Vodič za početnike: Što je Nuls? Poslovni blockchain

Nuls blockchain ima za cilj pružanje poslovnim subjektima platforme za stvaranje i primjenu njihovih decentraliziranih aplikacija za rješavanje problema s kojima se suočavaju u stvarnom životu.

Zasluge Imgae: Nuls

Većina blockchaina usvojila je tehnologiju pametnih ugovora. Međutim, većina njih ima problema s troškovima postavljanja decentraliziranih aplikacija, a neki se ne uklapaju baš najbolje u poslovni svijet. Tu je Nuls ušao i izumio način smanjenja tereta na glavnom lancu svog blockchaina uvođenjem bočnih lanaca za razdvajanje događaja i usluga na blockchainu.

Nuls, stoga, pruža funkcionalne mehanizme za provedbu pametnih ugovora u međusobnom konsenzusu, smanjujući tako troškove generiranja i primjene decentraliziranih aplikacija i istovremeno olakšavajući programerima prilagodbu Dapps-a za različite poslovne aplikacije.

Povijest Nula

Nule (NULs) je kriptovaluta sa sjedištem u Singapuru koja je pokrenuta u rujnu 2017. godine.

Suprotno većini kriptovaluta, Nuls nikada nije imao početnu ponudu kovanica (ICO). Umjesto toga, kriptovaluta je kasnije u studenom 2017. ubacila 40 milijuna NULS tokena na platformu Binance Exchange po cijeni od 1 USD po kovanici.

Projekt se uglavnom financirao iz zračne luke iako postoji puno sredstava iz zajednice i poslovnih partnerstava.

Nuls tim

Temeljni tim koji stoji iza ove izvanredne kriptovalute sastoji se od 11 članova koje je okupio njihov dio filozofske ideologije.

Tim čine: Jason Zhang (osnivač & Vodeći programer), Lily Wang (suosnivačica & COO), Reaper Ran (suosnivač & Vođa zajednice), Omar Elmir (engleski vođa zajednice), Kim Vo (engleski menadžer zajednice – Amerika), Essam Elmir (engleski menadžer zajednice – Australija), Eugin Lee (engleski / kineski menadžer zajednice – Singapur), Niels Wang (temeljni programer) , Vivi Zhou (Core Developer), Davi Yang (Core Developer) i Moonlight (Core Developer).

Gotovo polovica članova osnovnog tima vođe su zajednice koje pomažu u okupljanju različitih decentraliziranih programera aplikacija iz cijelog svijeta prema zajedničkom cilju.

 Što je Nuls Blockchain? Glavne značajke:

Zasluge za sliku: nule

 1. Fleksibilnost: Nuls pojačava da je vrlo fleksibilna blockchain mreža. Blockchain infrastruktura vrlo je prilagodljiva i modularizirana. Programer može lako priključiti i zamijeniti ugrađene module odgovarajućim modulima, ovisno o zadatku. Ugrađeni moduli su umrežavanje, konsenzus, pohrana i algoritamski moduli, koji se mogu prilagoditi ili zamijeniti kad god programer osjeti da mu je potrebno nešto drugo za razvoj njihovih decentraliziranih
 2. Otvoreni izvor: Programeri imaju slobodu slobodno koristiti blockchain kôd za generiranje vlastite decentralizirane. Jedan od glavnih ciljeva tima je osigurati da pametni ugovori podržavaju što više programskih jezika. Na taj će način programeri imati širok raspon mogućnosti kada je u pitanju stvaranje njihovih decentraliziranih aplikacija.
 3. Jednostavno ažuriranje: Budući da su moduli blockchaina prilagodljivi, korisnici / programeri mogu lako zamijeniti ili promijeniti module u skladu s tim kako bi favorizirali njihovu implementaciju. To je temeljna značajka s obzirom na to da se tehnologija neprestano razvija. Kako se tehnologija razvija, programeri mogu brzo mijenjati module kako bi odgovarali trenutnim problemima.
 4. Pametni ugovori: Nuls blockchain temelji se na Ethereumu tehnologija pametnih ugovora. To je razlog zašto je NULS token ERC-20 Token. Pametni ugovori također čine blockchain programabilnim. Pomoću pametnih ugovora korisnici / programeri mogu ocrtati logistiku bilo kojeg decentraliziranog poslovnog modela koji žele razviti čak i uz vrlo malo programskog znanja. Pametni ugovori već sadrže određena pravila za izvršenja i od programera samo zahtijevaju da pruži pregled logike koju bi ugovor trebao slijediti prilikom izvršavanja svojih zadataka.
 5. Konsenzus s više lanaca: Jedna od glavnih značajki Nulsa je da se sastoji od više bočnih lanaca spojenih s glavnim lancem. Blockchain, dakle, koristi mehanizam konsenzusa među lancima pod nazivom dokaz o kreditnoj sposobnosti kako bi omogućio različitim lancima učinkovitu međusobnu komunikaciju.

