na poduzeće koja svojim vlastitim rješenjem pokušava poboljšati blockchain tehnologiju. Jedan od najvažnijih sektora koji blockchain želi revolucionirati uključuje financije.

Pa, što je kvorum? Istražimo i shvatimo što ona nudi.

Krajnji vodič za Quorum Blockchain i tutorijal za Quorum Blockchain

Što je Quorum Blockchain?

Ethereum blockchain “usmjeren na poduzeće” jedan je od najjednostavnijih načina na koje možemo opisati Quorum. Kvorum je zamisao JP Morgana koji želi unaprijediti blockchain tehnologiju u financijskoj industriji.

Kao što možda već znate, financijski sektor zahtijeva određenu vrstu blockchaina. Trebao bi biti brz, imati veliku propusnost i treba raditi, a pritom kontrolirati privatnost sudionika. JP Morgan je to znao i stoga je razvio Quorum koji nudi brzu obradu i performanse, a pojedinosti o transakcijama zadržavaju skrivenim. Također besprijekorno djeluje u grupi za dozvole u kojoj se sudionici međusobno poznaju. Ukratko, Quorum pokušava izgraditi blockchain rješenje koje može udovoljiti potrebama financijske industrije. Međutim, njegova upotreba nije ograničena samo na financijsku industriju. U sljedećem ćemo dijelu vodiča razmotriti više slučajeva njegove upotrebe.

Kako se temelji na Ethereumu, koristi pametne ugovore za olakšavanje transakcija unutar blockchaina. Cilj JP Morgan je provesti inicijativu Global Network Payments i pomoći bankama u korištenju distribuiranih mreža. To će povećati učinkovitost, usmjeriti globalna plaćanja, omogućiti praćenje statusa 24 sata dnevno, namiru plaćanja i tako dalje.

Koja je potreba za takvim sustavom?

Prije nego što krenemo u više informacija, također moramo utvrditi potrebu za takvim sustavom. Treba li nam Quorum blockchain platforma? Ako da, zašto? Istražimo.

Financijski sektor kontroliraju mnoge organizacije koje koriste svoj način rukovanja svim informacijama. Većinom ispravno funkcionira. Međutim, nije savršeno. Mnoga pitanja muče financijsku industriju, uključujući nedostatak kontrole informacija, javnu transparentnost i tako dalje. Čak i tradicionalna blockchain rješenja ne uspijevaju ispuniti potrebe financijske industrije čak i kad nude značajke poput nepromjenjivosti i sljedivosti.

Rješenje je blockchain sustav koji nudi privatnu kontrolu putem automatizacije. Quorum pruža upravo to i pomaže svakoj financijskoj organizaciji da prilagodi svoj blockchain prema svojim potrebama. Jezgra Quoruma pokušava riješiti probleme s financijskim institutom. Kvorum se poboljšava u odnosu na postojeće blockchain rješenje i pruža sljedeće značajke koje su potrebne da bi njegov ispravni rad funkcionirao.

 • Poboljšana privatnost ugovora i transakcija
 • Bolja izvedba
 • Ispravno upravljanje vršnjacima i mrežom
 • Mehanizmi konsenzusa utemeljeni na glasovanju

Objašnjene značajke kvorumskog bloka

Da bismo bolje razumjeli što nudi Quorum blockchain platforma, idemo jednu po jednu kroz značajke Quorum blockchaina.

Privatnost i transparentnost: Privatnost je uvijek ključni aspekt bilo kojeg blockchain rješenja. Quorum to razumije i stoga nudi privatnost na razini transakcija i transparentnost na cijeloj mreži. Ti se parametri također ne zaključavaju i tvrtka ih može prilagoditi sama. Pametni ugovori igraju presudnu ulogu u prilagodbi. Također, sve transakcije, uključujući pametne ugovore (i privatne i javne), provjerava svaki čvor unutar blockchaina.

Privatni pametni ugovori različito se igraju u mreži u kojoj njezino stanje ili rad znaju samo stranke ili bilo koji odobreni nezavisni regulator. Kako bi osigurao sigurnost uz održavanje privatnosti, koristi zaštitni sloj nula znanja koji osigurava privatno poravnanje bez ikakvih kompromisa. Ovo je jedna od najvažnijih značajki Quorum blockchaina.

