Vodič za početnike: Kako stvoriti izvrsnu marketinšku strategiju ICO-a

Blockchain-kriptovalute pokrenule su 5,6 milijardi američkih dolara putem Inicijalnih ponuda kovanica (ICO) u 2017. To je ogromno! Međutim, samo 435 ICO-a od 902 u 2017. godini bilo je uspješno, a to je samo 48%! Vaša ICO marketinška strategija određuje hoćete li biti uspješni na ovom sve konkurentnijem tržištu, stoga vam ovdje pokazujem kako stvoriti izvrsnu ICO marketinšku strategiju. Učinimo to!

Vaša ICO web stranica najvažniji je dio vaše ICO marketinške strategije:

ICO marketing u potpunosti je digitalni, a vaše ICO web mjesto prva je i najvažnija komponenta vaše marketinške strategije. Trebate čistu, modernu i profesionalnu web stranicu za svoj ICO blockchain-crypto projekt.

Na svom web mjestu morate unaprijed pružiti sve relevantne informacije o svom projektu, dajući najveći značaj projektnom timu i ICO bijeloj knjizi.

Ulagači će prvo htjeti znati o vašem timu, stoga se pobrinite da LinkedIn profil vaših ključnih članova projektnog tima bude istaknut na vašem web mjestu. Mnogi će ulagači sumnjičavo gledati na vaš projekt ako podaci o projektnom timu nedostaju ili su nedostatni.

Priručnik je vaše vozilo za prenošenje informacija o vašem projektu u svijet. Morate olakšati investitorima da ga pronađu na vašoj web stranici.

Sljedeće je također važno:

 • Profesionalno kreiran kratki i jasni video koji objašnjava vaš projekt veliki je plus.
 • Sav sadržaj na web mjestu trebao bi biti izvrsne kvalitete.
 • Na svojoj web stranici morate strateški postaviti gumbe poziva na akciju (CTA), tako da se posjetitelje potiče da poduzmu željenu radnju.
 • Dobra opcija prijave na e-poštu za vaše biltene, promotivne ponude i druge najave je obavezna.
 • Vaša web stranica mora biti SEO optimizirana. Potrebna je dobra strategija za SEO i izvan stranice. Posao na stvaranju visokokvalitetnih veza do vaše web stranice i rješavanje negativne buke o vašem projektu na raznim forumima važni su dijelovi vaše SEO strategije, a potrebna vam je profesionalna stručnost.

Ne možete rezati kutove kada je u pitanju vaše web mjesto. Pozovite profesionalnu pomoć jer vaše web mjesto potencijalnim investitorima daje prvi dojam o vašem projektu.

Stvorite sjajnu ICO tehničku knjigu:

Ne mogu dovoljno naglasiti važnost vaše ICO bijele knjige. Vaši potencijalni investitori prvo pogledaju vašu web stranicu, a zatim provjeravaju vašu tehničku dokumentaciju kako bi razumjeli više o vašem projektu.

Morate osigurati sljedeće:

 1. Bijela knjiga trebala bi biti profesionalno napisana i ne bi trebala imati pravopisne i gramatičke pogreške;
 2. Trebao bi na odgovarajući način opisati vaš projektni tim, uključujući njegove vjerodajnice u prostoru blokchain-kriptovaluta;
 3. Morate jasno opisati poslovni problem ili tržišnu priliku kojom će se projekt baviti;
 4. ICO tehnička knjiga trebala bi jasno opisivati ​​tehnologiju bez upotrebe previše žargona, a investitore biste trebali obavijestiti imate li funkcionalni prototip ili barem kod otvorenog koda koji će oni pregledati;
 5. Projektni tim trebao bi objasniti zašto tokeniziraju svoje poslovanje i kako će kripto token cijeniti;
 6. Bijela knjiga trebala bi opisivati ​​strukturu prodaje tokena, npr. broj tokena rezerviranih za projektni tim, postoji li privatna prodaja koja prethodi ICO-u, itd .;
 7. Vaša bi tehnička knjiga trebala govoriti o vašoj zakonskoj i regulatornoj spremnosti.

Nabavite profesionalne stručnjake za sadržaj za vašu bijelu knjigu, to je previše važno za vašu ICO. Na primjer, ako investitori pronađu probleme s plagijarizmom u vašem dokumentu, oni će vaš projekt shvatiti kao prijevaru!

Uložite u odnose s javnošću i medije kako biste promovirali ICO:

Sad kad imate izvrsnu web stranicu i jednako sjajnu tehničku knjigu, morate svijetu priopćiti svoj ICO. Razmotrite sljedeće korake:

 • Izdajte priopćenja za javnost na vrhunskim web mjestima o vašem ICO-u;
 • Objavljivanje članaka u popularnim kripto medijima;
 • Navedite svoj ICO na popularnim web mjestima koja prate ICO, npr. ICO Ocjena, ICO klupa, i ICO upozorenje.