Nuls mehanizam dokazivanja kredita

Većina kriptovaluta koristi Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS), Praktičnu bizantsku toleranciju kvara (PBFT), Zakupljeni dokaz o udjelu (LPoS), Dokaz o važnosti (PoI) ili Delegirani dokaz o udjelu (DPOS) ) mehanizmi za potvrđivanje njihovih transakcija.

Konsenzusni mehanizam potvrđuje da se podaci dodaju u knjigu bilo kojeg blockchaina slaže li se s određenom knjigom jer pokušava postići konsenzus između podataka smještenih na blockchain. Konsenzusni mehanizam osigurava da trenutni blok predstavlja najaktualnije transakcije izvršene na blockchainu. Mehanizam također sprječava konstantno iskakanje iz bloka blockchain mreže zbog stalnog račvanja.

Korištenjem mehanizama konsenzusa PoF, PoS, DPoS ili PBFT, kriptovalute se ograničavaju na pokretanje onih Dapps-a koji su podržani određenim mehanizmom konsenzusa.

Međutim, budući da kriptovaluta Nuls želi učiniti proces razvoja Dappsa prilagodljivijim, niti jedan od prethodnih mehanizama konsenzusa ne bi radio za njegov mehanizam, posebno zbog modularizacije i višestruke lančane strukture. Kao rezultat toga, razvojni tim smislio je novi konsenzusni mehanizam koji se naziva Proo-of-Credit (PoC).

Proof-of-Credit prvi je konsenzus modul te vrste koji je razvio Nulsov razvojni tim kako bi pomogao riješiti problem povezivanja različitih prilagođenih bočnih lanaca s glavnim lancem kroz prilagodljive slojeve modula.

Poduzeća imaju slobodu smisliti prilagođeni blockchain s bočnim lancem i pričvrstiti ga na glavni lanac Nulsa s ciljem rješavanja specifičnog tehničkog problema. PoC mehanizam bit će odgovoran za provjeru je li prilagođeni bočni lanac u skladu s glavnim lancem.

PoC vs PoS (dokaz o kreditnoj sposobnosti u odnosu na dokaz o udjelu)

PoC je na neki način sličan PoS-u, jer tijekom postupka provjere neki tokeni moraju biti dokazljivo zaključani / složeni kako bi se omogućilo korisniku da pokrene bilo koji čvor. Međutim, za PoC nije naveden točan broj tokena koji se zaključavaju, a zajednica može nastaviti glasovati dok korisnik pristupa čvorovima. Kada korisnik treba povratiti pristup tokenima, jednostavno prestane izvoditi čvorove i pristupiti svojim tokenima.

Međutim, PoC konsenzusni mehanizam razlikuje se od PoS konsenzusnog mehanizma kada je u pitanju postupak poticanja operatora čvorova na dobro ponašanje ili kažnjavanje zbog kršenja pravila. PoC donosi kreditnu ocjenu svakog čvora na temelju ponašanja operatora čvora tijekom određenog razdoblja. Također, kada je riječ o isplatama, što više žetona koji čvor pohrani / uloži, to su veće isplate. Međutim, na isplatu utječe kreditna ocjena čvora.

Arhitektura sloja uslužnog programa nuls

Svaka decentralizirana aplikacija razvijena putem bloka Nuls mora imati tri sloja. Ti su slojevi lančani sloj, logički sloj i sloj modula.

Sloj modula sadrži različite module (umrežavanje, konsenzus, pohrana i algoritam). Programer mora odabrati module za koje želi razviti svoj DApp. Budući da su moduli prilagodljivi, priključljivi i uklonjivi, programer može odlučiti izbjeći upotrebu nekih modula ili odlučiti promijeniti strukturu nekih modula kako bi mogli odgovarati određenom zadatku koji želi riješiti.

Sloj bočnog lanca osigurava da su moduli povezani s različitim čvorovima koji su također povezani s različitim bočnim lancima kako bi se osiguralo da aplikacija dobro funkcionira.

Logički sloj sastoji se od pametnih ugovora. Pametni ugovor daje smjernice za pokretanje svake decentralizirane aplikacije. Programer će morati definirati i pokrenuti određeni pametni ugovor. Pametni ugovori se također mogu prilagoditi specifičnim potrebama programera, što postupak čini vrlo fleksibilnim i prilagodljivim.

Kako Nuls djeluje

Nuls blockchain koristi pametne ugovore, višestruke lance i prilagodljive module.