Izvedba i protok: Izvedba je uvijek bila jaka strana mrežama Quoruma. Mogu obraditi stotine transakcija u sekundi. Također, brzina transakcije može se konfigurirati prema pametnim ugovorima i mrežnoj konfiguraciji. Optimizacijom se broj transakcija može značajno poboljšati. Da bi se osigurala bolja izvedba, također koristi algoritam konsenzusa QuorumChain RAFT na temelju glasovanja. Također koristi Istanbul BFT konsenzus algoritam koji je pridonio AMIS.

Dozvola & Upravljanje: Kako su financijski instituti privatni, bilo je potrebno dopustiti pristup dozvoli. Quorum to čini i osigurava pravilne transakcije između skupine poznatih ovlaštenih sudionika. Međutim, trenutno se njime može upravljati samo ručno. Upravljanjem se također može upravljati putem pametnog alata temeljenog na ugovoru. Ovi su alati izgrađeni koristeći najbolje primjere iz prakse o kibernetskoj sigurnosti.

Kvorum je otvorenog koda

Jedan od najkritičnijih aspekata koji Quorum čini privlačnijim za financijske institucije jest njegova priroda otvorenog koda. To također znači da je besplatan za upotrebu i da nema Quorum blockchain cijene. Poduzeća mogu u potpunosti iskoristiti činjenicu da je riječ o otvorenom kodu i izvući najbolje iz blokovske platforme Quorum. Pa, koje su ključne značajke zbog kojih Quorum mora odabrati financijske organizacije vani? Istražimo.

Povjerenje: Za bilo koju postojeću tehnologiju potrebno je povjerenje. Blockchain je donio digitalno povjerenje i osigurao da obje strane igraju sigurno kroz njegov sustav. Također, činjenica da niti jedno centralizirano tijelo ne može sudjelovati u procesu, smatra se pouzdanom. S druge strane, otvoreni izvor donosi više povjerenja u već impresivne blockchain projekte. To znači da programeri provjeravaju i ovjeravaju kod s različitim interesima, demografskim podacima i krivuljom učenja. Također, Quorum koristi provjeru valjanosti potpisa koja donosi povjerenje u odobrenu mrežu s obzirom da ih anonimne mreže uopće ne koriste. Kvorum donosi najbolje iz oba svijeta.

Zrelost: Kako se Quorum temelji na vrhu Ethereuma, on već nasljeđuje sva ključna svojstva Ethereum blockchaina. Kako je Ethereum prošao kroz puno ponavljanja, on automatski koristi i donosi zreliji blockchain koji se može razvijati i razvijati zajedno s Ethereumom. Quorum je također planirao dodati nove značajke i također pozdraviti javni doprinos.

Zajednica: Projekti otvorenog koda uvijek imaju ogromnu zajednicu. Isto vrijedi i za Quorum jer poziva programere iz cijelog svijeta da daju svoj doprinos razvoju blockchaina. Licenca koju Quorum koristi je GPL / LGPL koja je slična Ethereumu.

Quorum Blockchain projekti

Quorum vs Corda vs HyperLedger Fabric

Kvorum nije jedini blockchain koji pokušava poboljšati stanje industrija koje nas okružuju. Ostala popularna blockchain rješenja koja obećavaju uključuju Hyperledger Fabric i Corda. Kako želimo u potpunosti razumjeti Quorum, također moramo osigurati njegovu usporedbu s drugim sličnim blockchain rješenjima. Također, činjenica da se svaki od njih temelji na Ethereumu čini usporedbu uvjerljivom. Dakle, krenimo.

Napomena: Pogledajte Ethereum vs Hyperledger da biste saznali o potpuno drugačijoj perspektivi.

Enterprise Ready i njihovi pristupi

Sva tri rješenja za blockchain, Quorum, Corda i HyperLedger Fabric korporativni su blockchain. Oni su spremni za poduzeća i mogu raditi u velikim razmjerima. Svaki blockchain ima drugačiji pristup: HyperLedger Fabric je modularan i može se proširiti na druge sustave ili u više industrija kao što su zdravstvo, lanac opskrbe itd. Corda je, s druge strane, usredotočena na automatizaciju i bilježenje pravnih sporazuma između dviju strana. Također, već znamo da se Quorum JP Morgan fokusira na pružanje odobrenog blockchaina poduzeća financijskom sektoru.

Konsenzusni algoritam

Još jedna ključna razlika između tri blockchain rješenja je algoritam konsenzusa koji koristite. Da bismo dobili jasnu ideju, prođimo kroz svaku od njih u nastavku.