Vrhunske web stranice naplaćuju vam objavljivanje vaših priopćenja za tisak, a tako to čine i popularni kripto mediji za objavljivanje vaših članaka. Molimo razmotrite mogućnost pružanja profesionalne pomoći za upravljanje dosezima s medijima. Morate ih uključiti u svoj ICO marketinški proračun.

Koristite zajednicu i društvene medije za ICO marketing:

Potencijalni investitori znaju da su kripto zajednice na društvenim mrežama vrlo upućene i prije ulaganja u ICO gledaju što te zajednice misle o vašem ICO-u. Morate dobro predstaviti ICO tim zajednicama, koje će u njih izgraditi njihovo povjerenje, a investitori će od tih zajednica dobiti pozitivne vibracije o projektu.

Najbolja marketinška strategija ICO-a

Promovirajte svoj projekt proaktivno sudjelujući u sljedećem:

 • Facebook: Pridružite se grupama koje raspravljaju o ICO-ima i istaknite svoj projekt.
 • Twitter: Obavezno ovdje promovirajte postove na blogu svojih projekata.
 • Reddit: Vrlo je popularan među kripto zajednicom. Razmislite o stvaranju podredita i komentiranju postojećih niti.
 • Telegram: Ova aplikacija za razmjenu poruka vrlo je popularna među kripto entuzijastima. Svakako ovdje aktivno promovirajte svoj ICO.
 • Quora: Sudjelujte u nitima povezanim s ICO-om i možete dobiti dobru izloženost za svoj projekt.
 • LinkedIn: Usredotočite se na grupe povezane s ICO-om i možete dosegnuti desetke tisuća ICO entuzijasta.
 • Kripto-specifični forumi: Ako objavljujete informacije o svom projektu na popularnim forumima poput Bitcointalk, stvorit će dobru izloženost o vašem ICO-u.

Ozbiljno razmislite o tome da profesionalne menadžere društvenih mreža promovirate svoj projekt na ovim platformama. Iako to možete učiniti sami (DIY), to zahtijeva značajnu specijaliziranu stručnost i vrijeme.

ICO ciljano oglašavanje trebalo bi biti u vašoj ICO marketinškoj strategiji:

S Facebookom, Twitterom i sada Googleom koji zabranjuje ICO oglase, sada je teže oglašavati ICO-ove. Razmislite o oglašavanju s plaćanjem po kliku (PPC) putem kripto specifičnih mreža poput Cointraffic. Također biste trebali razmotriti natpisne oglase na relevantnim blogovima i kripto-specifičnim medijima.

ICO marketing putem e-pošte: optimizirajuća komponenta vaše marketinške strategije

Marketing putem e-pošte ostaje temeljno važna komponenta digitalnog marketinga u bilo kojoj industriji, a ICO nisu iznimka. Međutim, nestabilnost kripto tržišta učinila je ovo također teškim poput oglašavanja ICO-a, jer je MailChimp, jedan od najvećih davatelja usluga e-pošte, zabranio ICO marketing e-pošte..

I dalje možete koristiti druge davatelje usluga, ali vodite računa da ne šaljete neželjene e-poruke s rizikom da budu označene kao “neželjena pošta”. Preporučujem vam da odvojite vrijeme za izradu popisa e-adresa, što će donijeti dugoročne koristi za vaš projekt, čak i ako ima minimalni pozitivan učinak na vaš predstojeći ICO.

Uključite ICO programe nagrađivanja u svoju ICO marketinšku strategiju:

Programi nagrađivanja nagrađuju entitete kompenzacijama i poticajima za privlačenje investitora i ostalih dionika na ICO. Razmislite o tome da neke uključite u svoju strategiju.

Za npr. ‘Airdropping’, što znači davanje nekih tokena besplatno, sve je popularniji oblik programa nagrađivanja. Morate primijeniti dobru prosudbu, jer ako date premalo žetona, to kampanju čini neučinkovitom, dok odavanje previše njih može natjerati investitore da vaš projekt smatraju prevarom.

Prisustvujte blockchain tehnološkim događajima kako biste poboljšali svoj ICO marketing:

Kao blockchain-kripto poduzetnik, morate biti prisutni tamo gdje su akcije. Sudjelovanje u blockchain tehnološkim događajima i predstavljanje vašeg projekta generiraju strašan interes za njega i mogu povećati šanse za ulaganje.

Blockchain i kripto događaji događaju se svaki tjedan na globalnoj razini, a oni vam pružaju vrijedne prilike za umrežavanje s dionicima licem u lice. Sudjelovanje u njima ili sponzoriranje uključuju troškove, posebno ako su u pitanju putovanja. Međutim, potencijalno povećanje ulaganja u vaš ICO uvelike uravnotežuje troškove, stoga ih trebate financirati.

Napomena: Preporučujem vam da dobro razumijete koncept ICO-a, prije nego što započnete sa svojom marketinškom strategijom. Također imajte na umu da se investitori pripremaju prije nego što investiraju u ICO, stoga prilagodite svoj marketing kako biste ih osigurali na svakom koraku.

Ovdje vam želimo uspjeh u vašem ICO marketingu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me