Pametni ugovori pomažu razvojnim programerima DApp-a da dizajniraju, razvijaju i implementiraju Dapps-ove. Korištenjem pametnih ugovora, svatko može razviti Dapps na bloku Nuls. Ne morate izvrsno vladati bilo kojim programskim jezikom da biste mogli napisati dobar kôd za svoj DApp. Sve je izloženo pametnim ugovorom, a programer treba samo navesti logistiku DApp-a koji želi.

S višestrukim lancima, decentralizirani programeri aplikacija mogu stvoriti DApp i pričvrstiti ga na glavni lanac. Višelančani lanci pomažu olakšati promet na glavnom lancu. Glavni lanac obrađuje samo vitalne informacije koje mu se prenose iz bočnog lanca kroz mehanizam konsenzusa Proof-of-Credit.

Nuls također ima četiri ugrađena modula koji pomažu u davanju smjernica za Dapp programere. Četiri modula uključuju umrežavanje, konsenzus, pohranu i algoritamske module. Moduli sadrže specifikacije za razvoj specifičnih segmenata decentralizirane aplikacije koji prema zadanim postavkama uključuju umrežavanje, konsenzus, pohranu i algoritam. Stoga moduli uvelike pomažu razvojnim programerima u razvoju decentraliziranih aplikacija, jer moraju samo odabrati koji će modul koristiti. Također, moduli su prilagodljivi i zamjenjivi u slučaju da programer osjeća da ih ne trebaju.

Uvođenjem prilagodljivih modula i bočnih lanaca programeri mogu dizajnirati i implementirati decentralizirane programe koji su specifični za vaše potrebe..

Zasluge za sliku: nule

Stoga, jednostavnim riječima, u Nuls blockchainu programeri razvijaju decentralizirane aplikacije za rješavanje određenih poslovnih problema s kojima se suočavaju korisnici. Tada korisnici plaćaju Dapps pomoću NULS tokena u Nuls blockchainu.

Mapa puta Nuls

Mapa puta kriptovaluta Nuls podijeljena je u tri odjeljka: ICE, WATER i STEAM. Razvojni tim trenutno se fokusira na ICE dio.

To je isto kao u krugu vode. Počinje s ICE oblikom, a onda kada se temperature zagriju, ICE postaje VODA, a ako temperature nastave rasti, voda će se na kraju pretvoriti u PARU. Dakle, Nuls je trenutno na razini ICE.

SLADOLEDA

Kraj ICE razine trebao bi završiti u srpnju 2018.

Do ožujka 2018. tim je postigao sljedeće:

 1. Završen je razvoj središnjeg lanca i započela je faza testne mreže.
 2. Poboljšanje tehničke projektne dokumentacije projekta.
 3. Uspostavljanje i širenje razvojne zajednice otvorenog koda.

Tada je Nuls do kraja svibnja postigao sljedeće:

 1. Završen je razvoj potrebnih modula bloka Nuls.
 2. Poboljšani ugrađeni moduli.
 3. Povećan je broj aplikacija kojima se može pristupiti putem blockchaina
 4. Dovršite glavni mrežni konsenzus.
 5. Izbacio RC novčanik
 6. Lansirao mobilni novčanik
 7. Pušten Nuls, blockchain

Do kraja srpnja 2018., tim bi trebao postići sljedeće:

 1. Osigurajte da pametni ugovori mogu podržavati do tri programska jezika.
 2. Osigurajte da najmanje tri aplikacije mogu raditi na nulskoj mreži.
 3. Poboljšati cjelokupni ekosustav glavnog lanca, uključujući Nuls blockchain preglednik, e-novčanik i mobilni novčanik.

FAZA VODE

Faza NULS WATER tek treba odrediti vremenske rokove. Ima samo specifične zadatke kojima se tim raduje. Ti zadaci uključuju:

 1. Dovršite više funkcionalnih modula
 2. Osigurajte da se najmanje pet podlanca poveže s glavnim lancem.
 3. Osigurajte da 15 aplikacija može raditi na bloku Nuls.
 4. Osigurati tehnička rješenja za najmanje tri tvrtke.

FAZA PARE

Faza NULS STEAM tek treba odrediti vremenske crte. Ima samo specifične zadatke kojima se tim raduje. Ti zadaci uključuju:

 1. Imajte najmanje 30 bočnih lanaca povezanih s glavnim lancem Nulsa.
 2. Imati najmanje 50 aplikacija koje se mogu pokretati na sustavu Nuls
 3. Znati pružiti tehničko rješenje za najmanje 20 tvrtki / industrija.

NULS vs NEO: zašto velika frka!

U posljednje se vrijeme puno govori o NULS-u i NEO, posebno zbog sličnosti u imenima vodećih programera i osnivača. Osnivač i vodeći programer NEO-a zovu se Erik Zhang, dok se osnivač i vodeći programer NULS-a zovu Jason Zhang. Ljudi su uvjereni da između toga mora postojati nešto; s glavnim pitanjem je li to dvoje povezano. Opet, dvije kripto valute temelje se na Kini, ali unutar Azije.