Tkanina Hyperledger: Konsenzusni algoritam u Hyperledger Fabric dinamičniji je od ostalih. Koristi širok spektar konsenzusnog algoritma i pokriva cijelu transakciju. Transakcije se izvršavaju unaprijed, a zatim konačno predaju blockchainu. Ovaj je pristup učinkovit jer istodobno pokreće više čvorova, poboljšavajući skalabilnost i ukupne performanse.

Corda: Corda je više usmjerena na pitanja privatnosti i sigurnosti banaka. Zato su skloni transakcijama i promjenama države. Ovaj pristup također poboljšava skalabilnost. Kritična razlika između Corde i drugih blockchain rješenja je uvođenje javnih bilježnika. Djeluju slično rudarima i preuzimaju odgovornost za potvrđivanje transakcija. Jednom potvrđena, transakcija se dodaje nepromjenjivom lancu. Izbor javnog bilježnika koji će biti centraliziran ili decentraliziran u potpunosti ovisi o bankama.

Kvorum: Kvorum također koristi drugačiji pristup kada je riječ o algoritmu konsenzusa. Koristi “QuorumChain” koji donosi konsenzus temeljen na većinskom glasanju. Međutim, nisu svi čvorovi sposobni glasati. Samo nekoliko posebnih čvorova ima mogućnost glasa, što zauzvrat potvrđuje transakciju. Da bi imali bolju toleranciju kvarova, Quorum koristi Istanbulske modele zasnovane na BFT-u i Raft-u.

Sudjelovanje vršnjaka

Sva tri rješenja za blockchain, Corda, HyperLedger Fabric i Quorum dozvoljeni su poslovni blockchain, što znači da samo odabrani sudionici koji sudjeluju u mreži.

Pametni ugovori

Kako su sva tri blockchain rješenja temeljena na Ethereumu, oni koriste pametne ugovore. Međutim, njihov pristup pametnim ugovorima jedinstven je po njihovom načinu.

Tkanina HyperLedger, na primjer, koristite “Chaincode” kada su u pitanju pametni ugovori. Koristi temeljni konsenzus i povjerenje blockchain tehnologije. Kada je riječ o odabranom jeziku za pisanje pametnih ugovora, možete koristiti standardni programski jezik poput Go ili Node.js. Njihov glavni tim želi omogućiti podršku drugim programskim jezicima u budućnosti.

Corda: Cordin pristup je jedinstven. Pametni ugovori koji su napisani slični su prozi i stoga nude jednostavnost upotrebe. Pravna proza ​​poznata je pod nazivom Ricardian Contract i zahtijeva od sudionika da potpišu ugovor radi valjanosti. Podržava dva programska jezika, tj. Java i Kotin programski jezici.

Kvorum: Pametni ugovori kvoruma mogu se postaviti i na privatne i na javne. Također, koristi Solidity kao alat za njegovo programiranje. Međutim, postoji ograničenje. Jednom kada se pametni ugovor postavi privatnim, ne može se transformirati u javni. Ovaj dizajn privatnosti Quoruma nametnut je kako bi se zaštitio interes organizacija koje ne žele da njihovi pametni ugovori procure na bilo koji način. Slično tome, javni pametni ugovori ne mogu se mijenjati u privatne.

Postoje tone drugih razlika između ove tri blockchain rješenja. Da bismo dobili jasnu sliku, provjerimo donju tablicu.

Tablica 1: Tkanina Hyperledger vs. Corda vs. Kvorum

Značajka / metrika Tkanina Hyperledger Corda Kvorum
Konsenzusni algoritam Kafka

RBFT

Sumeragi

Pjesnik

Priključno

RBFT

Priključno

Splav

Priključno

Istanbul BFT

Konsenzus splavi

Propusnost >2000 tps 170 tps Nekoliko stotina
Žetoni FabToken (još nije objavljen) Eter
Nula dokaza o znanju Da Ne Da
Pametni ugovorni jezik Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Čvrstoća

Razvoj kvoruma

Kvorum je vrlo aktivan projekt. Trenutno postoji 318 suradnika iz cijelog svijeta. I ne samo to Izgradnja kvoruma GitHub već je vidio više od 10.000 obveza! Quorum trenutno koristi LGPL-3.0 koji je sličan Ethereumu. To također znači da se može preuzeti, modificirati i distribuirati bez ikakvih ograničenja.

O kvorumu možete saznati više čitajući njihov Bijela knjiga kvorumskog bloka.

Također možete provjeriti Wiki kvorumski blockchain koji sadrži sve informacije u vezi s Quorum blockchain platformom.

Nadalje, možete provjeriti API kvorumskog blockchaina naučiti kako se može koristiti i integrirati s drugim sustavima.

