Vodič za početnike: Što je NEO Blockchain?

Neo Blockchain ranije su nazivali AntShares (ANS) koji su Erik Zhang i Da Hongfei osnovali 2014. Neo se često opisuje kao kineski Ethereum. Blockchain je otvorenog koda, što znači da potiče suradnju i doprinos programera širom svijeta. Oni pilotiraju nešto što se naziva pametni ugovori 2.0 i to se može definirati kao višejezični kompajler ugovora, što znači da nije važno da radite na Java.net ili C Sharp, sve će to prevesti u materinski jezik pametnog ugovora. Na taj način Neo ima pristup svjetskim programerima, a da oni ne moraju naučiti ništa novo. Programeri iz bilo kojeg dijela svijeta mogu u njemu stvoriti pametne ugovore. Tako se kriptovaluta često naziva “Ethereum-Killer”.

Algoritam konsenzusa Neo Blockchain

Jedna od najkontroverznijih stvari u kripto prostoru trenutno je kako nagoditi transakciju. Postoje dvije dominantne vrste konsenzusnih mehanizama koji se nazivaju Proof of Work (PoW) i Proof of Stake (PoS). PoW zahtijeva puno električne energije, ali PoS zahtijeva vrlo manje električne energije u usporedbi s PoW-om za provjeru valjanosti čvorova. Jedan od glavnih problema u PoS-u je taj što trpi mogućnost razdvajanja lanca, evo usporedbe između PoW-a i PoS-a.

Neo blockchain koristi alternativu Delegiranom bizantskom podnošenju grešaka (DBFT). Može podržati do 10 000 transakcija u sekundi. Ova vrsta konsenzusnog mehanizma radi na najmanjoj potrošnji električne energije i eliminira mogućnost razdvajanja lanca. Stoga se sustav izvodi DBFT konsenzus mehanizma ne može čvrsto rastaviti u dva različita lanca.

NEO vrste žetona

Ekosustav Neo ima dvije vrste žetona:

 1. Neo u početku imenovan kao Dijele mrava
 2. Plin u početku imenovan kao Antcoins

Neo kriptovaluta nije djeljiva djelomice poput ostalih kripto valuta, tako da minimalna količina Neoa koju pojedinac može držati je 1 Neo. Plin je djeljiv u dijelovima pa je najmanja količina plina 0,00000001. Žetoni plina ovdje rade kao naknade za transakcije, pa ako se izvrši bilo kakva transakcija, korisnik mora platiti određeni iznos žetona plina. Kad god korisnik drži Neo žeton u službenom Neo novčaniku, korisnik dobiva plinske žetone kao dividendu. Postoji fiksna opskrba obojice koja iznosi 100 milijuna.

Jezici kompatibilni s Neovim pametnim ugovorom

 • Python / Ruby
 • JavaScript / Java / TypeScript / Kotlin, Eclipse
 • C # / C ++ / GO / VB.Net / F #, Visual Studio

NEO Digitalna imovina i digitalni identitet

Imovina koja postoji u obliku električnih podataka s mogućnošću programiranja naziva se digitalna imovina. Neo pomaže da se digitalna imovina nalazi u decentraliziranom okruženju koje je sigurno i bez bilo koje vrste rizika koji trpi u centraliziranom okruženju.

Postoje dva oblika digitalne imovine: globalna imovina i ugovorna imovina.

Digitalni identitet je vrsta podataka o identitetu osobe ili organizacije koji su u elektroničkom obliku.

Neo blockchain provjeru identiteta izvršit će:

 • Otisci prstiju
 • Glas
 • Korištenje crta lica
 • SMS
 • Ostale metode

Stoga pametna ekonomija Neo uključuje kombinaciju tri stvari, digitalne imovine, digitalnog identiteta i pametnih ugovora.

Ostale NEO značajke

 • NeoX
 • NeoFS
 • NeoQS

NeoX omogućuje međusobnu interoperabilnost i dijeli se na dva dijela s nazivom:

 • Cross-chain protokol razmjene imovine
 • Cross-chain distribuirani protokol transakcija

NeoFS je protokol za pohranu datoteka koji koristi tehnologiju Distributed Hash Table (DHT). NeoFS analizira podatke putem sadržaja datoteke umjesto puta datoteke. Datoteke se distribuiraju i pohranjuju u mnogo različitih čvorova pa su velike datoteke podijeljene u blokove podataka fiksne veličine. Na taj se način datoteke s niskim zahtjevima pouzdanosti mogu pohraniti i pristupiti im gotovo besplatno. NeoFS se može kombinirati s digitalnim identitetom tako da se digitalni certifikati koje koriste digitalni identiteti mogu slati, dodjeljivati ​​i opozivati ​​bez da im centralni poslužitelj upravlja, tako da se u budućnosti mogu obnoviti stari blokovi.

NeoQS ili Neo Quantum Safe ne postoji opasnost od napada na kvantna računala. Ethereum i Bitcoin koriste ECC i možda postoji rizik da ih kvantna računala hakiraju jer takva računala mogu riješiti velik broj problema raspadanja. Kvantno računalo nema mogućnost brzog rješavanja problema najkraćeg vektora i najbližeg vektorskog problema koji se smatra najsigurnijim.

Distribucija NEO tokena

Maksimalna ponuda Neo tokena je 100 milijuna, što je podijeljeno u dva dijela. Tijekom ICO-a podijeljeno je 50 milijuna tokena pristalicama Nea.

Drugi dio od 50 milijuna tokena bio je zaključan na godinu dana što se koristi za dugoročni rast i potporu projektu Neo. Budući plan za ovih 50 milijuna tokena:

Ukupno žetona Svrha
10 milijuna Koristi se za motiviranje programera i članova vijeća
10 milijuna Koristi se za motiviranje programera u ekosustavu
15 milijuna Koristi se za ulaganje u druge blockchain projekte
15 milijuna Zadržano kao nepredviđena situacija

 • Godišnja upotreba NEO u načelu ne smije premašiti 15 milijuna tokena.

Vladina potpora

Kina je ispred svih ostalih zemalja u pogledu standardizacije blockchaina. Svaku drugu tehnologiju zamjenjuju blockchainom. Kina razvija vlastitu kriptovalutu koja će se koristiti u središnjim bankama.

Osnivač Neo Blockchaina Da Hongfei pozvan je na konferenciju koju je održala kineska vlada radi rasprave o blockchain tehnologiji. Događaj je nazvan „2017. povjerljiva blockchain konvencija“. Ovaj događaj ima za cilj promociju blockchaina u Kini. To znači da je Neo na dobrom putu za kinesku vladu. Dakle, ovo povećava interes ljudi za Neo ekosustav. Trenutno u Kini koriste Neo blockchain za mapiranje stvarne imovine. Neo čak ima zaista jako partnerstvo, a jedno od njih je i Microsoft.

Saznajte zašto bi NEO mogao biti najjača kriptovaluta 2018. godine?

Saznajte više o NEO dApps ekosustavu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me