Postoje neke sličnosti između dva blockchaina. Na primjer, dva blockchaina koriste pametni ugovor, mehanizam konsenzusa među lancima i Dapps.

Međutim, unatoč sličnostima i glasinama koje se vrte okolo, dva su blockchaina izgrađena ili dvije različite svrhe iako se čini da se međusobno nadopunjuju. NULS blockchain pruža prilagodljivu platformu za poslovne subjekte za razvoj i uvođenje decentralizirane aplikacije, dok NEO digitalizira imovinu pomoću tehnologije pametnih ugovora kako bi došao do pametnih gospodarstava.

NULS koristi skaliranje izvan lanca, dok NEO koristi skaliranje na lancu.

Razlika između skaliranja izvan lanca i skaliranja u lancu

Razmjena izvan lanca odnosi se na pristupe koji pomažu povećati korisnost blockchain mreže bez ometanja glavnog blockchaina. Te prakse uključuju:

 • Grupiranje više transakcija u jednu transakciju.
 • Stvaranje virtualnih plaćanja unutar blockchain sustava.
 • Predstavljamo namjenske mreže plaćanja.
 • Bočni lanci.
 • Korištenje obojenih novčića.

NULS blockchain koristi bočne lance zajedno sa svojim novim mehanizmom konsenzusa o provjeri kreditne sposobnosti.

S druge strane, skaliranje na lancu odnosi se na načine povećanja kapaciteta blockchaina koji mijenja blockchain sloj. Jednostavno rečeno, blockchain mreža mijenja se na ovaj ili onaj način. Nešto se promijenilo u blockchain mreži kako bi se povećala korisnost sustava.

Primjeri takvih postupaka uključuju:

 • Povećavanje veličine bloka ili težine bloka.
 • Koristeći manje Schnorrove potpise.
 • Korištenje zbirke potpisa Bellare-Neven

NEO uglavnom usmjerava na povećanu veličinu bloka.

Što se više cijeni: NEO ili NULS

Pojedinačni NEO token vrednuje se više od pojedinog NULS tokena. Jedan NEO token ekvivalentan je oko 15 NULS tokena.

NEO također ima širu cirkulacijsku opskrbu koja trenutno iznosi 65 000 000 NEO od ukupnog iznosa od 100 000 000 NEO u usporedbi s NULS-ovom cirkulirajućom opskrbom od 40 000 000 NULS.

Međutim, diskutabilno je da je NEO stariji od NULS-a otprilike godinu dana, a time i velik jaz. Međutim, ovo je diskutabilno jer postoje neki novčići koji su mlađi od NULS-a, ali rade bolje od NEO-a.

PRIMAJU LI NULS novčanici NEO?

Najbolji novčanik koji je kompatibilan s NULS-om i NEO-om je Ledger Nano S novčanik.

NEO obično ima dvije vrste žetona: NEO i GAS tokene, a obično je teško pronaći novčanik koji prihvaća dva tokena. Zato su, osim Ledger hardverskog novčanika, i ostali portfelji kompatibilni s NEO posebno dizajnirani za NEO tokene.

Neki od najboljih NEO novčanika su:

 1. NEO novčanik (stolni novčanik)
 2. NEO GUI (stolni novčanik)
 3. NEO Tracker (web novčanik)
 4. NEO novčanik (web novčanik)
 5. Ansy (papirnati novčanik)
 6. NEO CLI (stolni novčanik)

Kupnja NULS tokena

Da bi stekao NULS tokene, osoba može otići na neku od platformi za kripto razmjenu na kojoj se nalaze nuls (NULS) i kupiti je.

Budući da NULS ne možete kupiti izravno pomoću svoje kreditne kartice, prvo ćete trebati nabaviti drugu vrstu kriptovalute, po mogućnosti Ethereum Bitcoin, a zatim otići na jednu od čistih platformi za kripto razmjenu koje podržavaju NULS za razmjenu Etheruma ili Bitcoina za NULS tokene.

Neke od glavnih kripto burzi koje podržavaju NULS uključuju:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

Novčanici kompatibilni s NULS-om

Nakon kupnje NULS tokena, morat ćete potražiti portfelj koji je kompatibilan s NULS-om kako biste tamo mogli pohraniti svoje NULS tokene.

Neki od novčanika koji su kompatibilni s NULS-om uključuju:

 1. MyEther novčanik
 2. Novčanik Ledger Nano
 3. Trezor
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Izjava o odricanju odgovornosti: Članak se ne smije smatrati i nije namijenjen pružanju investicijskih savjeta. Tvrdnje iznesene u ovom članku ne predstavljaju investicijski savjet i ne bi ih trebale shvatiti kao takve. Istražite sami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me