Alati / knjižnice trećih strana koje biste trebali provjeriti

Alati i knjižnice ključni su da bi ekosustav Quorum blockchaina bio zdrav. Treće strane poput Quoruma razvile su brojne alate i knjižnice. Navest ćemo nekoliko njih kako biste mogli uvidjeti koliko je bogat Quorum blockchain ekosustav.

 • Quorum Blockchain Explorer: Projekt otvorenog koda koji vam omogućuje istraživanje Quoruma, uključujući pregledavanje privatnih transakcija.
 • Izrađivač kvoruma:  Uslužni alat koji vam omogućuje stvaranje čvorova Quorum.
 • Postanak kvoruma: Alat naredbenog retka koji pomaže u popunjavanju datoteke postanka s tvorcima i glasačima
 • QuorumNetworkManager: Izvrstan alat koji će vam pomoći da lako upravljate Quorum mrežama.

Projekti / mreže temeljene na kvorumu

 • Alastrija: Višesektorski španjolski konzorcij. To je nacionalni blockchain ekosustav koji promiče uspostavljanje DLT polujavne infrastrukture. Cilj mu je poboljšati usluge u Španjolskoj i radit će u skladu s europskim propisima.
 • Etoteli – Dio PoC multi-blockchain mreže
 • Blockoneiq-kvorum – Davatelj podataka za Quorum blockchain. To je Oracleov okvir koji bi DLT-u pomogao da koristi potpisani sadržaj koji se generira i snima putem pametnih ugovora tvrtke Thomson Reuters.
 • FogChain – mreža zbora koja nudi IoT uslugu lokacije i upravljanje zapisima.
 • IIN – Riječ je o platformi za plaćanja međubankarske informacijske mreže (IIN). Snagu čine Ethereum i Quorum blockchain. Velik broj banaka želi se pridružiti mreži i koristiti skalabilno i peer-to-peer rješenje.
 • Kimlić – KYC na blockchainu. To je decentralizirana platforma za provjeru identiteta. Pomaže startupovima da odmah ukrcaju korisnike na njihove Dapps, ICO, STO i kripto razmjene. To znači da korisnik treba samo jednom ispuniti KYC i tada se može koristiti na različitim platformama.
 • Komgo – Zanimljiv projekt koji pomaže integraciji financijske mreže s drugim korisnicima i mrežom.
 • VAKT – VAKT pruža digitalni ekosustav koji omogućava korisnicima fizičku obradu nakon trgovine. Može se nazvati „Platforma za upravljanje post-trgovinom“. Čineći to, on može djelovati kao jedan izvor za životni ciklus trgovine koji se može provjeriti po potrebi. Cilj mu je pokriti životni ciklus trgovine od kraja do kraja, za razliku od drugog rješenja koje pokušava riješiti samo određeni dio, a ne i cijeli problem.
 • IHS Markit – Trgovanje zajmovima (sindicirano) na blockchainu.

Algoritam konsenzusa blokchain kvoruma koji koristi Quorum

O algoritmima konsenzusa kvoruma govori se u gradu jer pružaju alternativu tradicionalnom algoritmu konsenzusa POW / POS. Također, to je dozvoljena mreža, tako da POW / POS jednostavno neće raditi. Dakle, koje algoritme konsenzusa koristi? Koristi dva konsenzusna algoritma kako bi cijela ideja funkcionirala, tj. Rasen-based Consensus i Istanbul BFT.

Algoritam konsenzusa kvorumskog bloka: Konsenzus zasnovan na splavu

Splav je konsenzusni algoritam zasnovan na CFT-u. Omogućuje brže transakcije zahvaljujući postupku kovanja blokova od 50 ms. Također, štedi prostor za pohranu iskopavanjem samo odgovarajućih blokova, a ne praznih blokova. Ostale ključne značajke uključuju stvaranje blokova na zahtjev i konačnost transakcija.

Algoritam konsenzusa kvorumskog blokchaina: Istanbul BFT

Istanbul BFT je bizantski algoritam konsenzusa tolerancije na greške. Njegov je posao zaštititi blockchain. Pogoršava se ograničenje do kojeg štiti blockchain uključuje 30% čvorova. Također, štiti blokove generirane u blockchainu.

Procjena učinka

Quorum tvrdi da je brz i da ima veću brzinu transakcija. Je li to istina? Tim Arati Balige, Pandurang Kamat, Siddhartha Chatterjee i Subodh I iz tvrtke Persistent Systems Ltd. izveo je temeljit eksperiment o tome kako Quorum izvodi.

U znanstveni rad, koristili su Quorum blockchain platformu. Također su postavili niz mikro-mjerila koja su stvorena za rad s Quorumom. Cilj im je bio proučiti kako pametni ugovori i parametri transakcija utječu na performanse Quorum blockchaina, poput kašnjenja transakcija.

Ispod je sažetak cijelog eksperimenta.

 • Mjerni podaci: Propusnost transakcija (broj transakcija u sekundi)
 • Četiri stroja koja pokreću Quorum blockchain mrežu sa specifikacijom od 8 vCPU-a, 16 GB RAM-a.
 • Korišteni operativni sustav: Ubuntu 14.04 LTS
 • Generiranje opterećenja: Kaliper se koristi za naglašavanje blokovske mreže Quorum.
 • Radna opterećenja: unaprijed učitana parom ključ / vrijednost
 • Vrste korištenog radnog opterećenja: samo za pisanje, nulu, čitanje, miješanje.

Slika 1: Jednostavna usporedba konsenzusa RAFT i IBFT, Izvor: https://www.persistent.com/wp-content/uploads/2018/07/research-paper-performance-evaluation-of-the-quorum-blockchain- platforma.pdf

Zaključno, Quorum se može prilično dobro skalirati i povećati latenciju kad se paralelno odvija previše transakcija. RAFT ima bolju izvedbu od IBFT-a kada transakcije u sekundi dosegnu iznad 1650 tx / sec. Također, privatni ugovori funkcioniraju bolje od javnih, jer je manje općih troškova kada je riječ o rukovanju privatnim ugovorima. To znači da je Quorum private blockchain učinkovit.

Ako vas zanima više o sustavu, pogledajte ovdje istraživački rad: https://www.persistent.com/blockchain-research-paper-on-performance-evaluation-of-quorum-blockchain-platform/

Rasprava o arhitekturi kvoruma

Pa, kako djeluje Quorum? O tome ćemo saznati više prolazeći kroz njegovu arhitekturu i učeći o njezinim ključnim komponentama.

Tri glavne komponente o kojima moramo naučiti uključuju sljedeće.

 1. Čvor kvoruma
 2. Upravitelj transakcija
 3. Enklava

Izvor: Hackernoon.com

Čvor kvoruma

Quorum Node je alat naredbenog retka koji je lagana Geth-ova vilica. Račvast je kako bi se osiguralo da i dalje raste s Gethom. Međutim, došao je s puno različitih modifikacija kako bi funkcionirao s Quorum blockchainom. Na primjer, umjesto dokaza o radu uveden je algoritam konsenzusa QuorumChain. Također je konfiguriran samo da dopušta povezivanje s odobrenim čvorovima koji oduzimaju P2P vezu. Osim toga, trie State Patricia podržava i javnu i privatnu državu. Druga ključna promjena je uklanjanje plina jer to nije potrebno u bloku Quorum.

Konstelacija

Sljedeća velika komponenta Quorum blockchain arhitekture je zviježđe. U njemu su upravitelj transakcija i enklava. To je sustav opće namjene koji osigurava da informacije dodane u blockchain ostanu sigurne na svaki mogući način. Također, zviježđe nije specifično za blockchain i može se koristiti u drugim oblicima aplikacija.

Upravitelj transakcija: Upravitelj transakcija brine se o privatnosti transakcija i osigurava da su podaci o transakciji šifrirani tijekom postupka. Da bi olakšao cijeli postupak, može pohraniti, omogućiti pristup i druge važne podatke kako bi olakšao transakcije. Međutim, nema pristup nikakvim osjetljivim informacijama, poput privatnih ključeva. Ovdje je ključna kriptografija koja osigurava sigurnost podataka tijekom cijelog postupka. Transaction Manager se također može prilagoditi zahvaljujući stanju bez državljanstva / mirovanja.

Enklava: Enclave olakšava različite kriptografske tehnike kao što su provjera autentičnosti sudionika, povijest transakcija i druge ključne funkcije. Osigurava da se sve operacije izvode optimalno s naglaskom na skalabilnost. Transaction Manager delegira posao šifriranja / dešifriranja u Enclave.

Opis: Detaljan prikaz blockchain arhitekture Quoruma, Izvor: https://github.com/jpmorganchase/quorum

Koristite slučajeve kvoruma Blockchain

Kao što smo već spomenuli da je Quorum blockchain stvoren za sektor financija. Međutim, s tim da se ima široki spektar primjene čak iu financijskoj industriji. Postoji mnogo načina na koje se Quorum blockchain može koristiti u industriji. Da bismo saznali kako se može koristiti, pregledajmo neke od njegovih slučajeva.

Tokeniziranje zlatnih poluga: Kvorum će se koristiti za tokeniziranje zlatnih poluga. To će dati poticaj rudarima i pomoći će poboljšati širenje samog bloka Quorum. Također će otvoriti nove mogućnosti trgovanja i pomoći će blockchainu da se brže usvoji.

Prilagođeni kvorumski privatni blokchains: Banke ili bilo koje privatne financijske institucije mogu u potpunosti iskoristiti Quorum blockchains. Dopuštena priroda omogućuje korištenje Quoruma u svim vrstama postavki. Sposobnost prilagodbe od samog početka čini ga idealnim kandidatom.

Zaključak

Quorum blockchain je obećavajuća blockchain tehnologija. Činjenica da je Ethereum “soft-fork” čini ga idealnijim za stvarnu implementaciju. Dozvoljena je i stoga je privatna organizacija može koristiti kao svoju pristupnu blockchain tehnologiju. Još jedan sjajan aspekt Quorum blockchaina je njegova izvedba, sposobnost prilagodbe putem pametnog ugovora i ukupna transparentnost. Pa, hoćete li koristiti Quorum za svoje poslovanje? Ako je odgovor da, komentirajte u nastavku i javite nam zašto ste odabrali. Slušamo.

Sažetak

Što je kvorum?  Quorum je Ethereum blockchain usmjeren na poduzeće usmjeren prema financijskom sektoru. To je zamisao JP Morgana.

Koja je potreba za takvim sustavom? Da! Quorum pruža financijskom sektoru mogućnost korištenja učinkovite blockchain tehnologije. Quorum nudi odobrenu mrežu koja omogućava organizacijama da se prilagode vlastitim potrebama.

Značajke kvoruma

 • Poboljšana privatnost ugovora i transakcija
 • Bolja izvedba
 • Ispravno upravljanje vršnjacima i mrežom
 • Mehanizmi konsenzusa utemeljeni na glasovanju
 • Otvoreni izvor
 • Vođen zajednicom
 • Zreli
 • Pouzdan i spreman za poduzetništvo

Kvorum je otvoreni izvor!

 • 318 aktivnih suradnika
 • 10 000+ obveza
 • Licenca LGPL-3.0

Tkanina Hyperledger vs. Corda vs. Kvorum

Značajka / metrika Tkanina Hyperledger Corda Kvorum
Konsenzusni algoritam Kafka

RBFT

Sumeragi

Pjesnik

Priključno

RBFT

Priključno

Splav

Priključno

Istanbul BFT

Konsenzus splavi

Propusnost >2000 tps 170 tps Nekoliko stotina
Žetoni FabToken (još nije objavljen) Eter
Nula dokaza o znanju Da Ne Da
Pametni ugovorni jezik Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Čvrstoća

 

Konsenzusni algoritmi

 • Konsenzus zasnovan na splavu – omogućava brže transakcije, poboljšava blok pohranu
 • Istanbul BFT – pruža toleranciju kvarova, štiti blockchain od loših čvorova

Arhitektura kvoruma

Tri ključne komponente

 • Quorum Node – alat naredbenog retka zasnovan na Gethu
 • Constellation Transaction Manager – brine se o podacima o transakciji dok se ne dovrše
 • Enklava – Enklava obrađuje osjetljive podatke gdje Upravitelj transakcija delegira ključne funkcije kao što su šifriranje / dešifriranje

Projekti / mreže temeljene na kvorumu

 • Alastria: Višesektorski španjolski konzorcij
 • Etoteli – dio PoC multi-blockchain mreže
 • Blockoneiq-quorum – davatelj podataka za Quorum blockchain
 • FogChain – mreža zbora koja nudi IoT uslugu lokacije i upravljanje zapisima
 • IIN – To je platforma za plaćanje međubankarske informacijske mreže (IIN). Snagu čine Ethereum i Quorum blockchain.
 • Kimlić – KYC na blockchainu
 • Komgo – Zanimljiv projekt koji pomaže integraciji financijske mreže s drugim korisnicima i mrežom
 • VAKT – VAKT pruža digitalni ekosustav koji omogućava korisnicima fizičku obradu nakon trgovine
 • IHS Markit – Trgovanje zajmovima (sindicirano) na blockchainu

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me